اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من با شماره مطب تماس گرفتم چون نمیدونستم اینها زگیل هست یا تبخال یا جوش گفتن براتون عکس بفرستم اگر موردی بود نوبت بگیرم بیام خدمتتون
    یه چند روزی هست یک سری دونه های سفید کوچک روی آلت و روی کیسه بیضه ام میبینم و یک سری جوش های تقریبا بزرگ تر در ناحیه بین ران و بیضه ام هم بوجود آمده ، خیلی نگرانم میترسم زگیل باشه و اینکه من آخرین رابطه جنسیم قبل از کرونا بوده یعنی بهمن ماه ولی الان حدود 20 روزه اینا در میاد
    1. تصویر کاربر مصطفی چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر وقت بخیر من با شماره مطب تماس گرفتم چون نمیدونستم اینها زگیل هست یا تبخال یا جوش گفتن براتون عکس بفرستم اگر موردی بود نوبت بگیرم بیام خدمتتون
      یه چند روزی هست یک سری دونه های سفید کوچک روی آلت و روی کیسه بیضه ام میبینم و یک سری جوش های تقریبا بزرگ تر در ناحیه بین ران و بیضه ام هم بوجود آمده ، خیلی نگرانم میترسم زگیل باشه و اینکه من آخرین رابطه جنسیم قبل از کرونا بوده یعنی بهمن ماه ولی الان حدود 20 روزه اینا در میاد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام مشکوک به زگیل هست بهتر است معاینه شود و در صورتی که تایید شد کرایو شود. جهت مراجعه حضوری نوبت بگیرین
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شهبازی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام
    سوالم رو داخل سایت بیان نمودم
    مردی 44 ساله
    با درد الت تناسلی به مدت دو سال
    سیستوسکپی انجام دادم
    سونو
    پروستات 24
    تخلیه مثانه کامل
    اسکن رنگی با تزریق
    بدون هیچ مشکلی
    PSA
    07
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر اکبر یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید از عمل واریکوسل ۲ طرفم ۲ روزه که میگذره کیسه بیضم ورم کرده و درد هم دارد یا طبیعیه و بخاطر عمل ورم کرده یا خیر هرکاری کردم عکس ارسال کنم نشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بعد از عمل طبيعي است
  • تصویر کاربر Kimia سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر اين ازمايش همسرمه ميشه بگين مشكلش چيه و چي بايد مصرف كنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمايش قابل قبول است وشاني بارودي بالا است اقدام كنيد
    2. تصویر کاربر Kimia یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام اقاي دكتر اما دكترم گفته همسرم بايد معاينه شه و اينكه ضعيفه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      آزمایش اسپرم حتما باید دو نوبت انجام بشه (با فاصله) تا بتوان قضاوت دقیق انجام داد. حتما هم در مرکز معتبر انجام شه. یک نوبت دیگه انجام بدن ، ولی با این آزمایش هم قابلیت باروری دارن
    4. تصویر کاربر Kimia دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      منظورتون از وشاني بارودي بالا چيه متوجه نشدم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      شانس باروری بالا هست. اشتباه تایپی بود. ولی حتما یه نوبت دیگه آزمایش اسپرم تکرار شه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر لیلا یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2257 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من دو هفته پیش زگیل تناسلی رو با لیزر برداشتم الان جاش داره کامل خوب میشه
    نتیجه نمونه برداری هن تیپ 6 کم خطر بود
    میخواستم ببینم بهترین راه برای شیو موهای زائد چیه؟ و در حین رابطه جنسی باید چه نکاتی رعایت کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      دستگاه مضر يا موبر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      رابطه جنسي منعي ندارد ازاد البته با پارتنر خودتان
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هاشمي یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب :سنگ كليه راست با ابعا 6.5 ميليمتر در upg گزارش شده كراتينين بالا رفته بود و هيدرونفروز متوسط داشت وtul شده و دبل جي گذاشتند بعد از 2 هفته سونو مجدد سنگ حدود 7 ميلي در پل تحتاني مشاهده شده البته در پل مياني سنگ 4.5 ميلي دارد و ميكرولتياز هر دو كليه كماكان هيدرونفروز متوسط و فشار خون بالاست و كراتينين 1.5 شده آيا سنگ شكن برون اندامي در اين مورد موثر است يا مضر وتوصيه شما چيست.متشكرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      از نظر من فعلا دست نگه داريد
  • تصویر کاربر م.م یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت استاد بزرگوار. با اعتذارو تشکر .اینجانب متاهل و 55 سال دارم .حدود یک هفته‌ای هست که یک گره سفت و ریز در نزدیک به انتهای آلت سمت چپ زیر پوست موقع لمس محسوس هست ولی هیچ علائم دیگر ندارم و تغییری در هیچ رفتار و روابطم اتفاق نیافتده است. خواهشمند است راهنمایی بفرمایید. دردسته بندی برای این موضع عنوانی ملاحظه نکردم لذا بیماری جنسی را انتخاب کردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بايد بياييد معاينه
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    سلام چند سالی هست که روز به روز میل جنسی ام کم شده و آلت من خیلی کوچک شده طوری که اکثر اوقات تا ختنه گاه جمع شده آیا راهی برای بزرگ شدن آلت و سفت شدن آن هست من چند سالی هست که دیابت دارم
    1. تصویر کاربر حسن سه شنبه ۴ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام مجدد لطفا پاسخ من را نمیدید
    2. تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۵ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      جناب دکتر من دیابتی نوع ۲ هستم چند سالی هست که روز به روز غریضه جنسم کم و آلتم هم روز به روز کوچک تر طوری که تا ختنه گاه جمع میشه و خیلی کم آلتم سفت میشه و زود انزالی دارم و از چند دفعه جلوی آن را بگیرم دیگر هیچ میلی به نزدیکی ندارم و ...
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام بايد بياييد بررسي كنم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پسر ده ساله ای دارم از یک سالگی اش متوجه برآمدگی هایی روی آلتش شدم به دو دکتر مراجعه کردم و گفتند چیزی نیست
    در ۹ سالگی به دکتر پوست مراجعه کردم و ایشان گفتند که نوعی خال پوستی است لازم به ذکر است که از ابتدای تولد چنین چیزی بر روی آلتش وجود نداشت
    میخواستم بدونم زگیل تناسلی است یا چیز دیگری؟
    ممنونم از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      از نظر من هم مهم نيست بياريد ببينم
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام. پروفسور. من اقایی 26 ساله و مجرد هستم که 6 ماه پیش عمل واریکوسل(سمت چپ گرید 2و سمت راست گرید 1) انجام دادم. الان که آزمایش اسپرم انجام دادم نتیجه Azospemia است و دکترمیگه که مشکلی از نظر واریکوسل نداری و مجرات به طور مادرزادی بسته است و برام نوشته که برم از بیضه نمونه اسپرم بگیرم و فریز کنم ولی هیچ عکس یا آزمایشی جهت تایید بسته بودن مجرا دکتر انجام نداده و هیچ گونه داروی هم دکتر برام تجویز نکرده چه قبل از عمل چه بعد از عمل. چقدر احتمالش هست که عمل واریکوسل جواب نداده باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 5 سال پیش)
      بايد بياييد ببينم ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب