اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    سلام 30 سالمه آلت تناسلیه من از قسمتی که به شکم متصل شده تا قبل از کلاهک گیز گیز میکرده که دکتر رفتم و پس از معاینه گفته مشکلی نداری و ازم سوال کرد سابقه کمر درد داری که من در بعضی مواقع کمرم درد میگیره نه همیشه اونم بخاطر شغلم که وقتی شبکار هستم کمی کمر درد میگیرم و اینم بگم که سر پا هم زیادم در هر حال یه قرص باکلوفن 10 و یه قرص ویتامین داد که یه مدت خوب بودم ولی الان باز مدتی که این گیز گیز رو حس می‌کنم و من رابطه جنسی نداشتم و در حالت نعوظ و انزال هم دردی ندارم راه حل چیه آقای دکتر چکار کنم راستی ببخشید آیا خود ارضایی باعث این مشکل می‌شود؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون میشم پاسخ بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فاضل یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی عزیز
    آقای دکتر من 19 سالمه ،مجردم و ورزش فوتبال به طور تقریبا حرفه ای بازی میکنم
    پارسال بنده واریکوسل گرید 3 سمت چپ داشتم و به صورت میکروسکی عمل کردم
    الان بعد از 1 سال و خورده ای باز رگ ها به همون حالت قبل در اومده و با لمس کردن کاملا مشاهده میشن وبیضه سمت چپم پایین تر از اون یکی هست میخاسم نظر شمارو بدونم(الان بعد از 1 سال باز احساس درد خفیفی برگشته) میخاسم بدونم طبیعی هست؟ توصیه شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۲ سالمه به مدت دوسال خود ارضایی داشتم ده دقیقه ای ارضا میشدم و کیسه بیضه من سفت بودجدیدا کیسه بیضه من شل شده احساس میکنم بیضه ها کوچک شده ویک دقیقه ای ارضا میشم خواستم بپرسم آیامن دچار زود انزالی شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Ali یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام. وقتتون بخیر. ببخشید من چند ماهیه که روی آلتم پوستش پوسته پوسته میشه و کنده میشه و وقتی پوستش کنده میشه زیرش قرمزه و هر چی هم که میگذره داره بزرگتر میشه و اخیرا هم همین نواحی دچار ترک شده. ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نگار شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    اقای دکتر یه مدت یه ماهی میشه اوایل قسمتایی از شکمم تیر میکشید گذرا و یه دردی مثل اینکه یه مدت طولانی شلوارتنگ پوشیدی و ادرارتو نگه داشتی تا حالادوبار کلیه هام درد گرفته یه درد مستمر مخصوصا کلیه چپم دفعه قبل 4روز طول کشید الان دو روز باز کلیم درد گرفته و میکروب معده هم دارم قبلا دارو مصرف کردم خوب شدم اما باز امسال معدم میزنه به پشتم متاسفانه بخاطر کرونا مطب دکترا بستس لطفا کمک کنید حداقل یه دارویی که دردم بخوابه
    1. تصویر کاربر نگار چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸( 6 سال پیش)
      چرا جواب منو نمیدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام ۸ ساله ازدواج کردیم بچه اولم ۱سال ونیم بعداز ازدواج باردار شدم وبعد از زایمان فقط یک آمپول ۱ماهه استفاده کردم و دیگه هیچ جلوگیری نداشتم .همسرم آزمایش دادن بهش گفتن حرکت اسپرم کمه چکار باید بکنیم ما تو منطقه محروم هستیم امکان مراجعه به دکتر برامون خیلی سخته.اینم آزمایش. Volum3.1
    ph7.4
    Liquefaction Time19
    count13

    Abnormal forms87

    Motiliti1st Hour fast20% mod15% slow5%lmmo60%

    Motiliti2nd Hour poor
    W.B.C/H.p.f 0-1
    R.B.C/H.p.F 0-1
    Epithelial cells./H.P.F 0.1
    SPermatocyte 3
    Long Tail 25
    Gaint Head--
    Pin Head 30
    Other--
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      حرکت اسپرم پایین است
  • تصویر کاربر افشین شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید.آقای دکتر من جوانی ۳۳ ساله هستم که ۳ ساله ازدواج کردم و دوساله که اقدام برای بچه دار شدن کردیم و نشده.تمام آزمایش ها و سونوها انجام شده.واریکوسل ندارم.آزمایش آنتی بادی مشکلی ندارم.عفونت ندارم.معاینه شدم و آزمایش اسپرموگرام دادم که طی این مدت مورفولوژی همه چی خوب بوده فقط تعداد اسپرم مشکل دارم که تعدادش کم هست .داروهایی که در طول این دوسال مصرف کردم:مکمل های ویتامین ای،دی،سی،فولیک اسید،سلن پلاس،زینک و داروهای:کلومیفن،ال کارنیتین.آمپول هایی که ۳ ماه تزریق کردم آمپول:hcg,mcg. آخرین آزمایش اسپرموگرام که دادم نتیجه همه چی بالا بود بجز تعداد اسپرم که ۶ میلیون بوده.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از نظر من ازمایش خوب است
  • تصویر کاربر Mohsenzare شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی پروستات اکوژنیسته نیتروژن دارد
    حجم پروستات 27سی سی می باشد جواب سنو چی می باشد درضما درد در لگن و کمر در طول روز دارم ساله گذشته رفتم دکتر گفت التهاب پروستات دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از نظر من مهم نیست اگر سن زیر ۵۰باشد
  • تصویر کاربر ترابی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.
    امروز یک دفعه متوجه شدم یه چیزی شبیه جوش روی آلتم نمایان شده.
    خیلی نگرانم کرده . دچار استرس شدم.
    لطف میکنید راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      این جوش است نگران نباش
  • تصویر کاربر amir شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خير
    چند وقتي است روي كلاهك آلت بنده دون دون هاي به رنگ پوست و براق بود كه بيشتر شد طي چند روز ، به دكتر مراجعه كردم بهم گفتن به احتمال ٩٠ درصد ليكن هست و بهم پماد مومتازون دادن كه الان يك هفته است استفاده ميكنم ولي كم كم دارن كبود ميشن و رنگ بنفش ميگيرن به خودشون ، لطفاً راهنمايي كنيد اين ها واقعا چي هستن و چقدر زمان ميبره خوب بشن و چي استفاده كنم بهتره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      من هم موافقم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب