اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    ورم کردن بیضه سمت راستم گاهی وقتا وبزرگ شدن بیضه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر محمدرضا یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    باسلام بند 40 ساله هستم تاالان ازدواج نکردم درشرف ازدواج هستم مشکل من از اول زود انزالی بوده به صورتی که تا لمس طرف بدون داشتن نعوذارضا میشدم قبلا نعوذ داشتم ولی الان بدونه نعوذ ارضا میشم البته مشکل چربی خون و دیسک کمر هستم گفتم شاید ایناهم تاثیر داره ممنونم ازشمابابت برقرارکردن این ربات پرسش و پاسخ.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      مطالب زود انزالي سايت من را بخوانيد كاملا توضيح دادهام درمان تمرين به تاخير انداختن انزال است
  • تصویر کاربر محسن یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    ąmįŕ mŏĥśēň:
    سلام 15 ساله هستم من دو سال پیش بیضه سمت راستم درد گرفت و بعد یه روز خوب شد بعد از اون یه طناب وصل شده به بیضه راستم در حالی که بیضه چپم چیزی نداره و بیضه راستم یه ذره اومده پایین تر در حالت نشسته یا وایساده خیلی معلوم نیست که یه بیضه پایین تره ولی وقتی ایستاده خم میشم یه ذره پایین تر میاد هیچ دردی هم ندارم دو سال هم هست دردی نداشتم اما حالا به یادش افتادم ببینم واریکوسل دارم در ضمن خجالت می کشم اینو با خانواده ام در میوه بزارم لطفاً خواهش میکنم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      از نظر من شما يالميد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سالميد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام
    پسری هستم 20ساله  که حدودا 4سال پیش به دلیل استرس از کوچکی آلت به دنبال راه حلی برای آن بودم(غافل از اینکه آلتم اندازه نرمال را دارد) و با روش پنیمور که در یکی از سایت ها به آن برخوردم سعی در بزرگ کردن آلت داشتم که نمیدانم به خاطر همین امر یا امر دیگری منجر به کجی آلتم شده و مشكلات زير برايم بوجود آمده:
    1ـ دو پلاک در تنه ی آلتم به وجود آماده و کمی انحراف(حدودا 15درجه) در آن به وجود آورده است.
    2ـ ايجاد يک انحراف شدیدتر از قسمت ابتدای آلت که به طور کامل آلت را به یک سمت(سمت چپ) خم کرده است اما میتوان آن را با دست برطرف کرد.
    **این انحراف ها در حالتی که آلت نعوظ ندارد شدید است اما هنگام نعوظ کمی از شدت آن کاسته میشود.
    و مشکل دیگر اینکه
    3ـ آلتم در هنگام نعوظ نزدیک به شکمم می ایستد(15درجه فاصله با شکم)اما این را هم میتوان با دست درحالتی که کمتر درد ایجاد شود تا 40درجه فاصله با شکم نگه داشت.
    4ـ آلتم شکل ساعت شنی به خود گرفته(یعنی در قسمت پلاک ها گودی ایجا شده )
    میخواستم اگر زحمتی نیست نظرتان را راجع به این مشکلات بطور مفصل بگید. و اینکه کجی و وضعیت پلاک ها و حالت ساعت شنی میتونه از این بدتر شود.
    ****این مشکلاتی را که گفتیم در صورت ازدواج میتواند باعث نارضایتی همسر شود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      از نظر من شما نياز به درمان نداريد
  • تصویر کاربر مهرنوش یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    سلام من قبلا از شما سوال درباره مثانه ام پرسیدم. من مثانه نوروژنیک دارم. از سال 81 دچار عفونت مکرر شدم که خوب نمی شد. در سال 91 دچار هیدرونفروز شدید دو کلیه شدم که از آن به بعد به من تجویز سوند هر ساعت یکبار را دادند و نوار مثانه هم دادم که عصب مثانه ام بسیار ضعیف شده بود و تخلیه نداشتم. دو سه بار دیگر هم بستری شدم چون سوندم را مرتب نمی زدم و دچار عفونت کلیه و مثانه می شدم. سال 92 نوار مثانه دادم که گفتند چندان فرقی با اولی ندارد ولی کمی بهتر است.شرح نوار مثانه و بیماریم را به شما گفتم و شما گفتید تا آخر عمر باید سه ساعت یکبار سوند بزنم. تا در سال 96 اواخر شهریور مسافرتی داشتم و بعد از آن مسافرت دیگر احساس کردم به سوند نیازی ندارم. یک ماه و نیم بعد آزمایش دادم و طبیعی بود. دکترم خیلی تعجب کرد و گفت دیگر به سوند احتیاجی نداری ولی دارو باید مصرف کنی و داروی تنها کافی است. متاسفانه نوار مثانه هایم را ندارم و می خواستم بدانم آیا این موضوع از لحاظ پزشکی ممکن است. چون خودتان هم گفتید باید تا آخر عمر سوند بزنی.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      بايد نوار مثانه جديد را ببينم
  • تصویر کاربر بهاره یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    با سلام و درود حضور جناب آقای دکتر کرمی
    پدربزرگم 80 و چند سالی سن دارند. جواب سونوگرافیشون منو نگران کرده. برخی مشکلات سونوگرافی ایشون: هیدروسل شدید بیضه ها، بزرگ شدن پروستات و بیضه راست، کوچک شدن اپیدیدیم، ضخیم شدن دیواره اسکروتال هر دو بیضه
    جواب آزمایش ایشون:
    PSA=1
    Free PSA= 0.5
    Free PSA Total PSA= 50
    دکتر براشون تامسولوسین و فینوپروست 5 تجویز کرده. آیا مصرف این قرصها رو ادامه بدن؟ جنابعالی چه دارویی رو تجویز میفرمایید؟
    ضمنا پدربزرگم واسه خوردن قرصها همکاری نمی کنن و به زور چند روز میخورن و باز چند روز نمیخورن.
    اگه امکانش هست جواب سونوگرافیشون رو خدمتتون ارسال نمایم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      تنها راه ادامه دومان فعلي است
  • تصویر کاربر ژیلا دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 665 مشاهده پرسش
    سلام من درابتدا دچار تکرر ادرار و عدم کنترل ادار شدم بعد مراجعه با دکترهای مختلف و مصرف چند ساله دارو هیچ فرقی نکرد
    نوار مثانه و بوتاکس مثانه انجام شد گفتن مثانه بیش فعاله
    الان خودم سبک زندگیم عوض شده خیلی تو دستشویی میشینم با یه بار تخلیه نمیشه مخصوصا بعد مدفوع حالت قلقلک و گرما در مجازی تخلیه احساس میکنم وباید چند بار تخلیه صورت بگیره به نظر خودم مشکل نشانم نیست مشکل قسمت تخلیه ادرار انگار ادرار میمونه اونجا هرچند معاینه کردن گفتن تنگی مجازی ادرار ندارم
    هنگام عطسه وحرکات سنگین باید خودمو فشار بدم که ادرار نیاد
    مثلا بعد تخلیه عطسه میکنم چند قطره میاد و اطراف مجازی تخلیه رو فشار میدم چند قطره میاد جای سواله که چرا بعد تخلیه مخصوصا بعد مدفوع اون قسمت تخلیه گرمه و قلقلک داده
    واینکه صبح ها معمولا دچار سوزش هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      بايد تست اروديناميك يا نوار ثانه بگيريد ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر ژیلا یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام
      بنده قبلا تست اروديناميك و نوار مثانه گرفتم.
      عکسها پیوست شد
      لطفا دوباره بررسی بفرمایید.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      ديگر بيشتر از اينها راهي وجود ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مسیح یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام
    من دچار هیدروسل شدید هستم و برج چهار امسال سرباز می شوم.
    شورای پزشکی نظام وظیفه فقط دوماه به من فرصت داده است که عمل کنم و بعد به دوره آموزشی سربازی برم.
    ضمنا من فقط دو ماه آموزشی سربازی دارم که سخت است و بقیه خدمتم را در دانشگاه تدریس می کنم.
    من شهرستان پیش دو دکتر تاکنون رفته ام، یکی از دکترها گفت که اگر درد نداری بعد از سربازی عمل کن چون ممکن است حین سربازی عملت عود کنه و دوباره کاری بشود. یکی دیگه گفت سریعا باید عمل بشی.
    آقای دکتر تشخیص شما چیست؟
    سونو را فرستاده ام
    آیا شما وقت دارید در اسرع وقت بنده را عمل کنید تا بتوانم در فرصت دوماه ای که دارم بهبود پیدا کنم و به دوره آموزشی سربازی برم؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سلام بايد عمل كنيد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      ٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠ تماس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود چهارشنبه ۲۹ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من 2 ماه پیش مزاحمتون شده بودم‌ و گفته بودین که قرص و قعط کنم
    منم قعط کردم
    مشکلی نبود الان 2 ماه گذشت و من سرما خوردگی شدید پیدا کردم انتی بیوتیک و اینا مصرف کردم و الان دیدم بعد 2 ماه ببرون زده 2 تا جوش ولی الائمش نسبت به قبل کم بود یعنی من نفهمیدم کی بیرون زد و کمتر اذیت شدم..
    سوال من اینه
    به نظر شما این تبخاله دیگه درسته؟؟
    و علتش چیه دوباره بیرون زده؟؟
    و الان باید اسیکلوویر 400 رو چطوری مصرف کنم !؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      فعلا قطع كنيد
    2. تصویر کاربر محمود یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      من از همون ۲ ماه پیش قرص و قعط کرده بودم شما فرمودین الان نخورم‌اصلا دوباره به مدت ۲ ۳ روز هر ۶ ساعت!؟که خشک بشه!؟
      تا چه وقت قعط کنم!؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      فعلا مصرف وكنيد
    4. تصویر کاربر محمود دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      دکتر جان به چه مدت بخورم لا چه دوزی بخورم
      چند ساعت بخورم...؟؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      با همان روال قبلي
    6. تصویر کاربر محمود دوشنبه ۲۷ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      دکتر رواله قبلی منظورتون چیه؟؟من اگه میخاستم با تصمیم‌خودم‌پیش برم‌که مزاحم شما نمیشدم‌الان ۲ باره..
      لطفا بگین با چه روالی مصرف کنم‌و تا کی قعطش کنم..
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      سه ماه روزي يك عدد
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    زگیل تناسلی سلام خسته نباشید.
    من 33 سال سن دارم و یک زائده که فکر میکنم شقاق یا بواسیر نام دارد در ناحیه مقعد چند سالی ست که دارم. کوچک است و درد ندارد.
    حدود دو ماهی است که زگیل در ناحیه مقعد و حتا بر روی این زائد در آوردم. متاسفانه نزدیکی مقعدی داشتم. میترسم که این 5 عدد زگیل کوچک رشد کند و ...
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که:
    1. آیا با پماد درمان پذیر است؟
    2. روش کرایو را از ابتدا برایش انجام دهم بهتر است؟ آیا بازگشت پذیر است؟ این روش آبا با درد همراه است؟ نیاز به استراحت مطلق بعد از انجام آن دارد؟ هزینه آن چقدر است؟
    سپاس از راهنماییتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ فروردین ۹۷( 8 سال پیش)
      زگيل واضح است ودرمانش كرايو است ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب