اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام روزتون بخیر اقای دکتر. همسر بنده دوماه پیش زگیل مقعدی زده که تست پاپ اسمیر و کولپوسکوپی رحم انجام داد و گفتن که مشکلی توی رحم نیست
    چند وقت بعدش متوجه برامدگی زیر کلاهک الت تناسلی خودم شدم و با داروی کوردیون سوزوندمش
    الان چند روزی هست که چندتا برامدگی دیگه روی کیسه بیضه هام زده
    و زیر زبان همسرم هم چندتا برامدگی سفید با هاله ی قرمز و بسیار دردناک زده جوری که زبونشو بزور تکون میده

    بهمون هم گفتن که درمان نداره و باید سیستم ایمنی بدن رو تقویت کنید
    ماهم داروی پاورفیت و ایمنوبلند مصرف میکنیم ولی کمتر یا بهتر نشدن ظاهرا بیشتر هم شدن

    الان به نظر شما زیر زبون همسرم و روی الت تناسلی خودم زگیل هستن؟
    برای 23 ام هم پیش خودتون نوبت دارم ولی میترسم تا اونموقع دیر بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید معاینه کنم در صورت زگیل کرایو کنم ، همسرتون سالانه پاپ اسمیر بدن
  • تصویر کاربر نیلو سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 5957 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من ۳۱ سال دارم و همسرم ۳۶ سال و نزدیک ۲ سال است که اقدام به بارداری کرده ایم تمام آزمایشهای من خوب بوده است ولی همسرم ۲ بار آزمایش اسپرم دادن هر ۲ دفعه مورفولوژی همسرم ۲ درصد بوده است آیا با دارو درمان نمیشود و حتما باید میکرواینجکشن کنم؟ البته آمپولهای فولیگنان و تستسترون و قرص اسپریژن مصرف کردند ولی هیچ تاثیری نداشته ( و حتی داروهای تادالافیل و یوهمبین برای میل جنسی پایینشون مصرف کردند) یعنی هیچ راه درمانی برای برای مورفولوژی کم وجود ندارد؟ و فقط با معجزه به صورت طبیعی و آی وی اف و میکرو امکان پذیر است یا راه درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی از جهت واریکوسل انجام شه
  • تصویر کاربر سارا پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید......من حدودا چهار روزه دهانه بیرونیه واژنم دوتا جوش زده چون قرمز بود و یکم باد کرده بود البته اول فکر کردم جوشه اما بعد دوروزه سرش سفید شد شبیه ب افت داخلش چرک نیست فک کردم بخاطر حساسیت ب نواره چون پریود بودم امروز پریوییدم تموم شد و یهو ازم ترشح زد اومد و بوی ترشی داشت ولی الان ترشحی ازم نمیاد همون لحظه بود یهو اومد من سوالم اینه الان من عفونت کردم یا قارچ گرفتم واقعا میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عفونت پوستیه ، کپسول سفالکسین هر ۶ ساعت و قرص مترونیدازول هر ۸ ساعت مصرف کنین اگر بهتر نشد به متخصص زنان مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پمادی نییاز نیست بزنم چون کاملا شبیه ب افت دهانه و میسوزه با قرص یا کپسول از بین میره
    3. تصویر کاربر سارا چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      کاملا شبیه افت دهانه
      و خیلی میسوزه نیاز ب پماد نداره ؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      علاوه بر درمان قبلی از داروی اسیکلویر ۴۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت هم استفاده شه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امید پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید من پسری19ساله من وقتی به طناب بیضه سمت چپ دست میزنم احساس میکنم که مثلا طناب بیضه بلندتری داره و طناب بیضه تو معاینه که خودم انجام میدم تا خورده است ولی وقتی دست بهش میزنم تاش باز میشه خواستم ببینم این نشانه واریکوسل هست ضمنا من 15روز پیش سونو دادم گفت سالمی تقریبا 2ماه پیش هم معاینه توسط دکتر انجام دادم اونم گفت سالمی خاستم بپرسم اصلا بعد چقدر از معاینه بگذره احتمال داره واریکوسل به وجود بیاد ممنونم ببخشید من کیست بیضه دارم که برای درمان اون باید چکار بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      نه مشکلی نیست طبیعیه
    2. تصویر کاربر امید سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر برا کیست بیضه اکه اندازش17mmهست چکارکنم ایا امکان داره اندازش بزرگ تر شه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      با سونوگرافی هر سال پیگیری شه
    4. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر ببخشید این نتیجه سونو منه گفتم ببینم مشکلی تو سنو هست یانه اون عکس هم مال معاینه دانشگاه افسری مال بیضه گفتم ببینم برا معاینه مجدد بیضه برا واریکوسل نیازه دوباره اقدام کنم یانه ممنون
    5. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۱۲ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکتر ببخشید این نتیجه سونو منه گفتم ببینم مشکلی تو سنو هست یانه اون عکس هم مال معاینه دانشگاه افسری مال بیضه گفتم ببینم برا معاینه مجدد بیضه برا واریکوسل نیازه دوباره اقدام کنم یانه ممنون
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      فعلا نیاز نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر پدرم ۶۰ساله میباشد که مشکل پروستات دارد برای جراحی بستری کردیم که دکتر پس از ازمایشن و اقدامات پزشکی اعلام کرده که امکان عمل وجود ندارد و مادر زادی می باشد و فقط دارو تجویز نموده. الان ادرار برایش سخت میباشد . ایا راه درمانی هست میشود با عمل باز یا بسته درمان شود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      مراجعه کنید بررسی کنم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام 24 ساله هستم
    ادرارم با فشار کم خارج می‌شود به این صورت که ابتدا به صورت قطره قطره و سپس با آب گرم با جریان کم خارج می‌شود (ابتدای جریان 2 شاخه می‌شود و همچنین قطع و وصل می‌شود)
    اما درد و سوزشی موقع ادرار کردن ندارم
    بیضه هام به شدت درد می‌گیرد مخصوصا طرف چپ و طرف راست پهلو ام درد می‌کند (دردش کم و زیاد می‌شود)
    حالت تهوع بسیار شدید دارن، اشتهایم به شدت کم شده، خسته و بی حالم، دیروز اسهال بسیار شدید داشتم، کمرم نیز درد می‌کند و بعضی مواقع سوزش درد مقعد دارم
    سونوگرافی یک ماه پیش انجام دادم نرمال بود و باقی مانده ادرارم 23 بود ولی احساس میکنم از یک ماه پیش بد تر شدم
    عکس سونوگرافی و باقی مانده ادرار را برایتان فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار و عکس RUG انجام شه
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      دکتر درد کمر و درد بیضه شدیدی دارم
      کیسه بیضم خیلی شل هست
      چیکار کنم
      برام قرص
      سیپروفلوکساسین500 تجویز کردن گفتن تا 10 روز بخورم اگر بهبودی حاصل نشد سیستوسکوپی کنم
      نظر شما چیست آیا التهاب پروستات دارم یا تنگی مجرا
      خواهشا جواب بدید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اقداماتی که گفتم انجام شود !
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرشاد دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مردی ۳۴ ساله هستم . هر از چند وقت یک الی دو ماه چند روز دچار تکرر ادرار شدید می شم این تکرر شب ها آزار دهندس و همراه سوزش احساس پر بودن شدید مثانه است به طوری که کل قسمت آلت و پروستات و مثانه رو درگیر میکنه(احساس التهاب ) موقع دفع ادرار مقدار ادرار خیلی کم بین ۵ الی ۳۰ سی سی و همراه سوزش انتهای مجرا و شروع خوب و پایانی قطره قطره و نیاز به زور است .در نوجوانی به علت علاقه شدید در غرق شدن در کار تعمیرات بردهای الکترونیک به مدت چند سال پیوسته ادرارم رو نگه میداشتم تا آنجا که یه دفعه باید سریع میرفتم دستشویی .همچنین در سن ۲۰ سالگی به مدت ۶ ماه به علت ندانستن موقع جنب شدن در خواب جلو خروج مایع منی رو با حبس نفس میگرفتم تا برسم به دستشویی .
    تا سن ۲۸ سالگی به علت مصرف چای زیاد ماهی یک لیوان آب هم نمی خوردم .وزن ایده آل دارم .

    پدرم هم تکرر ادرارشدید رو شب ها در جوانی داشته و دارد .

    اکنون نیمه شبه و با احساس ادرار خیلی شدید بیدار شدم ولی فقط ۲۰ سی سی سوزش دار در انتها قطره قطره بیشتر نبود .البته دیروز دو لیوان آب بیشتر نخوردم و یک لیوان نسکافه آخر شب . با مصرف مایعات بیشتر رنگ ادرارم روشن می شه و حجم ادرارم نرمال و تکرر همیشه از ۲۵ سالگی بوده و هست ‌.

    چکار باید کنم

    ممنون که وقت ارزشمندتون رو میذارید .
    روح و جسمتون همیشه سالم .بلا ازتون بدور به حق علی و اولاد علی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام شه
  • تصویر کاربر اکبر دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    بنده احساس درد در ناحیه پایین شکم داشتم وقتی به دکتر مراجعه کردم برام سونوگرافی نوشت که جواب سونوگرافی به قطر وریدهای شبکه pampiniform در حالت reset در طرف چپ 3/2 میلیمتر است اشاره دارد که به نفع واریکوسل 3 میباشد . الان بنظر شما چکار کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر فرزند ندارین ، ازمایش اسپرم انجام شود
  • تصویر کاربر رامین سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر این زگیل تناسلی یا معمولی لطفا بگید باید چیکار کنم که از بین بره خیلی وقته ک رو آلتم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      برای انجام کرایو مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر رامین دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      چی هست حالا این امکان داره هین رابطه ب همسرم منتقل بشه ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      بله ممکنه منتقل شه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر قلی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید وقت شما بخیر
    من دختر 20 ساله هستم و توی قسمت داخلی واژنم روی لبه های داخلی بریده بریده بودن میبینم و به طور متفارن هم هست و روی اون قسمت بالای این لبه ها هم این زائده های ریز هست رابطه ی جنسی پر خطری هم ندارم و فقط با یک نفر در ارتباط هستم که از ایشون هم مطمئنم خیلی ترسیدم با این حال
    توی اینترنت و این موارد سرچ کردم که گفته شد طبیعیه و شاید وستیبولار پاپیلوماتوز باشه
    میشه راهنماییم کنید واقعا ممنونم
    1. تصویر کاربر قلی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      در ادامه بگم این زائده ها اصلا تغییر سایز و اندازه ندادن و انگار نوع پوس همین شکلیه با این حال ممنون میشم پاسخ بدین
    2. تصویر کاربر قلی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      A
    3. تصویر کاربر قلی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال ‌کردم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      به نظر طبیعیه ، برای اطمینان تست پاپ اسمیر انجام بدین
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب