اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ملودى سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام،وقت بخير. ازمايش اسپرم همسرم رو در فايل ضمميمه فرستادم. با توجه به اينكه در سونوگرافى داپلر اثرى از واريكوسل نبود و فقط يك كيست با اندازه ١٢ ml در بيضه سمت راست بالاى اپيديديم داشت. حالا با اين نتيجه ازمايش مشكل از چيه كه هم تحرك و هم مورفولوژى انقدر كمه؟(باتوجه به اينكه همسرم سيگار و الكل مصرف نميكنه و زندگى سالمى داره) ايا ميشه با دارو درمان بشه؟ و اينكه باردارى به صورت طبيعى امكان پديزه؟
    1. تصویر کاربر ملودى دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      یه مورد دیگه اقای دکتر اینکه موقع انزال هیچ وقت مایع منی همسرم هیچ جهشی نداره.در ضمن 35 ساله هستن.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      حرکت ضعیف است بیایید معاینه۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سارالروند شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    سلام.این آزمایش اسپرموگرام همسرمه با سن37سال لطفا نظرتونو بگید و اینکه به نظر شما تعداد اسپرمشون خوبه؟؟و درصد آبنرمال اسپرمشون به نظرتون زیاد نیست؟؟؟با این درصد میشه زود باردار شد؟؟؟یا نه باید حتما دارو استفاده کنن؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سارالروند سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      ۳ساله اقدام کردیم و نشده.درصد آبنرمالشون زیاده.لطفا چند تا دارو و مکمل بگید که استفاده کنن و این درصده پایین بیاد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام
    من سندرم کلاین فلتر هستم 26 سالم هست و متاهل هستم، با همسرم تمایلی به فرزند آوری نداریم
    ازمایش سمن دادم دو بار ، در هر دو آزمایش نتایج به صورت ذیل بود :
    Liquefaction: 45 min at 37.0 C
    Color and Smell: Oyster White, Fishy Smell
    Viscidity: 0
    Agglutination: 0 0
    Aggregation: 0
    Semen Vol: 3.00ml
    Semen pH: 8.00
    Sperm Count: 0.00
    Motile Sperms: 0.00
    Progressive Sperms: 0.00
    Normal Morphology: 0.00
    Progressive: 0.00%
    Non-Progressive: 0.00%
    Motile: 0.00%
    immotile: 100.00%
    normal morphology: 0.00%
    abnormal morphology: 100.00%
    Head Deficiency: 100.00%
    Neck Deficiency: 0.00%
    Tail Deficiency: 0.00%
    Tertozomia Index: 1.00
    Sperm Deformity Index 1.00
    RBC: 1-2 abnormal
    Spermatogenic: 0-1
    Epihelial Cells: 0-1
    WBC: 0-1
    این متن هردو آزمایش هست آزمایش ها به فاصله 10 روز گرفته شدند از هم و برای هر کدام از انزال آخر بیش از 60 ساعت گذشته بود. من سندرم کلاین فلتر هستم بیضه ها کوچک هستند و اندازه آلت 12.5 سانت می باشد. تحت مراقبت با هورمون تستوستورن (ماهی یکبار) و کلسیم دی (هر روز) هستم توسط دکتر باقر لاریجانی

    سوال من اینجاست که آیا من احتمال باروری دارم یا خیر ؟ اگر احتمالی نیست میتونم بدون عمل وازکتومی بدون کاندوم با همسرم نزدیکی داشته باشم ؟ آیا ترسی هست یا خیر ؟ من و همسرم هر دو به باروری و فرزند آوری علاقه ایی نداریم و هرگز هم نخواهیم داشت.
    ممنون میشم پاسخ سوالمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Yosef شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    ازمایش اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبداله شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر در آزمایش سمن من میزان اسپرم بعد از ۸ ماه از وازکتومی در شمارش با دستگاه صفر و با شمارش دستی ۱ و نیم میلیون با حرکت بسیار کم یا بدون تحرک است ،آیا هم اکنون ناباروری مسجل است؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبداله شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر در آزمایش سمن من میزان اسپرم بعد از ۸ ماه در سمارش با دستگاه صفر و با شمارش دستی ۱ و نیم میلیون با حرکت بسیار کم یا بدون تحرک است ،آیا هم اکنون ناباروری مسجل است؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۷ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام
    ۲۲ سالمه و سال پیش به دلیل کم پشتی و ضعیف بودن رشد موی صورتم به دکتر غدد مراجعه و ازمایش دادم
    Testestorone : 4.9 ng/dl
    Prolactin : 42.5 ng/dl

    ازمایش اسپرم + سونوگرافی بیضه هم دادم
    سونوگرافی : واریکوسل خفیف راست
    اسپرم رو هم عکسش رو فرستادم براتون
    سوالم این هستش که من سندرم کلاین فلتر یا چیز دیگه ای دارم ؟
    نابارورم ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر جواب نمیدی؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      نه نگران نباش
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احترامی جمعه ۷ دی ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر
    بنده سرعت و‌کیفیت اسپرمم خوب نبود و عمل و الان دو ماه است عمل واریکسل انجام دادم و قرص تقویتی میخورم .
    ایا ممکن است بازم درست نشود؟و اگر درست نشود راه دیگری هست برای من؟

    ممنون و‌متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      باید صبر کنید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 654 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    می خواستم از شما بپرسم آیا از روی آزمایش خون و آزمایش کاریوتایپ نواری و آزمایش کروموزوم Y میتوانید تشخیص دهید که کسی بچه دار می شود یا خیر
    با تشکر و احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محی یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام من 9ساله ازدواج کردم 5سال اول جلو گیری کردم 4 ساله فهمیدم اسپرم خیلی ضعیفه 6 عدد آمپول زدم چند بسته قرص خوردم بیشتر از این دارو مصرف نکردم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      بياييد معاينه كنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 747 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب