مثانه پرکار یا تکرر ادرار مزاحم زندگی روزمره

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
اختلال در مثانه یا مثانه بیش‌ فعال باعث می‌ شود فرد ناگهان نیاز شدیدی به دفع ادرار پیدا کند. همچنین ممکن است منجر به ادرار غیر ارادی در فرد شود که به آن بی‌اختیار ادراری می گویند. معمولاً خانم‌ ها بیشتر از مردان به این عارضه دچار می‌شوند.

کنترل علائم این بیماری کمی دشوار است زیرا نمی‌ توان پیش ‌بینی کرد چه زمان اتفاق می افتد. این عارضه گاهی برای شخص شرم‌ آور است و در فعالیت‌های اجتماعی و کیفیت کلی زندگی او مشکل ایجاد می‌کند. این بیماری حتی می‌تواند باعث گوشه‌ گیری و تنش احساسی در فرد مبتلا شود.

با این حال، راه‌ های زیادی برای درمان این عارضه وجود دارد که به فرد کمک می‌کند علائم آن را کنترل کند. درمان اختلال مثانه وجهه فرد را بهتر می‌کند و ادرار غیر ارادی را در او کاهش می‌دهد. در ادامه مطلب، مثانه تحریک پذیر را بیشتر توضیح خواهیم داد.

یکی از دارو های تکرر ادرار قرص ویسول است. اگر از این قرص استفاده میکنید همه چیز را درباره این قرص از جمله، زمان مصرف قرص ویسول را برای شما نوشته ایم.

مثانه تحریک پذیر

علائم مثانه پرکار

اینکه گاه‌ به‌ گاه دچار ادرار غیر ارادی شوید به این معنا نیست که مثانه بیش‌ فعال دارید. به این اتفاق ریزش ادراری می گویند که می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد. برای مثال خندیدن بیش از حد یا نگه‌ داشتن ادرار بعض اوقات منجر به این اتفاق می‌شود.

زمانی می گوییم فرد مثانه بیش‌ فعال دارد که ریزش به صورت مداوم اتفاق بیفتد و حالتی کاملاً اضطراری داشته باشد.  از جمله علائم اختلال مثانه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  نیاز ضروری و غیرقابل کنترل به دفع ادرار
  •  تکرار ادرار غیر ارادی به دفعات
  •  دستشویی رفتن بیش از حد (مثلاً بیش از هشت بار در شبانه روز)
  •  بیش از یک بار بیدار شدن در شب برای دفع ادرار

علائم مثانه پرکار ممکن است تغییر کند یا اینکه در هر فردی متفاوت باشد. به همین خاطر به سختی می‌توان این بیماری را بدون مراجعه به پزشک تشخیص داد.

درمان مثانه پرکار

برای کنترل علائم مثانه پرکار، روش‌هایی وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

درمان مثانه بیش فعال با ورزش کف لگن

بعضی از درمانگران فیزیکی متخصص ماهیچه‌های لگن هستند. آن‌ها می‌توانند با ارائه تمرین‌های فیزیکی و تقویت ماهیچه‌های لگن بعضی از مشکلات ادراری، از جمله تکرر ادرار، اضطرار ادرار و علائم شب‌ادراری را در فرد کاهش دهند.

درمان مثانه بیش فعال با دارو

داروهایی که به درمان اختلال مثانه کمک می‌کند، بر دو مورد تمرکز دارند:  اول کاهش علائم و دوم کاهش دفعات ادرار (چه به صورت ارادی و چه غیرارادی). از جمله این داروهامی توان به تولترودین (دترول، دترول ،LA)، تروسپیوم (Sanctura) و میرابگرون (Myrbetriq) اشاره کرد. این داروها گاهی در فرد باعث بروز عوارضی همچون خشک شدن چشم‌ها، خشک شدن دهان و یبوست می‌شود.

درمان با بوتاکس

بعضی اوقات تزریق دوز کمی از بوتاکس باعث از کار افتادن یا ضعیف شدن ماهیچه‌های مثانه می‌شود. در نتیجه انقباض بیش از حد در ماهیچه‌ها صورت نمی‌گیرد و علائم اختلال مثانه کاهش می‌یابند. تأثیر این دارو معمولاً بین شش تا هشت ماه باقی می‌ماند. بنابراین بعد از مدت باید درمان را تکرار کنید.

درمان مثانه ی پرکار با استفاده از تحریک عصب

این فرایند سیگنال‌های الکتریکی عصب‌های مثانه را تغییر می‌دهد. در نتیجه سلول‌های عصبی نمی‌توانند پیامی را به مثانه انتقال دهند. برای این کار سوزنی کوچک را به سیمی کوچک وصل می‌کنند و آن را از طریق پا وارد پوست فرد می‌کنند.

با اینکه این راه درمانی هنوز کاملاً تثبیت نشده است، بعضی از تحقیقات researchTrusted Source نشان داده‌اند که این روش می‌تواند شدت و حالت اضطرار اختلال مثانه را در فرد کاهش دهد.

درمان با استفاده از عمل جراحی

اگر علائم فرد با کمک دارو، تحریک عصب و روش‌های دیگر بهبود پیدا نکند، پزشک با کمک عمل جراحی سعی می کند تا این مشکل را برطرف کند.

درمان گیاهی مثانه تحریک پذیر

برای درمان مثانه تحریک پذیر، چندین مکمل طبیعی و گیاهی توصیه شده است، گرچه تحقیقات محدودی در مورد آنها وجود دارد.

گیاه گوشا جینکی گان: مطابق با تحقیقات، این دارو ترکیبی از 10 گیاه چینی است و تأثیر مثبتی روی انقباض مثانه دارد.

کلاله یا کاکل ذرت: یک داروی  سنتی است که قرن هاست برای بیماری هایی مانند سوزش مثانه و بی اختیاری ادراری شبانه استفاده می شود.

کاپسایسین: این داروی طبیعی از فلفل قرمز گرفته می شود. برخی از تحقیقات، این ماده را یک داروی ارزان و مؤثر برای مثانه های پرکار و بسیار حساس توصیه می کنند.

عصاره دانه پامپکین: تحقیقات شان می دهند که این گیاه برای درمان مثانه تحریک پذیر و بی اختیاری ادراری شبانه مفید است.

هیدروکسید منیزیم: در یک پژوهش کوچک نشان داده شده است که این مکمل، علائم بی اختیاری ادراری و شب ادراری را در 50 درصد از شرکت کننده های زن بهبود می بخشد.

ویتامین D: یک پژوهش صورت گرفته در سال 2010 دریافت که مقادیر ویتامین دی بالاتر، با کاهش احتمال اختلالات کف لگن مانند نشت ادرار در زنان مرتبط است. پژوهش دیگری، رابطه ای میان سطوح ویتامین دی پایین تر و نشت ادرار در زنان مسن تر پیدا کرد.

مصرف ویتامین دی

علت بیش فعالی مثانه

ادرار ابتدا توسط کلیه تولید و سپس وارد مثانه می‌شود. بعد از آن، مغز سیگنال‌هایی می‌فرستد که به شما نشان می هد مثانه‌تان پر شده و باید آن را دفع کنید. وقتی به دستشویی می‌روید، ماهیچه‌های کف لگن منبسط می‌شوند و به ادرار اجازه می‌دهند از بدن خارج شود.

حال وقتی مثانه بیش‌فعال داشته باشید، ماهیچه‌های لگن به صورت غیرارادی فشرده می‌شوند. در نتیجه حتی وقتی مثانه‌تان هنوز پر نشده، مرتب احساس می‌کنید باید به دستشویی بروید. عارضه‌ها و عوامل دیگری هم هستند که می‌توانند منجر به اختلال در مثانه شوند، از جمله:

  • نوشیدن بیش از حد مایعات
  • خوردن داروهایی که باعث افزایش تولید ادرار می‌شوند
  • عفونت مجاری ادرار
  • استفاده از کافئین، نوشیدنی‌های الکلی یا محرک‌های ادراری
  • عدم تخلیه کامل مثانه
  • اختلالات مثانه مانند سنگ مثانه

علت اصلی مثانه بی‌فعال دقیقاً مشخص نیست. هرچه افراد مسن‌تر می‌شوند احتمال ابتلا به این عارضه در آن‌ها بیشتر می‌شود اما نمی‌توان گفت این مسئله یکی از اتفاقات رایج کهولت سن است. بنابراین نباید علائم این بیماری را نادیده بگیرید.

اگر هرگونه از علائم گفته شده را در خودتان مشاهده کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا در تشخیص بیماری به شما کمک کند. عملکرد مثانه به سلامت مجاری ادرار بستگی دارد. علت بیش‌فعالی مثانه هم اغلب به مشکلات مجاری ادرار بر می‌گردد.

تشخیص پرکاری مثانه

پزشکان برای تشخیص علت بیش‌فعالی مثانه آزمایش‌های متعددی انجام می‌دهند و حتی ممکن است شما را به متخصص درمان مشکلات مجاری ادرار ارجاع دهند. به این افراد اورولوژیست یا متخصص مجاری ادراری گفته می‌شود. آزمایش‌هایی که برای تشخیص اختلال مثانه استفاده می‌شوند به شرح زیر اند:

آزمایش ادرار

در این روش نمونه‌ای از ادرار فرد می‌گیرند و آن را آزمایش می‌کنند تا هرگونه مورد غیرعادی (مانند وجود خون در ادرار) را تشخیص دهند. این آزمایش در تشخیص عفونت مجاری ادرار یا مشکلات دیگر مجاری ادرار به پزشک کمک می‌کند.

آزمایش ادرار

معاینه فیزیکی

در این روش، پزشک با دست التهاب اطراف شکم و کلیه‌ها را بررسی می‌کند تا در صورت بزرگ شدن پروستات متوجه آن بشود.

عکسبرداری از مثانه

در این تست با استفاده از یک اشعه فراصوت، بعد از دستشویی رفتن میزان ادرار باقی‌مانده در مثانه بیمار را اندازه می‌گیرند.

نوار مثانه یا تست اوروداینمیک

با این آزمایش توانایی مثانه برای ذخیره و نگه‌داشتن ادرار را بررسی می‌کنند.

سیستوسکوپی

در این فرایند، پزشک مثانه بیمار را بیحس کرده و لوله‌ای را به همراه یک لنز وارد آن می‌کند تا داخل مثانه را ببیند. اگر علائم موجود به دلیل موارد غیرطبیعی از جمله سنگ مثانه یا تومور اتفاق افتاده باشد، پزشک می‌تواند با استفاده از این روش به آن پی ببرد. بافت‌برداری یکی دیگر از روش‌هایی است که دکتر می‌تواند به کمک آن این فرایند را انجام دهد.

مثانه بیش فعال در مردان

بیش‌ فعالی مثانه در زنان رایج‌ تر است اما طبق تحقیقات سی درصد از مردان هم علائم بیش‌ فعالی مثانه را به صورت متداوم تجربه می‌کنند. این تعداد حتی ممکن است از آن هم بیشتر باشد زیرا احتمال دارد بعضی از مردان علائم بیش‌ فعالی مثانه را به پزشکشان گزارش نداده باشند. علائم بیش‌ فعالی مثانه در مردان شامل موارد زیر می‌شود:

  • نیاز ضروری به دفع ادرار
  • بیش از هشت بار دستشویی رفتن در روز
  • ریزش ادراری
  • شدت‌ گرفتن ادرار و عدم توانایی کنترل آن

خیلی از موارد بیش‌فعالی مثانه در مردان به دلیل بزرگ شدن پروستات اتفاق می افتد. وقتی غدد پروستات التهاب پیدا می‌کند، این مسئله ممکن است باعث مسدود کردن جریان ادرار و در نتیجه ادرار غیرارادی در مردان شود.

بزرگی پروستات در افراد مسن بیشتر اتفاق می افتد. بنابراین بیش‌فعالی مثانه هم در افراد مسن رایج‌تر است. در این موارد، با درمان بزرگی پروستات علائم بیش‌فعالی مثانه هم از بین خواهد رفت.

بیش‌فعالی مثانه در زنان

بیش‌فعالی مثانه در زنان

احتمال ابتلا به این عارضه در زنان بیشتر است. طبق بررسی‌ها، حداقل چهل درصد از زنان چنین علائمی را به پزشکشان گزارش داده‌اند. این تعداد  ممکن است حتی از آن هم بیشتر باشد زیرا به احتمال زیاد بیمارانی هم هستند که هنوز به پزشک مراجعه نکرده‌اند یا در این مورد به دکتر اطلاعی نداده‌اند. اختلال مثانه علائمی دارد که باعث می‌شود فرد بیشتر احساس نیاز به دفع ادرار کند. از جمله این علائم موارد زیر هستند:

1- احساس ناگهانی برای دفع ادرار

2- عدم توانایی کنترل ادرار

3- دستشویی رفتن بیش از دو بار در شب (هنگام خواب)

4- دستشویی رفتن بیش از هشت بار در روز

دقیقاً مشخص نیست چه موضوعی باعث بیش‌فعالی مثانه می‌شود ولی معمولاً بعد از سن یائسگی این مسئله در زنان رایج است. شاید کاهش استروژن یکی از دلایل این عارضه باشد اما بیش‎فعالی مثانه در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. بیش‌فعالی مثانه در زنان را می‌تواند با دارو، جراحی و ورزش‌های فیزیکی درمان کرد.

بیش‌فعالی مثانه در شب

نوکتوریا با بیش‌فعالی مثانه فرق می‌کند. درواقع ممکن است برخی افراد هیچ‌یک از علائم بیش‌فعالی مثانه را در طول روز نداشته باشند اما شب‌ها دچار تکرر ادرار شوند.

نوکتوریا بیشتر در افراد بالای شصت سال دیده می‌شود اما از هر سه میان‌سال بالای سی سال، یک نفر به این عارضه دچار است و شب‌ها دو تا سه بار برای دستشویی رفتن از خواب بیدار می‌شود. بیشتر افراد بدون اینکه نیازی به دستشویی رفتن داشته باشند حدود 6 تا 8 ساعت می‌خوابند و بعضی هم یک بار در شب برای دفع ادرار بیدار می‌شوند.

بنابراین اگر بین خواب بیش از یک بار برای دستشویی رفتن بیدار می‌شوید، احتمالاً دچار بیش‌فعالی مثانه در شب هستید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران، عضو انجمن ارولوژی اروپا، امریکا و آسیا

3.5/5 - (26 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر لیلی چهارشنبه ۱۸ بهمن ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 96 مشاهده پرسش
    بادرود پسرمن ۱۱ سالشه شب ادرلری داره قبلن داشت ازمایش وازمثانش سونو وهمه کاری انجام دادم گفتن مثانه عصبی داره بادارو خوب شد یه سالی خوب بود ولی الان جدیدن دوباره شب ادراری پیداکرده چیکارکنم من؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ بهمن ۲( 8 ماه پیش)
      نوار مثانه انجام دادین؟
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۸ بهمن ۲( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 80 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چند روز پیش بر اثر یبوست شقاق مقعدی شدم بعد دکتر رفتم گفتن شقاق هستش دوتا امول یکی دگزا یکی کترولاک زدم دردم اروم گرفت گفتن بعد هر دفع این دوتا پوما استفاده کن یکی پوماد رکتال زایکس اچ .یکی پوماد دیلتیازم الان یه هفته استفاده کردم دردم اروم شده ولی دوروزه احساس نمیکنم ادار دارم حین ادرار قطع وصل میشه بنطرتو مال چیه مربوط به پروسات هستش ۳۸ سالم هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ بهمن ۲( 8 ماه پیش)
      مواردی که مطرح شد مرتبط نیستند
  • تصویر کاربر بهزاد جمعه ۸ دی ۲( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 115 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من در ادامه پرسش ۳۱۶۷۲۸ این سوال رو هم داشتم‌:
    یعنی فشار مثانه کم نیست؟
    مشکل ازمایش اوروفلومتری که انجام دادم اخرین بار، حجم کم ادرار بود که فشار مثانه رو کم نشون داد یا این فشار هم نرمال هست کلا؟اوروفلومتری دی ماه سال قبل با مثانه پر درسته یا اوروفومتری یک هفته پیش که حجم ادرار کم‌بود؟
    و اینکه داروی خاصی نیاز نیست مصرف کنم چه برای تکرر ادرار و چه در صورت مشکل فشار مثانه؟
    در حال حاضر هر ۳ الی ۴ ساعت و تا ۷ ساعت میرم سرویس و چند ثانیه بعد از تخلیه ادرار شاید در حد ۴،۵ سی سی ایستاده تخلیه میکنم..
    یه مقدار هم یبوست و نفخ هم دارم و در حال درمان هستم ۲۰ روزه..
    1. تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۷ دی ۲( 9 ماه پیش)
      یه جورایی در واقع حس میکنم که این نفخ شکم باعث فشار روی مثانم میشه و باعث میشه اون چند سی سی رو ایستاده تخلیه کنم..
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 9 ماه پیش)
      با ذکر نام و شرح مجدد مشکلتون به واتس اپ 09394620321 پیام بدید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 9 ماه پیش)
      مدارک رو کامل بفرستید
    4. تصویر کاربر بهزاد جمعه ۸ دی ۲( 9 ماه پیش)
      ارسال شد خدمتتون
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ دی ۲( 9 ماه پیش)
      🌺
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ماریا پنجشنبه ۹ آذر ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید شوهرم ۵۲ساله هستن بدنبال کانسر مثانه عمل رادیکال سیتکتومی انجام دادن وبعد از عمل دچار ناتوانی جنسی وهمچنین بی اختیاری ادراری موقع خواب هستن ،پزشک معالجشون گفت بی اختیاری ادرارشون به مرور برطرف میشه ولی بعد از گذشت ۱۰ماه همچنان موقع خواب بی اختیاری ادرار دارن وبه علت ناتوانی جنسی افسرده شدن خاستم ببینم باید چیکار کنیم هیچ درمان حمایتی وجود نداره که ایشون بهتر بشن ممنون میشم جواب بدین،،سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      کیسه رو شکمشون هست یا مثانه مصنوعی از روده ساخته شده؟
    2. تصویر کاربر ماریا چهارشنبه ۸ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      نه آقای دکتر از روده واسشون آقای دکتر مرتضوی اصفهان مثانه درست کردن
    3. تصویر کاربر ماریا چهارشنبه ۸ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      سلام نه آقای دکتر از روده شون آقای دکتر مرتضوی اصفهان واسشون مثانه درست کردن
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      اصلا نعوظ ندارن؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر امین جمعه ۳ آذر ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 102 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر خسته نباشید من مردی ۳۵ساله هستم در کودکی تا ده سال شب ادراری داشتم و بعد از اون برطرف شد و الان باید در طول شب یا روز بیشتر مواقع دو ساعتی یکبار دسشویی برم و مثانه ام هم پر میشود دقیق دوساعت دوساعت واقعا شبها خوابم را گرفته روزها کمتر است موضوع چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام شود
    2. تصویر کاربر امین پنجشنبه ۲ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      چجوری باید مشاوره تلفنی برقرار کنم و نوبت بگیرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ آذر ۲( 10 ماه پیش)
      منشی مطب با شما تماس خواهد گرفت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مکرر سوزش ادرار میگیرم بعد از یک دوره درمان دوباره مبتلا میشم آزمایش و سونودادم به بعضی از داروها مقاومم، فقط یه دارپی نیتروفورانتوئین هست که اونم میخورم تعوه،استفراغ،بی حالی،خستکی، شکم درد ، اصلا کلا میمیرم، دارویی هست بخورم چی تجویز میکنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ آبان ۲( 10 ماه پیش)
      با سلام با توجه به عفونت های مکرر برای شما باید تحت نظر متخصص عفونی چند روز در بیمارستان بستری و درمان وریدی بگیرید
  • تصویر کاربر زهره سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 93 مشاهده پرسش
    كپسول اومنيك٠4 براي بيماران قلبي داراي استند مضراست؟؟
    همسرم براي مشكل تكرر ادرار مصرف مي كنندوآيا مي تواند محرك بيماري پروستات باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 11 ماه پیش)
      خیر منع مصرف ندارد
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۶ آبان ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 90 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 40 سال دارم بعضی موقعها احساس میکنم مثانه ام کامل خالی نمیشه روزی 5 بار تخلیه میشه بعضی مواقع هم یه بار در شب زیاد هم اب مینوشم قبلا کراتینم 17بودم رفتم دکتر الان شده 14به اون خاطر زیاد اب مینوشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۲( 11 ماه پیش)
      آزمایشات و سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر فرمانی دوشنبه ۲۴ مهر ۲( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 179 مشاهده پرسش
    سلام روزتون بخیر
    آقای دکتر من از سال 93 بخاطر جراحی چونه ام مدام از این سر تهران تا اون سر تهران میرفتم برای کارای قبل جراحی و این کارا همزمان شده بود با ماه رمضون و گرما تابستون و منم بنده ی خوب خدا طوری می اومدم تهران که مبادا روزه ام باطل بشه ( با این وجودم هر سال روزه هامو باید میگرفتم و تو ماه رمضون به معنای کلمه خودکشی میکردم با روزه گرفتنام انگار با این شرایط اگه روزه امو نمیگرفتم گناه کبیره مرتکب میشدم که الان به لطف شرایطم 3 ساله دیگه نمیتونم روزه بگیرم چون واقعن سوزش امونمو میگیره ) تو همین تایم چندباری درگیر سوزش شدم بعد دقیقن سال 94 با شنیدن خبر تصادف برادرم این سوزش همیشگی شد
    از چندین ماما و دکتر متخصص زنان گرفته تا دکتر مجاری ادراری و اعصاب و طب سنتی مراجعه کردم ولی متاسفانه هیچ جوابی نگرفتم هر آزمایشی که ازم خواستن ازجمله کشت ادرار و سونوگرافی و ازمایش خون
    تمامشون سالم بودن و هیچ علتی رو نشون نمیدادن
    تا مرداد ماه سال 98 مجدد مراجعه کردم به یه متخصص مجاری ادرار و کلیه ایشون مجدد ازمایش کشت ادرار و سونوگرافی کامل و برگشت ادرار و آزمایش کامل خون ازم گرفتن و ازم خواستن طی دو روز مقدار مصرف مایعات و تعداد و حجم ادرارمو بنویسم
    بعد از این مراحل که دیدن تمام ازمایشام سالمه یه سری قرص برام تجویز کردن و بهم گفتن اگر این داروها جواب داد که فبها اگر نه مینویسن برام که بیام تهران نوار مثانه بگیرم قرص ویسول 5 و چندتا قرص تقویتی برام نوشته بودن به همراه اسپری دزمکس و یه قرص ارامبخش
    من از شب ک شروع به مصرف داروهام کردم دم اذان صبح با تب و لرز شدید و حالت تهوع از خواب پریدم و تا خود صبح که اثر قرصا بره من حالم خراب بود
    قرص ویسول پنج و ارامبخش رو شب اول خورده بودم ک ب دکتر شرح حال که دادم گفتن دیگه اونارو نخورم
    من باقی تجویزشون رو انجام دادم تنها اسپری یکم به وضعیتم کمک میکرد وگرنه بقیه اش حضور ذهن ندارم دقیق ولی یادمه مکمل تقویتی بودن
    دیگه بعد از اتمام داروها ب دکتر مراجعه نکردم تا دی ماه 98 چون حرف از نوار مثانه زده بودن ذهنم درگیر این موضوع شد و با سرچ تو گوگل با مطبتون تماس گرفتم و نوبت نوارمثانه گرفتم
    هفته بعدش برای نوار مثانه مراجعه کردم
    وقتی نوار مثانه رو انجام دادم هزاربار ارزوی مرگ کردم وحشتناک سوزش داشتم تا لحظه ای که نوبتم بشه و شما جواب نوار مثانه رو بررسی کنید من فقط گریه کردم و مدام مایعات خوردم و رفتم دستشویی
    شما وقتی نوارمثانه ام رو چک کردید گفتید که هیچ مشکلی ندارم و فقط حجم و اندازه مثانه ام اگه اشتباه نکنم 100 یا 150 میل شده حتی فرمودید که اندازه مثانه گنجشک شده گفتید ک باید مثانه ام رو فوت کنم تا بزرگ بشه و این کارم با نگه داشتن ادرارم ممکن میشه
    حتی یادمه داشتم گریه میکردم گفتید اون خانومی که قبل شما رفتن ، تو مثانه اشون توده سرطانی داشتن بعد تو داری سر هیچی گریه میکنی بهتون گفتم اقای دکتر من سوزش دارم گفتید ادم از سوزش نمیمیره ک تحمل کن و اروم اروم مایعات مصرف کن تا حجم مثانه ات درست بشه
    برای یه دوره بهم دوتا قرصم تجویز کردید
    قرص تولترودین 2 و سیپروفلوكساسين 500 که هر کدوم رو هر 12 ساعت مصرف کنم و بهم گفتید تا سه ماه بعد بهتون از وضعیتم خبر بدم
    من طبق دستورالعمل شما پیش رفتم و وضعیتم کمی بهتر شده بود حتی اقدام کردم مجدد برم سرکار ولی همه اینا همزمان شد با شروع کرونا و ترس و استرس های کرونا و بعدم فوت عموم و اتمام قرص هایی که بهم داده بودید
    همه اینا دست به دست هم داد من مجدد برگشتم به حالت قبل
    دیگه کجدار مریض زندگی کردم سرکارم رفتم ولی واقعن سخت گذشت و وحشتناک میگذره هنوزم تو این مدت سرخود ، قرص هاییی که تو این چندسال برای تکرر ادرارم دکترا تجویز کرده بودن ( ویسول پنج ، تولترودین 2 ، فنازوپیریدین ،اکسی بوتینین 5 ) رو از داروخونه و با مشورت دکتر داروخونه میگرفتم یه دوره استفاده میکردم ولی یه روز یکم وضعیتم بهتر بود یه روز داغون
    الان چندساله شبا بیدارم و روزا در حد دو سه ساعت اونم با چندبار از خواب بیدار شدن و دستشویی رفتن ، سر کردم آقای دکتر من تیرماه سال 1400 نمیدونم بخاطر چی بود یعنی از طریق سوشال مدیا با دوره هاي خودشناسی يونگ اشنا شدم که میگفتن احتمالن چیزی تو درونت هست که نمیذاره خوب بشی یه روز نشستم از روزیکه درگیر سوزش شدم و حتی دوران بچگی رو کنکاش کردم شاید به ریشه دردم برسم نوشتم و نوشتم بعد دیگه گذاشتم کنار
    مدتی هم بود سرکار نمیرفتم به پیشنهاد خواهرم رفتم شرکتشون مشغول بشم بلکه سرگرم کار بشم تا فرجی بشه
    من شبا قبل خواب قرص ویسول 5 رو میخوردم صبح زودم همراه خواهرم میرفتم سرکار ( خاطرم نیست ویسول رو روزی یه دونه میخوردم یا دوتا )
    تو محیط کار هم مدیرعامل و همکارای خواهرم در جریان وضعیت من بودن و همراهیم میکردن که من کمتر استرس داشته باشم
    چون من تو این هشت سال همیشه استرس اینو داشتم و دارم که خدایا اگه برم فلان جا دستشوییم بگیره کجا برم واسه همینم الان دقیقن دوساله خونه نشین شدم بعضی وقتا تا دو هفته هم شده تا جلو درم نرفتم همش تو خونه ام خلاصه اینکه تو محل کار عواملی دخیل میشد ازجمله معذب شدن جلوی بقیه همکارا یا قطع بودن آب و یا حتی پر بودن سرویس بهداشتی که مجبور میشدم خودمو نگه دارم که دیر برم دستشویی از طرفی ام روزا چون اول صبح بیدار میشدم و تا پنج شیش عصر سرکار بودم شب دیگه انقدری خسته میشدم که ساعت 12 دیگه میخوابیدم من بعد از دو هفته از اون شرکت اومدم بیرون ب دلیل جا ب جاییشون
    حالا نمیدونم اون دو هفته سر کار رفتن باعث شده بود یا نوشتن درونیات ذهنیم ؛ ک من نزدیک دوماه حالم عالی بود انگار هیچوقت سوزش و تکرر ادرار نداشتم و همش توهمی بیش نبوده
    اما از اواخر شهریور من مجدد سوزش و تکرر ادرارم شروع شد
    الان از خرداد 94 حساب کنم هشت سال و چندماهه من با این درد دارم عذاب میکشم قبل عید هم خاله ام گفت بزن شبکه سه برنامه طبیب یه دکتر اومده داره در رابطه با تکرر ادرار حرف میزنه که دیدم مهمون برنامه شما هستید و تمام برنامه رو ضبط کردم و تصمیم گرفتم مجدد رو نگه داشتن ادرارم تمرکز کنم ولی انگار تصمیمم مث تصمیم کبری ب درد نخوره تا میام شروع کنم ول میکنم دو هفته پیش تمام این شرح حال رو به دکتر داروساز داروخونه گفتم ببینم ایشون چی میگن دکتر داروخونه بهم دوتا قرص دادن به مدت ده روز تست کنم تا ببینن نتیجه چطوریه ؟
    یه ورق قرص کلونازپام دادن که شبا بخورم بلکه خوابم تنظیم بشه و کپسول دترولیت پیوسته رهش 4 رو دادن برای تکرر ادرارم ولی خب نمیدونم بهبودی داشتم یا نه ؟ بعد ده روز مجدد مراجعه کردم ک ببینم چی میگن که رفته بودن مسافرت
    از وقتی ام درگیر تکرر ادرار و سوزش شدم زودی عصبی میشم زودی بهم میریزم حتی این سوزش رو تو کف پامم حس میکنم
    همیشه هم استرس دسترسی به دستشویی رو دارم هرجا بخام برم اولین فکرم اینه دستشویی کجا برم
    اینم خدمتتون بگم ک با وجود این مشکل ؛ تمام بار زندگی پدر و مادرم رو دوش منه و همه دیگه چون من خونه نشین شدم خودشونو کشیدن کنار و از من انتظار دارن حتی بارها گفتم بهشون من تا نمیرم یا زمین گیر نشم باورتون نمیشه من حال جسمممم داغونه روح که دیگه جای خود داره
    خلاصه اینکه تا مایعات میخورم تکرر ادرار میگیرم تا اون مایعات از بدنم دفع میشه سوزش امونمو میبره
    حتی نمیتونم کار خونه انجام بدم انگار اونطوری اب بدنم تموم میشه و به سوزش می افتم اقای دکتر با شرایطی که درگیرش هستم واقعن توان حضوری خدمت رسیدن رو نداشتم به تازگی متوجه شدم ک امکان سوال پرسیدن از طریق سوشال مدیا وجود داره و این شد که مزاحمتون شدم که ازتون کمک بگیرم
    خودم میگم تنها راه درمانم همینه که ادرارمو نگه دارم ولی نمیدونم طلسم شدم یا روش درستش رو بلد نیستم و اشتباه انجام میدم که همیشه نصف و نیمه رها میکنم
    میخوام بدونم این تشخیصی که قبلن بهم دادید هنوزم برام کارامد هست یا نه و اینکه دارویی هست ک در کنارش کمکم کنه بتونم پر قدرت تر پیش برم؟؟؟؟
    اینم میدونم روتین زندگیم به این وضعیت دامن زده و باید اصلاح کنم چون یه جورایی انگار خودمو تسلیم این مشکل کردم 😔
    ببخشید بیش از حد توضیح دادم ممنون ميشم راهنماييم
    كنيد
    🙏🏻 من هر چی تلاش کردم نتونستم عکس های نوارمثانه امو ارسال کنم همش خطا میداد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ مهر ۲( 1 سال پیش)
      از این شاخه به آن شاخه نپرید یک روش درمانی پیش بگیرید و آن را ادامه بدهید سعی کنید به صورت منظم هر ۴ ساعت و (نه زودتر) دسشویی بروید داروهایی که براتون تجویز کردم رو ادامه بدین مصرف مایعات بیشتری داشته باشین در صورت عدم بهبودی باید نوار مثانه مجدد انجام شود به روانپزشک هم مراجعه کنید سوزش تبدیل به وسواس شده برای شما
    2. تصویر کاربر فرمانی یکشنبه ۲۳ مهر ۲( 11 ماه پیش)
      آقای دکتر هر چهار ساعت نرم دستشویی؟؟؟ من خیلی بتونم یک ساعت بشه چطوری هر چهار ساعت نرم اگر میتونستم که مشکلی نداشتم
    3. تصویر کاربر فرمانی یکشنبه ۲۳ مهر ۲( 11 ماه پیش)
      اقای دکتر در جواب سوالم فرمودید به طور منظم هر ۴ ساعت نه زودتر ادرارمو نگه دارم میخواستم بگم من با توجه به حجم مثانه ام خیلی بتونم نگه دارم یک ساعته
      و مورد بعدی همون قرص تولترودین ۲ و سیپروفلوکساسین ۵۰۰ رو که برام تجویز کردید بودید رو ادامه بدم ؟ ممنون میشم ترتیب و تعداد قرص هارو طی روز بفرمایید
      با تشکر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ مهر ۲( 11 ماه پیش)
      از یک ساعت شروع کنید و روزی چند دقیقه بیشتر تحمل کنیو بله همین دو قرص هر ۱۲ ساعت سیپرو تا ۱۰ روز تولترودین تا یک ماه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۳ تیر ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 130 مشاهده پرسش
    سلام . سالها قبل مبتلا به پروستاتیت شدم ، از سال ۹۶ تکرر و سوزش و درد شدت گرفت .در سال ۹۸ ، سه نوبت عمل شدم ، اول لایه ضخیم و سفتی که کف مثانه تشکیل شده بود را برش زدند ، افاغه نکرد ، پروستات را تراشیدند ،افاغه نکرد ، دوباره برش گردن مثانه را تراشیدند که فیبروز شده بود . عملها بیثمر بود . الان شبها هر ساعت یکبار میروم دستشویی. روز هم بدتر از شب . میگویند مثانه نوروژنیک دارید . ویزیکیر و تولترودین و ترازوسین هم جواب نمیدهد . همان علائم پروستاتیت هست (تحریک به دفع مدفوع و ادرار همراه با سوزش و درد در ادرار و آمیزش پر درد )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ تیر ۲( 1 سال پیش)
      نوار مثانه داده اید ؟
    2. تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۳ تیر ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و سپاس
      بله آخرین نوبت سال قبل نوار مثانه هم گرفته ام . حجم مثانه هم در آخرین سونو سال قبل ۱۲۰ سی سی با رزیدو ۴۰ بود .
    3. تصویر کاربر مسعود جمعه ۲۳ تیر ۲( 1 سال پیش)
      آقای دکتر عزیز ،سن من ۶۱ سال است و ساکن مشهد هستم .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ تیر ۲( 1 سال پیش)
      با مصرف داروها علایم کم تر شده ؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر