اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدحسین شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    با عرض درود و خسته نباشید خدمت جناب دکتر کرمی عزیز و بزرگوار
    سوال: بنده فردی ۳۷ ساله هستم از حدود ۱۰ سال پیش تا به امروز هر بار که چکاپ سالیانه ادرار دادم در ادرارم میکروسکوپی و بطور متناوب خون مشاهده میشد. تا اینکه حدود ۱۵ ماه پیش در صدد شدم که علت خون در ادرار را جویا شوم. در ابتدا یک سونو و عکس رنگی IVP از مجاری ادراری گرفتم و همچنین کشت ادرار که همگی وجود عفونت و سنگ را رد کردند و در ادامه به تجویز ارولوژیست در ۳ نوبت یک ازمایش سیتولوژی ادرار دادم که پس از ۴۸ ساعت نتیجه گویای سلولهای آتیپیا در ادرارم و توصیه بر سیستوسکوپی بود.
    عمل سیستوسکوپی و بیوپسی را نیز انجام دادم در بیوپسی مثانه چیزی مشاهده نشد ولی در واشینگ از حالب سمت چپم بدخیمی مثبت اعلام گردید. ولی در عکسهایی نظیر MRUو سونو گرافی چیزی مشاهده نمیشد تا اینکه به تجویز دکتر عمل یوروتروسکپ فلکسیبل در تهران انجام دادم و متخصص ارولوژی از مثانه و ابتدا وسط و انتهای حالب و لگنچه و کالیسها همگی بیوپسی برداشتن و همچنین سیتولوژی ادرار مثانه و حالب و به پاتولوژی معروف تهران جهت بررسی فرستادیم که ایشان تقریبا پس یک هفته گزارش دادند که هیچگونه سلول بدخیم چه در نمونه بیوپسی شده و چه در سیتولوژی مثانه و واشینگ حالب مشاهده نکرده اند و فقط التهاب مزمنی در سلولهای حالب وجود داشته.
    پس از آن ۳ ماه بعد و ۶ ماه بعد هم سیتولوژی کردم بازم منفی بود.
    حال سوال : آیا امکان وجود سیتولوژی مثبت کاذب یا با نتیجه اشتباه وجود دارد؟ با اینکه ویژگی و تشخیص سیتولوژی بسیار بالاست.
    آیا با وجود گذر ۱۵ ماه هیچ تومور گرید بالا و یا گرید پایینی و یا کارسینومای درجا در مجاری ادراری ممکن است خود را هنوز نشان نداده و برجسته شوند و در آینده دور یا نزدیگ خود را نشان دهند؟! و کلا در چنین شرایطی پیش آگهی چگونه هست؟!
    این سوالها بسیار ذهن من را درگیر کرده و خواهشمندم تجربه خودتون را در اختیارم بزارید و کمکم کنید تا از این درگیری ذهنی فارغ شوم.
    با سپاس فروان و با ارزوی بهترینها برای شما🌷🌷🌷
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر محمدحسین شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      با تشکر فراوان
      حال اگر خدای ناکرده کارسینوما درجا باشد که در اینده خودش را نشان دهد علاج چگونه است و پیش اگهی چطور است؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    4. تصویر کاربر محمدحسین سه شنبه ۲۷ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      ممنون از وقتی که گذاشتید و اینقدر با حوصله و دوستانه توضیح دادید. آیا برای هفته آتی بنده از شهرستان برسم خدمتتون امکان این هست که در مطب خدمت برسم و حضوری ببینمتون؟
      بسیار ممنون و سپلسگزارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    6. تصویر کاربر محمدحسین چهارشنبه ۲۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      بسیار تا بسیار سپاس انشالله تمام سعیم را میکنم در همون زمانی که فرمودید بیام خدمتتون. 🌷🌷🌷
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      در خدمتم
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر ثمین شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب آقای دکتر؛
    مامان من 66 ساله است با ق 150 و وزن 85 کیلوگرم. مدت بیش از 10 ساله که از مشکل بی اختیاری ادرار رنج می بره. سال 96 جراحی هردو زانو انجام داده. التهاب شبه روماتیسمی هم داره که بخاطرش دارو مصرف میکنه. در حال حاضر هم انقدر این مشکل ادراری، حاد شده که خونه نشین شده. لطفا بگید که امکان جراحی لاپاراسکوپی برای ایشون هست؟ چون یه ایسکمی قلبی هم داشته و دارو میخوره و میترسیم جراحی باز و طولانی مدت ریسک بالایی داشته باشه. ضمنا لازمه بگم بعد از جراحی زانوهاش بدنش به شدت ضعیف شد بطوریکه آفت شدید دهان زد و ریزش موی شدید پیدا کرد. لطفا اگه امکان بهبودی کامل بعد عمل برای ایشون هست بگید چون دیگه خسته و ناامید شده...
    من نوار مثانه ایشون رو واستون ضمیمه کردم. اگه عکسهای فعالیت مثانه هم لازمه واستون میفرستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام دكتر جان---قبلا باكد رهگيري u58mh1157129 سوال كردم-ممنون از راهنمايي--اما قسمت دوم سوال رو جواب نداديد كه خيلي ممنون ميشم جواب دهيدسوال آخر بنده كه خيلي مهم وآزار هنده هست اينست كه كه بنده در حمام و به محض برخورد آب احساس
    پر شدن مثانه رو ميكنم مشكل بنده درماني دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعیدالهی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و خسته نباشید دکتر خواستم بدونم مثانه ای ک پمپاژ نمیکنه راه درمانی دارد و راه درمانش چیست؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    درپاسخ به سوال شماره155989 که گفتید مثانه عصبی است چه راهکاری شما پیشنهاد میدین اگر نیاز به مراجعه حضوری هست برسیم خدمتتون چون تحمل کردن این بیماری برام خیلی سخت و غیر قابل تحمل شده و اینکه تعداد دفعاتی که ادرارم بند میاد خیلی زیاد است امکان وصل کردن سوند وجود ندارد.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر قادر دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز سال نو مبارک دکتر جان من جوان 28 ساله و مجرد هستم از حدود 27 روز پیش صبح که از خواب بیدار شدم دفع ادرار دردناک داشتم که بعد از اون دچار تکرر ادرار شدم که گاهی اوقات با درد در الت و ناحیه زیر مثانه و گاهی سوزش ادرار همراه است
    دکتر جان خدمتتون عرض کنم که در 4121397 در یک آزمایشگاه تخصصی آزمایش دادم که در ازمایش ادرار کمی عفونت نشان داد که بدون علامت بود که بعد از اون دچار این علائم شد که در آزمایشگاه شهرمان آزمایش دادم با علایم شواهدی از عفونت دیده نشد که هر دو آزمایش به تفکیک ا خدمتتان ارسال میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر قادر شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      خیلی مخلصم آقای دکتر والا صوت و تصویر شما مایه انرژی است خدا سایه اتون مستدام نگه داره که دعای مردم بدرقه شماست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرسا یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خواهش میکنم میشه نتیجه این پاتولوژی بابام رو برام بگید که چی هست خطرناکه؟درمانش چطوره؟ راحته؟؟تورو خدا جوابمو سریع بدید.لطفا هرچیزی که باید بدونمو بگیدوجواب تموم سوالاتمو.ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر جواد شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1196 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت شما در یورتروسل بادکنکی داخل مثانه سنگ 6 میلی متری قرار دارد که گاهی اوقات در مثانه درد شدیدی دارم که احساس می کنم آن بادکنک به پایین کشیده میشود آیا واقعا علت درد همین میتواند باشد ؟و سوال بعدی اینکه راه درمان دارد یا باید با این یورتروسل سازش کنم درضمن عمل کلیه راست انجام داده ام به دلیل اینکه سنگی در مجرای ورودی کلیه قرار داشت و کلیه راست به حالت اول برگشت باتوجه به اینکه نسبت به این موضوع بلاتکلیفم و دکتری که مراجعه کرده ام گفته است تا زمانی که سایز سنگ درون یورتروسل بزرگتر نشده و ادرار به درون کلیه برگشت داده نشده که باعث تورم کلیه شود نیاز به عمل ندارم خواهشمندم بنده را نسبت به این مسئله راهنمایی بفرمایید ممنون و سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      بیایید در خدمتم 02122642744
    2. تصویر کاربر جواد دوشنبه ۱۹ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
      لطفا بفرمایید جواب کجاست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نغمه یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    باسلام وتشکر از پاسخ شما...سوال دومم اینه ک با توجه ب توضیحاتی ک فرمودید بنظرشما نیاز ب انجام سیستوسکوپی نیست؟؟قرص تولترودین مصرف نکنم؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر پویا یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    آیا برای مثانه درگیر شده با سرطان که داخل ماهیچه نفوز کرده تنها درمان مناسب جراحی و برداشتن مثانه میباشد؟
    1. تصویر کاربر پویا دوشنبه ۲۷ اسفند ۹۷( 6 سال پیش)
      متاسفانه من هنوز پاسخی پس از گذشت ۷۲ ساعت دریافت نکرده ام.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ فروردین ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب