اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میر چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    من الان یه جوان 19 ساله ام و هیچ گونه رابطه ی جنسی تا کنون با کسی نداشته ام.سوالم اینه که آیا همه ی افراد ناقل ویروس این بیماری اند؟
    سوال دومم هم اینه که چجوری میشه تشخیص داد که آیا این ویروس دارم یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      هر فردی که روابط باز داشته باشد در معرض الوده گی است
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دكتر.
    بنده سه بار آزمايش اسپرم داده ام و در دوتا اسپرم صفر و در يكي يك ميليون نشان داده. آزمايش خون همه چيز نرمال است و فقط تستسترون يكمي پايين بود. از طرفي واريكوسل چپ خفيف هم دارم. پزشك معالج فرموده اند كه عمل واريكوسل و نمونه برداري از بيضه را يكجا انجام خواهند داد. به نظر حضرتعالي اميدي به وجود اسپرم در بيضه براي فريز كردن است؟
    تشكر از وقتي كه مي گذاريد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      تنها راه مقابل سما ای وی اف در مرکز ناباروری است
    2. تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقاي دكتر سوال بنده در مورد احتمال وجود اسپرم در نمونه برداري بود. و اينكه آيا عمل نمونه برداري به صلاح است؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      تكليف شما را مشخص ميكند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پرهیزگار چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سالم خسته نباشید
    در قسمت پایین بیضه راست توده به نسبت نرمی احساس می کنم که درد آن تا ناحیه زیر شکم حس می شود این حالت بعد از به رو خوابیدن واحتمالا فشار ایجاد شده می خواستم بدونم چکار باید بکنم آیا درمان دارد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو بیضه کنید بفرستید
  • تصویر کاربر Ali چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2600 مشاهده پرسش
    سلام زماني كه كف سردم ميشه مخصوصا از ناحيه كف پا تكرر ادرار پيدا ميكنم و اگر ادرار رو نگه دارم حتي بعد از تخليه بيضه هام يه درد و فشاري داره
    مخصوصا وقتي صبح ها از خواب بيدار ميشم درد بيضه دارم
    ازمايش ادرار هم دادم عفونتي نبود
    سونگرافي هم دادم مشكل خواستي نبود
    خواستم بدونم اين درد بيضه چه علت هايي ميتونه داشته باشه ؟
    1. تصویر کاربر Ali سه شنبه ۱۲ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      .
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      چون چکاب طبیعی است شما کاملا سالمید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 686 مشاهده پرسش
    سلام. مدتی است حشفه و بحشی از سمت راست آلت بنده کم حس شده است. با مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی شریان های منتهی به آلت و در طول آلت طبیعی است و آلت ظاهرا مشکلی ندارد. دکتر نظرش این است که این موضوع ذهنی است. خود من احساس میکنم بخش هایی از حشفه کم رنگ تر از قسمت هایی است که حس دارد. با این حال در سونوگرافی هیچ عارضه ای مشاهده نشده است. شغل من نشستن طولانی بر روی صندلی و کار است با این حال اگر هم کم حسی ای بود می بایست کل آلت باشد نه به صورت موضعی. مشکل من چیست. (نعوظ و انزال طبیعی است)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اینها عصبی است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اهمیت ندهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام
    با عرض ادب خدمت آقای دکتر عزیز، شما عمل فتق با روش جدید ProFlor انجام می دهید، همچنین به همراه عمل فتق عمل همورویید نیز انجام می شود یا بهتر است همزمان انجام نشود؟ خواهشمندم در صورت امکان هزینه ی عمل بدون دفترچه را نیز در صورت امکان بفرمایید. ساغولاسیز. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      این حرفها تبلیغاتی وغلطند عمل بر اساس تعرفه وزارت بهداشت است
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب
    بنده سونوگرافی انجام دادم متوجه شدم که در حالت ایستاده وقتی زور میزنم بیضه چپ واریکوسل داره
    میخواستم ببینم موردی برای بچه دار شدن ندارم؟
    و این که ایا چجور میتونم کاری کنم که پیشرفت نکنه ؟
    و پیشرفت کردنش سریع هست یا نه؟
    ممنون از صبر و حوصله استاد گرامی دکتر گفت جزو گرید 1 هست و خیفیفه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ازمايش اسپرم دهيد بفرستيد بلينم
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر جان لطف میکنید به بقیه سوال های ذکر شده هم پاسخ دهید
      ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب سوالها را بايد با ديدن ازمايش اسپرم بدهم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین
    اقای دکتر من اسمم مهدی هست 35 ساله و متاهل.
    چند ماهی هست که بعضی وقتا آلت تناسلیم خیلی خارش داره و رنگ قسمتی از پوستش فرق کرده و کمی تقریبا قرمز رنگ شده و یا سفید رنگ .البته فقط اون قسمت خارش داره جاهای دیگه نه.
    علت رو میخواستم بدونم و درمانش چجوریه چکار باید کنم و ایا پماد یا داروی خاصی داره که استفاده کنم یا نه .
    البته3عکس هم ضمیمه کردم که امیدوارم باز بشه
    ممنون از راهنماییتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      اينها حساسيت. است جاي نگراني ندارد
  • تصویر کاربر معصومه چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام ضمن خسته نباشی من مدت یک ماه که ادرارشدید دارم داروی عفونت استفاده کردم هیچ تاثیری نداشت طوری که با کمترین اب بیشترین تخلیه انجام می گیره مشکلا تی مثل دردکلیه بعدازتخلیه ویبوست شدید دارم لطفی کنید بمن کمک کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام خيالت راحت شود ازمايش چكاب كامل دهيد
  • تصویر کاربر ایرج چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، بنده به دلیل وجود سنگی باابعاد 12میلیمتر درلوله حالب به مرکز سنگشکنی در مشهد مراجعه کردم وامروز باگذشت یکهفته از موعد سنگشکنی وشروع درد، سونوگرافی مجددی انجام دادم که نشان داد درفاصله 1سانتیمتری مثانه سنگی باابعاد9میلیمتر وجوددارد، به مرکز مراجعه کردم وگفتند بامصرف مایعات دفع میشود، ایا سنگی بااین ابعاد بطورطبیعی قابل دفع میباشد؟ سپاس گذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      فيلم ينگ سكني حالب من را ببينيد تماس٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۳ دی ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد عمل TUL شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب