اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1593 مشاهده پرسش
    با سلام . مادر من یکی از کلیه هاش کوچک شده و یکی دیگش داخلش سنگ هست که چسبیده به کلیش. اما دکتر میخواست عمل کنه که وقتی عکس رنگی گرفتن متوجه شدن کنار سنگ کیست هست و گفتن عمل نمی کنیمو ریسک نمیکنیم. خلاصه از 2و3 سال پیش که سنگشون 11 میلی بود الان سنگشون 21 میلی هست.به مادرم پودر سیترات پتاسیم دادن برای جلوگیری از رشد سنگ اما وقتی می خوردن حالت تهوع شدید داشتنو عصبی می دن و قطع کردن خوردن پودرو. می خواستم ببینم راهی وجود داره برای درمانش ؟ می شه سنگو خارج کرد ؟ و اینکه اون یکی کلیش کوچک شده و دکتر می گفت اونو بی خیال بشید . واقعا نمیدونم جوابشون درست بوده یا خیر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      با مدارك بياييد ببينم
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      باید وقت بگیریم ؟ و اینکه کی می تونیم بیاییم ؟ ما ساکن اصفهان هستیم.م
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ٢٢٦٤٢٧٤٤
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادر من سنگ کلیه دارن.نزدیک 3 سال پیش متوجه شدن سنگ کلیه دارن و به کلیشون چسبیده.اندازه سنگ 11 میل بود کهوقتی رفتن دکتر و عکس گرفتن ابتدا گفتن با این عملهای جدید که از پهلو سوراخ می کنن سنگ رو خارج می کنن. اما وقتی عکس رنگی گرفتن. گفتن یک کیست کنار سنگ کلیه هست و ممکنه موقع عمل خونریزی کنه و نشه کاری کرد. خلاصه عمل نکردنو از این پودرای سیترات پتاسیم دادن بخوره که مانع از رشدسنگ بشه. اما الان سنگشون نزدیک 20 میل شده. اون یکی کلیه هم میگن مادرزادی کوچیک هستو خوب کار نمیکنه.حالا نمیدونیم چکار کنیم؟ اصفهان هستیم .می خوستم بدونم شما راه حلی سراغ دارید؟ من خودم خارج از ایران ساکن هستم.می خواستم بدونم ایا ممکن هست اینجا داروی متفاوت و یا راه حلی باشه که ایراننباشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اگر سنگ با كليه كاري نداشته باشد دست نزنيد درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر امید یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    یک ماه از عملیات واریکوسل من میگذرد. دو هفته بعد از عملیات هیچگونه دردی احساس نمیکردم ولی دو هفته میشود که بیضه سمت چپ درد میکند. علت در چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      اين درد طبيعي است
    2. تصویر کاربر امید سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      تشکر فراوان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابرهیم یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1438 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته تیرماه عمل واریکوسل دو طرف کردم تو مرکز شمس ، قبل از عمل اسپرم فعال 19 درصد بود ولی بعد از عمل آزمایش گرفتم شد 2 درصد ف آیا استفاده از آمپول HCG5000 که گفتید در صورت لزوم خوبه یا نه ؟ و با تصاویر ضمیمه که جواب آزمایشها هست پیشنهادی دارید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام حتما شروع كنيد هفته اي يك عدد
    2. تصویر کاربر ابرهیم سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      دلیل کاهش چی بوده با توجه به عمل دوطرفه ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      نگران نباش درمان را شروع كنيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Lkhf سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1148 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ممنون از پاسخ قبلیتون،
    اکنون خواستم بپرسم آیا تستی برای اثبات کم حسی یک سمت آلت تناسلی نسبت به طرف دیگر وجود دارد که از این قضیه اطمینان حاصل کنم؟ با این که پذیرش این قضیه برام شبیه نابودی روحیم هست ولی اگر باشد چاره ای نیست فقط میخواهم مطمئن شوم ؟
    چون طرف کم حس آلتم ظاهرا بی حس کامل نیست و در آن احساسی شبیه به عضوی دارم که انگار تازه از بی حسی خارج شده.
    و سوال دیگر اینکه اگر بخواهم ازدواج کنم آیا این قضیه جزو مسایلی است که باید در شرایط قبل از عقد گفته شود و نمیتوان از گفتنش چشم پوشی کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      پي گيري نكن نتيجه ندارد
  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    Motile sperms(%)_52.13_Abnormal Progressive sperms(%)_44.10_Abnormal
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ازمايش خوبي است
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام جوانی هستم 30ساله چند سالی میشه که دچار دوشاخه بودن ادرار هستم وبا مراجعه به چند دکتر وآزمایش وسنوگرافی حتی آزمایش پروستات همگی نرمال بوده بعد از مصرف قرص برای التهاب و استرس وعفونت تجویز شده هنوز خوب نشده وبعضی مواقع بعد از تخلیه ادرار درد زیادی در محل تناسلی دارم که باید حتما چند قطر ادرار خارج شه تا بهتر شم ولی تا کنون تشخیص بیماری و درمان آن را نگرفتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام بايد بررسي كامل شويد
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر. بنده مدت یک سال هست متوجه شدم واریکوسل دارم هم زمان میل جنسی ام کاهش پیدا کرده. واریکوسل شدید نیست اما گاهی در اثر نشستن مداوم دچار درد می شود. از طرفی این مسأله به شدت باعث کاهش اعتماد به نفس و همچنین نوعی محدودیت برای انجام فعالیت های ورزشی برایم شده. رها شدن از این دردها و محدودیت ها برای من اهمیت بالایی دارد.لذا تصمیم دارم به صورت میکروسرجری تحت عمل قرار بگیرم. برای تعیین نوبت و انجام مقدمات جراحی لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      ٠٩٣٥١١٤٢٠٨٠ ويا ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس خارج از نوبت
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی بنده 31 سال سن و متاهل میباشم چند روز پیش در قسمت بیضه سمت چپ احساس درد کردم و بعد متوجه متورم شدنش شدم بعد از سونوگرافی متوجه شدم چند کانون کلسیفیه در سمت راست و چپ به قطر 1-2 mm همچنین اپیدم چپ در ناحیه tail وبادی با قطر خلفی 12-13mm بزرگتر و هتروژن است و در برسی با داپلر دارای افزایش فلوی عروقی است که احتمال اپیدیدیمیت را مطرح مینماید در ضمن تو سونوگرافی زده واریکوسل گرید I هم در سمت چپ دارم خیلی میترسم رفتم دکتر بهم دارو داده گفته بعد 1هفته برم پیشش دوباره میشه راهنمایی کنید ممنون میشم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اينها اصلا جاي نگراني ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام.من حدود یکسال و نیم پیش عمل واریکوسل گرید 2 انجام دادم.چند روزی هست زیر بیضه چپم بازهم رگهاش مثل قبل عملم به سمت پایین افتاده متورمه مثل همون کیسه کرم..نمیدونم چرا کشاله رانمم درد میکنه.ممکنه عود کرده باشه؟؟من شغلم طوری هست که همش روی صندلی میشینم و باشگاه بدن سازی هم میرم.ممنون میشم پاسخ بدید چون خیلی نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      يك بار عمل كافي است اهميت ندهيد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب