اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    بنده حدودا ۲۳ سالمه و رابطه ی جنسی نداشتم و اینکه تقریبا از زمانی که به یاد دارم، با عرض شرمندگی زیر الت تناسلی، تقریبا کنار خط بخیه ۲ عدد زائده گوشتی دارم که بافت نرمی دارند و بدون درد و خارش تا به الان. جدیدا با خوندن مطالب در فضای مجازی کمی نسبت به این موضوع حساس شدم و بعد کلی مطالب، به اسکین تک رسیدم که تقریبا مشابه هم هستند. اگر امکانش باشه لطف میکنید بنده رو راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس اپلود شده، زیر کلاهک الت تناسلی میباشد.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام اسکین تگ هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    بنده 6 7 سال بود واریکوسل داشتم ولی گرید 1 و2 بود و اذیت نمیکرد
    الان یک ماهی بود ک محدوده سمت چپ کشاله ران و بالامثانه و خط v درد میگرفت موقع پاشدن یا گاهی خندیدن
    چون سابقه پارگی فتخ کشاله ران سمت راست  دارم فکرکردم‌سمت چپمم‌پاره شده مراجعه کردم دکتر با معاینه فیزیکی دکتر کنار بیضه دست گذاشتن و سرفه کردم گفتن روده ک ب دستشون نخورده ک فتخم باشه ولی واریکوسلم شدید شده سونو نوشتن جواب سونو این بود‌ ک واریکوسل چپ گرید 3 و پارگی خفیف در فتخ کشاله ران سمت چپ خوده کسی ک سونو گرفت گفت فتخت عمل نمیخواد ولی واریکوسل میخواد اینم بگم ک 6 7 ماهه پیش آزمایش اسپرم دادم اوکی بود و مجردم و 25 سالمه
    الان سوالم اینه ک
    1. آیا این سوزش و گاهی دردی ک حس میکنم ماله فتخه یا واریکوسل ب نظرتون این پارگی خفیف مشکل سازه ؟
    و اینکه
    2.بعد از عمل واریکوسل ب روش باز چندوقت بعدش من میتونم بصورت کاملا راحت برم باشگاه بدنسازی چون اگه‌نرم واقعا افسرده میشم
    با تشکر از دکتر‌گرامی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام واریکوسل باید عمل بشه . ازمایش اسپرم جدید بدهید . بدنسازی باعث تشدید فتق میشه و بدتر میشه . ولی بعد از عمل یک ماه بعد میتونین ورزش رو شروع کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام،من 23 سال سن دارم متاسفانه مدتی بصورت روزانه خودارضایی کردم و کمی افراط بود و الان دچار مشکلات ادراری شدم و علاوه بر تکرر ادرار درد عجیبی در ناحیه مثانه و پروستات دارم و بشدت باعث ترس و نگرانی من شده مدت ده روز میشود کاملا ترک کردم ولی همچنان علائم باقیست آیا جای نگرانی وجود دارد ؟ یا باید زمان بیشتری بگذرد تا بهبود یابد ؟ فراموش کردم بگم که دچار تکررادرار هم شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام رابطه جنسی داشتین ؟ سونوگرافی کلیه ها ومجاری انجام بشه و یک ازمایس و کشت ادرار بدهید
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آزمایش ادرار را مدتی پیش انجام دادم عفونتی در ادرار نبود
      رابطه جنسی نه ولی خودارضایی مکرر بوده که بعد از آن دچار تکرر ادرار در ناحیه مثانه و پروستات شدم و حتی حین لمس آلت دچار درد میشوم آیا بخاطر افراط بودن در آن است یا مشکل جدی وجود دارد ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      بله بخاطر افراط در خود ارضایی است بعد از مدتی فروکش میکنه جای نگرانی نیست
    4. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ممنونم بابت پاسخ
      بشدت نگران بودم چون احساس حرارت در پروستات و درد مثانه و پروستات داشتم پس رفع خواهد شد،باتشکر از پاسختون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خواهش میکنم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    ۹سال که آنژوقلب کردم ویک سال که سرطان خون دارم وقرض ایماتنیب برا خون استفاده می کنم ولوزارتان ۵۰میلی وآرتوواستاتین وآنژوپین وآاس آواس ویکس برا قلب استفاده می کنم حال برا درمان شل شدن آلت درحین رابطه چه دارویی مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام دکتر علی هستم ۵۴ سال دارم والان هم هیچ گونه مشگلی از نظر جسمی وسلامت ندارم فقط همان مشگلی خدمتون عرض کردم رادارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ببینید مشکلات قلبی قطعا موثر است . تادالافیل ۱۰ یک ساعت قبل رابطه با اجازه پزشک قلبتان مصرف کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 906 مشاهده پرسش
    من عمل کوردی انحام دادم الان چندماه سکس میخوام انحام بدم خالی نمیشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام یعنی مایع منی خارج نمیشه ؟
    2. تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      نه کلن کله آلتم بی حس شده و ب سختی خالیم و چندباریم بود ک کلن خالی نمیشم اصلا ولی تو خواب چندباری ارضاع شدم قبلا سکس میکردم ارضاع میشدم‌‌..الان از موقع ای ک عمل کردم کله التم بی حسه و ارضاع نمیشم..موقع سکس
    3. تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      نه کلن کله آلتم بی حس شده و ب سختی خالیم و چندباریم بود ک کلن خالی نمیشم اصلا ولی تو خواب چندباری ارضاع شدم قبلا سکس میکردم ارضاع میشدم‌‌..الان از موقع ای ک عمل کردم کله التم بی حسه و ارضاع نمیشم..موقع سکس
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      کی عمل کردی ؟ کجا ؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سام دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    بنده 19 سالمه و مجرد هستم و آلت تناسلی بنده از موقعی که یادم. هست کج بوده آیا نیاز به جراحی می‌باشد یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام تا زمانی که رابطه جنسی برقرار نکردین و مشکلی ندارید و پارتنر درد نداره دست نزنید اگر در رابطه مشکل داستید عمل کنید
  • تصویر کاربر صدرا دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1361 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    در ابتدا جا دارد از پاسخگویی شما بسیار تشکر کنم.

    شرح عارضه:
    ۳۷ ساله. مذکر. متاهل
    جسارتا من چند وقت پیش عمل دیسک کمر داشتم، هنگام عمل دکتر به هیچ طریقی موفق به داخل کردن سوند به مجاری ادرار نشده بود و بعد از عمل به من گفت که به احتمال زیاد تنگی مجاری ادرار دارید و باید معالجه کنید. ضمنا دکتر جراح گفتند که سوند نهایتا دو سانت وارد مجاری ادرار شده است.

    قابل ذکر است که من هیچکدام_ هیچکدام از علایم تنگی مجاری اداری را ندارم. نه عفونتی ونه مشکلی در دفع ادرار و نه لکه خونی در لباس زیر.

    حالا سوال من این است که آیا با توجه به توضیحات فوق ممکن است تنگی مجاری ادرار داشته باشم اما هیچگونه علایمی نداشته باشم؟

    یا ممکن است که دلیلی به غیر از تنگی مجاری ادرار؛ مانندپلیپ اورترال، کیست پارایوترال، زائده گوشتی اورترال و یا زگیل گوشتی (اسکین تگ) و ...
    می تواند علت این عارضه باشد؟
    ضمنا من به صورت ارثی در بدنم اسکین تگ زیادی دارم، ممکنه از این مدل زگیل داخل مجاری ادرار زده باشم باشد؟

    آقای دکتر خیلی استرس دارم. لطفا بدون پرده علت را اعلام فرمایید. من فعلا عمل دیسک کمر کردم و امکان حرکت ندارم. اما از منشی شما وقت گرفتم که تیر ماه به حضور برسم.
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام قطعا باید سیستوسکوپی و داخل مجرا رویت بشه ببینیم چی هست
    2. تصویر کاربر صدرا دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خواهشا امکانش هست بفرمایید با توجه به تجارب حضرتعالی، احتمالا به چه دلیلی هست؟؟؟؟

      آیا نگران کننده است.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      احتمالا تنگی مجرا ولی شدید نیست
    4. تصویر کاربر صدرا دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ممنونم از پاسخگویی شما.

      جسارتا فقط امکانش هست با روشی به غیر از سیستوسکوپی تشخیص داده شود که تنگی هست یا خیر؟ چون من شنیدم تنگی عود کننده است و ممکن است که با عمل سیستوسکوپی شرایط بدتر شود.

      ببخشید که وقت شما را میگیرم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس رنگی مجرا RUG بگیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عارف دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    من بیمار نخاعی هستم 11 سال هست که تصادف کردم از ناف به پایین فلج شدم، الان با واکر راه میرم ادرارم با نلاتون یبار مصرف انجام میدم، تازگی ها زن گرفتم ولی آلت تناسلیم بلند نمیشه اسپرم هم ندارم حس پوستشم ندارم، ولی از وکیوم استفاده میکنم یا قرص ویاگرا، میخواسم سوال بپرسم آقای دکتر میشه من اسپرم از یکی دیگه بگیرم داخل سرنگ بریزم داخل جعبه یخی بزارم ، بعد سریع ببرم داخل واژن خانمم خالی کنم ، خانمم حامله میشه ، که بچه گیرمون بیاد .

    خودم 28 سالمه خانمم 20 سالشه

    یک بار مراحل کاشت جنین هم رفتم و از بیضم اسپرم گرفتن ولی بعد اسپرم آزمایشگاه که فرستادم جوابش اومد که اسپرمم جنین نداره و درصدش خیلی خیلی پایینه

    ما هم بچه دلمون میخواد
    من میگم اسپرم از یکی دیگه بگیرم داخل سرنگ بریزم
    بعد داخل بسته یخی بزارمش سریع ببرم پیش خانمم و داخل واژنش خالی کنم
    حامله میشه ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام به طور کلی غیر قانونی است اما باید مجوز های لازم را بگیرید . به مراکز ناباوری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمودپور دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    آیا مایعی که در مردان موقع زور زدن بعد از مدفوع خارج میشود منی میباشد؟ چون من مسائل شرعی و غسل برام مهمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خیر منی نیس پیشاب است
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید هفته پیش تماس گرفتم مبنی بر اینکه آزمایشات PSA بنده بعد از عمل پروستاتکومی که حدود 5 سال پیش بوده .
    که هر 6 ماه انجام میدهم زیر یک میباشد ، فرمودید چقدر زیر یک - 3 PSA آخر بترتیب 1/0 و .76/. و 1/. میباشد.
    یک سال بعد از عمل نیز پرتو داشته ام.حال به نظر شما هورمون درمانی لازم میباشد؟
    سن بنده 68 سال میباشد. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس ازمایش اخر psa را بفرستید .
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب