علائم پروستات خوش خیم و بدخیم

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

پروستات غده ای به اندازه گردو است که وظیفه ی تولید مایع حامل اسپرم را بر عهده دارد. این غده، آلت تناسلی، بیضه ها و مجرای ادرار (لوله ای که ادرار به واسطه آن از بدن خارج می شود) را در بر می گیرد. بزرگ شدن پروستات به مشکلی اشاره دارد که در آن، اندازه این غده افزایش می یابد. بزرگ شدن پروستات تقریباً برای همه مردان با افزایش سن رخ می دهد.

بزرگ شدگی پروستات در اغلب موارد هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) نامیده می شود. همان طور که از نام این بیماری پیداست، هایپرپلازی خوش خیم پروستات، بدخیم یا سرطانی نبوده و خطر ابتلا به سرطان پروستات را نیز افزایش نمی دهد.

علائم بزرگ شدن پروستات

علائم بزرگ شدگی پروستات تقریباً در 50% افراد بروز پیدا می کند. این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

بزرگ شدن پروستات و علائم آن

علائم پروستات بدخیم

علائم سرطان پروستات یا همان کیست پروستات بدخیم چیست؟ متأسفانه مراحل اولیه سرطان پروستات علائم خاصی ندارد. اغلب سرطان های پروستات از ناحیه بیرونی غده پروستات آغاز می شوند؛ به این معنا که زمانی علائم بروز می یابد که سرطان آنقدر پیش رود تا لوله ای که ادرار را از مثانه به آلت تناسلی منتقل می کند (میزراه) تحت فشار قرار گیرد.

علائم ادراری مثل مشکل در دفع ادرار، در موارد نادر به سرطان پروستات مربوط می شود. این علائم اکثراً ناشی از هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) می باشد. در صورتی که سرطان پروستات در سایر نواحی بدن پخش شود (سرطان پروستات پیشرفته یا متاستاتیک)، ممکن است علائم زیر را ایجاد کند:

علائم پروستات خوش خیم

غده پروستات مردان با افزایش سن، بزرگ می شود. این مشکل رایج، هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) نام دارد. با بزرگ شدن غده پروستات، مجرای ادرار و مثانه تحت فشار قرار گرفته و ممکن است فرآیند دفع ادرار دچار مشکل شود. از علائم این مشکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ادرار بیش از حد به دلیل بزرگ شدن پروستات

خوشبختانه BPH سرطانی نخواهد شد؛ اما شما ممکن است همزمان با سرطان بدخیم پروستات، به بزرگ شدگی پروستات نیز مبتلا شوید!

در صورتی که علائم BPH را تجربه می کنید، بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید. وجود این علائم به معنای ابتلا به سرطان پروستات نیست، اما باید توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد. پزشک معمولاً برای بررسی های بیشتر، آزمایش خونی به نام آزمایش PSA تجویز می کند. PSA یکی از مهم ترین آزمایشاتی است که برای تشخیص سرطان پروستات به کار گرفته می شود.

یکی از روش های بررسی پروستات، تست پروستات با انگشت است. که توسط پزشک انجام می شود.

آزمایش های لازم برای پروستات

پزشک ابتدا سؤالاتی در مورد سابقه پزشکی شما مطرح خواهد کرد. سپس، یک معاینه دیجیتالی رکتوم (مقعد) برای حس کردن بهتر غده پروستات انجام می شود. سایر آزمایشات معمولاً شامل موارد زیر است:

ممکن است پزشک از شما بخواهد که علائم خود را در فرم مخصوصی یادداشت کرده و شدت و تأثیر آن بر زندگی روزمره را مشخص نمایید. پزشک با توجه به پاسخ های شما، روش درمانی و نظارتی را در پیش خواهد گرفت.

دکتر حسین کرمی متخصص ارولوژی

منابع: pennmedicine ، cancerresearchuk

Rate this post

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر