20 سوال شایع در مورد واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

عمل واریکوسل به دو روش لاپاراسکوپی و میکروسرجی انجام می شود. واریکوسل خفیف را می توان با دارو درمان کرد اما در مراحل بالاتر، نیاز به عمل واریکوسل است. در ادامه دکتر حسین کرمی به تمامی سوالات درباره واریکوسل و عمل واریکوسل پاسخ می دهد:

آیا واریکوسل باعث اختلال در نعوظ می شود؟

خیر، واریکوسل در اختلالات نعوظ هیچ نقشی ندارد.

تاثیر کووید 19 روی بیضه ها

آیا عمل واریکوسل سخته؟

امروزه عمل واریکوسل به روش میکروسرجری به کمک یک برش یک سانتی متری و به کمک میکروسکوپ انجام می شود که میزان خطر و سختی عمل را بسیار کاهش داده است. هر چه دقت و تبحر متخصص ارولوژی بیشتر باشد، سختی عمل واریکوسل کمتر است.

آیا واریکوسل باعث زود انزالی میشود؟

خیر، دو موضوع کاملاً جداگانه هستند و هیچ ارتباطی با هم ندارند بنابراین تاثیر واریکوسل بر زود انزالی به اثبات نرسیده است.

عمل واریکوسل چگونه است؟

عمل لاپاراسکوپی و میکروسرجی دو روش برتر جراحی واریکوسل هستند که بسته به مهارت جراحی و انتخاب بیمار برای جراحی انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند.

در تجربیات من به علت دید بهتر و بزرگنمائی رگ در لاپاراسکوپی و از طرفی با توجه به اینکه رگهای واریس بیضه در بالای کانال و شکم تبدیل به یک رگ می شوند و آن رگ به راحتی با لاپاراسکوپی قطع می شود و از طرفی به خاطر عدم برش جراحی شکمی و زیبائی عمل و درد کمتر و بدون بستری بودن عمل، اینجانب لاپاراسکوپی را ارجح می دانم.

جنب شدن بعد از عمل واریکوسل

 شما یک روز بعد از عمل واریکوسل می توانید فعالیت جنسی داشته باشید و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنا ممکن است به خاطر عمل واریکوسل، هنوز مقداری درد و ورم وجود داشته باشد.

آیا واریکوسل درمان داروئی دارد؟

درمان واریکوسل با دارو شامل واریکوسل نوع خفیف می شود. برای درجات بالاتر جواب منفی است.

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریکوسل اغلب هیچ علامتی ندارد و گهگاهی باعث ایجاد درد در بیضه می شود و در موارد شدید باعث کوچکی بیضه نیز می گردد.

معاینه بیضه ها با دست

به علت در دسترس بودن بیضه ها، بهترین و قطعی ترین روش تشخیص واریکوسل معاینه با دست و توسط جراح کلیه و مجاری ادراری می باشد. سونوگرافی رنگی دومین وسیله تشخیص است.

هزینه عمل واریکوسل چقدر است؟

هزینه عمل واریکوسل بسته به نوع بیمه و بیمارستان دولتی و یا خصوصی متفاوت است. هزینه عمل واریکوسل با بیمه در بیمارستان خصوصی نزدیک به 300 هزار تومان است. برای دانستن قیمت انواع جراحی واریکوسل در سال 97 بر روی هزینه عمل واریکوسل کلیک کنید. 

آیا عمل واریکوسل نیاز به بستری شبانه دارد؟

خیر، اغلب با بی حسی نخاعی و یا بیهوشی ضعیف انجام و بیمار 4 ساعت بعد از عمل مرخص می شود.

ورزش و واریکوسل

ورزش و واریکوسل

ورزشهای سنگین و بدن سازی ممکن است با فشار روی رگهای بیضه که زمینه واریکوسل را دارند، آن را تشدید نمایند؛ ولی عموماً ورزش باعث ایجاد واریکوسل نمی شود.

 آیا بین مقدار مایع منی و واریکوسل ارتباطی وجود دارد؟

خیر، هیچ ارتباطی بین حجم مایع منی و واریکوسل نیست.

آیا واریکوسل باعث سقط زودرس می شود؟

خیر، هیچ ارتباطی وجود ندارد.

 چرا واریکوسل باعث نازائی فرد می شود؟

واریکوسل باعث می شود که نطفه های مرد اختلال پیدا کند که عبارتند از :

  • تعداد اسپرم ها کاهش پیدا می کند.
  • حرکتشان کم می شود.
  • شکل های اسپرم غیرطبیعی می شود و در نهایت باعث ناباروری مردان می گردد.

آیا ورم بیضه بعد از عمل دلیل عود بیماری است؟

خیر، ممکن است به علت بسته شدن رگها حین عمل در معاینه بعد از عمل رگها گشادترنیز بشوند که دلیل عود نیست و گشادی رگها بعد از عمل از بین نمی رود.

واریکوسل و طول آلت تناسلی مرد

واریکوسل هیچ اثری روی طول و اندازه آلت تناسلی مرد ندارد.

هرآنچه باید در رابطه با سلامت آلت تناسلی بدانید

آیا عمل واریکوسل 100 درصد باعث درمان می شود؟

خیر، عمل واریکوسل در مقایسه با درمان داروئی که فقط 5 درصد مؤثر است، 50-60 درصد باعث بهبودی اسپرم می شود که در مقایسه با درمان داروئی 10 برابر می باشد.

طول درمان عمل واریکوسل چقدر است؟

6 ماه بعد از عمل بهترین زمان بررسی نتیجه عمل می باشد که با آزمایش جدید اسپرم مشخص می شود.

برای پیشگیری از عود مجدد واریکوسل چه باید کرد؟

  • از سر پا ایستادن های غیر ضروری اجتناب کنید.
  • از زور زدن های غیر ضروری دوری کنید.
  • بیضه ها را حتی الامکان سرد نگاه دارید و از جکوزی و آب گرم اجتناب نمائید.
  • مصرف سیگار را قطع کنید.
  • از انجام ورزش و فعالیتهای شدید بدنی تا 2 ماه بعد از عمل اجتناب کنید.

سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل

با وجود اینکه در هیچ یک از موارد مراقبت های بعد از عمل واریکوسل به سیگار کشیدن اشاره نشده است و برخی از پزشکان معتقدند که سیگار کشیدن بعد از عمل واریکوسل مشکلی ندارد، اما بعضی از تحقیقات نشان داده است که سیگار نقش منفی در روند بهبودی پس از عمل واریکوسل دارد. بنابراین، دانستن این امر می تواند بیماران تحت عمل واریکوسل را ترغیب به ترک سیگار کند. همچنین، تأثیرات منفی سیگار و واریکوسل روی ناباروری مردان امری ثابت شده می باشد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

4.1/5 - (88 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.
    من ۳۰ سال سن دارم ومجرد هستم.
    ۵۵ روز پیش عمل واریکوسل دوطرفه انجام دادم.بعد بیست روز به علت درد به دکتر مراجعه کردم.ایشون برام انتی بیوتیک تجویز کردن.
    اما الان بیضه هام خیلی کوچیک شدن.ومیل جنسی من خیلی کم شده.
    پیش دکتر جراحم رفتم بابت کوچیک شدن بیضه اما ایشون گفتن واریکوسل یک رگ داخل شکمه و ربطی به بیضه نداره وبرخورد خیلی سردی داشتن.
    اقای دکتر حالم خوب نیست.خیلی نگرانم که هنوز ازدواج نکردم بیضه هام و از دست بدم.
    چیکار کنم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      ربطی ندارد ، عمل واریکوسل در این مدت زمانی نمیتونه باعث کوچکی بیضه بشه
  • تصویر کاربر ح.ث شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من اسفند پارسال واریکوسل گرید 1 داشتم و جراحی کردم و بعد از مدتی برای بارداری اقدام کردم که دکتر به من پودر اندروفرتی داد و الان سه ماه که مصرف کردم شکل اسپرمام ظاهرا بهبود پیدا کرده ولی نمیدونم چرا تعداد کم شده؟ لطفا راهنمایی بفرمایین؟آخرین آزمایش رو در تاریخ 99/9/23 دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      ازمایش مجدد در مرکز دیگری تکرار شود
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۴ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    بنده ۲۳ سال سن دارم و واریکوسل گرید ۳ دارم
    آیا در جراحی واریکوسل رگ های واریسی تخلیه میشوند یا به همان شکل باقی میمانند؟
    چون این موضوع خیلی برام مهم هست
    و اینکه هزینه جراحی واریکوسل گرید ۳ با بهترین روش درمان و بدون بیمه در مطب های خصوصی حداکثر چقدر است؟
    ممنون میشم پاسخ بدهید
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۴ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام ، رگ های واریسی بسته می شوند. جهت هزینه ها با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من 18 سالمه و برای مشکل عدم خروج اسپرم به پزشک مراجعه کردم و بعد معاینه و سونو اولیه و سطحی ایشون نمونه برداری بیضه و سونو گرافی رکتال وزیکول سمینال رو برای مرحله بعد تجویز کردم میخواستم بدونم آیا راهی به غیر نمونه برداری هست؟؟ و اگه نیست چه عوارضی در بلند مدت داره و آیا خطرناکه؟
    ممنون میشم اگه در اولین فرست پاسخ بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام بله راهش همینه عوارضی نداره
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر، بنده 30ساله هستم و متاهل و یک ماه پیش عمل واریکوسل گرید 3شدید رو با عمل میکروسرجری انجام دادم، قبل از عمل رگ های واریسی با لمس و با چشم کاملا قابل لمس و مشاهده بودن و بعد از عمل حدود یه هفته دیده نمیشدن و الان دوباره قابل مشاهده هستن ولی به تعداد کمتر از قبل و کنار بیضه سمت چپ قرار گرفتن و دور بیضه چپ رو احاطه کردن، ایا طبیعی هست یا نشانه عود واریکوسل؟ ایا باید رگ های واریسی کامل پس از عمل از بین برن و لمس و مشاهده نشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر هیوا سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر اقای دکتر بنده واریکوسل درجه 1 سمت چپ‌دارم و با چشم و معاینه هم مشخص نیست جز با سونوگرا
    همچنین در یک سونوگرافی هرنی خفیف مشاهده شده بود.ولی الان مشکل اینه که گاها سمت راست و گاها سمت چپ بین کیسه بیضه هام و رانم‌ یه جور درد عمقی دارم که حس اویزگی به کیسه بیضم میده و بعد چن وقت اون درد از اونجا حرکت کرده و به قسمت ماهیچه بالای زانوهام و خود زانو پاهام میره و بعد چن وقت دیگه کلا بدون درد میشم شما هم بنده رو معاینه کردید از نزدیک و فقط امپول پی دی پرگ دادید.ولی الان گاها و بعضی روزا برای چن وقت اون مشکلو دارم که توضیح دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشیدخدمت آقای دکتر،من یه فرده مجرده 21ساله هستم،3سال پیش به صورت اتفاقی ازطریق یه پزشک داخلی متوجه شدم که واریکوسل سمت چپ گرید3دارم وپزشکم منومعرفی کردپیش متخصص کلیه و مجاری،ایشونم تشخیص دادن که بایدجراحی بشم و20ماه پیش جراحی شدم البته هردوسمت(طبق نظره پزشک هنگام عمل که تشخیص دادن سمت راستمم واریسیه) ،ولی بعدازچندماه که معاینه شدم دکترم گفتن که واریکوسل سمت چپم عودکرده گریدشم 3ودلیلشم عدم استراحته کافیم بیان کردن،الانم گفتن که دوباره باید سمته چپم جراحی بشم یاالان یاوقتی که ازدواج کردمواقدام به باروری کردمونتیجه نگرفتم،البته گفتن خوده واریکوسل ممکنه باعثه کوچیک شدن بیضه بشه پس بهتره زودترعمل بشه
    ولی خودم خیلی میترسم،دفعه ی قبلم به دلیله ناآگاهی عمله بازانجام دادم(به خاطره عوارضه خطرناکی که ممکنه پیش بیادمیگم)خواهش میکنم کمکم کنیدآقای دکترخیلی حالم بده ونگرانه آیندمم،لطف کنیدبگیدچیکارکنم!لازمه بیام خدمته خودتون یانه؟(اینم اضافه کنم که طبق سونوگرافیی که 6ماه پیش انجام دادم،بیضه چپم یه مقداره کمی نسبت به بیضه راستم کوچیک تره)اگه لازمه تاعکسه همه ی آزمایشوسونوگرافیاموبفرستم،ببخشیدزیادحرف زدم،ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر رضا جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      آقای دکترچراجواب نمیدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،یک ماه پیش همسرم عمل واریکوسل انجام دادند ضربه خورده به قسمتی ک عمل شده و بیضه ها،درد بعد چند دقیقه برطرف شد میخواستم بدونم خطرناکه ضربه؟نیاز ب معاینه هست؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام من 38 سال سن دارم
    آقای دکتر من 25 مهر 98 یک آزمایش اسپرم دادم و تعداد اسپرم ها کم بود و نتیجه را برای شما ارسال کردم .شما در سوال قبلی فرمودید سونوگرافی انجام بدم من هم یک سونوگرافی از بیضه و هم یکی از شکم و لگن انجام دادم که نتیجه را برای شما ارسال می کنم.
    -- در جواب سونوگرافی نوشته بیضه راست اکوی پارانشیم افزایش یافته و هتروژن می باشد و بیضه راست از چپ کوچک تر می باشد.من از هر زمان که یادم هست بیضه راستم کوچکتر بوده و تا به امروز هیچگونه درد و یا مشکلی در بیضه ها نداشتم .
    آقای دکتر کم بودن اسپرم به همین دلیل می باشد؟
    آقای دکتر دارویی و یا راهی جهت درمان و افزایش تعداد اسپرم وجود دارد؟
    آقای دکتر من خیلی نگران بچه دار شدن هستم می توانم بچه دار بشم؟ با این حجم اسپرم می شه بچه دار شد؟
    آقای دکتر اکوی پارانشیم افزایش یافته و هتروژن بیضه از جهت سلامتی خطرناک می باشد و نیاز به عمل جراحی دارد؟
    آقای دکتر ببخشید که اینقدر سوال می کنم لطفا و خواهشا اگر برای شما مقدور می باشد جواب سوال های را بفرمایید.
    آقای دکتر اگر نیاز به مراجعه حضوری می باشد لطفا یک راهی معرفی بفرمایید چون به سختی و می شه وقت ویزیت گرفت و البته وقت ها هم برای 2 تا 3 ماه دیگه می باشد.جناب دکتر من قصد بچه دار شدن دارم.
    با سپاس و تشکر



    ممنون می شم راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر جان، طی سال گذشته دو بار سونوگرافی بیضه دادم که بار اول گرید یک و بار دوم گرید دو را اعلام کردند و نتایج آوردم خدمتتون قرص پروکساژل(ناپروکسن200) وتیاماکس تجویز نمودید اما دیروز مجددا سونو دادم و گفتند خفیف هست و مشاهده نگردیده است سونو به پیوست ارسال میگردد خواهشمند است راهنمایی نمایید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      از نظر من اریکوسل ندارید ونیاز به عمل نیست
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر