اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نجفی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 305 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    مادر بنده پارسال مهر ماه نفرکتومی رادیکال انجام دادن و کلیه راست رو درآوردن
    هر شش ماه تحت نظر هستند و تا امروز مشکل نداشته.دیروز که رفتیم سونوگرافی گفتن که در کبد توده داره و نفرکتومی عود کرده.
    در سونوگرافی چهار ماه قبل از کلیه هیچ اثری از توده نبود یعنی چهار ماهه ظاهر شده؟
    در مرحله پیشرفته هست؟
    آقای دکتر خدای نکرده احتمال مرگ هست؟ طول عمر؟
    و اینکه آقای دکتر یعنی سرطان کلیه در کبد متاساز داده؟اون توده در کبد چی هست؟
    امروز رفتم پیش دکتر که جراحی کرده بودن و گفت که محاله که توده باشه.چون اندازه توده که باعث جراحی شد کوچیک بود و سن بیمار هم بالا بود و امکان نداره توده سرطانی باشه.سی تی اسکن نوشتن اما با قاطعیت گفتن که توده سرطانی نخواهد بود.
    سی تی شکم و لگن نوشتن.پس چطور توده کبد تشخیص داده میشه؟
    اون توده کبد خیلی ناراحتم کرده.اگه سرطانی نیست چیه و از کجا پیدا شده؟
    بر فرض اگه توده سرطانی بود از کجا متوجه بشیم که به جز کبد به جاهای دیگه هم سرایت کرده یا نه؟
    روند درمان باید چطور باشه؟
    تصاویر رو از اولین تشخیص براتون ارسال میکنم.سپاس بی کران
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم ولگن با کنتراست وریدی انجام شود
    2. تصویر کاربر نجفی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام ممنون از شما.بله حتما
      با این عکس ها و گزارش که ارسال کردم و نظر جراح مربوط خواستم نظر شما رو جویا بشم
    3. تصویر کاربر نجفی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام.بله حتما
      آقای دکتر خواستم نظر شما رو با توجه به مدارک ارسالی جویا بشم.آیا واقعا میشه گفت سرطان عود کرده و کبد هم درگیر شده؟
      نظر سونوگرافی رو جراح مربوط قبول نمیکنه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سی تی رو انجام بدین کامل جواب مشخص ميشه حدس و گمان درست نیست
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر عادل پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    باسلام، بنده ۲۷ ساله مجرد هستم.
    حدود ۴۰ روز پیش دچار ناخوشی و پری مثانه شدم که پزشک برایم آزمایش کشت ادرار و سونوگرافی کامل شکم و لگن نوشت.
    و در کلیه شنریزه و در مثانه دبری دیده شد.
    و پزشک افلوکساسین ۳۰۰ و آماکسین دادن.
    دو سه روز پیش دوباره احساس پری و ناخوشی مثانه کردم و مجددا سونوگرافی جدید و کشت ادرار جدید انجام دادم.
    یکی از همکارانتون گفتن که ورم پروستات دارم.
    من بعد از فیلم جنسی و تحریک جنسی خودارضایی نمی کردم و تا حالا در این سن خودارضایی نکردم . آیا ایجاد واریکوسل و ورم و التهاب پروستات دلیلش عدم خود ارضایی است؟
    فایل های سونوگرافی قدیم وجدید را برایتان فرستادم.
    دوباره به متخصص اورولوژی رفتم و داروی پرازوسین ۱ دو ورق و آلفا ایکس ۱۰۰ دو ورق و سیپروفلوکساسین ۵۰۰ دادن.
    نظر پزشکی شما چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر دلیل عدم خود ارضایی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با دارو بهتر میشین؟
    3. تصویر کاربر عادل پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      تشخیص شما چیست؟
    4. تصویر کاربر عادل پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      حدود ۴۰ روز پیش که پزشک اورولوژی آمپول آماکسین و افلوکساسین ۳۰۰ دادن و مایعات مصرف کردم بهتر شدم ولی دو سه روز پیش احساس پری و ناخوشی مثانه کردم
      دوباره دیروز رفتم دکتر اورولوژی فلوکستین ۵۰۰ و دیکلوفناک سدیم و پرازوسین ۱ میلی گرم تجویز کردند.
      من هر سری که بزم دسشویی ادرارم میاد. گاهی اوقات بیشتر تو دسشویی بشینم و آب روی آلت بگیرم باز یه کمی ادرار میاد.
      البته الان نسبت به دو سه روز پیش احساس پری و ناخوشی کمی کم شده است.
      میشه دیکلوفناک سدیم و پرازوسین استفاده نکنم و فقط همون آنتی بیوتیک رو بخورم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Hossen پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید دکتر من ۲۸سال سن دارم از دوران ۲۰سالگی خود ارضایی داشتم الان بیضه هام یکم کوچیک شدن مشکلی ندارن و حجم منی هم یکم کم شده زود انزلی شدید هم دارم چه دارویی پیشنهاد میدید بعضی وقتا هم بیضه هام بالا هستن بعضی موقعه هم حالت عادی هستن مشکلی آیا ندارن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش مایع منی انجام دهید
  • تصویر کاربر مژده پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر اقای دکتر
    این رو کشاله رانم هستش تازه دیدم فکر کردم برگشت موعه برای همون روشو زخم کردم ولی برگشت مو نیست ، از داخل یکم سفته ولی برامدگی کمی داره ؟ این چیه ؟ میتونه ربطی به زگیل داشته باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      رابطه ی پرخطر داشتین؟ شبیه زگیل نیست
    2. تصویر کاربر مژده پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله یک و نیم سال پیش ، از دیشب تا حالا این شکلی شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      زگیل نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر Zmzps پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    بیوپسی کلیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      به متخصص نفرولوژی مراجعه کنید بیماری شما مرتبط با سلول ها و کارکرد کلیه میباشد و باید تحت نظر نفرولوژیست درمان شوید
    2. تصویر کاربر Zmzps پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      امکان داره نیاز ب پیوند کلیه داشته باشه یا بادارو مشکلش حل میشه ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود
    4. تصویر کاربر Zmzps پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      اینم از سونو وخلاصه پرونده
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایشات تکمیلی توسط نفرولوژیست باید انجام شود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر این زائده سیاه رنگ یکسال پیش بعد از یک رابطه پر خطر ردی آلتم ب وجود اومد به دکتر پوست مراجعه کردم ک گفتن زگیل نیست من گفتم ک نمونه برداری انجام بدم گفتن نه لازم نیست و خیالت راحت من خیلی نگرانم چون قبلا این ژائده وجود نداشت الان بعد از گذشت یکسال و چند ماه این زائده تغییری نکرده نه بزرگتر شده و ن زیادتر اون نقاط سفید هم روی کلاهک تو این یکسال هی میرن و دوباره در میان میخواستم ببینم تشخیص شما چیه و باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      زگیل نیست مورد نگران کننده ای نداره
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ممنون دکتر خدا خیرتون بده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما پزشک عالی قدر
    تقاضای رسیدگی به مشکل بزرگ شدن پروستات با توجه به آزمایشات پیوست شده را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      نمونه برداری شده؟
  • تصویر کاربر رحیمیان جمعه ۲۴ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    من دوسال پیش تبخال تناسلی زدم
    الان بعد از دوسال دوباره دوتا زدم
    که با مراجعه سریع به ماما
    برام ازون تراپی کردن
    پماد آسیکلوویر زدمو قرص
    یک چیزی هم روش با دستگاه زدن مثل لیزر بود نمیدونم اسمش چیه
    آزمایش hpv گرفتن
    امروز جوابش اومده و من خیلی خیلی استرس دارم
    یکماه قبل تست پاپ اسمیر و آچ ای وی دادم منفی بود
    ممنون میشم منو راهنمایی کنید
    سن 41
    وزن 65
    قد 167
    سابقه زایمان دو بار
    بیماری خاصی هم ندارم
    عمل کیسه صفرا کردم 4 سال پیش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر رحیمیان پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      فرستادم خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ آذر ۲( 2 سال پیش)
      نوع ۳۵ براتون مثبته اگر یک ماه قبل منفی بوده مجددا تکرار بشه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر و شادی باشه

    با آزمایش fsh میشه به سلامت لوله های اسپرم ساز پی برد و مطمئن شد که لوله های اسپرم ساز صدمه ندیده اند؟

    حدود پنج روز قبل اینکه آزمایش اسپرم انجام بدم مکمل رو قطع کردم و ازمایش اسپرم نرمال بود

    نیاز هست باز هم آزمایش اسپرم رو تکرار کنم جهت اطمینان از عدم اختلال تو اسپرم سازی

    اگر نیاز هست چند روز پس از آزمایش اول

    یا اینکه اگه آزمایش Fsh کفایت کنه برای تشخیص سلامت لوله های اسپرم ساز


    ممنون میشم راهنمایی ام کنین با تشکر .
    1. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آقای دکتر مکملی که استفاده کردم اسمش تریبولوس یا (عصاره خارخاسک) ۲۰۰۰ میلی گرم هست که با ۹۳۶ میلی گرم ساپونین درست شده

      و حدود ۲۰ روز با دوز ۲۰۰۰ میلی گرم استفاده کردم

      عکس و مشخصات مکمل پیوست شد.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش مایع منی نرمال دارید؟
    3. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله . آقای دکتر پنج روز بعد از قطع مصرف مکمل آزمایش رفتم و نرمال بود .


      ممکنه اون اسپرم های نرمال مربوط به قبل صدمه دیدن باشن

      واسه اطمینان از سلامت لوله های اسپرم ساز آزمایش fsh کفایت میکنه ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ینی فکر میکنید این دارو آسیب زدهگ
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سید پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر وقتتون بخیر . با عرض پوزش و شرمندگی یه چند وقتی هست روی پوست قسمت تناسلیم یه حالت خشکی مانند که در عکس مشاهده میفرمائید شده . و خارش داره.چه دستوری میفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ آذر ۲( 2 سال پیش)
      پماد کالامین استفاده کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب