اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر .۴۸ سالمه .در سونوگرافی نوشته شده پروستات بزرگتر از حد عادی( ۴۲،۴۴،۴۰)و حجم ۳۹ با پارانشیم مختصر هترورن بدون ندول واضح عمدتا نمای BPHرا نشان میدهد .
    ازمایش خون هم گرفتم TOTAL PSA=1.44
    میشه محبت بفرمایید ،ایا مشکل عمده ای است؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      فقط سایز پروستات بزرگتره
  • تصویر کاربر سجادچراغی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    با سلام
    سر آلت(قسمت زیر سمت چپ) شبیه رگ متورم نمایان شده .بدون درد وبدون خارش علت چیه؟
    لازم هست عکس بفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر Alireza شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر اقای دکتر میخواستم ببینم این دونه های زیر الت زگیل هست یا خیر ۲۲ سالمه رابطه جنسی هم نداشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      من در عکس زگیل نمیبینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      اینا برجستگی های طبیعی هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱ آذر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام
    پسر 34 ساله مجرد بدون نزدیکی، از سال 1390 بعلت برگشت منی در زمان استمنا و بهداشت ضعیف در شستن نوک الت بعد از استمنا که حالت چسبندگی باقی می ماند، تکرر ادرار و رطوبت در مجاری ادرار و درد بیضه بعضی وقتها داشتم.
    اواسط سال 97 تکرر ادرار شدید و درد مجاری به نحوی که سر کار نتوانستم بروم و در پایان سال 97 عمل تنگی مجرا انجام دادم که دکتر گفت خیلی سفت بود و عمل موفقیت امیز بود، ضمنا قبل عمل در سیستوسکوپی گفتند پروستات باز شده و ادرار دو شاخه داشتم و سونوگرافی فقط التهاب پروستات و حجم باقی مانده ادرار 60 نشان داد، ضمنا قبل عمل داخل نوک الت با سیر سوزاندم.

    کارهای انجام شده از سال 97 تا الان
    عمل تنگی مجرا سال 97
    شاک ویو پروستات، شل کننده عضلات، قرص عفونت شدید، کوچک کننده پروستات، قرص کاهش دستشویی رفتن، شیاف ،...
    نشستن در ابگرم، عدم استفاده از ادویه جات مخصوصا ادویه جات تند، مصرف میوه و سبزی و فیبر فراوان.

    قرص های مصرفی الان
    در سونوگرافی و ازمایش انجام شده یکماه قبل فقط سنگ کلیه غیر طبیعی بود که دکتر چند قرص سنگ کلیه داد و حجم باقی مانده ادرار 10 بود.(عکس های ارسالی)

    علائم فعلی بیماری که باعث شده سه سال سر کار و مهمانی نتوانم بروم
    رطوبت مجاری ادرار نسبت به سالهای قبل کمتر شده، سوزش و سنگینی و درد زیر ختنه گاه،درد بیضه و پروستات گهگاه، تکرر ادرار زیاد روز و شب، قطع و وصل ادرار کم، زور زدن در ادرار کم، قطره قطره امدن ادرار انتهای دستشویی کردن، نشستن در ماشین یا صندلی باعث سوزش و درد و تکرر ادرار بیشتر میشود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید در بیمارستان بستری بشن،عفونت کلیه دارن
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      واکسن کرونا میتونم بزنم، خطری برام نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ آذر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره اول عفونت کامل درمان بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر M شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۱۷ سالمه و طول آلتم در حالته راست ۱۱ سانته و خیلی نازکه چیکار کنم ب خانوادمم روم نمیشه بگم کمکم کنيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      2-سلام ،بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر Fati شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    با سلام و ادب آقای دکتر لطفااااا راهنمایی کنید شهرستانیم کمکتون حیاتیه برامون.. نظرتونو درباره سونو بچه 2 و سال 2 ماهه از هنگام تولد مشکل بیضه نهان داشته الان سونو دادیم شما ملاحظه بفرمایید. سپاسگزارم از سمنان
    1. تصویر کاربر Fati سه شنبه ۲۵ آبان ۰( 4 سال پیش)
      آقای دکتر پاسخ دادید به سوالم؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      باید جراحی بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    سلام من سه ماه اومدم بغداد وخیلی گرم بود الان ی ماه ی نقطه رو حالت تناسبی ام در اومده صاف بدون درد بنظرتون چی میتونه باشع
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فرزاددد شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    با درود
    عذرخواهی میکنم من مبتلا به زیگیل تناسلی و البته متاسفانه مبتلا به تبخال تناسلی هستم
    جسارتا میتونم بدونم با توجه به اینکه ۳۲ سالمه اگر چند تا دونه ای که ب تعداد انگشتان دست نمیرسه رو کرایو کنم و اگر در آزمایش جوابم منفی شد میتونم واکسن بزنم یا خیر؟ یا اصلا تحت هر شرایطی مثبت میشه آزمایشم و نمیتونم واکسن بزنم؟
    ممنون میشم پاسخ من رو هم بدهید‌
    1. تصویر کاربر فرزاددد پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 4 سال پیش)
      آقای دکتر محبت میفرمایید جواب من رو هم بدید؟ ممنون میشم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      بله میتونید بعد کرایو واکسن هم بزنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید پسری ۲۳ ساله هستم حدود دوساله درگیر پروستاتیت مزمن هستم و داروهای زیادی مصرف کردم ولی بی نتیجه بوده و الان دارویی مصرف نمیکنم گاهی علایمم خوب میشود و گاهی باز برمیگردد درحال حاضر تنها مشکلی بنده رو رنج می دهد تکرر ادرار می باشد ب خصوص شب ها موقع خاب مجبور میشوم برا تخلیه چندبار ب دستشویی بروم و باز احساس ادرار دارم و اذیتم میکند وادرارم گاهی وقتا دوشاخ میشود یلحظع بعدش درست می شود و ادرارم راحت می آید از شما بزرگوار می خواهم لطفا کمکم کنید چ دارویی مصرف کنم که خدمت سربازی اموزشی باید بروم اذیتم نکند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
  • تصویر کاربر لیلا شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشید آقای دکتر من تقریبا ۷ ماه پیش به دکتر زنان مراجعه کردم که تشخیص این خانم بدون اطلاع قبلی خودم از وجود ضایعات پوستی ، زگیل تناسلی بود که من خیلی نگران شدم و به چند دکتر دیگه مراجعه کردم و تشخیص بقیه پاپیلوماتوز بود ولی خوب برای اطمینان بیشتر نمونه برداری انجام دادم که خیلی دردناک بود البته از بافت خارجی واژن انجام شد،که جواب نمونه خوشبختانه زگیل نبود ولی کماکان اثرات این ضایعات پوستی وجود داره که من و نگران کرده ،جواب نمونه برداری رو خدمت تون ارسال میکنم ممنون میشم نظرتون و جهت پیگیری مجدد درمان این ضایعات بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 4 سال پیش)
      hpv pcr انجام بدید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب