درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (999 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۵ سالم هست و مجردم وتاحالا هیچ گونه رابطه جنسی نداشتم. من دو بار قبلا رسیدم خدمتتون وآزمایش خون و ادرار که خودتون داده بودید که برای ۶ ماه پیش است را به پیوست ارسال کردم براتون. ۶ماه پیش فرمودید مشکلی نیست. ولی به علت اینکه شش ماه گذشته ومن هنوز درد مقعد درد در ناحیه آلت تناسلی وناراحتی در سرآلتم ودرد لگن و کمرم وشکمم.ودر ناحیه پشتم حالت گرفتگی ودرد دارم . که گاهی زیر شکمم سمت راست معمولا درد میگیردبرطرف نشده وگاهی هنگام ادرار هم مقداری فشار در شکمم احساس می کنم. وادرارم هم گاهی که برای دفع مدفوع میروم با زور مقدار کم وبه صورت ذره ذره خارج می شود و به راحتی خارج نمیشود و سپس درد میگیردو بعد از خروج هم انگار باز هم هست وبه طور کامل ادرار خارج نشده است درحالت معمولی هم بعد ازاتمام ادرار باز هم از همان زمان تا چند دقیقه بعد مقداری ادرار خارج می شود ومن ادرار را در نوک مجرای ادرار داخل آلتم میتوانم ببینم وگاهی حس یک مقدار باقی ماندن ادرار دارم که اذیتم می کند .من در طول خواب ۲ بار یاحداقل ۱ بار بیدار میشوم وباید به دست شویی بروم. و گاهی اوقات مقداری مایع بیرنگی که قبل از انزال وخروج منی خارج می شود گاهی بعد از انرال هم مایع بیرنگ و شفاف که کش هم می آید از آلتم خارج می شود حتی تا ساعت ها بازهم مقداری خارج می شود وحتی گاهی اوقات به طور معمولی هم حتی بدون انزال وبدون خروج منی هم به طور ناخودآگاه ازآلتم خارج میشود که آن هم مقداری انگار درداخل مجرا در سرآلتم باقی می ماند و مهمتر اینکه من بعد از خود ارضایی تا ساعت ها بعد وتا زمانی که شب نخوابم دراز نکشم حالت گرفتگی و یا درد و احساس اینکه مقداری در آلتم باقی مانده دارم و ببخشید رنگ مایع منی هم مایل به رنگ سبز است که عکس آن راهم براتون ارسال کردم که نگرانم کرده وکلا در حالت راه رفتن وایستادن و نشستن درد دارم و اذیت می شوم حتی درحالت معمولی و فقط دراز که می کشم بهتر می شوم و طبق مطالبی که در سایتتون خواندم نگران شدم واحتمال پروستاتیت والتهاب پروستات را دادم می خواستم خواهش کنم بفرمایید مشکل من چیست؟ من باید چه کار کنم بایدآنتی بیوتیک مصرف کنم و درمان به چه صورتی است ؟ با تشکر وسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید اب زیاد بخورید ورزش ونشاط ودر اب گرم بشینید کافی است
  • تصویر کاربر یاسر جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    باعرض سلام0در جواب سوال قبلی راجع به سرطان پروستات بد خیم با گرید9 فرمودید که به سرعت باید عمل بشه میشه بفرمایید نوع عمل رو0 اینجا پیشنهاد برداشتن بیضه ها رو دادن0
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      مدارک را بفرستید یا بیایید ببینم
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر
    پدری دارم 72 ساله که سایز پروستات ایشان در سونوگرافی حدود 73 قید شده است و دکتر محمود رضا مرادی از استان کرمانشاه گفته که بایستی عمل شود( ابتدا با دستگاه و در غیر اینصورت عمل باز) هم اکنون نیز دارو پروستات و قرص فشارمصرف می کنند
    4 سال پیش در قلب پدرم یه فنر جای گرفته که هم اکنون داروی روپیکسون و آسپرین بچه نیز مصرف می کند.
    ولی مشکل اساسی این این که 4 هفته قبل قرار بر این بود که عمل شود ولی با داشتن استرس زیاد پدرم با فشار 21 به سی سی یو منتقل شد و دکتر بیهوشی و قلب مجوز عمل ندادند. کماکان پیگیر عمل ایشان هستیم ولی متاسفانه اسم بیمارستان و اسم عمل و کلا اسم فشار خون که در میان میاید پدرم در بیمارستان فشارش حدود 17 بالا می رود و این در صورتی است که فشار ایشان در منزل بین 13 الی 15 در نوسان است. دارای تکرر ادرار و نیز بیرون روی تا صبح و گاهی اوقات بی اختیاری می باشد. در چند نوبت نیز خون در ادرار ایشان مشاهده شده ولی آزمایش خون ایشان نشان داده که سرطانی نیست.
    خواهشمند است با توجه به فنر موجود در قلب ایشان و بزرگی قلب ایشان و نیز داشتن فشار خون بالا و نیز عدم امکانات کافی در شهر ما راهنمایی نمایید که آیا عمل ایشان انجام شود یا خیر و اگر انجام شود عمل باز نیاز است یا عمل بسته
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      در این سن دنبال عمل نباشید ومدارا کنید بهتر است
  • تصویر کاربر Majid شنبه ۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر
    اینجانب ۴۲ سال سن دارم . در سونوگرافی از روی شکم حجم پروستاتم ۳۳ سی سی مشخص شد و psaخون در حد نرمال . هیچگونه علائمی در حال حاضر ندارم . آیا نیاز به پی گیری دارم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      شما کاملا سالمید
  • تصویر کاربر امیررضا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2149 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من نزدیک به دوونیم سال هست خودارضایی میکنم اطراف کلاهک آلت تناسلیم گوشت اضافه زده شکل آلتم تغییر پیدا کرده پوست زیر آلتم در حال برگشته آقای دکتر نیازی هست عکس بفرستم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      من زگیل نمیبنم
    2. تصویر کاربر امیررضا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      پس دکتر مشکل از خودارضایی هست یا مشکل دیگه ای؟
    3. تصویر کاربر امیررضا دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      میترسم مشکل خاصی داشته باشه ؟ خودارضایی درمان دارویی داره؟ خودمم ناراحتم ولی نمیتونم خودمو کنترل کنم میشه کمکم کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر متصور چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر پدر اینجانب عمل رادیکال پروستکتومی انجام دادن حدود کمتر از سه ماه مشکل ناتوانی ادار دارد طوری که دست به کاری میزند قطر ادرار میاد شغل زنبوردار هستند سن 65سال وعکس وازمایش های قبل از عمل را مفرستم نگران هستیم دوباره عود بکند جواب بدهید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر عاطفه یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    علت درد پروستات در جوانی 30 ساله چی میتونه باشه؟ ایشون درد دارن و متوجه پر شدن مثانه نمیشن. اتفاق خاصی هم براشون پیش نیومده خدا رو شکر ولی چند روزی که دچار این مشکل شدن ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکراز پاسخگویی
    پدرم ده سال قبل با پی اس ای 0.7ونمونه برداری کنسرپروستات داشتند وی حتی به بیرون غلاف هم منتشر نشده بودجراحی شدند پروستات برداشته شد پنج سال بعد با پی اس ای 0.3متوجه عود لوکال شدیم رادیو تراپی شدند بعد چهارسال دوباره پی اس ای به کندی هر سه ماه بالا رفت تا 0.7پت اسکن شدن چیزی نشون نداد الان بعد 2.5ماه از پت اسکن پی اس ای شده 2.02میشه شما نظرتون بفرمایید؟هیچ امکان داره علتش عود نباشه ترشح بافت خوش خیم بجامونده از عمل باشه
    1. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام من نمی تونم جواب رو ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    3. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      آقای دکتر عزیز ایشون سال 95 به علت عود موضعی بعد از پنج سال که پروستات و برداشته بودن رادیو تراپی شدن دوباره پی اس ای detectable شد تا سال 96 دوباره هر سه ماه چک میشدن واز دی ماه پارسال هر سه ماه0.01 می رفت بالا2.5 ماه قبل رسید به 0.7 پت اسکن دادیم چیزی نبود ولی الان بعد دوماه شده 2.02 از نگرانی متاستاز دارم سکته میکنم قاعدتا گفتن به 2 برسه باید هورمون درمانی بشن شما نظر دیگه ای دارید؟؟میشه متاستاز نباشه
    4. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      میشه مجددا پاسخ بدید چون فکرکنم من درست سوالم مطرح نکردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    6. تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ایکاش سوالات بیمار ها رو با دقت بخونید وبهشون اهمیت بدید شما نه سوال اول من با دقت خوندید نه دوم و به هر دوتا جواب دیگه ای دادید که پاسخ سوال من نبودن سوال اول خدمتتون واضح گفتم که پی اس ای رایز داره سوال دوم مجبور شدم بازم توضیح بدم گفتم رادیو تراپی سه سال قبل لوکال بوده چون عود موضعی بودو دوماه قبل پت اسکن شدن وچیزی نشون نداده دوباره پی اس ای بالا رفته لطفا سوالها رویه بار دیگه با دقت بخونید و جوابهاتون رو گوش بدید!سوالات من نکته داشتن و مهم همون نکاتشون
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، پنجاه ساله هستم . (پدرم مبتلا به سرطان پروستات می باشد) . به تازگی خودم احساس می کنم که ادرارم باریک شده است ولی هیچگونه مشکلی از بابت درد و تخلیه مثانه ندارم . غذای چرب و الکل نمی خورم و سیگار هم نمی کشم . آزمایشات مربوط به PSA خودم را به پیوست ارسال نموده ام . افزایش اعداد نتایج Total PSA , Free PSA , Ratio Free/total , Complex PSA حد فاصل زمانی از آبان 96 ، دی 97 و خرداد 98 نگرانم کرده است . رشد عدد PSA و همچنین Free PSA ، از دی ماه پارسال تاکنون حدود 53 درصد افزایش را نشان می دهد. اقدام من چه می تواند باشد ؟ لطفاً راهنمایی فرمائید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید اقای دکتر پدر بنده الا61 سال دارند و در سال 94 برای ایشان کانسر پروستات تشخیص داده شد و تحت عمل رادیکا پروستات قرار گرفتند و وقتی نتیجه پاتولوژی بعد عمل رسید مشخص شد که ویزیکال سمینال ها هم درگیر هستند ولی گره لنفی سالم هستندکه بعد از این به مدت یک ماه رادیوتراپی شدند و میزان pas از 0.04 تا 0.1 متغییر بود تا اینکه در مهر 97 متوجه وجود خون در ادار شدیم که بعد از برسی های لازم مشخص شد تومور مثانه سطحی در حد t=0 یا t=1که با دو بار سیستوکوپی عمل مثانه شدند و مشکل وفعلا برطرف شده و تحت نظارت هستند ولی در ازمایش امروز میزان psa-0.26 نشان داده شده این نشان دهنده عود بیماری هست الان چه باید انجام داد . ببخشین خیلی طولانی نوشتم لطفا رهنمایی کنید خیلی سردر گم هستیم ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      هر 3 ماه بی گیری اگر بالا رود باید رادیو ترابی کنید

درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر