اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان بیماری مثانه بیش فعال ( تکرر ادراری) چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیش فعالی مثانه چیست؟ آیا درمان قطعی مثانه بیش فعال امکانپذیر است؟ بیش فعالی مثانه عبارت است از میل شدید ناگهانی (ارجنسی) برای خالی کردن مثانه است که ممکن است با بی اختیاری ادرار همراه باشد. به طور معمول تکرر ادرار و ادرار شبانه نیز از علائم دیگر این بیماری هستند. مجموعه این علائم به علائم ادراری تحتانی تحریکی یا Storage LUTS معروف هستند. اثر عمده این بیماری کاهش کیفیت زندگی بیماران و مغایرت آن با زندگی اجتماعی معمولی می باشد.

برگشت ادراری
برگشت ادراری

میزان ابتلا به بیماری چقدر است؟

این بیماری در عالم از علل عمده صرف هزینه درمانی برای بیمار و سیستم بهداشتی درمانی است. مطالعه ارزیابی بیش فعالی مثانه در سطح ملی در مقیاس وسیع و در افراد اجتماع آمریکا به اندازه گیری شیوع و اثر بیش فعالی مثانه در ایالات متحده اجرا شده است.

در اروپا حدود 49 ملیون و در آمریکا نزدیک به 33 ملیون نفر به علائم بیش فعالی مثانه مبتلا هستند. این نسبت بالاتر از شیوع بیماری فشار خون، آسم و دیابت می باشد! شیوع بیش فعالی مثانه با بالارفتن سن افزایش می یابد و البته این بیماری یک فرآیند طبیعی در نتیجه بالارفتن سن نمی باشد. به نظر می رسد در ایران تعداد این بیماران زیاد است اما تاکنون مطالعه ای در این مورد انجام نشده است.

وضعیت درمانی مبتلایان چگونه است؟

به دلیل ناشناخته ماندن این بیماری و نسبت دادن علائم بیماری به سایر بیماریها، تنها عده معدودی از درمان مناسب بهره می برند.

در تعدادی از این بیماران میزان علائم در حد غیر قابل تحمل بوده و باعث صرف هزینه قابل توجه از جانب بیمار و دستگاه های بهداشتی برای درمان می شود. به علاوه به دلیل وحشت اکثر مردم از بیماریهای کلیه و نسبت دادن علائم ادراری ناشی از بیش فعالی مثانه به احتمال خرابی کلیه، کیفیت زندگی مبتلایان به مقدار بیشتر از معمول صدمه خواهد دید.

در ویدئوی زیر دکتر کرمی زمان مناسب برای تخلیه ی ادرار را بیان می کند.

تشخیص بیماری بیش فعالی مثانه چگونه است؟

شرح حال، معاینه و استفاده از پرسشنامه های تدین شده مناسب اولین قدم در تشخیص بیماری است.

رد عفونت های ادراری و سایر بیماریهای دارای علامت مشابه با آزمایش های مناسب یا بررسی های تصویربرداری مختلف ابتلا به ساکن لازم است. برای تشخیص خود بیماری از تست اورودینامیکی استفاده می شود.

درمان بیش فعالی مثانه چگونه است؟

درمان شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • تغییر در شیوه رفتار شامل اجتناب از مصرف نوشابه و چای و سایر مایعات در مواقع خاص تجویز داروهای آرام کننده عضله و مخاط مثانه.
  • تجویز دارو به داخل مثانه
  • درمان با امواج الکتریکی متعادل کننده ندرتاً استفاده از اعمال جراحی

نتایج درمان چگونه است؟

شناسایی و درمان بیش فعالی مثانه در اوایل بیماری، در مراقبت بیماران نقشی بهتر و در کاهش هزینه ها نیز مؤثرتر خواهد بود. اما در عمل تأخیر زیاد در شناسایی و در تداوم پیگیری درمانی وجود دارد. شناساندن بیماری به افراد جامعه از پدیده “شرم از اعتراف به بیماری” و تسلیم شدن در مقابل این طرز فکر که بی اختیاری بخشی از بالا بردن اعتماد به نفس و کیفیت زندگی مبتلایان کمک خواهد کرد.

آیا بیماری پیش فعالی مثانه ارثی است؟

درمان خانگی مثانه بیش فعال

1- مصرف غذا ها و نوشیدنی هایی را که موجب تحریک مثانه می شوند، کاهش دهید. غذا ها و نوشیدنی های خاصی وجود دارند که مثانه را تحریک می کنند. شما می توانید درمان مثانه بیش فعال را با پرهیز از نوشیدنی های ادرارآور شروع کنید. این نوشیدنی ها حاوی الکل و کافئین هستند که بدن شما را تشویق به تولید ادرار بیشتر می کنند. شما همچنین می توانید چندین غذا را از برنامه غذایی خود حذف کنید، سپس آنها را یکی یکی اضافه کنید.

این کار به شما نشان می دهد که کدام غذاها علائم شما را تشدید می کنند، بنابراین می توانید از مصرف آنها خودداری کنید. شما می توانید برای بهبود هضم غذا، فیبرها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. غلات و بلغور جو دو سر بسیار مفید هستند. میوه های تازه و خشک شده، سبزیجات و حبوبات نیز می توانند به شما کمک کنند. بسیاری از افراد، وقتی که روش خوردن و نوشیدن خود را تغییر می دهند، احساس بهتری پیدا می کنند.

برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است مثانه شما را تحت تأثیر قرار دهند:

تاثیر غذاهای تند بر مثانه

درمان قطعی مثانه بیش فعال

تست عصب مثانه (اورودینامیک) یکی از روش‌های تشخیصی است که عملکرد عصب‌ها و عضلات مثانه را بررسی می‌کند. این تست به شناسایی علت دقیق مشکلات مثانه کمک می‌کند، به‌ویژه در مواردی که مثانه بیش‌فعال به درمان‌های مرسوم پاسخ نمی‌دهد. اگر نتایج این تست نشان‌دهنده مشکلات عصبی مثانه باشد، درمان‌های زیر می‌توانند مؤثر باشند:

1. تحریک الکتریکی عصب (Neuromodulation)

این روش، سیگنال‌های عصبی که به مثانه ارسال می‌شوند را تنظیم می‌کند:

الف) تحریک عصب خاجی (Sacral Nerve Stimulation)

  • یک دستگاه کوچک شبیه به ضربان‌ساز در ناحیه پایین کمر قرار داده می‌شود.

  • این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب خاجی، عملکرد مثانه را تنظیم می‌کند.

ب) تحریک عصب تیبیال خلفی (PTNS)

  • تحریک عصب تیبیال که در مچ پا قرار دارد، سیگنال‌های مثانه را از طریق اعصاب بهبود می‌بخشد.

  • این روش غیرتهاجمی است و در جلسات هفتگی انجام می‌شود.

برای بررسی بیشتر مقاله ی: نوار مثانه در تهران کجا انجام میشود را بخوانید!

2- تعداد دفعات ادرار کردن خود را یادداشت کنید. به مدت چند روز، تعداد دفعات دستشویی رفتن خود را ثبت کنید. این کار به شما کمک می کند که درک بهتری از بدن خود داشته باشید. این یادداشت ها ممکن است به شما نشان دهند که علائم شما بدتر شده است. برای مثال، آیا علائم شما پس از نوشیدن یا خوردن غذاهای خاصی تشدید می شوند؟ وقتی که مایعات کافی نمی نوشید، علائم شما بدتر می شوند؟

3- ادرار کردن مجدد. در این حالت شما دوبار مثانه خود را تخلیه می کنید. این راهکار می تواند برای کسانی که در تخلیه کامل مثانه خود مشکل دارند، مفید باشد. پس از این که به دستشویی می روید، می توانید چند ثانیه منتظر بمانید، سپس دوباره تلاش کنید.

4- به تأخیر انداختن ادرار. قبل از رفتن به دستشویی صبر کنید، حتی اگر نیاز فوری به ادرار کردن دارید. در ابتدا فقط چند دقیقه باید صبر کنید. به تدریج ممکن است قادر باشید دو تا سه ساعت دستشویی رفتن خود را به تأخیر بیندازید. این کار را فقط در صورت توصیه پزشک انجام دهید. برخی از افراد وقتی که بیش از حد برای دستشویی رفتن منتظر می مانند، احساس می کنند که شرایط آنها بدتر شده یا دچار نشت ادرار شده اند.

5- زمان بندی ادرار. این روش به این معناست که برنامه ی دستشویی روزانه داشته باشید. به جای دستشویی رفتن در صورت نیاز، شما باید در طول روز در زمان های مشخصی به دستشویی بروید. شما و پزشکتان یک برنامه ی منطقی تنظیم خواهید کرد و شما باید سعی کنید هر دو تا چهار ساعت یکبار به دستشویی بروید، چه احساس نیاز داشته باشید، چه نداشته باشید. هدف این است که از نیاز مبرم و فوری به ادرار جلوگیری کنید و کنترل آن را دوباره به دست آورید.

مثانه تحریک پذیر

6- تمریناتی برای تقویت عضله ی مثانه.

◾ تمرینات کگل: سفت کردن و محکم نگه داشتن عضلات لگن برای تقویت کف لگن

◾ انقباض های سریع: در این تمرین باید عضلات کف لگن خود را بارها و بارها فشرده و رها کنید. بنابراین، وقتی که نیاز فوری به دستشویی رفتن دارید، چند انقباض سریع می تواند نیاز مبرم به دستشویی رفتن را کنترل کند. پزشک یا فیزیوتراپیست به شما نحوه انجام این حرکات را آموزش می دهد.

تمرینات ذهن آگاهی و بازخورد زیستی نیز به شما در شناخت مثانه کمک می کنند. این روش از صدا ها و نمودارهای کامپیوتری برای بررسی حرکات عضلات استفاده می کند. این تمرینات به شما آموزش می دهند که عضلات لگن چگونه حرکت می کنند و چقدر قوی هستند.

قرص های مناسب برای درمان مثانه بیش فعال

داروهای آنتی کولینرژیک: این داروها می توانند مثانه بیش فعال را درمان کنند و برای بی اختیاری ادراری مفید باشند. اُکسی بوتینین (دیتروپان)، تولترودین (دترول)، داریفناسین (انابلکس)، فسوترودین (توویاز)، سولیفناسین (وزیکر) و کلرید تروسپیوم، نمونه هایی از داروهای آنتی کولینرژیک هستند.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

یک اورولوژیست یا متخصص زنان می تواند این کار را انجام دهد. آنها ممکن است خدمات بوتاکس مثانه را ارائه دهند. بوتاکس با شل کردن عضله ی دیواره مثانه، بی اختیاری ادرار و نیاز فوری به ادرار را کاهش می دهد. بوتاکس همچنین، از فشار بیش از حد به مثانه جلوگیری می کند. پزشک برای تزریق سم بوتولونیوم به مثانه، از یک سیتوسکوپ برای مشاهده درون مثانه استفاده می کند و سپس مقدار کمی از ماده را به عضله ی مثانه تزریق می کند.

این رویکرد در مطب پزشک با بیحسی موضعی انجام می شود. تأثیر بوتاکس تا 6 ماه دوام دارد. وقتی که علائم مثانه بیش فعال برمی گردد، تکرار درمان ضروری خواهد بود. پس از آن، پزشک شرایط شما را بررسی می کند تا ببیند درمان بوتاکس برای شما تأثیر مثبتی داشته است یا خیر.

او شرایط شما را بررسی می کند تا متوجه شود که مشکل شما رفع شده است یا هنوز هم نمی توانید حجم ادرار زیادی را در خود نگه دارید. اگر ادرار شما به خوبی آزاد نمی شود، ممکن است لازم باشد به طور موقت از یک سوند استفاده کنید.

تزریق بوتاکس برای درمان مثانه

تحریک عصب

درمان دیگر برای افرادی که نیاز به کمک دارند، تحریک عصب می باشد که درمان نورومدولاسیون نیز نامیده می شود. این نوع درمان، پالس های الکتریکی را به عصب هایی می فرستد که مسیر مشترکی به مثانه دارند.

در مشکل مثانه بیش فعال، سیگنال های عصبی بین مثانه و مغز ارتباط درستی ندارند. این پالس های الکتریکی به مغز و عصب ها کمک می کنند تا ارتباط بهتری با مثانه داشته باشند، به طوری که مثانه بتواند عملکرد درستی داشته باشد و علائم بیش فعالی مثانه بهبود پیدا کند.

دو نوع روش تحریک عصب وجود دارد:

تحریک عصب تیبیال از طریق پوست (PTNS): PTNS روشی است که عصب های مثانه را ترمیم می کند و با قرار دادن یک الکترود کوچک در نزدیکی قوزک پا انجام می شود. در این روش، پالس هایی به عصب تیبیال ارسال می شود. عصب تیبیال در امتداد زانو به عصب های پایین کمر می رسد. پالس ها به کنترل سیگنال هایی کمک می کنند که عملکرد درستی ندارند. اغلب اوقات، بیماران بسته به تأثیر درمان، به 12 جلسه درمانی نیاز خواهند داشت.

نورومدلاسیون ساکرال (SNS): این روش نحوه عملکرد عصب ساکرال را تغییر می دهد. این عصب، سیگنال هایی را بین نخاع و مثانه جابه جا می کند. عملکرد این روش، کمک به نگهداری و آزادسازی ادرار می باشد. در بیماری مثانه بیش فعال، این سیگنال های عصبی، وظیفه خود را به درستی انجام نمی دهند. در این روش، از یک ضربان ساز مثانه برای کنترل این سیگنال ها استفاده می شود.

اولین قدم، کاشت یک سیم الکتریکی در زیر پوست پایین کمر می باشد. این سیم در ابتدا به ضربان ساز دستی متصل می شود تا پالس هایی را به عصب ساکرال بفرستد. شما و پزشکتان باید بررسی کنید که آیا این ضربان ساز می تواند به شما کمک کند یا خیر. در صورتی که این روش مؤثر باشد، دومین مرحله، کاشت یک ضربان ساز دائمی است که می تواند ریتم عصب را تنظیم کند.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

4.1/5 - (21 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فرزانه شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    با سلام پسر 24 ساله من دچار تکرر ادار شده وبطوری که روزانه 12 دفعه به دستشویی میرود در نتیجه سونوگرافی اول طول کلیه راست109 کلیه چپ 114 با اکوی نرمال فاقد سنگ استاز و ضایعه فضاگیر/مثانه با جدار افزایش یافته 5/5 میلی فاقد سنگ و ضایعه اینترالومینال/ حجم پروستات 34 با حدود مشخص پس از تخلیه 17 سی سی ###در نتیجه سونوگرافی دوم کلیه راست118 نرمال فاقد سنگ استاز و ضایعه فضا گیرجدار مثانه حداکثر نرمال 3 میلی فاقد سنگ و ضایعه اینترالومینال/ حجم پروستات 30 پس از تخلیه 13 سی سی سونو دوم را پس از تجویز تامسولوسین و تولرین انجام دادیم میخواستم ببینم دلیل این مشکل چه میتواند باشدو مایلم نظر تشخیصی شما رابدانم ؟ایا انجام سیستوسکوپی میتواند کمک کننده باشد ؟ ایا احتمال وجود توده میرود؟ آیا درمان قطعی وجود دارد؟ خیلی دعا گویتان میشم جوابم را بدهید خدا خیرتان دهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دارو را قطع كنيد شما مشكلي نداريد نگراني بيخودي است
  • تصویر کاربر زیبا دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 544 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشید.پدر من 57سال سن دارد و حدود دوسال است که ورم پای راست دارد ابتدا مچ پا بود ولی در طول این دوسال بیشتر شده تا ران و انگشتان و مچ پای چپ هم درگیر شده .گه گاهی هم درد در قسمت کمر دارد.با توجه به تشخیص پزشکان اورولوژی مشهد .ایشان آزمایش psaانجام دادند حدود یک ماه پیش که بالای 50نشان داد دستور نمونه برداری دادند و این کار هم انجام شد از طریق مقعد از پروستات دوازده تکه برداشته شد که یک نمونه مشکوک بود .و مجدداً آزمایش psaانجام دادن دو روز پیش که این دفعه بالای 100 بود.دکتر یار محمدی در مشهد عمل تی یو آر پی رو پیشنهاد داده اند .اما دکتر ملیحه کشوری و دکتر مهدوی ودکتر تیموری که همگی متخصص اورولوژی هستن این عمل رو رد کردند .واسکن لگن هم انجام داده بودن قبلا .الان اسکن استخوان باید در روز شنبه انجام دهند .از شما عاجزانه خواستار هستم بهترین پیشنهاد و درمان رو به من بگین. البته این سه پزشک معتقد هستند سرطان پیشرفته پروستات است و باید هورمون درمانی شوند و اگر نیاز بود مراحل برق ویا شیمی درمانی.پیشنهاد .پیشنهاد شما چیست.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر متاستاز داده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      کاری نمیشود کرد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 869 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دچار عفونت مثانه شدم که در اندوسکپی دکتر گفت یه خورده پروستاتت بزرگه میخاستم بدونم همون قرصی که برام به نام ترازوسین که تجویز شده خوبه برام یانه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر جواب میدهد بله
  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 940 مشاهده پرسش
    باسلام به دکترعزیز ومحبوب .من ازسال1389تاپایان سال1393درگیرعفونت والتهاب ورم پروستات و واریکوسل بودم.حتی به جای ادرار خون خارج می شد.آنقدر سوزش شدید داشتم که گریه میکردم.بعد ازمدتی مقعد هم سوزش پیداکرد به قدری که گریه میکردم از سوزش مقعد.عمل واریکوسل انجام دادم بهبود نیافتم*ارولوژیست تشخیص داد داروی آرام بخش مصرف کنم بازهم بهبودنیافتم.تااینکه پزشک عمومی مراجعه وایشان دستور چکاپ دادند من هم چکاپ دادم.عفونت شدید پروستات بود که متاسفانه ارولوژیست تشخیص نداده بود.پزشک عمومی مرا به پزشک جراح عمومی معرفی کرد.بعد از انجام معاینه انگشتی که حتی نمیتوانستم معاینه را تحمل کنم(به علت سوزش درناحیه مقعد)پزشک جراح گفت به علت دیرآمدن عفونت درپروستات شما لانه کرده.آنتی بیوتیک هایی مانندداکسی سایکلین*نیتروفرانتوین *ساپروفلاکساسین رامصرف کردم اما بهبودنیافتم.قبلا هم در نزد پزشک عمومی انواع آمپول ها مانند سفتری اکسن 1گرم تجویز می شد *قرص های سیفیکسیم و آموکسی سیلین500. اما بازهم درمان نیافتم .این بار به پزشک معروف شهر مراجعه کردم بعد آزمایشات وچکاپ تشخیص داد که من دچار پروستات مزمن شده ام ودرمان ندارد.اما! من مایوس نشدم ((خودم به تحقیق ودرمان پرداختم .6ماه غذا و...بررسی کردم آنتی بیوتیک های طبیعی را امتحان کردم .بعد از5سال موفق شدم راه درمان خودم را پیدا کنم.الان تقریبا5-6ماه است راحت شدم. به نظرشما آیا این بیماری برگشت پذیر است؟آیادوباره خون ادرار میکنم؟آیا دوباره از درد و سوزش در ناحیه مقعد رنج خواهم برد؟
    1. تصویر کاربر حسن یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باسلام به دکتر عزیز.من چندروز است که منتظر جواب هستم اما جوابی دریافت نکردم
  • تصویر کاربر مري پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخير خدمت جناب آقاي دكتر كرمي
    پدر من 63 سال سن دارند و حدود 2سال پيش پروستات خود را عمل كردند ولي اكنون دچار خونريزي شديد و كمي كاهش وزن شده اند دكتر عمومي در شهرستان مراجعه كردند و گفته اند ممكن است به دليل خوردن غذاهاي تند و تعدادي ميوه كيوي باشد.ايشون بايد چكار كنند؟ با تشكر از سايت بسيار خوبتان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر چکاپ خوب باشد جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام اقاي دكتر از دي ماه ٩٣هر ماه ازمايش psa دادم روي چهار بوده پيشرفتي نداشته دكتر رفتم پس از معاينه مقعدي گفتند برو يكسال ديگه بيا اين چهار بودن خطرناك نيست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سنتان؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سن مهم است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارمین سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام. پدر من 54 ساله هستن. در آزمایش ادرار (معمولی) خون دیده شد(با چشم دیده نمیشود) وRBC 18 ...به همین علت سونوگرافی انجام شد و کلیه و مثانه سالم بود. و حجم تقریبی پروستات 37 سی سی بود . و بدون رزیدو....در ضمن پدرم مشکل خاصی در ادرار و.... ندارد ...گاها شبی یکبار وسظ خواب و گاهی هم که خیلی مثانه پر باشد کمی منقطع می شود ادرار.....و در حالت کلی مشکل خاصی ندارد....میخواستم بدونم با این شواهد آیا خطری پدرم رو تهدید میکنه یا نیاز به آزمایشات بیشتر داره ؟؟؟؟ با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تست psa بدهید
  • تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من در صحت و سلامتی کامل به سر می برم. جهت چکاب یک سری آزمایشهایی انجام دادم. امروز جواب آزمایش رو که گرفتم دیدم که PSA آزمایشم 2.17 میباشد. یعنی من سرطان پروستات دارم. آیا قابل درمان است؟ خطرناک است یا خیر؟ هیچ علامت خاصی در بدنم وجود نداشت و با صحت سلامتی کامل آزمایش رو دادم. سنم هم ۳۵ سال می باشد. البته پدرم سرطان پروستات دارد و سنش ۷۵ است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید شدبدا تحت نظر باشید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. پدرم 2سال پیش عمل پرستات انجام داد (تراش)یکی از بیضه هایش را در آوردند الان دچار تب ولرز شدید در حد غش میشه چکار باید کنیم؟ سن 80
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
  • تصویر کاربر فالح سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام پروستات من 35 گرم و 35سی سی و PSA 1.2 است.
    و تمام این نشانه های بزرگی پروستات را دارا هستم.و قبلا عمل دیسک کمر داشتم.
    چه پیشنهادی برای درمان من دارید.
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ناشی از دیسک کمر است باید نوار عصب بگیرید02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با سلام
    پس از معاینه پزشک و سنو گرافی تشخیص واریکوسل بود لطما بفر ماییدبا توجه به داشتن درد نیاز به عمل است یا نه؟
    اکر نه برای رفع درد باید چه کرد؟
    ضمنا اینجانب دارای فرزند می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیاز به عمل ندارید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب