اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حجت پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 837 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    چن سالیه نسبت به یه زگیل مانند زیر کلاهک آلت تناسلیم بی اعتنایی کردم الان مزاحمه فشار هم میدم درد میکنه ظاهرش سفیده روش سفته زیر کلاهکه دقیقا میخاستم ببینم راه درمانش چیه لیزر میخاد یا پماد خاصی داره.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمی شود ، مجدد ارسال کنید، ببینم ، در صورتی که زگیل باشد راه حل دارد و راه آن کرایو می باشد .
    2. تصویر کاربر حجت چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ممنون کرایو چی هست؟
    3. تصویر کاربر حجت چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینم عکس دیگ
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست تغییر رنگ و فیبروز‌پوستی هست که معمولا در زمینه عفونت ایجاد میشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مظلومی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر تو بیضه سمت راست من یک کیست کوچک وجود داره که درد و اذیتی نداره سفت هم هست میخواستم بپرسم امکان داره از طریق این کیست معافیت دائم از خدمت سربازی بگیرم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید معاینه و سونوگرافی بشید
    2. تصویر کاربر مظلومی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      به متخصص مراجعه کردم با دست معاینه کردن گفتن مهم نیست. الان برام سواله که امکان داره معافیت دائم بگیرم؟
    3. تصویر کاربر مظلومی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      به متخصص مراجعه کردم با دست معاینه کردن گفتن مهم نیست الان برام سواله که میتونم معافیت دائم بگیرم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر
    5. تصویر کاربر مظلومی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      علتشو میتونم بپرسم؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      از پزشک متعهد به سازمان نظام وظیفه شرایط معافیت رو بپرسید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مهسا پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام. واکسن گارداسیل خارجی دارید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      از مراکز هلال احمر بپرسید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر /من دیابت تیپ 1 داشته وتحت درمان با انسولین هستم /در تبریز به آقای دکتر نوری زاده مراجعه کرده ایشان بعد از معاینه بیضه هام گفتند واریکوسل دو طرفه داری و سونوگرافی نوشتند /من برای انزال دردناک به ایشون مراجعه کرده بودم و هیج دردی در بیضه هام ندارم و اندازه بیضه هام کاملا نرمال هست /علامت واریکوسل چیست چون هیچ دردی در بیضه ها وکشاله ران ندارم و اینکه واریکوسل می تواند انزال را دردناک کند /با تشکر 32 ساله مجرد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      مشاهده یا لمس عروق متسع و درشت در کیسه بیضه واریکوسل هست
  • تصویر کاربر فرد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر باشه ، من آذر 98 عمل میومکتومی لاپاروسکوپی انجام دادم و فیبروم های رحمیم خارج شد، نزدیک عمل آزمایش دادم و متوجه عفونت ادراری خفیف شدم، بعد از جراحی‌ امپول کفلین و تا چند وقت بعد از جراحی‌ آنتی بیوتیک سفیکسیم خوردم، مشکلی نداشتم و عملا پیگیر نشدم حدودا یکماه پیش سوزش ادراری و تیر خفیف در پهلوهام داشتم ، مراجعه به آزمایشگاه کردم، وایتم WBC حدود 10800 بود، باکتری few و WBC حدود 10 تا 14، سفیکسیم خوردم ولی باز کمی سوزش داشنم فسفومایسین 4 روز مصرف کردم و بعد نالیدیکسیک اسید، امروز باز آزمایش دادم دیدم پروتئین تریس هست و RBC. و WBC و باز باکتری few, آیا میتونم کوتریموکسازول و یا نیتروفورانتوئین مصرف کنم؟

    با سپاس از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش آهر و کشت ادرارتون رو بفرستید
  • تصویر کاربر فرزاد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    من رو آلتم زیگیل دارم ولی ی نقطه های ریزی هم هست میخواستم ببینم اوناهم زیگیله و اینکه یک نفر یک بار رابطه دهانی داشته میخواستم ببینم با یک بار ویروسی میشه یا خیر
    1. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      میشه جواب بدید!!
      و سوال دیگه اون ریزا با پماد از بین میره؟!
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده مجدد بفرستید
    3. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اینجا میفرستم ارسال نمیشه
      از تلگرام میشه فرستاد؟!
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      همینجا بفرستید سریعتر پاسخ میگیرید
    5. تصویر کاربر فرزاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر کرمی من یه ماه و نیمه سنگ کلیه دارم سنگم نه میلی متر و قسمت فوقانی حالب کلیه راسته دو بار رفتم سنگ شکن بیمارستان ولی تاثیری نداشت مجدد رفتم ویزیت انجام دادم گفتن باید عمل تی یو ال انجام بشه رفتم نوبت بگیرم گفتن یک الی دو ماه دیگه نوبتتون میشه من مشکل مالی دارم برام مقدور نیست برم بیمارستان خصوصی عمل چون گفتن عملش شیش الی هفت تومن میشه خواستم بدونم الان یه ماه و نیم گذشته اگه یه ماه دیگم طول بکشه بعد دو ماه و نیم یا سه ماه برای کلیم مشکل ایجاد نمیشه؟اگر این مدت تاخیر خطرناکه لطفا بگید هرجوری هست برم عمل کنم نمیخوام کلیم از بین بره ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش Cr انجام بدید تا عملکرد کلیه بررسی بشه
    2. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش انجام دادم
    3. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش انجام دادم
    4. تصویر کاربر سجاد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      جواب ازمایش
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      یکم به کلیه فشار اومده،بهتره سریعتر عمل رو انجام بدید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر بهمن پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 658 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز
    من یکسال پیش بخاطر اینکه غده ای رو بیضه چپم بود..جراحی کردم و بیضی چپم خارج شد . آزمایش پاتولوژی نوع غده را سمینوما تشخیص داد..برای محکم کاری دو جلسه شیمی درمانی شدم..
    آقای دکتر سونوگرافی آخری که انجام دادم چند روز پیش در بیضه سمت راستم testicular microlithiasis دیده شده است.. البته هر چند گاهی درد خفیفی هم احساس می کنم ..
    دکتر متخصص مربوطه می گویند که باید نمونه برداری بشه تا ماهیتش مشخص بشه..
    می خواستم نظر شما را بدونم ..با تشکر از وقتی که می گذارید..ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بهتره نمونه برداری بشه و تست های هورمونی مربوط به بررسی توده بیضه انجام بدید
  • تصویر کاربر نیلی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من۳۷ سال دارم.۳ شب پیش رابطه محافظت نشده داشتم از همون شب سوزش و خارش دارم در قسمت پایین واژن.
    ۳تا دونه قرمز و یک برش کوچیک انگار وجود داره.البته من دونه ها رو قبلا هم داشتم اما برش رو نداشتم.
    پارسال هم بعد از رابطه محافظت نشده خارش و سوزش داشتم تو همین قسمت دکتر زنان معاینه کرد تست hpv و پاپ اسمیر دادم منفی بود.و دکتر گفت احتمالا این دونه ها بافت طبیعی واژن هست.خارشم با قرص و پماد خوب شد.لطفا شما راهنمایی بفرمایید طبق عکس من دوباره تست hpv و تبخال تناسلی بدم ؟
    در ضمن من ۳ دوز واکسن گارداسیل هم زدم به تازگی دوز سوم تموم شد.
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ظارهش به زگیل نمیخوره بهتره تغییر تعدادش رو تا ۵-۶ ماه بعد چک‌کنید
  • تصویر کاربر آریا پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من به تازگی متوجه دونه هایی دور کلاهک آلت خودم شدم
    میخاستم ببینم این ها زگیل هستند؟یا نه؟
    خطرناک هستن؟و باید چکار کنم برای این دونه ها؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس ارسال نشده مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر آریا سه شنبه ۵ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بفرمایید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      طبیعی هست و مشکل خاصی نیست
    4. تصویر کاربر آریا پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      ببخشید بعد از رابطه با نامزدم.متوجه به وجود اومدن دونه هایی رویه ناحیه تناسلی نامزدم شدیم.تست hpv نامزدم منفی شد.ولی برای شما عکسش رو فرستادم گفتین مشکوک با احتمال کم به hpv هستن و نیازه تست تکرار بشه.نگران نامزدم هستم.ایا ممکنه اون دونه ها هم طبیعی باشن.من مجدد عکس دونه های ایشون رو براتون ارسال میکنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      خیر زگیل نیست و جای نگرانی نیست و برجستگی های طبیعی هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب