اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Zahra شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 182 مشاهده پرسش
    با سلام
    من خانمی هستم 60 ساله. سال گذشته به دلیل عفونت های پی در پی ادراری به متخصص مراجعه کردم .قرص نیترو فورانتئین تجویز شد که به دلیل تهوع شدید با داروهای دیگر جایگزین شد که متاسفانه هیچکدام
    تاثیر گذار نبود.تا از جنتا مایسین استفاده کردم خوب شدم و ایشان فرمودند آب زیاد بخورم که دوباره مبتلا نشوم زیرا این بار باید حتما در بیمارستان بستری شواما باز هم دچار شدم که در مراجعه به سونوگرافی تشخیص تنگی حالب ضعیف تا متوسط داده شد پزشکم فرمودن چون عمل تنگی حالب که نوعی پیوند است بگیر نگیر دارد و ممکن است حتی بعد از عمل مجبور به خارج کردن کلیه شویم.پس فعلا سالی یک بار سونو بدهید و اگر تنگی پیشرفت کرده بود اقدام به عمل کنیم امسال تشخیص مثل سال گذشته بود وگفتن هنوز صبر کنید اما من دچار عفونت مجدد شدم جنتا استفاده کردم 4 عدد ولی هنوز لرز دارم غیر از لرز هم هیچ علامت دیگری مثل تکرر ،درد یا سوزش ندارم.راهنماییم کنید من باید عمل کنم یا نه و این عفونت را چه کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ابتدا باید عفونت درمان بشه کشت ادرار مجدد انجام بدین
  • تصویر کاربر پورریا شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت جناب دکتر عزیز
    من نزدیک به ۱ ساله این برامدگی زیر کلاهک الت تناسلیم درامده که بدون هیچ درد و سوزش و تغییر سایزی هست
    میخواستم بدونم تشخیص شما چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر جهانگیری شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی. بنده از همدان مزاحمتون میشم ۴۶ ساله. نزدیک ۷ ساله مشکل تکرر ادرار و بیرون روی مزمن دارم .طوری شبها مخصوصا باید سه یا دو بار برم دستشویی.همه آزمایش ها از قبیل سونوگرافی ، آزمایش خون.سیتوسکوپی .باز کردن تنگی مجاری اداری، و غیره انجام دادم ولی چیزه درست و حساب متوجه نشدم از بیما ریم .مثلا اندازه پروستات خوبه.تنگی مجاری اداری نداشتم فقط درهمدان پیش یه پزشکی رفتم آزمایش سیتوسکوپی انجام دادم گفت اندازه مثانه ت بزرگ هستش یه چند تا دارو برام نوشتند هیچ تاثیری ندات لطفا من رو راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه براتون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام جهت انجام نوار مثانه به مطب مراجعه کنید شماره ی شما به همکاران مطب ارجاع شد با شما تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حدیث دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    روی آلت تناسلی همسرم این دونه ها هست آیا زیگیل تناسلی هستن؟
    1. تصویر کاربر حدیث شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سلام آقای دکتر روی آلت تناسلی همسرم این دونه ها هست به گفته خودش قبلاً نبوده و تازه زده آیا زیگیل تناسلی هستن ؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    3. تصویر کاربر حدیث شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سلام دکتر جان وقتتون بخیر دوتا عکس مجدد ارسال کردم
    4. تصویر کاربر حدیث شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      عکس 1
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Afshin شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    من 60 سال دارم پروستات ام خیلی بزرگ شده که سوند ادرار وصل میکنم برای تخلیه ادرار
    چه روش درمانی رو توصیه میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب دوتا سوال داشتم اول اینکه من ۲۷ سالم هس با قد۱۷۵ و وزن ۸۵ که طول آلتم در حالت شل ۲تا سه سانت و در حالت کشیده حدود ۱۱ سانت هس ولی وقتی تا استخوان عانه فشار میدم تا حدود۱۲/۵هم میرسه آیا میشه با کاهش وزن در حالت بدون فشار همون سایز ۱۲/۵رو داشت؟ و دوم اینکه این ضایعه زیر کلاهک و پُف کوچک کنار و زیر اون که با فلش مشخص کرده ام مشکلی هست؟ ممنون
    1. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      این هم عکس ها هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بله وزنتون کاهش پیدا کنه اون چربی ها از بین میرن بخاطر ختنه هست بافت باقیمونده اس
    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سپاس، دکتر اون بافت مشکلی ایجاد نمی کنه؟ و اینکه اون غُر کردگی های گوشتی حالت پف هس چطور؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      خیر مشکلی ایجاد نخواهد کرد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام. من عمل اینگوینال (فتق دو طرفه ) داشتم. از سوند استفاده شد. الان آلت من یه مقداری سیاه شده. هیچ درد و سوزشی هم نداره. باید نگران باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    الان راه درمانش چیه؟چکاب کامل انجام دادم-کشت ادرار انجام دادم-ادرار۲۴ ساعته هم انجام دادم-سونوگرافی از آلت هم انجام دادم.مشکلی تو هیچ کدوم نبوده.فقط فشار ک میدم نوک کلاهک میسوزه و حالت کوفتگی داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      دوست،عزیز باید از نزدیک معاینه بشید
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ساکن تهران نیستم،و دسترسی به شما برام خیلی سخته
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ببینید این مشکلی که میگید در اغلب موارد علت ذهنی روانی داره بهش سعی کنید اهمیت ندین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    الان راه درمانش چیه ؟چکاب کامل دادم کشت ادرار دادم ادرار۲۴ ساعته دادم،سونوگرافی از آلتم و کلیه هام دادم هیچی نبوده،فقط فشار ک میدم پوست نوک آلت سوزش داره و حالت کوفتگی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      دوست عزیز باید از نزدیک معاینه بشید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    آقای دکتر بیست و هفت سالمه و آلتم به سمت راست انحنا دارد، مجردم و تا الان رابطه نداشتم، میترسم مشکل ایجاد کنه و سبب پاین اومدن اعتماد بنفسم شده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      عکس ارسال شد.
    3. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ۲
    4. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ۳
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      کجی الت به نظر زیاده اگه تو رابطه جنسی دچار مشکل شدین میشه عمل جراحی انجام داد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب