اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    سلام. من در هنگام نعوظ یه قسمت از بدنه الت تناسلی ام باد کرده و یه توده کوچیک اندازه عدس سفت به وجود میاید اصلا هم رنگی نداره مثلا بگی رگ سیاه هس به وجود می آید نیست بعد شل شدن الت تناسلی هم از بین میره .آقای دکتر خیلی نگرانم چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باسلام و احترام باید از نزدیک معاینه شوید
  • تصویر کاربر شاهین یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    آقای مجرد ۳۲ ساله هستم
    ۳ ماه که عفونت مایکوپلاسما جنتالیوم دارم
    اوایل بیماری که هنوز مشخص نشده بود عفونت چیه انواع آنتی بیوتیک ها رو مصرف کردم
    شامل ازیترمایسین.. جنتامایسین.. داکسی سیکلین..
    آزمایش کشت از عفونت دادم .. که مایکوپلاسما جنتالیوم مثبت شد ..
    دکتر ۱۰ عدد قرص موکسی فلوکساسین ۴۰۰ بهم داد
    که بعد اتمام قرص خوب شدم .
    تا اینکه بعد دو هفته مجدد عود کرد.
    خواستم بپرسم درمان بیماری چی هستش ؟ چی باید مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      مجددا باید کشت انجام شود و درمان قوی تری نسبت به سری قبل و طولانی تر انجام شود
  • تصویر کاربر شادی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. همسرم روی تنه آلت تناسلیش چندین ساله که یه زائده کوچک بیضی به اندازه ۳ الی ۴ میلیمتر داره. که یک میلیمتر هم برجستگی داره . شبیه خال هستش و روش خطوطی داره . نرم هست . ترشح نداره . ثابته و تغییری نداره . و چون از داخلش مو رشد میکنه همسرم اونو شیو هم میکنه همیشه . ولی هیچوقت زیاد یا پخش نشده . میخواستم بپرسم ممکنه خال ساده باشه یا زیگیله؟ البته ما اورال سکس هم داریم و هیچ زائده ای هیچکدوم داخل دهان نداریم . منم پاپ تست ساده دادم مشکلی نداشت . زائده هم ندارم . ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر شادی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      اینم اضافه کنم ک این زائده بصورت گل کلمی نیست و مسطح هس. جاهای دیگه بدنشون هم چن تا خال گوشتی و اسکین تگ و اینا داره .
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا عکس های ضایعات رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    3. تصویر کاربر شادی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام . ببخشید آقای دکتر من عکس ندارم از اون زائده . فقط خواستم بدونم با این توصیفات امکان داره خال ساده یا کراتوز سبورئیک باشه ؟ فقط یدونه اس ک چندین ساله داره .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله با شرح حالی که ارائه میدین امکان زگیل بودنش بسیار کمه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ، روز پنجشنبه براتون سنو فرستادم گفتم درد بیضه داشتم ، امروز مجدد سنو دادم گفتن که یه واریکوسل به میزان 2/۲ سمت چپ دادم که ناچیزه و درد از بیضه نیست و مجددا سنو فتق دادم که گفتن فتق داشتم ، سنو فرستادم ، لطفا بگین برا دردش چکار کنم ، خیلی درد دارم
    1. تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      امکان هست لطفا پاسخ بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      در صورت داشتن درد فتق باید عمل شود
    3. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      دکتر شما بیشتر کمتر روش رو پیشنهاد میدید که درد و معایب کمتر داشته باشه؟ لاپاروسکوپی یا عمل باز؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      لاپاراسکوپی بهتر است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 912 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بنده برای ریزش مو به دکتر مراجعه کردم و قرص دوتاستراید هم برام تجویز کردن که به مدت دو ماه مصرف کنم بنده ورزشکار هستم واریکوسل خفیف دارم راجع به این قرص مطالعه کردم و یکم موضوع برام گنگ و ترسناک شده بنده متاهل هم هستم و نمیدانم چه کنم؟،ممنون از پاسخ و مهربانیتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      چرا ترسناک شده؟
    2. تصویر کاربر رسول یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بابت عوارضی که نوشته بودن این قرص داره یکم نگران شدم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      هر دارویی عارضه ای داره اگر ریزش مو لراتون مهمه با چشم پوشی از عوارض مصرف کنید
    4. تصویر کاربر رسول دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      عوارض موقتی هستن آقای دکتر و اینکه باعث تشدید واریکوسل نمیشه؟ممنونم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله با قطع دارو عوارض برطرف خواهند شد خیر مرتبط نیست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر طاهری یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    باسلام مدتی هست چیزهایی به شکل عکسی که نیفرستم خدمتتون ظاهر شده بنده تاجایی که بخاطر دارم رابطه های جنسیم‌محافظت شده بود فقط یک مرتبطه حفاظت نشده بود که بعدش ازمایش دادم ومشکلی نبود
    این جوش ها حدود یکماهی هست شکل گرفته و داخل انگارمایعاتی هست که با ترکوندنش شبیه به زخم میشه
    واقعا نگران شدم خواهش میکنم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      زگیل نیست.عفونت ریشه های مو و غدد چربی هست
  • تصویر کاربر آرش چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من حدود یکساله که یکسری لک اطراف آلت تناسلی دارم . همسرم هفته پیش آزمایش اچ پی وی از طریقه نمونه برداری انجام داد و جواب اچ پی وی منفی شد. میخواستم ببینم که آیا من این زگیل تناسلیه و من اچ پی وی دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      از کی این ضایعات رو دارید؟
    2. تصویر کاربر آرش دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      حدود یکسال
    3. تصویر کاربر آرش دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      حدود یکسال
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه شوید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Shaghayegh دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    من دختر هستم و نامزدم مبتلا به زگیل تناسلی بودند و کرایو کردند و من سه بار یعنی در این ۶ ناه هر دوماه ازمایش دادم و ازمایش hpv genotyping دادم و منفی بودم ولی خیلی نگران و مضطرب هستم و دکتر گفتند ممکنه در من این بیماری نهفته باشد و گفتند که سه ماه هگزایم بخورم و مجددا ازمایش دهم و زایده ای ندارم و خیلی نگران هستم که ایا بیماری نهفته باشد با خیر
    ایا شما در این عکس که زیر زبانم هست زایده ای مشاهده میکنین
    در هیچ جایی از بدنم زایده مشکوک ندارم فقط این ها زیر زبانم هست نمیدانم طبیعی است یا خیر و ایا من هگزایم و ایمونیس و نووهیل را بخورم یا نه
    خیلی ممنونم از وقتی که قرار میدین و راهنمایی میکنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      عکس ها مشکلی ندارند
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله میتونید داروها رو مصرف کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      واکسن تزریق کنید
    4. تصویر کاربر Shaghayegh یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آقای دکتر خیلی ممنون از پاسخ دهیتون
      آقای دکتر من سه تا دوز واکسن گارداسیل ۴ را زده ام ولی ایشون تایپی که مبتلا شده بودند ۵۳ بود
      من همین هگزایم و ایمونیس و نووهیل را برای ۳ تا شش ماه بخورم و ارمایش دهم کافی هست؟
      خیلی ممنونم ازتون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید بعد ازدواج تست پاپ اسمیر هم انجام دهید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سیاوش یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    با سلام سونوگرافی پروستاتم را ارسال میکنم پروستاتم اذیت میکنه درد داره سوزش ادرار و تکرر ادرار و سخت امدن ادرار آیا نیاز به عمل دارد؟حدود دوسال هست که تامسولسین مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش psa دارید؟
  • تصویر کاربر کاوه چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    آلت تناسلی رشد ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر کاوه شنبه ۱۱ آذر ۲( 2 سال پیش)
      توی تلگرام عکس ها رو ارسال کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      در محدوده ی نرمال است
    4. تصویر کاربر کاوه دوشنبه ۱۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      دارویی چیزی لازم نیست استفاده کنم ؟؟؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب