اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر .اینم گزارش مادرم را فرستادم. همونطور که خودتان درخواست کرده بودید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید ای وی اف بگیرید
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من حدود دوماه تکرر ادرار دارم و گاهی اوقات هم درد در ناحیه الت تناسلی مقدار ادرار گاهی اوقات کمه و باریک و گاهی اوقات عادی بیشتر اوقات در طول روز تکرر زیاد نیست ولی شب زیاد و پی در پی میشه دکترم رفتم قرص افلوکساسین ۲۰۰ و یک نوع قرص برای قطع اسپرم دادن و گفت بییت روز سکس نداشته باشم الان ۱۰روزه مصرف میکنم ولی تاثیر چندانی نداشته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر فتق بیایید ببینم
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      من اصفهان هستم آقای دکتر لطف کنید اصفهان یک دکتر بهم معرفی کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      هر دکتر جراح باشد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد حدودا دو سال پيش پس از اولين رابطه جنسيم دچار هرپس تناسلي شدم اولا هر هفته در ميومدن ولي الان اصلا مثل قبل نيست كه ريز باشن و پشت سر هم يه دونه بزرگ ميزنه با درد ولي چند روز بعد خوب ميشه دكتر زنانم رفتم بهم اسيكلوير 4٠٠ داد گفتن ١5 روز هر 6 ساعت بخورم ،ميخورم كمتر ميزنه خيلي بيشتر از ١5 روز خوردم ولي تا ول ميكنم بازم ميزنه كلي از وزنم كم شده فكر ميكنم واسه اين قرصه ، ميخواستم بدونم ليزري واسه اين مشكل هست ميدونم درمان قطعي نداره ولي خوندم ٣ ماه تا ١ سال جلوگيري ميكنه ممنون ميشم يه راهكاري بهم بگيد از دكتر زنان ها ديگه نا اميد شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      روزی یک عدد اسیکلوویر میل کنید کمک‌کننده است
  • تصویر کاربر فرید دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر با عرض خسته نباشید. من کجی الت رو ب سمت پایین دارم و خیلی اذیتم داخل سکس خاستم ببینم وضعیتش چطوریه باید جراحی بشه یا اینکه بدونی جراحی هم درست میشه ؟ لطفا اگه میشه هزینشم بگید چقدره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر دخول مشکل ندارد نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1906 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سال گذشته یه دکتر به آلتم یه تزریق انجام داد محل تزریق احساس درد و انگار که زخم باشه یا آسیب دیده باشه درد مبهمی دارد احساس گزگز و بعضی اوقات که نعوظ طولانی دارم آون محل کمی باد میکنه انگار آب جمع شده باشه زیرش و همینطور یه رگ روی آلتم در آون امتداد نبض شدید میزنه در هنگام نعوظ رگ تکان میخورد تپ تپ میکند چطور میتونم خوب شم جناب دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سونو از الت کنید بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      با سلام امروز رفتم انجام دادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      من مطلب مهم ندیدم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرحسین دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام من 22 سالمه ناگهان یه تب و لرز خیلی شدید و استفراغ داشتم صبح دو روز بعد مقدار خیلی زیادی انزال خون قهوه ای رنگ زیاد داشتم( به مدت یک ماه یبوست شدید دارم )فرداش موقع مدفوع کردن وقتی زور میزدم مقداری همون مایع قهوه ای رنگ چند قطره از الت خارج شد ادار بعدش عادی میشد فاصله ازمایش ادرار یک مقداری زیاد شد تو این مدت مقدار زیادی هندوانه مصرف کردم یک مقدار تاخیر تو ادرار پیدا کردم جوا ازمایش و کشت منفی بود ولی اثر خون مشاهده میشد تو ازمایش دکتریه انتی بیوتیک در سرم و 5 عدد قرص تاوانکس تجویز کردند بعد مصرف تاخیر در ادرار کمی بهتر شد یک خود ارضایی انجام دادم وضع مایع سیمنو ببینم ابتدا مایع سفید و عادی بود ولی در ادامه مقدار زیادی خون قهوه ای رنگ همنچنان مشاهده شده درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      یک ماه دیگر ازمایش را تکرار کنید اگر دفع شود باید بررسی شود
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    از تبریز مزاحم میشم ۲۲سالمه از اندازه الت تناسلیم راضی نیسم یکی دوتا از دوستان شمارو معرفی کردن گفتن امپول داره خواستم ببینم درسته؟اینجا میتونم تهیه کنم جواب میده ؟
    لطفا جواب بدین ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      اگر بالای ۹ سانت است طبیعی است راه درمان بزرگی ندارد
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با عرض سلام. از سال 96 متوجه افزایش PSA شدم. میزان PSA به ترتیب زمانی به شرح زیر است:
    1- تیر 1396: 4.8
    2- مرداد 1396: 4.39
    3- مهر 1396: 3.39
    4- اسفند 1396: 3.95
    5- تیر 1397: 4.47
    6- آبان 1397: 5.16
    7- فروردین 1398: 6.3
    8- تیر 1398: 6
    ضمنا دو بار MRI نیز داده شد که در هر دو MRI PI-RADS برابر با 2 در نظر گرفته شد. سونوگرافی هم داده شد که تصویر آن برای شما ارسال می شود. در ضمن در تیر 98 در نهایت بیوپسی انجام شد که جوای آن هم در قالب تصویر ارسال می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب آقایی 31 ساله و مجرد هستم که دارای واریکوسل می باشم، تصاویر سونوگرافی و آزمایش را بپیوست حضورتان ارسال می کنم، خواهشمند است اعلام نظر فرمایید نیاز به عمل جراحی دارم یا خیر؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      بیایید معاینه اگر گرید ۲باشد باید عمل کنید
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 5224 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید ....آقای دکتر من قبلا مشکلم رو مطرح کرده بودم که شما فرمودین سی تی وسونو انجام بدم بفرستم براتون ....مشکل رو دوباره مینویسم به همراه سونو وسی تی ....... حدود دوماه پیش با درد شدید کلیه به بیمارستان مراجعه کردم وسنگ هشت میلیمتری تشخیص داده شد که عمل TUL با سوند مثانه وکلیه انجام شد روم یه هفته بعد از عمل به علت دردشدید ومتوالی دوباره مراجعه کردم وگفتن سنگ رو خارج نکردن ودوباره عمل انجام شد روم که لوله دبلجی کار گذاشتن ودو هفته بعد لوله رو‌دراوردن .... ولی الان با اینگه چهل روز از در اوردن لوله میگذره درد کلیه ودرد کمر شدید دارم با حالت تهوع..... پایین پهلوم هم ورم داره وموندم چیکار کنم....درد هم به حدی هست که روزی چهارتا مسکن مجبورم بخورم ....گزارش سی تی رو هم طبق گفته خودتون الان براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنونم اقای دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سپاس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب