اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فردین شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    سوال جناب دکتر...سنگ از کلیه خارج شده و توی سنو نوشته۷ سانت تا آپجکت سایز سنگم هشت و نیم میل هست آیا سنگ دفع میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام سریعا سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام دهید گزارش را بفرستید
    2. تصویر کاربر فردین شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      متاسفانه دسترسی به سی تی اسکن ندارم..سونو هفته پیش گرفت..سنگ هم حرکت زیادی کرد الان کشاله ران درد میکنه...بنظرتون داره دفع میشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سونوگرافی سایز دقیق از سنگ نمیده و انتخاب اول سی تی هست . سنگ بر اساس این سایز بعید است دفع شود مگر سونو اشتباه گفته باشه . تامسولوسین روزی یک عدد مصرف کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر h.hh شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام .
    دو سه روزه متوجه شدم بیضه سمت راستم یه غده مانند هست چسبیده به بیضه
    درد آنچنانی ندارم خیلی
    ادرار خونی یا .... هم ندارم
    مشکل خاصیه ؟ راهنمایی کنید لطفا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام حتما سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم انجام بشه جواب را بفرستید
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده مدتی هست که در روی آلتم چند برجستگی مشاهده کردم و هیچ رابطه ای غیر هم نداشتم لطفا تشخیص خودتون و راه درمان رو بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام اینها اخیرا ایجاد شده ؟
    2. تصویر کاربر مجید شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      تقریبا 6 ماه میشه
    3. تصویر کاربر مجید شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      تقریبا 6ماه میشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      در عکس به خوبی مشخص نیست و با توجه به اینکه اخیرا ایجاد شده بهتر معاینه شوید اگر این ضایعات قبلا نبودن و رابطه مشکوک داشته اید احتمالا زگیل
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر من یک خانوم ضایع نخاعی هستم من هر فولی سوند میزنم داخل مثانه نمیره برمیگرده بیرون ممنون میشم راهنماییم کنید ازاستان همدان هستم‌
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام مجرا خانم ها کلا ۴ سانتی متر است همان مقدار وارد بشه کفایت میکنه و ادرار را تخلیه میکند
  • تصویر کاربر کاوه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام و احترام در ناحیه ختنه گاه ترک پوستی ایجاد شد و بعد از خوب شدن دو لک برجسته پوستی سفید ایجاد شده که نمیدونم چی هستن
    میخاستم بدونم اگر عکس بفرستم از طریق عکس تشخیص انجام می گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      عکس بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر کاوه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      درج شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      شباهتی به زگیل ندارد اگر تغییر کرد مجدد عکس بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و احترام آیا آزمایش HPV PCR برای مردان بدون اینکه برجستگی یا مورد مشکوکی در ناحیه تناسلی ایجاد شده باشد ، جهت تشخیص این بیماری توصیه میشود یا خیر؟ آیا نتیجه این آزمایش قابل اتکا است؟ اگر قابل اتکا هست چند درصد؟ چندین مقاله خارجی در این مورد مطالعه کردم که مؤسسه CDC ذکر کرده بود قابل اتکا نیست اما این آزمایش به وفور در آزمایشگاه های ایران در حال انجام است (بنده دانشجوی ارشد ژنتیک پزشکی هستم و در مورد تکمیل یه پژوهش بالینی مصدع اوقات شدم) ممنون میشم نظر شما رو جویا بشم با تشکر🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام ارزشی ندارد فقط خود ضایعه
  • تصویر کاربر حسن جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    درود، دکترتان بنده ۳۴ سالمه ومتاهلم مشکل زودانزالی دارم وجدیدن آلتم کامل سفت نمیشه واگه بشه زود میخوابه از رابطه ی زناشویی لذت نمی‌برم ناچارن از قرص اریکتو استفاده میکنم که اونم جدیدن کارآیی نداره مثل اول. لطفا کمکم کنید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام زود انزالی چقدر طول میکشه ؟
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من تقریبا ۳۰ سال سن دارم و مجرد هستم. به دلیل اعتقادات مذهبی علارغم فشارهای جنسی اما دست به خودارضایی نزده‌ام و انزالم را ندیده‌ام. اما هر یک ماه و یا حداکثر ۳ ماه در خواب محتلم میشوم.
    وقتی موضوع ازدواج مطرح میشه از اینکه نتوانم در آینده رابطه جنسی درستی با همسرم داشته باشم هراس دارم. یکبار که طول آلت را با خط کش اندازه گیری کردم اما انزال اتفاق نیفتاد و البته قصد این کار را هم نداشتم.
    آیا از نظر پزشکی احتمال دارد فردی در خواب محتلم شود اما در رابطه با همسر دیرانزال باشد؟ آیا باید حتما قبل از ادواج انزال فرد بوسیله خودارضایی چک بشه یا با خیال راحت برای ازدواج اقدام کنم؟ لازم بذکر است از انجام‌ آنالیز اسپرم اکراه دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام هیچ جای نگرانی ندارد ارتباطی با دیر انزالی هم ندارد
    2. تصویر کاربر احمد جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      آقای دکتر پوست کلاهک آلت نسبت به تماس خیلی آروم حساس نیست و متوجه نمیشم. اما تماس کمی محکمتر را در عمق حس میکنه. آیا این طبیعی هست و باعث دیرانزالی نمیشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خیر مشکلی نیس
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر م دوشنبه ۱ خرداد ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    سلام، برجستگی روی ختنه گاه که روش پوست پوستی سفیدک زده چیه؟ اون برجستگی سفت شد، الان جدیدا یه نقطه دیگه هم داره سفیدک میزن کنارش و درحال سفت شدن اون نقطه هم، پوماندی هست بهم معرفی کنید برای از بین رفتنش؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام مجدد عکس بفرستید اپلود نشده
    2. تصویر کاربر م یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      م
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خارش سوزش ترشح نداره ؟
    4. تصویر کاربر م یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      خارش نه، شاید بعضی وقتا خارش داشته باشه، اما مکرر نه،ترشح نه نداره،
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ خرداد ۲( 3 سال پیش)
      پماد بتامتازون هر ۱۲ ساعت تا یک هفته
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر،
    در آستانه ازدواج هستم و میدونم بشدت زودانزال هستم چون قبلا تجربه داشتم که با کوچکترین لمس آلتم توسط جنس مخالف یا چند دقیقه تماس با بدن جنس مخالف حتی از روی لباس هم انزال میشم و این موضوع الان خیلی بهم استرس وارد کرده برای ازدواجم.
    یک مورد هم که خودم در مورد خودم دونستم اینه که در حالت سرپا بیشتر میتونم زمان انزالم رو کنترل کنم اما بعد از انزال بشدت درد زانو میگیرم یک روز.
    ذاتا هم کمی شخص استرسی هستم.
    شما برای بهبود شرایط رابطم بعد از ازدواجم چه راهکاری پیشنهاد میکنید؟ با اینکه کم مونده عقد کنم ولی بابت این موضوع واقعا از ازدواج میترسم و نگرانم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      سلام موارد رفتار درمانی در زود انزالی را در سایت کامل نوشته ام مطالعه کنید . در کنارش روابط جنسی منظم داشته باشید . استرس باعث بر هم زدن بهبود شرابط میشه . اگر با رعایت موارد فوق ادامه داشت دارو مصرف کنید
    2. تصویر کاربر سامان جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      ممنون، در صورت برطرف نشدن چه دارویی باید مصرف کنم؟
      در مورد زانو درد بعد از برقراری رابطه در حالت ایستاده آیا طبیعی هست؟ فقط در حالتی که ایستاده باشم میتونم روی زمان انزالم کنترل داشته باشم.
    3. تصویر کاربر سامان جمعه ۲۹ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      استرسی بودنم دست خودم نیست، مدتی هم دارو مصرف کردم اما فقط بی حال میشدم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اردیبهشت ۲( 3 سال پیش)
      زانو درد که ربطی نداره . دارو هم داپوکستین ۶۰ دو ساعت قبل رابطه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب