اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. ببخشید من یک حدودا ۵ روز دردی را در زیر دل و پهلو چپم احساس کردم و این درد به پشتم ریخت ولی دردم خیلی شدید نبود‌ سونو گرافی و آزمایش انجام دادم و در سونو یه سنگ ۸ میلی در دیستال حالب چپ مشاهده شد. ولی در سی تی اسکن سنگ ۵ میلی در قسمت پایین حالب نشان داد. دکار قرص تامسولوسین برام نوشت و گفتن ممنکنه دفع نشه و باید tul انجام بدم. آقای دکتر من بعد از مصرف دو روز از داروم و استفاده از اب فراوان و داروهای گیاهی الان حدودا یک روز است که هیچ دردی ندارم ولی متوجه دفع سنگ هم نشدم. میخواستم بدونم اگر دیگه درد سراغم نیاد ممکنه سنگ دفع شده باشه. چون شنیدم سنگ حالب درد وحشتناکی داره و من اصلا دیگه دردی ندارم. و احتمال دفع سنگ من چقدر است؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      در سونوگرافی کنترل اگر دفع نشد باید تی یو ال بکنید در خدمتم۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر Bayan چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    عمل جراحی Super buptic در ایران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      متوجه منظورتان نشدم
  • تصویر کاربر امين چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام
    تازگی چندتا لکه قهوه ای رنگ روی پوست بيضه‌ام پیدا شده. رابطه جنسی نداشتم تا حالا.
    علتش چیه؟ ممکنه از راه تیغ ژیلت آلودگی، چیزی منتقل شده باشه؟
    1. تصویر کاربر امين دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)
      ببخشید سوالم ناقص مونده
      تازگیا یه زائدة هم بالای کشاله رانم پیدا شده
      زگیل یا تبخال نیست
      به علاوه هنگام ورزش کردن (فوتبال) اخیرا در بيضه ها احساس درد میکنم، علت خاصی میتونی داشته باشه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر سکس الوده نداشتید جای نگرانی نیست
    3. تصویر کاربر امين چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اون مورد درد بيضه هنگام فوتبال مشکلی نداره؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      نه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز
    قریب به 6 ماهی است که درد بیضه راست ایجاد شده.این درد همیشگی نیست ودرهفته دو الی سه مرتبه رخ می دهدو بعداز چند ساعت برطرف می شود . هنگام راه رفتن زیاد، بلند کردن سنگینی ، نشستن روی صندلی طولانی مدت ، عوامل دیگری هستند که سریعا در من باعث درد بیضه می شوند
    هنگام درد بیضه راست ، مقداری متورم می شود . هیچ گونه کمر درد وسنگ کلیه هم ندارم . بعد از پایان درد به اندازه قبلی بازمیگردد.
    راهنمایی شما چیست ؟ نیاز به چه اقداماتی می باشم ؟
    بسیار متشکرم از راهنمایی های شما بزرگوار
    التماس دعا.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سونو کنید بفرستید ببینم

  • تصویر کاربر سهیلا دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 3541 مشاهده پرسش
    S.S:
    سلام. بابای من 62سالشه. امروز سونوگرافی رفتن. حجم ادرار 16 سی سی. و نوشته tcc مطرح است.
    تکرر ادرار دارن
    میشه راهنمایی کنین مشکل و راه درمان
    و اینکه آیا جدی هست یا قابل درمان است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      سلام باید سیستوسکوبی کنید

  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید.
    من تقریبن ۱۵ روز پیش دچار شکستی الت تناسلی شدم و همون روز عمل کردم در بیمارستان و الان ک ۱۵ روز ازش میگذره وقتی نعوظ دارم التم کج هستش همون قسمت ک شکسته بسیار سفته و یکم داخله و باعث کجی به همون سمت شده!!
    میخاستم بدونم من باید دوباره عمل کنم یا این کجی درست میشه ؟؟ الان چ ماری باید انجام بدم؟؟
    دکترم چند بار رفتم نبودن ک بتونم نوبت بگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      باید صبر کنید

  • تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید، من دو روز پیش ب علت درد شدید در ناحیه پهلویه سمت راست راهی بیمارستان شدم و بهم مورفین تزریق کردن دردم اروم شد فردایه ان روز رفتم دکتر و سونو گرافی انجام دادم جواب سونو گرافی این بود ک دیلاتاسیون خفیف تا متوسط در سیستم پیلو کالوس کلیه راست (ب ویژه لگنچه) مشهود است ک میتواند ب علت تنگی خفیف در ناحیه upj باشد و سنگی هم مشهاده نشد الان بعضی اوقات درد خیلی ضعیف در پهلویه سمت راستم دارم من سنم 23 سال است و اقا هستم، میخاستم ببینم الان جایه نگرانی هست ایا عمل لازم دارم یا باید دارو مصرف کنم؟ رنگ ادرارم نرماله و سوزش ادرار هم ندارم، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      از نظر من نیاز به دمان ندارد

  • تصویر کاربر میترا دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. از سال 96 متوجه افزایش PSA شوهرم شدم. به طوریکه در مرداد 96 439 مهر 96 339 اسفند 96 395 تیر 447 آبان 97 516 فرودین 98 63 شد. با توصیه پزشکان متخصص دو بار MRI در تیر 97 و انجام شد و در MRI های انجام شده تشخیص بر کنسر داده نشد و ،PI-RADS برابر با 2 در نظر گرفته شد. ضمنا سونوگرافی هم در اردیبهشت 98 انجام شد که در آن هم چیز خلصی دیده نشد. حال نظر شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      3 ماه دیگر ازمایش را تکرار کنید ببینم

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده 21 سال سن دارم
    بیضه سمت چپ من واریکوسل بسیار خفیف دارد که از دو سال و نیم پیش متوجه شده ام د تا سال قبل هم تغییر اندازه نداده بود.
    بیضه سمت راست هم یک سنگ دارد که سال قبل با سونو گرافی برای واریکوسل اتفاقی متوجه وجود آن شدم.
    من مدت دوسال هست که ورزش رزمی موی تای بصورت معمولی و سه روز در هفته انجام می‌دهم. حالا برای مسابقه نیاز دارم ک تمرین هایم را جدی تر دنبال کنم و هر روز دوبار تمرین کنم. خاستم بپرسم این تمرین های رزمی برای بیضه های من مشکلی پیش نمی آورند؟
    آیا این ها روی باروری هم تاثیر دارد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      ازمایش اسبرم دهید بفرستید ببینم

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر من ۱۸ سالمه و انحراف الت به سمت چپ دارم و از این موضوع مدت هاست دچار ناراحتی هستم و تابحال رابطه جنسی نداشم که بفهمم در دخول مشکل دارم یا نه.اقای دکتر من اگر از لارجر باکس استفاده کنم چون شنیدم باعث خوب شدنه انحرافه نتیجه بخش هست یا توصیه شما چیه اگر لطف کنید پاسخ بدید ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ خرداد ۹۸( 6 سال پیش)

      کمتر از 30 درجه است درمان نمیخواهد

درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب