اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عماد شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    با سلام
    جناب من در دوران بچگی از درخت افتادم و باعث پاره شدن کشاله ران نزدیک آلت من شده بود که آن زمان دو بار عمل جراحی شدم...الان ۳۵ سال سن دارم ...طول آلت من در حالت شل در حد ۳ سانت مانده که باعث شده نتونم خیلی تفریحات انجام بدم یا استخر برم ..در حالت شل بسیار کوچک هست و معمولا برای نزدیکی از قرص سیلدنافیلد یا ویاگرا استفاده میکنم ولی اندازه حالت نعوظ طبیعی هست.منتهی بخاطر کوچکی آلتم در حالت شل خیلی خجالت میکشم ...ممنون میشم راهکار مناسبی پیشنهاد بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      در حالت شل طول الت اهمیتی ندارد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 813 مشاهده پرسش
    دکتر کرمی
    سلام.
    48 ساله هستم. به دلیل بالا بودن PSA از سال گذشته و بالا رفتن آن، اندازه آن در دو هفته قبل، 5.6 بود، بنا به تجویز پزشک MRI انجام دادم.
    نتیجه این است که در سمت راست پروستات، توده ای به اندازه 12 میلی متر وجود دارد.
    پزشک نمونه برداری تحت MRI یا TRUS را دستور داده اند.
    لطفا توضیح دهید که تفاوت این دو در چیست، کدام دقیق تر است و عوارض کمتری دارد و در چه مرکزی می توان انجام داد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      جواب MP-MRI بیشتر به نفع بدخیمی هست ، نمونه برداری از پروستات تحت گاید سونوگرافی کافیه
  • تصویر کاربر احمدیانی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 737 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۵۳ سال سن دارم ،نزدیک ۷_۸سال است بدلیل مشکل دفع ادرار وتکرر ادارر در شبها قرصهای مختلفی ازجمله تامسولوسین،پروترال،هگزان،پرازوسین ،پروستاتان در این مدت مصرف کرده ام ،البته همگی با هم نه ،مدت ۷ ماهی میشه که مشکل نعوض دردناک پیدا کرده ام وبا عرض پوزش آلتم از یک قسمت باریک وکمی کج شده است،تو اینترنت سرچ کردم احتمالا مربوط به مصرف دراز مدت تامسولیسین می باشد،لطفا راهنمایی کنید چون شهرستان هستم وبه تهران آمدنم مشکل هست ،ضمنا،حجم پروستاتم ۷۰سی سی هست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر با داروها وضعیت خروج ادرارتون خوب نیست بهتر است عمل شوید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 755 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    پسری 24 ساله هستم مشکل من اینه ادرارم با تاخیر شروع میشه 10 تا 30 ثانیه و و بعد از ادرار آمدن احساس میکنم حجم و فشار ادرارم کم هست و تکرر ادرار دارم و احساس میکنم ادرارم به صورت کامل تخلیه نشده و زیر دوش آب گرم میروم و دوباره ادرار میکنم
    متاسفانه درگیر خودارضایی بسیار شدیدی هم هستم و استرس و اضطراب زیادی هم دارم(به خاطر این مسئله بیشتر شده)
    دکتر روانپزشکام قرص آسنترا 100 برام تجویز کرده و نزدیک 9 ماهه مصرف میکنم
    آزمایش عفونت ادرار دادم و منفی بود
    1 ماه پیش دکتر رفتم و آزمایش باقیمانده ادرارم 23 سی سی بود عکسش را برایتان میفرستم
    دکتر برایم قرص ترازوسین 2mg برای یک ماه تجویز کرد اما من بعد از چند روز خوردن دیگه مصرف نکردم متاسفانه
    به نظر شما من تنگی مجرای ادرار دارم؟
    ممنون میشوم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر ببخشید من یبوست هم دارم و برای دفع خیلی زور میزنم و متاسفانه بعد از مدفوعم خون میاد بعضی وقتا و موقع مدفوع کردن احساس درد و سوزش دارم
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر ببخشید احتمال التهاب پروستات وجود داره به خاطر خودارضایی زیادی که دارم
      چون علائم بعضی از دوستان رو میخوندم باهم جور در میاد
    3. تصویر کاربر محمد جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      شرمنده وقتی احساس ادرار میکنم و زیر دوش آب گرم میروم به راحتی ادرار میکنم و فشارش به نظرم خوب هست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود ، عکس RUG گرفته شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    اقای دکتر با نور ک به کیسه بیضه می تابونم نور ازش رد میشه و وقتی ایستاده هستم ی کم احساس سنگینی میکنم آیا هیدروسل هست یا نه؟؟ خیلی نگرانم اقای دکتر
    ی کم بیشتر توضیح بدین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    خسته نباشید.من 20 روز پیش واریکوسل دو طرفه عمل کردم.الان قسمت ابتدایی آلتم زیر پوست شکم درد میکنه.و رگی که از داخل شکم وارد آلتم میشه در کل سطح آلتم متورم و سفت شده.و هنگام نعوظ دردناک میشه.میخواستم بدونم مشکل جدیه یا برطرف میشه؟ ممنون از لطفتون.
    1. تصویر کاربر وحید شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام چند روزه منتظر پاسختون هستم...
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      برطرف میشه چیز مهمی نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقتتون بخیر دکتر من یدونه زگیل تناسلی دارم رفتم دکتر پوست این دارو ها رو برام تجویز کردن میخوام بدونم آیا در درمان تاثیر دارن؟لوامیزول_پماد و صابون زیتونکس_ویرابکس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      بهترین راه کرایو است
  • تصویر کاربر افشین پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما آقای دکتر من جوانی ۲۶ ساله هستم و یک سال هست ازدواج کردم من از سن ۲۰ سالگی نعوظ صبحگاهی نداشتم و بعد از اون هم میل جنسیم کمتر شد و الانم پرش اسپرم ضعیف هست و نعوظ هم خیلی ضعیفتر شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ابتدا ازمایشات کامل داده شود ، اگر داروهای اعصاب و روان مصرف کنین میتونه نتیجه اون باشه
  • تصویر کاربر امید پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1152 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب، همسرم ۲۴ شهریور۹۹ واریکوسل گرید۳ عمل کرد. بعد چهار ماه آزمایش اسپرم داد ولی تحرکش همچنان پایین بود، تو این مدت هم قرص فولیک اسید ۱ روزی ۱ عدد و قرص کلومیفن روزی نصف مصرف میکرد. بعد دکتر بهش قرص آسپریژن و پاورهلث داد، دوباره یک هفته پیش آزمایش داد تحرکش زباد فرقی نکرده، حالا بنظر شما باید چکار کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      قرص سلنیوم ۲۰۰ میلیگرم روزی یک عدد / ویتامین e روزی یک عدد / اسید فولیک ۱ میلیگرم روزی یک عدد / قرص ال کارنیتین ۱۰۰۰ میلیگرم روزی یک عدد مصرف شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر بعد از یکسال بچه دار نشدین از روش های کمک باروری استفاده شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مکیه پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1769 مشاهده پرسش
    خانمی ۷۰ ساله هستم که در سونوگرافی که انجام دادم چند کیست با سایز حداکثر ۱۷ م.م در هر دو کلید و چند لیتیاز ۴_۳م.م در هر دو کلید دیده شده،آیا خطری کلیدهامو تهدید میکنه،،، ممنون میشم راهنماییم کنید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر مصرف مایعاتتون بیشتر باشه ، سالی یک بار سونوگرافی کنین
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب