اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام من دکتر پوست رفتم و کرایو کردن ولی خوب نشدن مثل جوش میمونن چیکار باید کرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    باسلام و خداقوت
    من دوتا زائده کوچیک داشتم دکتر گفت زگیل هست گفتن پدوفیلین استفاده کن میره حتی من بهش گفتم کرایو بهتره گفت برای شما کوچیکه نیاز نیس بعدش هم چندتا دونه ریز اطراف مقعدم زد اونارم دارم محلول میزنم ولی هنوز کامل نرفته اون دوتاهم خوب میشه دوباره درمیاد آزمایش hpv هم دادم منفی بود همش نمیدونم چیکار کنم کامل آیا ازبین میره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    سلام پسری 22ساله هستم مدت دوسال هست متوجه شده ام التم به سمت چپ کج است یادم نمیاد ازاول اینطوری بوده یا بعدا به وجود امده فقط یادمه سه یا چهار سال پیش رگ متورمی درست همون ناحیه که آاتم کج شده به وجود اومده بود وآلتم حالت ساعت شنی میگرفت که بعد مدتی این علاعم درست شد برای شما عکس میفرستم لطف کنید بگید کجی من مادرزادی است یا بعدا به وجود امده وپیرونی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر آراد جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام
    برادر بنده ۴۲ سال سن سونوگرافی پروستات و کلیه انجام داده. اندازه پروستات ۴۴×۴۱×۳۴ و حجم ۳۵cc. اکوی هتروژن و لکه خون مشاهده شد. آزمایش psa توتال و آزاد ۰/۶۶ و۰/۰۸. کلیهاش هردوتا شن و دارن. علائم تکرر و ناراحتی و مشکلات دیگه ندارن.نظر شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر جوانی22ساله هستم که بین20تا30کیلوهم اضافه وزن دارم از وقتی یادم میاد از بچگی آلتم خیلی کوچک بوده والان در حالت نعوظ طولش8سانتیمتر هست از بچگی هم همینقدر بوده یادم نمیاد از بچگیم تا الان رشد کرده باشه.دوسه بار حضوری خدمت همکاراتون هم رفتم ازم آزمایش گرفتن و تست هورمون و... و به این نتیجه رسیدن که مشکل جسمی ندارم مبتلا به میکروپینس هم نیستم کاری هم نمیشه برام کرد!بهم گفتن چون در دوره ی بلوغ چاق بودم آلتم رشد نکرده و حتی اگه الان هم لاغر بشم نهایتش یکی دوسانتی از آلتم که بین چربی ها مخفیه بیرون میاد و بزرگتر از یکی دوسانت نمیشه چون در دوره ی بلوغ کلا به علت چاقیم رشد نکرده.الان من22ساله هستم و به شدت نگران کاروباورم داره درست میشه ولی به شدت در مقابل خونواده برای ازدواجم مخالفت میکنم چون وحشت زده م که آلت8سانتی زندگیم رو از هم بپاشونه از بس هم پیگیری کردم اطلاعاتم بد نیست میدونم بر خلاف تصور عموم بزرگی و کوچکی آلت زیاد نقشی در ارضای خانم ها نداره ولی مسلما این حرف رو برای آلت های نرمال(10 12سانت به بالا)میزنن نه واسه آلت های8سانتی پس برای من قطعا تأثیر داره!پس اصلا نمیتونم به ازدواج فکر کنم....برای درمان عمل جراحی که اصلا مایل نیستم چون هم همه میفهمن و آبروریزی میشه هم این که میدونم عمل جراحی میل جنسی و حساسیت آلت رو پایین میاره و باعث سختی در نعوظ میشه پس همون مشکلاتی که بابت کوچکی آلتم ازشون میترسم به طریقی دیگه سرم میان.الان سؤالم اینه که شما نظرتون چیه که از دستگاه لارجر باکس استفاده کنم؟میدونم پزشکان معمولا نظر خوبی نسبت به این وسایل ندارن ولی یکی از دوستام میگفت استفاده کرده و در مدت 6ماه 4-5سانت به آلتش اضافه شده نظر شما به عنوان یک پزشک چیه؟تأثیر داره استفاده کنم؟ارزش داره واسش پول بدم؟آخه اگه این راه هم به روم بسته باشه چه خاکی باید تو سرم بریزم؟با آلت8سانتی که نمیشه ازدواج و زندگی کرد آخه....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر ، پدر من توده ای درون کلیه ی چپشون بوده که هفته ی پیش با عمل جراحی توده رو خارج کرده و درآوردن و آزمایش کردن و گفتن که توده از نوع grade2هست ، پدر من بعد از جراحی هراز گاهی سرفه میکنند که قبل از جراحی به هیچ وجه این سرفه ها وجود نداشته خواستم بدونم این سرفه ها عوارض بیهوشی جراحیه یا ممکنه مربوط به تومور باشه و اینکه الان چه دارویی باید مصرف کنند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر یاسر سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    یاسر:
    سلام مدت 1 ماهه روی الت تناسلیم جوشهای خیلی ریزی مشاهده شد پیش دکتر عمومی رفتم گفت اسکین تگ هستش خیلی استرس داشتم و گفتم ضایعه رو برداره خیلی کوچیک بود و آزمایشگاه پاتولوژی قبول نکرد گفت خیلی کوچیکه خیلی استرس دارم قبل از اینکه این جوشها ظاهر شن کشاله رونم قارچ زده بود و با پمادی که دکتر عمومی تجویز کرد استفاده کردم بعد از خوب شدن قارچ این جوشهای ریز ظاهر شدن
    خواهشمندم بگین چیکار باید کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر یاسر جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام آقای دکتر بخدا دارم از استرس بالا میارم .۵ ماه پیش رابطه غیر اخلاقی داشتم با کاندوم.بعد از مدتی کشاله رانم قارچ زد بعد از استفاده از پماد موضعی خوب شد بعد این جوشهای ریز ظاهر شدن و دارن به تعدادشون اضافه میشن تو رو خدا دکتر راهنمایم کنید
    3. تصویر کاربر یاسر جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      تو رو خدا دکتر اینا چیه زیگیله؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      نيست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من یه سوال داشتم بنده واریکوسل شدید دارم بیضه سمت چپ آزمایش دادم و گفتن که آزمایش خوب هستش و مشکلی نداره ولی واریکوسل شدید دارم و بیضه سمت چپ کمی کوچک شده آیا عمل کردن ضروری هستش من مجردم
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبدالله جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    باسلام ووقت بخیر خدمت آقای دکتر کرمی.حدود 20 روز پیش خدمت رسیدیم پس از بررسی جواب آزمایشات وسونو دستور mri دادید جواب را میفرستم .چون از شهرستان مزاحم میشم وبه زودی نمی تونم خدمت برسم لطفا اگر دستور دارویی دارید لطف کنید بفرمایید. آرزوی سلامتی برای شما پزشک دلسوز ومومن از خداوند متعال دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 971 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت استاد گرامی
    پدر بنده خرداد 91 (6سال قبل) عمل رادیکال پروستاکتومی انجام دادند. در بهمن ماه سال 93 (1.5 بعد عمل) PSA از کمتر از 0.5 شروع به افزایش یافت تا تیرماه 94 که با حدود 3 ، هورمون درمانی و رادیوتراپی شروع شد. بعد از اتمام رادیوتراپی هورمون درمانی تا شهریور 96 یعنی 2 سال تمام ادامه پیدا کرد. ایشان هر 6 ماه یکبار آزمایش داده و تا اسفند 96 PSA به 0.5 رسیده و ثابت بود. اما در شهریور ماه سال جاری به مقدار 3.2 رسیده. درمانهای پیشنهادی جنابعالی چیست؟ با تشکر فراوان از زمانیکه صرف مینمایید. موفق باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب