اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۱ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده 78ساله از چهار سال پیش مشکل تکرر ادرار بخصوص در شب دارم و ادار ضعیف است و کمی برای دفع ادرار زور میزنم بنده به مدت دوسال و نیم فیناستراید پنج روزانه مصرف کردم . از سه ماه پیش فیناستراید قطع کردم و فقط پروستاتان روزی سه عدد مصرف می کنم . تست psa سه ماه پیش 3.64 بود و fpsa 0.63 بود و نسبت این دو بهم 0.19 بود در حال حاضر psa 7.1 شده و fspa 2.2. اندازه پروستات 70 سی سی . بنده با تامسولوسین دچار سر گیجه و حالت شل شدن میشوم . سوالم اینست که آیا اینکه با قطع فیناستراید نتایج آزمایش پی اس ای بالا رفته و سونوگرافی بزرگی پروستات با پترن ناهمگون نشان میدهد آیا سرطان است چون ca19-9بالا رفته و 61.8 شده , ؟ و در حال حاضر باید چه دارویی مصرف کنم . آیا خوردن فیناستراید مجدد توصیه می کنید یا خیر . اگر نخورم و پروستات باز هم بزرگتر شور آیا سرطانی نمیشود ؟ و اینکه دارویی بنام پروستیکا حاوی نخل اره ای و سلنیوم و زینک که گفته میشود الفا بلاکر است میتواند جایگزین فیناستراید شود ؟ و اینکه راهی هست که شبها اینقدر بیدار نشوم چون باعث کم انرژی شدن و کلافگی و گیجی در روز است . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      باید عمل جراحی انجام شود
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    ۴ ماه پیش درگیر زگیل تناسلی شدم چند جلسه فریز و چند جلسه لیزر و حدود ۱۰ روزبا اسید درمان کردم ولی هیچ کدام اثری نداشته و دوباره با تعدا د بیشتر و بزرگتر برگشته در ازمایش نوع ۶ تشخیص داده شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      در مرکز معتبرتری کرایو رو انجام بدین
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من در تاریخ 1402/12/07 در بیمارستان البرز کرج بدلیل داشتن سنگ کلیه تحت درمان قرار گرفتم و در داخل کلیه ام دبل جی گذاشتند و قرار شده در تاریخ 1403/01/18 دبل جی را از کلیه ام خارج کنند سیوالی که برایم ایجاد شده اینه که آیا این دبل جی را در مطب بصورت شخصی و یا خصوصی خارج می‌کنند یا در بیمارستانها نیز انجام میدهند و اگر در بیمارستانها دبل جی را از کلیه خارج می‌کنند بفرمایید که در بیمارستانهای تامین اجتماعی نیز این کار انجام میگیرد یا خیر بنده بازنشسته تامین اجتماعی هستم و حقوقم کفاف نمی‌دهد که در مطب و یا بیمارستانهای خصوصی بروم تا دبل جی را از کلیه ام خارج کنند ضمنا بنده 27 سال است که کلیه هایم سنگ تولید میکنند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      بله در بیمارستانهای دولتی نیز خارج میشود با توجه به بیمه شما در بیمارستان لبافی نژاد اینکارو براتون با هزینه بسیار کم انجام خواهند داد
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    درود به شما جناب دکتر کرمی
    سال گذشته به دلیل گهگاهی گرفتکی در پهلوی چپ رفتم پیش اورولوژیست و ایشون آزمایش 1 و سونوی 2 رو درخواست کردن.تابستان امسال در محل کارم و به منظور بررسی ادواری آزمایش 3 درخواست شد.پس از اون و هفته گذشته پیش دکتر اورولوژیست رفتم و آزمایش 4 و سنوی 5 رو درخواست کردن.علیرغم کوچک شدن حجم پروستات میزان PSA Total بالاست.البته دو سه سالی هست که وقت ادرار کمی سوزش و موقع انزال هم کمی سوزش و انقباض(شبه درد) احساس میکنم و در آزمایش ادوار پیش عدد GFR هم بالا بود.
    لطفأ نظر صائب تون رو بفرمائید.
    سپاس از وقتی که میگذارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      با توجه به سب افزایشی psa باید نمونه یرداری از پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر عبدالرحیم یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    طبق مشورت قبلی نمونه برداری از پروستات انجام دادم .نتیجه آزمایش پاتالوژی را ارسال میکنم .
    اگرنتجه جواب را ارسال نمایید ممنون میشم
    باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      خدارو شکر که خوش خیمه اگر علایم ادراری اذیتتون میکنه باید عمل بشین
  • تصویر کاربر اشکان سه شنبه ۲۲ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    آقای دکتر ببخشید من الان ی چند سالی هست دچار کجی آلت ب سمت چپ شدم از (بیخ) دلیلشم فقط بخاطر خودارضایی بوده است ( خودارضاییم جوری که کلا به سمت چپ بوده برای همین رفته رفته آلتم کج شده) ایا آلت من نیاز ب عمل داره و آیا با عمل جراحی خوب میشود اصلا چون آلت از بیخ کجه؟؟؟
    و یک موضوع دیگه الان چند وقتی هست که آلتم بی حس میشه و شل شده سفتی قبلو ندارع احساس میکنم ی گوشت اضافست فقط و میل جنسیمم کم شده دلیلش بخاطر کجی است بنظر شما؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      به خود ارضایی ربطی نداره اگر در رابطه جنسی دچار مشکل شدین باید عمل بشه
    2. تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      ببخشید الان شما فکر میکنید دچار مشکل میشه با عکسی که فرستادم شما مشاهده کردید عکسو؟
    3. تصویر کاربر اشکان یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      بنظر شما کجی آلت من زیاد است لطفا جواب بدید ؟ آقای دکتر عکسو ارسال کردم لطفاً ببینید بنظر شما دچار مشکل میشه من۲۰ سالمه تاحالا رابطه نداشتم و اینکه دلیل بی حسی آلتم بنظر شما چیه؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      خیر مشکلی نخواهید داشت
    5. تصویر کاربر اشکان دوشنبه ۲۱ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      آقای دکتر ممنون میشه بگید چرا آلتم بی حس شده الان یک ماه بی حسه انگار ی گوشت اضافست بعضی موقع ها دردم دارم میل جنسیمم کم شده
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      خودارضایی انجام ندهید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سام یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز من پسری ۳۰ ساله و مجرد هستم سال قبل جهت بررسی واریکوسل به سونوگرافی مراجعه کردم که اشاره به واریکوسل خفیف سمت چپ شده اما گاهی در سمت راست و هم در آلت درد دارم آیا ممکن سمت راست هم درگیر شده باشه و یا کلا سونو اشتباه باشه و گرید واریکوسل بیشتر باشه . آزمایش اسپرم هم گرفتم و هر دو را بارگذاری کردم. نکته ی بعدی اینکه همیشه حس می کنم نعوظ من کامل نیست و ۷۰ ۸۰ درصدی ست فک می کنم این مورد به دلیل زود انزالی باشه . لطفا راهنمایی بفرمایید اصلا یه جوریی فکرم درگیره که قید ازدواج و این مسایل رو زدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      حرکت اسپرم هاتون کمه برای واریکوسل باید از نزدیک معاینه شوید
    2. تصویر کاربر سام یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      ممنونم ، با توجه به این آزمایش نیاز به اقدامی هست اقای دکتر ؟ باید عمل کنم ؟ ضمنا آزمایش مال سال قبله.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      پس آزمایش جدید انجام بدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر نصیری یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من قبلا اسپرم داشتم بعد عمل واریکسل اسپرم صفر شده الان میخوام ای وی اف کنم اسپرم صفر شده باید چی کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      باید به روش میکروتسه از بیضه اسپرم برداشت شود
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام من حدود یک ماه پیش صبح زود توی سرمای شدید حدود سه چهار ساعت ادرار رو نگه داشتم بعدش همون روز از لحاظ فعالیت جنسی زیاد بودم بصورتی که سه بار به انزال رسیدم در یک روز بعدش درد بیضه هام شروع شد که به کمر و زیر شکم هم میزد رفتم دکتر برام سونو و آزمایش ادرار نوشتن رفتم دادم هیچ مشکلی نداشتم نه در بیضه ها و نه در مثانه بقیر از تنگی حالب یا همون upjoکه از بچگی داشتم و دکتر گفتن این تنگی خفیفه و مشکلت از این نیست احتمال زیاد از عفونته بهم سیپروفلوکساسین و فنازو پیریدین دادن من چهار پنج روز مصرف کردم تا خوب شدم سریع قطعش کردم و خوب بودم تا یه هفته دوباره به صورت خفیف دردش شروع شد رفتم پیش دکتر گفتن زود قطع کردی دارو رو دوباره بم سیپروفلوکساسین دادن یه هفته خوردم خیلی کم شد دردش ولی باز بود که ایندفعه خیلی به زیر شکم میزد دردش رفتم پیششون بهشون گفتم هنوز یکم درد دارم و بهشون گفتم من یبوست هم دارم زیاد شکمم کار نمیکنه برا یه پودری نوشتم ملین بود یه هفته ام اونو خوردم که الان خداروشکر خیلی خوبم ولی بعضی وقتا یهو بیضه چپم تیر می‌کشه خواستم ببینم عادیه یا می‌تونه چیز دیگه ای هم باشه و من بالای بیضه چپم حس میکنم یه برآمدگی هست نمیدونم از قدیم بوده یا نه ولی حس میکنم اینو داشتم از قدیم الان زیاد جلوچشم بنظرم میاد ولی توی سونوگرافی گفتن بیضه ها هیچ مشکلی ندارن خواستم نظر شما رو در باره این تیر کشیدن ها بدونم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      اگر سونوگرافی نرمال گزارش شده نیاز به اقدام بیشتری نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر السا یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام،آقای دکتر من 20 سال پیش رابطه اورال سکس دهانی با یک اقایی دو یا سه بار داشتم، وتا الان که 20 سال گذشته هیچ مشکل دهانی نداشتم وبچه هم دارم، ممکنه نهفته بمونه بعد اینهمه سال؟ تا چند سال نهفته میمونه تا کی ممکنه بروز کنه؟ لطفا جواب بدید این متنها منو استرس انداخته تا اخر عمر باید استرس داشته باشم؟ وی سوال دیگه اینکه از راه خون هم منتقل میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۰ اسفند ۲( 2 سال پیش)
      اگر در طی ۲۰ سال مشکلی نداشتید مشکلی نخواهید داشت
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب