اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امامی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    7سال پیش ازمایش دادم خون در ادرارم بود دکترارولوژ سیتوسکوپی کردن وجواب منفی بودوگفتن خون درادرارتومشکلی ندارد ازاین به بعدهرموقع آزمایش دادی وخون بود هردکتری رفتی بگو ارثی است وپیگیری نکن ولی من همش پهلوهام دردمی کنه وهرسال هم سونوگرافی کلیه می دم کلیم سالم ولی خون هست درادرارم شش ماه پیش سونو دادم گفتن سنگ وشن هست آیااین خون درادرار من ازهمون سنگ است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      تنها درمان ان مصرق مايعات زياد است نگران نباشيد
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت آقاي دکتر
    من حدودا يک ماه و نيم هست که دانه هايي تقريبا چرکي به رنگ سفيد و قرمز در ناحيه هاي تناسلي مي بينم. و در زیر آلت و تنه ی آلت هم جوش های سر سفیدی میبینم.
    اقاي دکتر من آزمايش hpv هم دادم و منفي بود. اما در زماني که آزمايش hpv دادم، آنتي بيوتيک سفيکسيم مصرف مي کردم. آيا با توجه به منفي بودن اون آزمايش دو نوع hpv ( البته با وجود مصرف انتي بيوتيک) و عکس هايي که خدمتتون ارسال کردم، من چه بيماري اي گرفتم؟ ممکنه زخيل يا تبخال تناسلي باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      اينها را باسركه سيب بشور اگر نرفت اگر نرفت بياييد كرايو كنم
  • تصویر کاربر ali سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    سلام 25 ساله هستم 1 بار 12 سالگی جراحی واریکسل انجام دادم یک بار هم 1 سال نیم پیش به روش میکرسکپی بسیار نگران هستم پارسال هم برای سلامت رگ ها شما پنتوکسی فیلین توصیه کردید در حال حاظر هم خود سرانه ویتامین e مصرف میکنم 2 سوال داشتم الان رگهای برجسته ای روی بیضه وجود دارد خواستم بپرسم واریکسل است ؟؟؟؟ خیلی نگران شدم و این که میتونم پتوکسی فیلین مصرف کنم ؟ این رگ ها تیره هستند من چیکار میتونم کنم برای درمان ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر حداد پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام
    سونوگرافی کلیه هام را برایتان ارسال نموده احساس درد در پشت سمت راست دارم همچنین دفعات دفع ادراری زیاد است و گاهی احساس سوزش دارم دکتر
    عمومی پیشنهاد کرده به متخصص مراجعه نمایم لطفا راهنمایی نمایید
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از كليه سونوكرافي كنيد بفرستيد
    2. تصویر کاربر حداد سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سلام
      آقای دکتر در ربات تلگرام ارسال کردم
      حجم این بخش خیلی کم است امکان ارسال نیست ایمیلی موجود هست که ارسال نمایم
      ممنون
    3. تصویر کاربر حداد سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ببخشید جناب دکتر
      سونوگرافی را در دایرکت اینستاگرام شما ارسال کردم
      حجم بالایی امکان ارسال اینجای نبود
      ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      همینجا گزارشش را بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مینا پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من سه روزه درد پهلو دارم و تغییر رنگ ادرار به تیره شدن،امروز سمت راست مثانم هم درد میکرد رفتم دکتر آزمایش خون برای کرونا نوشتن و کشت ادرار که قراره فردا انجام بدم ولی الان همچنان درد پهلو دارم به خصوص سمت راست و تیر می کشه به سمت بالا که حالت تهوع گرفتم،تا زمان پاسخ دهی به جواب آزمایش برای کاهش درد چیکار کنم؟خطرناک نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سونو کلیه بکنید
  • تصویر کاربر ایران پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 512 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر عزیز
    بنده در قسمت کلاهک خود به اندازه یه نخود تیرگی مایل به سیاهی مشاهده میکنم.و هیچ گونه سوزش ویا درد و یا برجستگی هم در اون نقطه ندارم.
    یک تیکه از قسمت روی کلاهک هم به نظرم رنگ آلتم تیره تر از قسمت های دیگر است. البته این قسمت رو وقتی با روغن چرب میکنم، تیرگی برطرف میشه.ولی در خصوص قسمت اول سوالم، تیرگی حتی با چرب کردن هم از بین نمیره.
    آیا مشکل خاصی دارم؟ من در ایام عقد هستم، آیا مشکلم جدی است و باید عقد و ازدواجم رو به تاخیر بیاندازم؟
    ممنون از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر الی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر من هفته گذشته با درد پهلو به دکتر مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی متوجه شدم یک سنگ سه میلی قسمت تحتانی کلیه سمت چپ وجود دارد مایعات و سنگ کل مصرف کردم اما نمیتونم تشخیص بدم سنگ دفع شده یا نه چون درد زیادی ندارم ولی صبح ها ادرارم طول میکشه تا تخلیه بشه میخواستم بپرسم تا کی باید درمان خانگی انجام بدم و ایا لازم نیست مجدد به پزشک مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با مصرف ۲ساعت یک لیوان اب دفع میشود
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام
    من ۳۷ سال دارم
    مدتی است در بیضه راست احساس سنگینی دارم (درد ندارم) و احساس میکنم به سمت بالا کشیده میشود (تورم ندارد)
    وقتی در محل کارم زیاد روی صندلی مینشینم این حس بیشتر میشود.
    درخواست راهنمایی دارم

    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      سونوگرافی پیوست شد
    3. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با سلام
      سونوگرافی پیوست شد

      سپاسگزارم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      ديدم نياز به عمل ودارو نيست
    5. تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      یک دنیا تشکر
      آیا نباید چیزی را رعایت کنم که بیشتر نشود
      چون یک حس سنگینی همیشه وجود دارد

      باز هم ممنونم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      نیاز بع اقدامی نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    سلام من عفونت پروستات دارم و همه آنتی بیوتیک هارو امتحان کردم. ولی هنوز سوزش سر الت و احساس زخم بودن مجاری التم رو دارم گاهی اوقان درد به بیضه سمت چپم می زند و این علام در زمان کم تحرکی تشدید می شود
    1. تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      با سلام اقای دکتر من 33 سال دارم و مجرد هستم و رابطه جنسی منظم ندارم . ///////////////////////////////////حدود پنج ماه پیش رابطه جنسی بدون کاندوم داشتم که بعد از آن حدود دو روز سوزش کمی در آلتم حس کردم که خود به خود بر طرف شد، ولی حدود 40 روز بعد از رابطه دوباره سوزش کمی در الت خود حس کردم که به دکتر مراجعه کردم و تشخیص عفونت پروستات رو دادند و آنتی بیوتیک ( تاوانکس) رو برای یک ماه تجویز کردن و بعد حدود دوازده روز دیگه علائمی نداشتم ولی 1 ماه خوردم خوب شدم. //////////////////////////////////// مجدادا بعد از حدود یک ماه مجدد علائم شروع شد که پس از مراجعه به دکتر آنتی بیوتیک ( تزریقی 1 عدد Ciprofloxin..... قرص Ofloxin 300 هر 12 ساعت یکی ,و قرص Doxycycline 100 )برای ده روز ;که متاسفانه تاثیر نداشت .
      ////////////////////////////////////////////// .و سپس مجدد مراجعه کردم به دکتر که (amikacin امپول 3 عدد ................ gemifloxin 320 سی عدد و fosfomicyn trometamol پودر 4 عدد هر هفته 1 عدد ) + ( cefazolin 1g پنج عدد یک روز در میان +ملوکسیکام +بعلاوه تخلیه منی هر یک روز در میان ) 1 ماه بود تا امروز ولی بازم علایم دارم ؟//////////////////////////////////////////////// سوزش کم نوک الت ،ونیز احساس زخم بودن مجاری آلتم و همینطور در پا و بیضه سمت چپم حس مور مور میکنم .4 روز پیش قرص ها تموم شده و ازمایش دیروز U/A و سونوگرافی دادم. نرمال بود.
      حالا دکتر ازمایش ادرار بعد ماساژ پروستات دادن جای رو هم پیدا نکردم فعلا
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      از نظر من شما صد در صد سالمید وورزش ونشستن در اب گرم وقطع انتیبیوتیک وعدم اهمیت به این مسایل است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    سلام ، هفتم فروردین با درد پهلو رفتم بیمارستان ، آزمایش خون گرفتند گفتند سنگ داری ، در تصویر سی تی سنگی شش میلی متری در داخل کلیه راست دیدند ولی سنگ دیگری دیده نشد و گفتند سنگ داخل کلیه نباید درد داشته باشه ، سی تی ریه نوشتند که کرونا نباشه که خوشبختانه نبود ، داروی تامسولیسین و یک نیم قرص هیدروکلروساید صبح و داروی گیاهی و مسکن و تاوانکس هر 24 ساعت دادند و فردا اول صبح تا ظهر سنگ ریزه و تراشه ای دفع شد . تا دو روز بعد هم بی حالی و گیجی و در نهایت داروها را قطع کردم و فردا بهتر شدم . در حال حاضر درد مختصری می آید و می رود ، مایعات تقریبا روزی دو لیتر آب و مائالشعیر مالت می خورم / سوال اینکه تکلیف این درد و سنگ داخل کلیه که ظاهرا در گزارش 6 میلی متر هست چیست و چکنم ؟ مایعات ادامه یابد ؟ راهی برای خورد کردن سنگ و دفع بی درد هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 6 سال پیش)
      خوشبختان سنگ حالب ریز است هر ۲ساعت یک لیوان اب بخورید و۱هفته بعد سونو تکرار کنید بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب