اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

آیا واریکوسل می‌تواند باعث زودانزالی شود؟ این تنها یکی از ۲۰ سوال مهم و پرتکراری‌ست که در این مقاله به آن‌ها پاسخ داده‌ایم. اگر با درد بیضه، ناباروری، کاهش میل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی مواجه هستید و به دنبال پاسخی علمی، کامل و کاربردی درباره واریکوسل و عوارض آن می‌گردید، این مطلب را از دست ندهید. از علائم اولیه تا درمان قطعی و مراقبت‌های پس از جراحی، هرآنچه باید بدانید اینجاست!

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

 

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

آیا واریکوسل باعث ناباروری میشود

بله، واریکوسل می‌ تواند باعث ناباروری مردان شود، زیرا با گشاد شدن رگ‌ های اطراف بیضه دمای بیضه افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند باعث کاهش تعداد، تحرک و کیفیت اسپرم شود؛ با این حال همه مردان مبتلا به واریکوسل نابارور نمی‌شوند و بسیاری از آن‌ها بدون مشکل صاحب فرزند می‌ شوند، اما در مواردی که واریکوسل شدید باشد یا در آزمایش اسپرم اختلال دیده شود، احتمال تأثیر منفی آن بر باروری بیشتر است.

علت کم شدن اسپرم بعد از عمل واریکوسل

کم شدن تعداد اسپرم بعد از عمل واریکوسل معمولاً موقتی است و می‌تواند به دلیل التهاب و استرس جراحی روی بیضه، اختلال گذرای خون‌رسانی، یا واکنش طبیعی بافت بیضه به ترمیم رخ دهد؛

همچنین تا چند ماه پس از عمل، چرخه تولید اسپرم (حدود ۷۰ تا ۹۰ روز) هنوز کامل نشده و به همین دلیل ممکن است آزمایش اسپرم در هفته‌ ها یا ماه‌ های اول بدتر از قبل دیده شود، اما در اغلب موارد با گذشت ۳ تا ۶ ماه تعداد و کیفیت اسپرم به‌تدریج بهبود پیدا می‌ کند، مگر اینکه آسیب زمینه‌ ای بیضه یا عارضه نادری حین عمل وجود داشته باشد.

ترس از جراحی واریکوسل

ترس از عمل واریکوسل طبیعی است؟

بله، ترس از عمل واریکوسل کاملاً طبیعی است. بیشتر افراد قبل از هر نوع جراحی حتی جراحی‌های ساده دچار اضطراب می‌ شوند، به‌ خصوص وقتی موضوع به بیضه و باروری مربوط باشد.

 این ترس معمولاً به‌ دلیل نگرانی از درد، بیهوشی، نتیجه عمل یا تأثیر آن بر قدرت جنسی و باروری است، در حالی‌که عمل واریکوسل معمولاً کم‌ خطر، کوتاه‌ مدت و با دوره نقاهت نسبتاً ساده است و در اغلب موارد بدون عارضه جدی انجام می‌ شود. آگاهی دقیق از روند عمل، صحبت با پزشک و دانستن اینکه این احساس بین بیماران بسیار شایع است، می‌ تواند اضطراب را تا حد زیادی کاهش دهد.

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل میکروسکوپی واریکوسل به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

 

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

 

درمان واریکوسل با دارو شامل واری

کوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.
 

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    ضمن سلام و خسته نباشید،میخواستم از خدمتتون یه سوال داشته باشم.
    10 سال پیش حین خدمت دچار تکرر ادرار شدم به این شکل که مدام حس ریزش ادرار همراه با سوزش داشتم اما ادرار خیلی خیلی کم تخلیه میشد.و قتی به بهداری مراجعه کردم پزشک یه سرم و سه نوع قرص که فکر کنم یکی شون آنتی بیوتیک بود تجویز کرد و گفت عضله نمیدونم چی رو ماساژ بده.2 یا 3 روز گذشته بود که یهو حس نیاز به تخلیه ادرار پیداکردم اما هنوز چند قدم نرفته بودم که یهو حجم نسبتا زیادی از ادرارتخلیه شد . از اون روز هم حجم ادرار زیاد شد هم مشکل برطرف شد.تو این چند ساله حجم ادرار به تدریج کم شده و همون مشکل داره دوباره تکرار میشه البته بعد 10 سال.
    میخواستم لطف کنین بگین اون سرم و داروهارو میتونید تشخیص بدید چی بوده چون واقعا موثر بودن.ممنون میشم توضیح بدید چون میخواستم در صورت امکان دوباره استفاده کنم.
    موفق باشین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر فریده جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    باسلام. بنده 35 سال سن دارم و دچار شب ادراری هستم که هر 3ماه یکبار ممکنه اتفاق بیفته. تا بحال به هیچ پزشکی مراجعه نکردم. سوالم این هستش که ایا شب ادراری خصوصا که این همه مدت از درمانش گذشته قابل درمان هست یا خیر؟
    همیشه از ترس اینکه قابل درمان نباشه و فقط ابروی من بره به هیچ پزشکی مراجعه نکردم.
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 720 مشاهده پرسش
    سلام گاها برام اتفاق می افتاد که ادرار کنم ولی هنوز هم احساس کنم که باید دوباره ادرار کنم(تقریبا ماهی یک بار) اما یک هفته ای میشه که دائم این حس و دارم (بی اختیاری ادرار ندارم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    یا سلام خدمت شما
    جوانی 20 ساله هستم مشکل من از 2 سال و نیم پیش س بوجودامد که فکر میکردم بعد از دستشویی چند قطره ادرار ازم خارج میشه و وسواس خیلی بدی گرفتم که همان سال سونو دارم گفتن چیزی نیست و با استبرا خیلی بهتر شدم ولی برخی از عادتامو نتونستم ترک کنم
    پارسال پهلوهام و کمرم درد میکرد که که ازمایش دادم گفتن یه مقدار خیلی کم خون در ادرارت هست و باخوردن اب و بیخیالی خوب میشه چون من خیلی روی موضوعی کلید میکنم و خوب شدم
    الان مشکل من بدین صورته که به خاطر مساعلی بشتر وقتمو تو خونه هستم زمانی‌که دستشویی میکنم وقتی که استبرا میخوام بکنم دوباره مثانم پر میشه و شاید 10 دقیقه وحتی 20 دقیقه هم تو دستشویی بودم و بعضی وقتا هم که با این که میگم‌مثانم پر استبرا میکنم و بلند میشم ادراری ازم حس نمیکنم که خارج شه ولی فکرم همش میگه‌مثانم‌پره واحساس هم میکنم بعضی وقت ها که بیخیال چیزی باشم دستشویی برم این احساسو خیلی کمتره وبعضی وقتاهم ندارم خیلی میخوام که همش بیخیال بشم ولی واقعا نمیتونم دیگه موندم چیکارکنم به خودمم خیلی اب میگیرم تا چنوپدوقته پیش هم هرروز حموم میرفتم‌ولی الان یک روز درمیون کردم کلا ادم خیلی بدبینی رو همه مسائل هستم و شکاکم کمکم کنید ولی نگید که بهش فکرنکن چون واقعا سخته

    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    Leili:
    Leili:
    با سلام اقای دکتر دختری هستم 29 ساله که گاهی در هنگام خواب دیدن دچار شب ادراری میشم،پارسال ب دکتر هم مراجعه کردم که نتیجه ازمایش و سونو گرافی مشکلی نشون نداد ،در صورت مصرف ایمی پرامین هیچ مشکلی ندارم ولی بدون مصرف قرص گاهی این اتفاق میفته لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    با سلام چند ماهی که موقع دفع ادرار به صورت کامل ادرار تخلیه نمیشه و بعد استبرا هم انجام میدم ولی بعضی مواقع موقع استبرا خون بیرون میاد و صبح که از خواب بیدار میشم چند قطره ادرار بیرون میاد. دکتر هم رقتم قرص های مربوطه رو مصرف کردم ولی هیچ فایده ای نداشت و دکتر گفت اگر با این قرص ها خوب نشدی خود ارضایی انجام بده من هم این کار رو کردم ولی هیچ فایده ای نداشت. در ضمن آزمایشی که دادم هیچ عفونتی نداشتم و سونویی که انجام دادم اندازه پروستات نرمال بود و هیچ سنگی هم نداشتم. الان باید چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      از نظر من شما سالميد وپيگيرينكنيد
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    بنده پسری 22 ساله هستم که حدودا چهار سال میشه تاخیر در ادارار و تکرار ادرار داشتم این اواخر رفتم دکتر سونوگرافی دادم باقیمانده ادراریم 100cc بود ، اندازه پروستاتم 16cc و کلیه و مثانه هم نرمال بود فقط یکی از کلیه هام کیست 10×8 mm داشت بعد دکتر معاینه مثانه انجام داد و گفت تنگی مجرا داری و لیزر کرد تاخیر در ادرارم تقریبا خوب شده ولی الان مشکل تکرار ادارار دارم بطوریکه در یک شب باید هشت بار به دستشویی بروم حجم ادراری هم که تخلیه میشه کمه ...با این وضع من چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست نوار مقانه بگيريد
  • تصویر کاربر مهری شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت شما دکتر محترم ،ممنونم ک این فرصت را ب من دادید تا سوالمو مطرح کنم.
    بنده خانم 25 ساله ای هستم ک در سن 23 سالگی زایمان طبیعی داشتم.بعد از زایمان دچار مشکل التهاب مثانه شدم ک با مصرف قرص cranberryتا حد بسیاری مشکلم رفع شد ولی بعد از ان به طور شدیدی دچار بی اختیاری ادرار شدم ب دکتر زنان و دکتر مجاری ادرای مراجعه کردم ک بعد از انجام آزمایشات و سونوگرافی ب من گفتن ک هیچ مشکلی در مثانه و کلیه هایم وجود ندارد ولی با این حال من شدیدا دچار بی اختیاری و تکرر ادرار هستم با عرض معذرت بعد از دسشویی رفتن حس میکنم ک مثانه ام به طور کامل تخلیه نشده است دوباره مینشینم هی میخواهم طهارت بگیرم و بلند شوم وهی قطره قطره ادرار میکنم حتی شده تا سیزده بار هم ادرار کردم ب طور قطره قطره .واقعا زندگی برایم سخت شده دم ب دقیقه لباس زیر عوض میکنم هنگام نشستن و بلند شدن هی قطره قطره ادرار میکنم.طوری شده ک دیگه نمازمم با شک میخونم ک ایا ادرار کردم یا نه .لطفا کمکم کنید ممنون و سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد تست نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مجتبی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5321 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    خدمت شما عرض کنم من وقتی استرس میگیرم دچار حبس ادرار میشم مخصوصا در آزمایشگاه به هیچ وجه نمی‌تونم نمونه بدم به عنوان مثال برای استخدام خیلی خیلی زجر کشیدم که بتونم دو قطره نمونه بدم الآنم 26 سالمه و همیشه این استرس آزمایش اعتیاد رو دارم در صورتی که بعدش چندین بار به سرویس میرم و تخلیه می کنم و در حالت عادی خیلی کم پیش میاد حبس ادرار شم آیا راهی داره که درمان کنم این مشکل رو
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر سلام سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    دیدن خواب دیدن خواب ادرار و انجام ان در خواب و بلافاصله بیدار شدن تکرار 4 بار با فاصله زمانی 2 ماهه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ مهر ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مریم جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 623 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر عزیز
    همسرم واریکوسل از نوع گرید 3 داشت و حدود 1 هفته است که جراحی واریکوسل انجام داده ، می خواستم از حضورتون بپرسم ببیمم ایا مصرف سیگار و تریاک عوارض واریکوسل رو تشدید میکنه یا نه ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله ضرر دارند
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 749 مشاهده پرسش
    با سلا م و خسته نباشید.
    همسرم سه ماه قبل عمل واریکوسل دو طرفه انجام داده و بعد از عمل قرص ال کارنتین مصرف میکند.در آزمایش اسپرمی که یک هفته قبل انجام داد نتیجه آزمایش اصلا تغییر نکرده.میخواستم بدونم نزدیکی بدون خارج شدن مایع منی در شب قبل از انجام آزمایش روی نتیجه تاثیر گذار بوده است ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب