اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سید شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    بنده چهار ماه عمل را دیکال پروستات بدخیم انجام دادم آیا حالت نعوظ بنده بر می گردد یا راهکاری وجود دارد بشود حالت نعوظ خوب داشته باشم بنده 55 سال سن دارم ورزشکار هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      بستگی به نوع عمل و شرایط حین عمل داره باید کامل بررسی بشید در صورت آسیب شبکه عروقی عصبی حین عمل که اکثرا اتفاق میفته اختلال نعوظ غیر قابل برگشت ایجاد میشه
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    با سلام و‌عرض ادب...
    سونوگرافی پدرم یک توده چربی در کلیه چپ نشون داده میخواستم بیینم مشکلی داره و نیاز به درمان یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      توده لیپومیوم داخل سونوگرافی کلیه راست.نیاز به درمان داره؟؟عکس ها ارسال شد
    3. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      سونو گرافی و تفسیر ارسال شد
    4. تصویر کاربر مریم سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      تفسیر ارسال شد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۳( 1 سال پیش)
      آنژیومیولیپوم ریز هست و نیاز به اقدامی ندارد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت شما به خیر یک سری زائده روی پوست بیضه دارم یه برسی میفرمایید شبیه آنژیوکراتوم هست مقاله شما رو که میخوندم ولی یه مقدار نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله آنژیو کراتوم هست و نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    دکتر جان من میخواستم با توجه به دو متخصص که مراجعه کرده ام و تشخیص یکی دلیل بر توده بوده و دیگری توده ویا ضایعه آبکی وجود ندارد فقط باید لیزر شود و دارو داده شود نظر شما در مورد این تصاویر که برای شما ارسال میکنم چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      عکس واضح نیست باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر جعفری شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    جدیدا روی آلتم چندتا لکه تقریبا دایره ای که روش پوسته پوسته سفید میشه در اومده
    میتونید راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
  • تصویر کاربر شاهد شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ۶ ماهه اقدام کردیم برای بچه اول ولی نشد
    خانم۳۰ و مرد ۳۴ ساله هستیم
    شرایط خانمم و تخمک گذاری خوبه
    آنالیز اسپرم من و دکتر دید گفت باید هفته آینده iui بشین
    به آقا قرص کیوتن داده و سیکل شب در میون نزدیکی
    همچنین شوهرم واریکوسل گرید ۳ چپ داره
    احتمال بارداری طبیعی وجود داره با اين آزمایش؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله احتمال بارداری طبیعی وجود داره واریکوسل هم باید عمل بشه
    2. تصویر کاربر شاهد جمعه ۲۸ دی ۳( 1 سال پیش)
      ممنونم
      ب نظر شما iui رو انجام بدم
      و این که با توجه به آزمایش منی نیاز ب مکمل های دیگه هم هست؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله انجام بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر، حدود سه چهار ماهی هست متوجه یک زائد خیلی کوچک (اندازه سر سوزن) روی پوست اطراف ناحیه تناسلی شدم. مکانش دقیقا سمت راست کیسه بیضه روی پوست اطراف آلت (جایی که مو در میاد) هست. توی این چند ماه هم هیچ تغییری نکرده و زائده نرمی هست و با دست هم یکم تکون میخوره و باید دقت کرد تا بشه دیدش و اگه یخورده مو دربیاد اصلا دیده هم نمیشه. عکساش رو میفرستم براتون، میخواستم بدونم چی هست زگیله یا اسکین تگه یا اصلا نیاز به پیگیری داره؟ چند سال هم هست که رابطه با فرد جدیدی نداشتم ولی قبلش به با یه نفر دیگه داشتم. لطفا راهنماییم کنید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      اسکین تگ هست و نیاز به اقدامی ندارد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    من مردی ۵۴ ساله،که چن سالی هس هیپرپلازی خوش خیم پروستات دارم و شبی یه عدد کپسول تامسولوسین استفاده میکنم .و هر از چند ماهی سونوی پروستات ،کلیه و مجاری ادراری و تست PSA زیر نظر پزشک خانواده انجام میدم.آخرین بار که سونو انجام دادم حجم پروستات41 cc,و PSA3.3 بود.ولی دفعات قبلی ۱.۲۳ و ۱.۳بود،طبق پیوست ارسالی.
    سوالم اینه که افزایش ناگهانی psa جای نگرانی نیست؟؟در ضمن صبح قبل از انجام آخرین تست psa ،سکس داشتم و شبها ۴۵ دقیقه هم پیاده روی و دو سبک دارم.
    سوال دوم- نیاز هس پزشک متخصص هم،ویزیت بشم؟
    سوال سوم- برای مواردی که گفتم ،فقط کپسول تامسولوسین کافی هس یا نیاز به داروهای دیگر هم هس؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام دارو رو ادامه بدین یک ماه دیگر آرمایش psa تکرار بشه همینجا برام بفرستید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    بنده دو سه روزی هستش
    سوزشی در مجرای ادرارم حس میکنم
    سوزش در قسمت انتهایی هست
    رنگ ادرارم تغییر نکرده
    میزان ادرارم هم تغییری نکرده
    موقع ادرار هم سوزشی ندارم
    فقط بعد از ادرار تا ادرار بعدی
    یه سوزش و درد خفیفی رو حس میکنم
    قسمت انتهایی آلت هم گاهی درد خفیفی داره،همینطور گاهی بیضه ها و مقعد هم درد خفیفی رو داره
    تورمی هم نه در آلت و نه در بیضه ها مشاهده نمیکنم
    فقط یک هفته قبل از شروع این درد
    زمان خروج مدفوع،یه مایع غلیظ، مثل منی
    از آلتم خارج میشد،فقط همین زمان بود چون یه مقدار فشار میاوردم برا دفع،این مایع خارج میشد
    چند روزی تکرار میشد،وبعد دیگه اتفاق نیفتاد تا سه روز پیش که سوزش و درد شروع شد
    تکرار ادرار ندارم،ولی بعد ادرار،تا نیم ساعت ،حس میکنم که دوباره باید ادرار کنم
    ولی بعدش طبیعی میشه.
    ممنون میشم راهنماییم کنید
    چون تواینترنت دیدم که برخی این حالت رو عفونت مجرا گفته بودن و آموکسی سیلین رو پیشنهاد داده بودن،دو روزی هست استفاده میکنم،ولی تغییر خاصی مشاهده نشده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ دی ۳( 1 سال پیش)
      علائمتون التهاب پروستات رو مطرح میکنه دارویی استفاده نکنید فعلا سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین باقیمانده ادراری و آنالیز و کشت ادراری انجام بدین
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۸ دی ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام‌جناب دکتر وقت بخیر،من پروستاتیت مزمن دارم و اینکه میخواستم سوال بپرسم که با این شرایط میتونم‌ازدواج کنم یا رابطه جنسی برقرار کنم؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ دی ۳( 1 سال پیش)
      بله منعی جهت ازدواج یا برقراری رابطه جنسی ندارید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 608 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب