اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Ali پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید..
    بنده شریک جنسیم تبخال تناسلی گرفته و اقدام به درمان هم کرده
    چند روز بعد از تبخال تناسلی میتوان رابطه جنسی برقرار کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ۲ ماه
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام،جناب دکتر ،طبق عکس هایی که فرستادم،آیا من مبتلا هستم به زگیل تناسلی؟
    و برای مراجعه حضوری بفرمایین چه آزمایش هایی رو برم و نتایج رو بیارم براتون موقع ویزیت حضوری؟ ممنونم ازتون، خسته نباشین و خدا قوت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      زگیل تناسلی ندارید در صورت شک خودتون با رابطه ی پرخطر باید نمونه برداری شود
    2. تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      جناب دکتر من درد خارش شدید تو آلت تناسلی داشتم،نزدیک دو سال میشه،که با یه جوش بین بیضه و کشاله شروع شد،که تقریبا نوک جوش مایل به زرد بود.بعدش جوش از بین رفت،خارش و درد هم از بین رفت،موقع ادرار هم که درد شدید داشتم.جناب دکتر اون خال گوشت ها مال ختنه هستش ؟ و اینکه برای نمونه برداری کجا برم جناب دکتر ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      به متخصص پوست مراجعه کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر امین جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر خسته نباشید من مردی ۳۵ساله هستم در کودکی تا ده سال شب ادراری داشتم و بعد از اون برطرف شد و الان باید در طول شب یا روز بیشتر مواقع دو ساعتی یکبار دسشویی برم و مثانه ام هم پر میشود دقیق دوساعت دوساعت واقعا شبها خوابم را گرفته روزها کمتر است موضوع چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام شود
    2. تصویر کاربر امین پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      چجوری باید مشاوره تلفنی برقرار کنم و نوبت بگیرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      منشی مطب با شما تماس خواهد گرفت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    با سلام جوانی مجرد و۲۷ ساله ام که بیماری پیرونی وکجی آلت دارم در کمانشاه تحت مداوا قرار گرفتم وآمپول زدم الان پیشرفت ندارد آیا برای اژدواج ومقاربت جنسی مشکل برایم پیش نمی آید واگر عمل جراحی کنم به مشکل بی حس بودن آلت تناسلی دچار نمی شوم یک پزشک فرمودند ۵۰درصد امکان بی حسی بعد عمل هست درضمن دوهفته است که درد بین بیضه ومعقد دارم وحالت سفتی و توده است آیا این به بیماری پیرونی ربط دارد ممنونم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر در رابطه ی جنسی در صورت عدم کجی مشکلی نخواهید داشت
  • تصویر کاربر فاروق جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    توده ی کلیه ایی دارم در پل تحتانی کلیه ی راست 22 در 19 میل. براتون گزارش سی تی اسکن رو میفرستم لطفا بگین باید عمل بکنم یا نه؟ راه چاره چیه؟ آیا خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر فاروق پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بفرمایید این عکس گزارش سی تی اسکن
    3. تصویر کاربر فاروق پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      گزارش سی تی اسکن
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله باید عمل شود به احتمال زیاد بدخیم است و تنها راه جراحی میباشد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    دکتر سلام
    یک سری نقاط مشکوک به زگیل داشتم
    حدود ۴سال پیش عکس فرستادم و مراجعه کردم
    فرمودید زگیل نیست
    الان بعد از مدتی این نقاط تعدادش چند تایی بیشتر شده

    خواستم پرسش کنم راجع بهشون که چی هستن
    و چه راهکاری برای جلوگیری ازشون هست
    نقاط سفت و گاها همراه با خارش هستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ۴ سال پیش عکس فرستادین؟ همینطوری بودن؟
    2. تصویر کاربر حامد جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله
      رنگشون شاید روشن تر بودن
      تنها تفاوتی که احتمال میدم
      آیا جوش حاصله از تیغ شیو و این مسائل نیست؟
      چون اون بار هم با شک زگیل خدمتتون رسیدم و صراحتا گفتید که زگیل نیستن
    3. تصویر کاربر حامد شنبه ۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ۴سال پیش عکس فرستادم
      و بعد فرمودید حضوری ویزیتم کردید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ آذر ۲( 2 سال پیش)
      مشکوک به زگیل میباشند باید از نزدیک معاینه شوید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ضمن خسته نباشید من مدتی پیش یادم نیست شاید یک سال پیش همینجا مشکلو ب شما گفتم و شما هم راهنمای کردید بیضه سمت چپم وقتی ایستاده هستم ورم میکنه ولی وقتی دار کشید هستم خیلی کم ورم داره شما گفتید احتمالا فتق باشه امکانش هست عکس بفرستم نگاه کنید یا باید حضوری خدمت برسم شهرستان هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی انجام دادین؟
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر دکتر جان سونو انجام ندادم
    3. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر دکتر جان سونو انجام ندادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر هاشم پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    با سلام محضر جناب پروفسور کرمی . شرمنده مزاحم شدم . من همیشه مشکلات زودانزالی بسیار شدید و عدم سفت شدن الت دارم بیشتر وقتها و با استفاده کردن از سینورکس ، انزال یه مقدار بهتر میشه .بی زحمت برام نسخه بنویسین همین سینورکس رو 90 عدد و داروهای خارجی خوب برای درمان زودانزالی و کوتاهی الت . کد رهگیری ویزیت و دارو رو به من بدین برای بیمه تکمیلی .طریقه پرداخت ویزیت رو هم لطف کنین . کدملی 0651941121 بیمه تامین اجتماعی .بینهایت ممنونم ازتون .خدا عمرتون بده . سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر میشه نظر تون رو نسبت به جواب آزمایش بنده بدونم 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر فضل جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    مدت ۵۰ روز است اهواز عمل PCNL کلیه چپ کردم ولی هنوز ران سمت راستم بی حس و سر میباشد لطفا علت ودرمان را به من بفرمایید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      مرتبط نیست به نورولوژیست مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب