اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر این ازمایش اسپرم بنده هست. ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید قصد پدر شدن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      از نظر من نرمال است
  • تصویر کاربر pari شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    اینجانب زنی 61 ساله هستم که با دردهای مکرر کلیه سمت راست و خون در ادرار به پزشک مراجعه نمودم و پس از آزمایش و مشخص شدن خون در ادرار، پزشک، سیستوسکوپی تجویز نمودند.
    سوالم اینه آیا این عمل نیاز به بی هوشی داره؟ و چه عوارضی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      سیستوسکپی سرپایی ونیاز به بیهوشی مدارد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر این نقطه های سفید زگیل هستن با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      نه اینها زگیل نیستند
  • تصویر کاربر نوید شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید بنده 48سال سن دارم مدت دو سالی هستی بی میلی شدید به نزدیکی دارم هیچ دکتری هم نرفتم بارعرض پوزش دوهفته پیش متوجه شدم قسمتی از آلتم فرورفتگی داره قبلا این صورت نبود به اندازه دو سانت بعداز این که آلتم سیخ میشه اون قسمت ی حالت چاله کوچیکی شده نمیدونم به چه پزشکی مراجعه کنم هم برای بی میلی وهم برای فرو رفتگی آلتم ممنونم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر زاهدی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،دو عدد غده کوچک در زیر آلت من نزدیک بیضه ها بوجود آمده میخواهم بدانم زگیل هست یا چیز دیگه و راه درمان چیست؟
    1. تصویر کاربر زاهدی یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکسها پیوست شد
    2. تصویر کاربر زاهدی یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      عکس ارسال شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      این زگیل واضح است ودرمان ان کرایو میباشد
    4. تصویر کاربر زاهدی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      چقدر زمان میبره درمان؟ و هزینه ش چقدر میشه؟ و نیاز به استراحت داره؟
    5. تصویر کاربر زاهدی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      من ساکن اهواز هستم اینجا انجام بدم یا تهران؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      02122642744
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر.دکتر دوست پسرم زگیل تناسلی دارد و من یکبار باهاشون سکس دهانی داشتم، آیا امکان دارد که ویروس به من هم منتقل شده باشد؟
    البته من بعد دوهفته به پزشک زنان مراجعه کردم و از بزاق دهانم آزمایش انجام شد و نتیجه منفی بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      پس ندارید
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    الان خانم 25ساله هستم که به علت عفونت ادراری در خردسالی، کلیه راست من کوچکتر از اندازه طبیعی هست و بار اون روی کلیه چپ منه. حضوری که خدمتتون اومدم گفتید مشکلی نیست و زندگی من عادیه.
    سال گذشته 24آبان 97 باردار بودم و کراتینین خون من 1.1 بود. متاسفانه در اسفند دچار سقط شدم و در 22فروردین 98 کراتینین خون من 1.23 بود. در 16آبان 98 هم این عدد به 1.28 رسید.
    در حال حاضر قصد باردار شدن دارم. ولی نمیدونم این عدد کراتینین مشکلی ایجاد میکنه یاخیر. یکی از متخصصان کلیه گفتن میتونم باردار بشم ولی باید تحت نظر باشم. ولی برخی میگن باید صبر کنم که با تغییر رژیم غذایی، سطح کراتینین خونم استاندار بشه و بعد اقدام کنم.
    سوال من اینه که آیا با این شرایط میتونم اقدام به بارداری کنم؟ اگر بله، چه مسائلی را باید رعایت کنم؟
    اگر خیر هم تا چه زمانی باید صبر کنم و آیا اصلاح تغذیه کافیه یا اقدام درمانی خاصی باید انجام بدم؟ نتایج آزمایش، نمودار سطح کراتینین در این یکسال و آخرین سونوگرافی رو براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      با دکتر نفرولوگ مساوره کنید تا کراتی نین خوب نشود اقدام نکن
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 753 مشاهده پرسش
    سنگ 8*4 میلی رو با بالا و پایین پریدن دفع کردم و الان سنگ در حالب گیر کرده و کلیه سمت‌ راست متورم شده، برای اینکه سنگ به مثانه بیاد و دفع بشه چکار باید کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      باید سریع عمل سرپایی TULکنید فیلم من را ببینید تماس02122642744
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده تکرر ادرار دارم یعنی روزی 8 بار میرم دستشویی شاید بیشتر یا بعضی مواقع کمتر همه چیز انجام دادم سالم بودم.تا اینکه برا خدمت اعزام کزدم و کمیسون گفت باید نوار مثانه انجام بد ینوا مثانه که انجام دادم.دکتر اولی گفت که نوار مثانه سالم نبود ولی راضی نشد به من بگه که چه مشکلی دارم.گفت که شورای پزشکی تصمیم میگیره.تا اینکه بعد از 10 روز برام پیام اومد و رفتم نظام وظیفه و 3 تا دکتر بودن.بعد از 2 ساعت اسم ها رو خوندن ومن رو معاف از رزم کردن.دز حالی که از تکرر ادرار شکایت میکنم.الان ممنون میشم نوار مثانه رو بررسی کنید.عکس هاشو هم فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      بله مثانه مشکل دارد درمانش کاهش مصرف مایعات وتمرین افزایش تدریجی فواصل ادراری است
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      نظام وظیفه اهواز میگه مشکل نداره.نوار مثانت سالمه.اما دکتر اول گفت مشکل داره و از نظر من معافی .ولی بقیه دکتر ها راضی نشدن معافم کنن و گفتن که مشکل نداری من بهشون گفت م که روزی 10 بار میرم دستشویی و نمکیتونم خودم را کنترل کنم.میگن به ما ربطی نداره.اقای دکتر دارویی چیزی نیست مصرف کنم که دیگه انقد ادرار نکنم.حتب تو ماه رمضون هم میرم دستشویی ولی ادرارم کمه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      من کمکی نمیتوانم بکنم باید با انجا حل کنید
    4. تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      خوب سوال اخرم اینه که من هر دو ساعت یا سه ساعت میرم دستشویی .ولی موقعی که دکتر نوارمثانه را دید.گفت زیاد شدید نیست.نظر شما چی هست؟؟؟

      موقعی هم که تو بیمارستان ازمایش نوار مثانه گرفتن.دکتر مثانم را خیلی پر کرد طوری که احساس درد شدید کردم و التماس کردم که فقط دستگاه رو متوقف کنه.ولی متوقف نکرد.طوری مثانم رو پر کزد که هنگام تخلیه باید فشار بدم تا اب تخلیه بشه.به نظر شما کار اشتباهی نکرد؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      تمرین کنید فواصل ادراری را زیاد کنید
    6. تصویر کاربر رضا شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر من میگم دکتر میگه طبق نوار مثانه تکرر ادرارت شدید نیست در صورتی که من روزانه بالای 10 بار میرم دستشویی .الان نظر شما طبق نوار مثانه چی هست ؟؟ شدید یا نه زیاد شدید نیست؟؟
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    8. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اقای دکتر.موقعی که استرس میگیرم هر 10 دقیقه میرم دستشویی یعنی دفعات ادرار خیلی زیاد میشه.این استرس ربطی به مثانه داره؟؟
    9. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    10. نمایش سایر 8 پاسخ
  • تصویر کاربر جلاا شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام در رابطه با سرطان پروستات که متاسفانه کل پروستات را گرفته و در اسکن استخوان نیز اطلاعاتی نوشته شده وقت ویزیت میخواستم و راه های درمان سرطان پروستات بدون جراحی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      در این مرحله درمان هورمون درمانی ورادیو تراپی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب