درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هادی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    با سلام من مشکل جنسی دارم اما در حال حاضر امکان مراجعه به پزشک را ندارم می خواستم بدانم می توانم از قرص های ضد بارداری زنان استفاده بکنم و می خواستم بدنم چه عوارضی دارند ممنون می شوم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      تحت نظر متخصص زنان باشید
  • تصویر کاربر امین شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض تبریک سال نو خدمت شما دکتر نازنین
    من پسری 28 ساله مدت 3 ماه است دچار زگیل تناسلی در زیر آلت تناسلی شدم . 2 دکتر رفتم که یکی محلول کوردیون و دیگری پودوفیلین داد . اولی که یک ماه استفاده کردم وقتی میزدم دچار سوزش بسیار شدید در پوست آلتم میشدم که فقط پوستش را بلند میکرد و تاثیری نداشت.و بعد از آن دکتر بعدی پودوفیلین داد که گفت هفته ای 2 بار استفاده کنم و تا الان پودوفلین استفاده میکنم.بعد از استفاده مشاهده میکنم برطرف شده ولی چند روز بعد دوباره میبینم اثار 2 دانه همچنان باقی است . هرچند که میشه گفت کمی کوچکتر شده اند ولی بعد 2 ماه استفاده برطرف نشده است . دکتر دیگه ناراحتی اعصاب دارم میگیرم از بس که بهش فکر میکنم .جون میبینم خوب نمیشن دارم دیوونه میشم . ممنون میشم راهنماییم کنید .خیلی از زخماتتون سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام. آقای دکتر من مشکل کجی و کوچکی دستگاه تناسلی و دارم.بطوری که چند ماه میشه ازدواج کردم اما تا حالا نتونستم اون کاری که باید انجام بدم رو انجام بدم. مشکل من مادرزادی بوده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 659 مشاهده پرسش
    با سبلام خدمت دکتر محترم
    20ساله هستم
    1-ایا امواج مودم تاثیری جدی بر عملکرد دستگاه تناسلی دارد؟
    2-مدتی است تمایل جنسی من کم شده و بعد از نعوظ سریعا احساس انزال دارم؟
    تو رو خدا راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه عصبی است
  • تصویر کاربر امیر88 دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید

    جناب اقی دکتر من جوانی 26 ساله هستم از بوشهر -تا حالا با هیچ دختری رابطه جنسی نداشتم ولی خوب فیلم و سریال های خارجی زیاد میبینیم این صحنه های رومانتیک همیشه تو ذهنم تصور میکردم مثل فیلم گه گاهی خود ارضایی داشتم ولی خیلی کم چون هم ورزش میکنم هم کلا از ناحییه کمر مصدوم هستم ولی الان که تاز نامزد کردم دچار بی اختیاری شدم یعنی تا تماسی به نمازدم داشته باشم مثلا تو ماشین به من تکیه میده بی اختیار الت تناسبیم بزرگ میشه این مسیله خیلی عذابم میده فردا میترسم تو جمع یا تو خیابون اینطور بشه اگه در مانی هست ممنون میشم کمک کنید ...مخصوصا شهر ما که گرم و سه ماه زمستون داریم مثلا تو زمستون میشد با کت یا کافشن پشوند ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر Ali دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 13859 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    مدت دوساله که موقع ارضا شدن هیچ لذتی نمیبرم.موقع خروج اسپرم هیچی احساس نمیکنم.تحریکم عالیه.درحین رابطه هم لذت میبرم.ولی موقع خروج و ارضا شدن هیچی احساس نمیکنم .درضمن متاسفانه تحت تاثیر استرس و حالت های اضطراب روانی شدیدم.درمانی داره؟درضمن عفونت ادراری داشتم که اخیرا درمان شدم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر زانیار دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 15067 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.. سوالی داشتم یه پسر 17 ساله هستم.. بخاطر مسایل مذهبی و جلوکیری از نجس شدن سر آلتم رو با یه نایلون کوچیک و یه کش میبندم البته نه همیشه و مداوم ولی گاهی اوقات مسافرت بودم چند روزی به جز وقت خواب بستم میخواستم بدونم آسیبی نمیرسونه مثلا اوقاتی که به حالت نعوظ میرسه .. ممنون میشم کمک کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      وسواس دارد باید روان درمانی شود
  • تصویر کاربر Amir یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب آقای دکتر من تو23سال هستم..ولی بلوغ نشدم صورتم مو (ریش) رشد نکرده مثله صورت بچه10ساله، دستگاه تناسلی و بیضه هام اندازه دوران کودکیه. به نظر شما مشکلم حل میشه؟؟؟ آقای دکتر 18سالم که بود بیضه چپم درد میکرد دکتر برام سونو نوشت رفتم تو سونو نوشته بود اندازه بیضه ها1.5سانتی متر واز حدطبیعی کوچکتر است.بعد دکتر فرستادم یکجای مخصوص که آزمایش خون بدم ازمایشو بردم 10تا سوزن Anderonنوشت و گفت برو یک عکس از سرت بگیر وبیار.سوزنارو زدم صورتم پف کرد وصدامم گرفت وخیلی میل به خود ارضایی داشتم.. ولی دیگه دنبالشو نگرفتم و .....و بیضه هام تغیر نکردن و صورتمم مو بیرون نیمد...حالا امیدی به خوب شدنم هست که مثله یه ادم معمولی صورتم مو داشته باشه و ......به اندازه طبیعیش برسه و بتونم ازدواج کنم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر سیما یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام .. من 5 روز هست دچار این مشکل شدم و از همین داروها استفاده میکنم.. کمی بهترم..
    سوالم اینه ایا میشه حموم رفت یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      nدرست میشود
  • تصویر کاربر پویا یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر من حدودا از سن 13 سالگی خود ارضایی انجام میدم(الان 22 سالمه).حدود 2 سال هست که وقتی این کارو انجام میدم زمان خروج منی از بدن هیچ احساس لذتی ندارم و فقط منی از بدنم خارج میشه در واقع احساس لذت به طور کامل از بین رفته این مسله شدیدا از نظر روحی رو منو اذیت میکنه.
    اقای دکتر دلیل این بیماری چیه و برای درمانش باید چبکار کنم؟ایا اسم خاصی داره؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ترک ان بهترین درمان است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب