درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سونوگرافی رنگی هم گرفتین ازش نرمال بود همه چی. اما ی دکتر دستور سیستوسکوپی دادن گفتن شاید مجاری ادراریش تنگ باشه.به نظر شما لازمه سیستوسکوپی؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ بهمن ۹۵( 8 سال پیش)
      اگر ادرارت باريك مي ايد بله وگرنه نميخواهد
    2. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام.جناب دکتر جواب سوال من رو ندادید.من نظر و تشخیص شما رو میخاستم بدونم.چرا شوهرم اخر ادرارش چند قطره خون یا گاهی آبخون میبینه؟! هنوز بعد از دوسال خوب نشده! دقیقا از وقتی ازدواج‌کردیم این مشکل شروع شد.جواب سونو رنگی نرمال بود.کشت ادرار ازطریق ماساژ پروستات منفی بود.اما چرا ایشون هنوز هر چند روز ی بار خون میبینه؟سیستوسکوپی لازم نداره؟!
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      سلام اگر تكرار شونده است سيستوسكوپي ضروري است فيلم من را در سايتم ببينيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    خیلی خلاصه مشکلاتم را بیان می کنم خواهشا خواهشا راهنماییم کنید...
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما جناب آقای دکتر و تشکر بابت وب سایت خوبتون و همچنین وقتی که در اختیار ما می گذارید...بنده مردی 26 ساله هستم که حدود 9 ماهه که گرفتار مشکلات کلیه و دفع ادرار هستم از درد خفیف کلیه که هر از گاهی اتفاق می افتاد شروع شد تا اینکه بعد از مدتی دچار گیر ادرار می شدم و تا اینکه اواخر مرداد ماه امسال بعد از گیر ادرار شدید، از آن به بعد دچار تکرر ادرار، زور زدن برای دفع ادرار، قطره ای شروع شدن ادرار، احساس خالی نشدن مثانه به طور کامل و ... شدم تا الآن پیش 7 تا متخصص و فوق تخصص رفتم و انواع آزمایشات ادرار و کشت و سیتولوژی و غیره دادم و انواع داروهای: Roatexin,هیدروکلروتیازید, داکسی سایکلین, آزیترومایسین, پرازوسین، پروستاتان، کوتریماکسازول و ... رو مصرف کردم تا ااینکه یکی از متخصصین بهم گفت باید سیستوسکوپی انجام بدم...این عمل رو انجام دادم و نتیجشو براتون ضمیمه می کنم...من روز یکشنبه هفته قبل این عمل رو انجام دادم و از روز دوشنبه داروهای دکتر که به ترتیب:
    Tavanex(صبح ها)Baclofen(ظهر بعد ناهار)Tamsolusine(شبها موقع خواب)بود رو مصرف کردم ...روز سه شنبه و چهارشنبه حالم نسبتا خوب بود تا اینکه از روز پنج شنبه دوباره مشکلاتم شروع شد تا جایی که مجبور شدم به دلیل دسترسی نداشتن به دکتری که عملم کرده بود(به دلیل دوری مسافت)پیش متخصص دیگه ای رفتم و ایشون گفتن قرص Finoprost رو صبح ها مصرف کنم...از روز یکشنبه دارم این قرص رو هم علاوه بر قرص های خودم می خورم ولی باز هم تغییر محسوسی در حالم نداشته...راستش دیگه دارم کلافه می شم ...از اواخر مراداد که مشکلم جدی تر شد همش از ترس دفع نشدن ادرارم خیلی کم آب و مایعات دیگه می خورم...الآن که روزانه فقط به خوردن 4 لیوان آب با قرصام بسنده می کنم می ترسم به خاطر این مشکلم که زیاد آب نمی خورم دچار مشکلات کلیه بشم و ...
    آیا خوردن یا نخوردن آب و مایعات دیگه می تونه مشکل من رو بدتر کنه منظورم اینه که آیا پروستاتیت ربطی به آب خوردن یا نخوردن داره؟
    گاهی اوقات موقع ادرار کردن ذره های سیاهرنگی داخل ادرارم وجد داره که نمی دونم چیه...
    خواهشا راهنمایی بفرمایید...آخه من هنوز یک سال نیست که رفتم سر کار و می ترسم این دستشویی رفتن های زیادی کار دستم بده و موقعیت شغلی به خطر بیفته تو این اوضاع کاری...
    خواهشا درباره پرهیز غذایی و همچنین ورزش هایی که می تونن مفید باشن هم راهنمایی بفرمایید...ممنون از این همه حوصله ای که به خرج می دین...اجرتون با مادر سادات حضرت زهرا(س)
    (خواهشا محرمانه بماند و در وب سایتتان قرار ندهید......باز هم ممنون)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      اب زياد بخوريد ورزش خوب است ادامه بده
  • تصویر کاربر سلمانی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من70سال دارم.ادرارم همراه باخون ولخته خون وچرکی است.حدودیکماه است.به گفته پزشکم غده درپر وستاتم است وباید عمل کنم.اما به علت سن بالاوبیهوشی عمل نمیتوانم این کارراانجام بدهم .دکتردارو داده امابهترنشدم.ایا راهی برای بهبود وخور شدن دراین بیماری دارم؟لطفا راهنمایی ام کنید.متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد بررسي كامل از نظر علت شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علي شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام دمتر اين هم جواب ازمايش كه خواستين . ٢١سال هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      ديدم از نظر من مهم نيست
    2. تصویر کاربر علي جمعه ۱۹ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      ممنون .یعنی لازم نیست کاری انجام بدم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مفاخري پنجشنبه ۱۸ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    عموم عمل پرستات انجام داده است بدخيم بوده حال شيمي درماني انجام ميدهد 78 سال سن دارد آزمايشات كه از نمونه انجام شده است نامعلوم بودن بدخيمي ر ا اعلام كرده است براي درمان آيا ميتوانيد كمكي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      دكتر معالج خودتان
  • تصویر کاربر rm سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    53ساله هستم
    اندازه پروستاتم35سی سی بود حدود 9 ماه دارو خوردم و بعد ازان در سونوگرافی pvادراری 120سی سی ادرار باقی مانده بود وحجم پروستات تغیر نکرده بودودرضمن سنگ کلیه داشتم سنگ شکنی کردم
    حدود هفت ماه است عمل پروستات بصورت turp شده ام هنوزهم وقتی ادرارمی کنم تمام شده وچندین بار استبراء انجام
    می دهم وقتی بلند می شوم می بینم یک قطره ادرار می اید دوباره می نشینم تمبز کرده واستبراء کرده بلند میشوم یک قطره ادرار می اید حدود 40دقیقه طول می کشد
    17روزپیش سونوگرافی رفتم کلیه هاطبیعی مثانه طبیعی رنگ ادرار روشن میباشد
    ابعاد پروستات 33*51*28میلیمتربوده وحجم ان 25سی سی است
    درامتحانpvحجم ادراری 43سی سی می باشد
    دکترگفته وقتی ازادرارکردن تمام شدی بلند شو بعد از یک دقیقه دوباره ادرارکن این کار را انجام میدهم ولی دوباره وقتی بلند می شوم یک قطره می اید خواهش میکنم علت ان وایا خوب میشوم کی یا خوب نمی شوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      با نظر دكترتان موافقم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدت ۶ماه است حجم پروستات۳۲شده است داروهای مختلف مصرف کرده ام ولی هنوز حجم پروستات هیچ گونه تغییری نکرده است ولی سوزش و تکرر ادرار خیلی بهتر وکمتر شده است الان نیز درحال مصرف شربت گیاهی گاژیره هستم
    مشکل چیست و باید چکار کرد؟؟
    سن ۴۵سال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آبان ۹۵( 8 سال پیش)
      مهم نيست با توجه به سن
  • تصویر کاربر پويا سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    من كم تر از يكسال است كه خود ارضايي انجام ميدهم و يكي از عوارضش خيلي من را اذيت مي كند وآن خروج مقدار خيلي كم مني پس از ادرار كردن وخروج مقدار كمي در خواب بدون ديدن خواب جنسي است وبعضي وقت ها هم ناگهاني مقدار كمي از مني خارج مي شود آيا اين پس از ترك از بين ميرود .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 8 سال پیش)
      بله حتما
  • تصویر کاربر نوری جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    احتراما
    58 سال سن دارم .
    علایم ظاهری نشان دهنده رشد خفیف و نهایتا متوسط پروستات است ( علایم خروج ادرار، تکرر ادرار ، سوزش و...).
    در سونو گرافی کمتر از یک ماه پیش اندازه پروستات 46 سی سی با اکوی پارانشیم هتروژن و بدون S.O.L.
    انچه که بیشتر از همه موجب نگرانی شده روند رشد PSA است به نحوی که از میزان 1/42 اسفند ماه 1393 به2/58 در خرداد 1395 و متعاقب آن به 3/4 در شهریور ماه 1395 رسیده است.
    در حال حاضر پزشک کپسول MEDOLUSIN 0.4 نموده که شبی یک کپسول قبل از خواب می گیرم .
    دکترجان آیا جای نگرانی هست ؟ با تشکر و احترام مجدد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      اگر افرايش ازامه داشت بايد نمونه برداري كنيد
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۹ مهر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر شوهر 72 ساله من پروستاتش و درآورده ، این هم نتیجه آزمایش بعد از عمله .
    لطفاً ما رو از دلشوره دربیارید که نتیجه چی ؟

    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ مهر ۹۵( 8 سال پیش)
      خوب است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر