اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید
    دکتر مدتیه بیضه سمت راستم درد میکنه بیشتر دردش مربوط میشه به رگ های قسمت بالای بیضه
    بعضی موقع دردش زیاد بعضی موقع کم
    و بیشتر اوقاتی که فوتبال میکنم یا میدوم یا مثلا کار میکنم درد میگیره
    درش همیشگی نیست بعضی و موقع ها درد میگیره
    سونو انجام دادم طبق سونو هیدروسل خفیف در اطراف هردو بیضه مشاهده شد
    سنم هم ۲۰ ساله مریضی خاصی هم ندارم
    الان باید دارویی چیزی مصرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام اقدام خاصی لازم نیست . دردهای بیضه در این سن بخاطر احتقان است
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام وقت بخیر.مدت زمان زیادیه که 4 زائده ریز صورتی رنگ در زیر کلاهک آلت تناسلی من ایجاد شده. تاریخ ایجادشان یادم نیست.درد و خارش ندارد و تعدادشان هم کم وزیاد نمیشود.این زائده ها چیه آقای دکتر؟زگیل تناسلی نیستند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس را مجدد اپلود کنید نیامده
  • تصویر کاربر عطا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام‌ وقت بخیر من مشکل در نعوظ برایم ایجاد شده و نمیتوانم‌ نعوض کامل داشته باشم‌به و‌همچنین‌مشکل زود انزالی هم‌دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟ متاهل یا مجرد ؟ نعوظ صبحگاهی دارید ؟
    2. تصویر کاربر عطا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام ۳۰ سال دارم و بعضی وقت های نعوض صبگاهی‌دارم‌بعضی‌وقت ها خیر ، و اینکه مجرد هستم ، و قبلا این مشکل‌ و‌ ‌نداشتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      اخیرا استرس شغلی خانوادگی نداشتید ؟
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عیسی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من عمل واریکوسل انجام دادم الان می خواستم بپرسم چجوری بفهمم که به شریان بیضه یا لوله انتقال اسپرم آسیب نرسیده یا قطع نشدند آیا این کار با سنوگرافی قابل تشخیص یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر سونو مشخص نمیکنه
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من پسر 34ساله حدود 6سال پیش زگیل داشتم درمان کردم و از حدود سه سال پیش یه دونه که بدون تغییر اندازه باقی مونده بود خیلی ریز بود نمونه برداری کردم نوع 6 بود 1.ایا چون بیشتر از دو سال از بین نرفته یعنی سرطان میگیرم 2.ایا ناقل هستم و اگر بله تا چه وقت 3امگان پاکسازی وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سرطان در اقا بسیار نادر است و برای خانم خطرناک است . قطعا اگر ضایعه دارید ناقل هستید . باید کرایو کنید
  • تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر ببخشید من یه بار خدمتتون پیام دادم بابت اینکه کلیه راستم در بارداری دچار هیدرونفروز خفیف شده، حالا بعد از گذشت یک ماه آزمایش چکاپ دادم میخواستم ببینم به نظرتون شرایط نرماله؟!
    آقای دکتر لازمه من ماهانه سونو هم بدم؟ آخه خیلی استرس میگیرم بابتش یا بهتره همین آزمایشات رو تکرار کنم و بعد از ان شاءالله پایان بارداری سونو بدم.
    آقای دکتر من خدمتتون گفته بودم پدرم پیوندی هستن بابت یه بیماری نفریتی و برای همین حساسیت به خرج میدیم ولی فرمودید ارتباطی به ایشون نداره. ممنون میشم راهنماییم کنید که الان شرایط نرماله و سونو ندم مشکلی نیست؟!
    1. تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر من هفته ۲۹ بارداری و اواخر ماه هفتم هستم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی جدید انجام داده اید ؟ درد دارین الان ؟
    3. تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام آقای دکتر خیر ماه پیش انجام دادم اصلا درد و مشکلی ندارم، اینم چکاپ اول بارداریمه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خیر مشکلی نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر ندا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ، پسر من بیست و دو ماه هست ، متوجه شدیم یک بیضه اش خالی هست ، دکتر گفت اول سونو بشه ، بعد با تزریق واکسن اگه خوب نشد عمل میکنیم، خواستم بدونم تزریق واکسن عوارض داره ؟و عمل بهتر یا تزریق؟ و اینکه ایا در بزرگسالی براش مشکل پیش میاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام قدم اول سونو و اگر بیضه در معاینه و سونو رویت شد بلافاصله عمل بشه و بیضه بیاد پایین . این عمل باید در ۱۲ ماهگی میشد
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    سلام دکتر..بنده۱۸سالمه...مشکلی که دارم اینه که فقط و فقط تکرر ادرار دارم..هر۴۵دقیقه یکبار بایدتخلیه کنم ومیگم حس تخلیه کامل ندارم...آزمایش دادم عفونت نداشتم...سونو دادم پر وخالی...وادرار در مثانم میمونه...ونتیجه سونو مشخص شد که هیدرونفروز خفیف کلیه چپ دارم ...ممنون میشم اگر توصیه ای دارید به من بگیدالبته من خودارضایی می کردم ویک ساله که ترک کردم..نمیدونم این روگفتم شاید با این قضیه ارتباط داشته باشه..عکس سونو هم فرستادم اگه میشه ببینید ونظرتون روبگید...بازم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام یک سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود . دارو تا به حال مصرف شده ؟
  • تصویر کاربر آوا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر
    آقای دکتر من با آینه زیر ناحیه کلیتوریسم و داخل واژنمو داشتم چک میکردم متوجه این زائده ها شدم، اینا چیه؟ ساختار واژنه و طبیعیه؟ یا مورد خاصیه؟
    و یه مورد دیگه یه تیکه کوچیک از رنگ واژنم سفید شده ولی نه برآمدس نه هیچی، این مورد برای چیه؟
    و اینکه آیا شما مورد خاصی تو عکس مشاهده میکنین؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام نرمال است
    2. تصویر کاربر آوا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکسمم کاملا نرماله؟ شما مورد خاصی رو مشاهده نکردین؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      در حد عکس موردی رویت نمیشه
    4. تصویر کاربر آوا پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ممنونم دکتر
      فقط اینکه اون تیکه چرا سفید شده؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      مشکل خاصی نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من ۱۵ سالمه دو سال پیش متوجه یک توده ای بالای بیضه سمت راستم شدم که این توده به شکل توپ ولی خیلی کوچیک است به اندازه یک نخود این توده خیلی سفت نیست کمی نرم است و حس میکنم خیلی نچسبیده به بیضم نور هم که میزنم نور رو از خودش رد میکنه شبیه به کیست پر از مایع است خیلی شبیه به همین اسپرماتوسل است. دست هم که میزنم دردی نداره . تو این دو سال هیچ دردی هیچ علائمی نداشت و اندازش هم زیاد تغییری نکرد حتی حس میکنم کوچکتر شده تو این دو سال دکتر هم نرفتم الان خیلی نگرانم ایا ممکنه خطرناک باشه یا ممکنه همین اسپرماتوسل باشه تو این سن مشکلی برایم پیش نمیاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام سونوگرافی بیضه کنید دقیق ببیند چه هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب