اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میترا یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    بنده خانمی هستم پنجاه ساله که 10 ماه پیش عمل هیسترکتومی انجام دادم از یک ماه پیش تا کنون احساس برآمدگی داخل زیر شکم، در سمت راست (قسمت بخیه شکمی) و تیر کشیدگی خفیف پهلو تا همان قسمت را دارم . زمان دفع ادرار سوزش ندارم براحتی ادرار می کنم، یبوست هم ندارم سونوگرافی شکمی انجام دادم کلیه سمت راستم کمی بزرگ شده . به دکتر اورولوژی مراجعه کردم از دو روز پیش هر 12 ساعت یکعدد قرص سیپروتد 500 و یکعدد قرص فلوکسیتین20 بعد از صبحانه مصرف می کنم.میخواستم نظر شمار را هم بدانم لطفاً راهنمایی بفرمایید مشکل من نگران کننده است یا خیر؟ چه کار کنم؟ 96/02/08
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر ازمايش جديدتان عفونت ندارد مهم نيست
  • تصویر کاربر منصوره یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام،خانوم 28 ساله هستم،متاهل،سالی 1بار به عفونت شدید مثانه و مجاری ادرار دچار می شوم،همراه با درد و سوزش فراوان و خون در ادرار،به پزشک مراجعه کردم می گویند برای بانوان طبیعی است که سالی 1بار تجربه کنند و نیازی به پی گیری نیست،نظر شما چیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بهتر ارمايش دهيد
  • تصویر کاربر عاطفه جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام.دو ماه پیش مادرم که 53سال سن داره به دلیل سوزش شدید ادرار و خون در ادرار رفتن دکتر.سیستوسکپی کردن و تشخیص توده دادن.ولی جواب پاتولوژی خوب بود. خوب نشدن اومدن تهران برا درمان.دوباره سیستوسکوپی شدن.دکتر شعبانی نیا بعد عمل گفتن توده خیلی بزرگ بوده.جواب پاتولوژی بیستم میاد.خیلی نگرانیم.جواب سی تی اسکن رو میفرستم.از اون معلوم میشه که به عضله زده یا نه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      جواب پاتولوژي را بفرستيد
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    دکتر من مشکل نعوظ آلت در حین انجام رابطه جنسی دارم، و یه جور بگم که اصلا نعوظ نداره. قرص و یا ژل ها استفاده میکنم و زیاد تاثیر نداره. در زمان های دیگر اینطور نیست خیلی وقت ها مثلا صبح ها خودبه خود نعوظ داره، یا حتی حین خود ارضایی نعوظ داره ولی نمیدونم چرا حین رابطه اصلا نعوظ نداره.
    حالا ازتون کمک میخوام و اگه تو این مشکل می تونید به من کمک کنید حضورا خدمت برسم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.خواهش میکنم ازتون بهم کمک کنین.میخواستم بیام مطب واسه نوار مثانه ولی میترسم ک خود همون نوار مثانه و سوندی ک میزنن اگ تنگی مجرا داشته باشم بدترش کنه. اخه تهران دانشجوام.تنهام.میترسم ک با نوار مثانه بهم اسیب وارد شه.هنوز مشخص نیست مشکلی دارم یا نه.اومده بودم پیشتون واسم سونوگرافی مثانه پر و خالی نوشتین تهش فقط 6cc موند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      پس مشكلي نيست
  • تصویر کاربر محمود جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام ،دراستانه 62سالگی هستم سالی یک یا دو بار آزمایشpsa می گیرم.دقیقا 2سال پیشtotalان376 بودشش ماه بعد یعنی 15سال پیش5بوددر شهریور 95شد416 ودربهمن 95پس از 15روز مصرف انتی بیوتیک شد612بعدازان به توصیه پزشک آزمایش در آزمایشگاه پرتو لب در اول اسفند 95دادم کهtotal آن 520 رانشان دادوfree را176نشان دادوpt=12 و PTT=35 وFreeTotal=0.33نشان میدهد. معاینه معقدی انجام نشده الان چه بکنم ضمنا الان فقط کپسول پروترال 4دهم روزانه استفاده می کنم.آیا بیوپسی دراین حالت ضروری است؟نهایتا توصیه حضرت عالی چیست؟سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بسيار بالا است بايد درمان شويد اورژانس
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    پارگي خفيف و سوزش سر آلت تناسلي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مهم نيست
  • تصویر کاربر M یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    لام آقای دکتر خسته نباشید...چند وقتیه تعدادی جوش در حد یک میلیمتر زیر و اطراف گردن آلت تناسلی ظاهر شده که اوائل بیرنگ بود حالا به رنگ سفید درآمده ...آیا اینها زگیل تناسلی هستند؟ و وقتی به آنها دست بزنم و دستم رو به جاهای دیگه بدنم بزنم یا به دیگران دست بدم احتمال انتقال وجود دارد؟ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش وا بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 39 سال سن دارم که از 20سالگی کلیه هام سنگ ساز بود الان دوسال کیست هم به آن اضافه شده بطوریکه کیستهای متعدد حتی تا 30 میملیمتر دارم ایا درمان وجود دارد؟ لطفا راهنمایی فرمایید ممنونم
    آقای دکتر فرموده بودین سو نو را تهیه کرده که در فایل پیوست ارسال گردید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر احسان دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    SADRA TOOLS:
    جناب دکتر سلام
    بنده با ۴٣ سال سن ومتاهل نزدیک به یکهفته میباشد که مشکلاتی در ناحیه تناسلی بوجود آمده که حقیقتا هم بعلت کمرویی شدید و دوم اینکه در یکی از شهرستانهای محروم خوزستان زندگی میکنم و همچین تخصصی در شهرمان نیست و به همین خاطر عاجزانه تقاظای راهنمایی در درمان را از شما خواستارم و در عوض جز دعا و سلامتی برای شما و خانواده محترمتان کاری نمیتوانم بکنم.
    بنده با عرض معذرت عکسی از ناحیه ضایعه پیوست میکنم و جهت اطلاع تکمیلی هیچ ارتباط ناسالمی در زمان تاهل نداشته ام و نیز این ناحیه همکنون بعد از یکهفته درد و یا سوزش ندارد
    باتشکر و دعای خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام دكتر پوست برويد دارو بنويسد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب