اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام،حدود دوماه میشه که در الت تناسلی جوش های ریز پدیددار شد،تعداد حدودا ده تا،از ترس ابرو نمیتونم به مطب مراجعه کنم ،اگه امکان داره دارو برام با پست بفرستین ممنون میشم،
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اقای دکتر جواب بدین سوالمو،ممنون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      عکس شفاف بفرستید تار است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ريحانيان پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دكتر. من ١١سال پيش يك سنگ ٩ميلي را باسنگ شكن دفع كردم. والان هم سونو انجام دادم وبهم گفتند يك سنگ ٢ ميلي در كليه چپ ودوسنگ ٣و٤ ميلي در كليه راست وجود دارد خيلي ميترسم ميشه لطف كنيد راهنماييم كنيد. ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اینها با مصرف مایعات دفع میشوند دارو نمیخواهد
  • تصویر کاربر ساعی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من چند روزی هست یک تپخال قرمز کوچک کنار آلتم پیدا شده که دلیل آن هم نمی دانم و این موضوع خیلی من را نگران کرده است.میخواستم علت را جویا شوم.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      جوش است نگران مباشید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    Mehdi:
    همسرم متاسفانه مبتلا به اچ پی وی مثبت تایپ 61 شده و من مطینم از من گرفته متاسفانه خیلی ناراحتم من هیچ نشانه زگیل ندارم و مایلم توسط شما چک آپ کامل شوم در ضمن چند سالی هست که پروستاتم کمی بزرگ شده و موجب تخلیه کامل ادرار نمبشه آیا ممکنه ویروس در پروستات من لانه کرده باشد. سونو پروستات : ابعاد 50*41*33 mm و با حجم 34cc مشاهده شده وقتی علامتی ندارم ممکنه آلوده به اچ پی وی باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر در حال حاضر علامت ندارید کاری نمیتوان کرد
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    آیا آزمایشی در باره وجود اچ پی وی در مردان وجود داره ؟ من هیچ علامتی ندارم و چون همسرم مبتلا شده ( مطمننا و متاسفانه از من ) میخوام چک آپ و درمان بشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر علامتی ندارید راهی برای تشخیص قطعی نیست
  • تصویر کاربر سروش شنبه ۴ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    بنده 3 سال است ازدواج کردم ولی موفق نشدیم بچه دار بشیم رفتم دکتر برای چک آپ کامل آزمایش منی و سنو دکتر برام نوشت و بعد از انجام آزمایشات دکتر بهم گفت تعداد اسپرم هات 3.19 است و بسیار کمن و بجز میکرو انجکشن نمیتونیم بچه دار بشیم و گفتن این کار رو هم باید پیش دکتر دبیر اشرافی تو تهران انجام بدید.
    جناب دکتر عکس آزمایشات رو براتون ضمیمه کردم با توجه به اینکه ما از جنوب کشوریم و مشکلات دیگر، واقعا برامون سخته بیاییم تهران با اون هزینه های زیاد کلینک ها
    نظر شما چیه چکار باید بکنم؟اگر هم راهش همینه بهم بگید جناب دکتر
    یا حق موفق و پیروز باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمایش اسپرمتان را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر سروش جمعه ۲۵ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام جناب دکتر عزیز خسته نباشید
      نتایج آزمایش اسپرم به شرح زیر است
      semen volume: 2.50
      semen pH : 7.20
      sperm count 3.19
      motile sperm : 30.88
      progressive sperm:26.47
      normal morphology: 55
      جناب دکتر عکس آزمایش رو هم براتون ارسال کردم.
      لازم به ذکر است نزدیک به 3 سال هم برای بارداری اقدام کردیم ولی نتیجه ای نگرفتیم و دکترم بهم گفت بیضه چپم واریکوسل گرید 2 دارد.
      ممنون میشم نظرتون رو بگید،جناب دکتربا توجه به آزمایشاتم برای بچه دار شدن چه نقشه راهی باید داشته باشم؟
      یا حق...
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام ازمایش قابل فبول است اگر نتیجه نداشته باشد ای وی اف کنید
    4. تصویر کاربر سروش شنبه ۲۶ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      ممنون جناب دکتر عزیز
      با توجه به این که 3 سال از اقدام برای بچه دار شدن میگذره و با توجه به این که واریکوسل گرید دو دارم
      آیا نیاز است بازم صبر کنم؟ یا بدون نیاز به عمل واریکوسل برم سراغ ivf؟
      راستش دقیقا نمیدونم باید چیکار کنم ؟اول عمل، اگه نتیجه ای نداشت بعد ivf؟ یا نظرتون اینه مستقیم برم سراغ IVF؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      اي وي اف اقدام بعدي پيشنهادي من به شما است
    6. تصویر کاربر سروش جمعه ۳ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      ممنون جناب دکتر عزیز بابت اینکه به تمام سوالات ما جواب دادید انشاالله سلامت باشید فقط آخرین سوال بنده اینه که شما کدوم دکتر رو تو تهران برا ivf پیشنهاد میدید؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      ناباروري رويان
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر ک یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده 30 سال دارم درد ناحیه اپیدیدم البته در بیضه سمت چپ که تا قسمت لگن هم درد احساس میکنم
    دو زائده گرد در کنار هر دو اپیدیدم هر دو بیضه هست که من در بیضه چپ این زائده درد احساس میکنم و درد آن تا قسمت لگن احساس میشه از انتی بیوتیک سیپلوفلوکسازین استفاده میکنم درد لگن کم شده ولی وقتی رو زائده کنار اپیدیدم سمت چپ دست میزنم احساس درد میکنم
    لطفا راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو‌کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر رامین چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام دکترکرمی،ممنون که با حوصله جواب سوالا رو میدین
    چند وقتیه روی آلت تناسلیم زائده هایی میبینم که براتون عکسش رو میفرستم ممنون میشم بفرمائین اینا قارچه با زگیل تناسلی. بازم تشکر میکنم از راهنمائیتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام اينها زگيلند سريعا لياييد درست كنم سنبه بيا٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤ تماس فردا
    2. تصویر کاربر رامین سه شنبه ۲۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر عکسا رو دیدین؟آخه من زنگ زدم به همیار سیستم گفتن عکسا آپلود نشده ،اگه مشاهده نشده بفرمایین دوباره آپلود کنم ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام من ٥عكس ديدم
    4. تصویر کاربر رامین سه شنبه ۲۲ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      دکتر من الان خارج از کشورماموریتم و هفتم هشتم فروردین برمیگردم،الانم جواب سوالم به همم ریخته،لطفا بگین کی بیام خدمتتون . سوال دیگم اینه که اکه با کایو اینا رو حذف کنین آیا باز من مادام العمر ناقلم؟ آیا بازم اینا دوباره برمیگردن و لازمه درمان بشم؟ خیلی حالم بده
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام نگران نباش من درست ميكنم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر قاسم پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    باسلام حدودیک سال ونیم هست که سوزش ادراردرسرآلت تناسلی دارم وبیشترشبهادویاسه مرتبه مجبورمیشوم ازخواب بیدارشوم وادرارکنم همه نوع قرص ازجمله قرص تاوانکس،یورناسین،پروستاتان،پروستاباریج،سکولسیب،قطره گیاهی پروستاتان،تامسولین،دراین مدت استفاده کرده ام ولی خوب نشده ام 33سالمه ومتاهل هستم ومیل جنسی ام خیلی کم شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر لیلا پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشید. پدر من بعد از انجام نمونه برداری از پروستات، آخر مرداد ماه عمل رادیکال پروستاتکتومی انجام دادن و کل پروستاتشون رو در آوردن. قبل از عمل دکتر گمان میکردند که فقط خود پروستات درگیر شده چونکه در اسکن استخوان مشکلی وجود نداشت اما بعد از اینکه نتیجه پاتولوژی اومد مشخص شد که مقداری به خارج از کپسول پروستات مشکل گسترش یافته و گفتن پرتو درمانی هم انجام بدن. آخرین پی اس ای قبل از عمل 13 بود و پس اس ای سه ماه بعد از عمل 0.889 بود. ایشون رو برای پرتو درمانی فرستادن و 34 جلسه پرتو درمانی انجام دادن. دکتری که مسئول پرتو درمانی بود برای ایشون آمپول هورمون هم نوشته بودند که باید در حین پرتو درمانی هر بیست و هشت روز یکبار میزدن و تا دو سال ادامه میدادند. الان یک ماه از پرتو درمانی گذشته و دکتر پرتو درمانی به ایشون گفتن که باید آزمایش psa بدن و ایشون هم انجام دادند. مقدار psa ایشون یک ماه بعد از اتمام پرتو درمانی 1.9 هستش. از شما میخوام لطف کنید و راهنماییم کنید که آیا این افزایش مقدار پی اس ای خطرناکه؟ پدرم 73 سالشونه و مشکل در دفع ادرار ندارن. قبل از عمل هم نداشتن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ اسفند ۹۶( 8 سال پیش)
      باید رادیو تراپی شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب