علائم عفونت مثانه در خانمها و علت آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

عفونت مثانه یا التهاب مثانه یکی از شایعترین عفونت ها در خانم ها است. علل مختلفی در ایجاد عفونت مثانه در زنان دخیل هستند که عبارتند از:

  • آناتومی محل مجرا که نزدیک و بالای واژن قرار گرفته است.
  • کوتاه بودن مجرا در خانم ها

عفونت مثانه در آقایان در مقایسه با خانم ها خیلی نادرست ولی در مواردی که مقاربت های غیرمتعارف و مخصوصاً مقعدی و بدون کاندوم انجام شود در آقایان مجرا سریعاً عفونی به مثانه کشیده شده و می تواند باعث التهاب مثانه شود.

عوامل ایجاد کننده عفونت مثانه در خانم ها کدامند؟

دو عامل ویروسی و باکتریایی شایع ترین علل عفونت مثانه در خانم ها هستند که از نظر شیوع بیشترین عامل باکتری و مخصوصاً باکتری به نام Ecoli می باشد. این باکتری به صورت صعود از واژن یا مقعد وارد مجرای کوتاه زنان شده و در مثانه جایگزین شده و باعث التهاب مثانه یا سیستیت می شود.

در موارد نادر علت التهاب مثانه ویروسی به نام آدنو ویروس می باشد که باعث التهاب و خونریزی از مثانه می گردد که خودبخود بهبودی پیدا می کند.

عوامل ایجاد کننده عفونت مثانه

علائم عفونت مثانه در خانم ها چیست؟

عامل مولد عفونت باعث التهاب در مخاط مثانه می شود و علائم آن به صورت تکرر ادراری ناگهانی، سوزش شدید ادراری، خونریزی ادراری، تغییر رنگ ادرار و بوی بد ادرار خود را نشان می دهد. در عفونت مثانه تب ناشایع است مگر اینکه عفونت سیر صعودی پیدا کرده و کلیه ها را نیز درگیر کند که در این صورت تب و لرز و درد پهلو نیز به عفونت مثانه و علائم آن اضافه می گردد.

عفونت مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

شرح حال بیمار و دادن آزمایش ساده و کشت و آنتی بیوگرام از ادرار بهترین و قطعی ترین روش تشخیص التهاب مثانه است. به بیمار توصیه می شود قبل از شروع آنتی بیوتیک از وسط ادرارش آزمایش بدهد و بعد از آماده شدن کشت و آنتی بیوگرام، آنتی بیوتیک مناسب و دارای حساسیت بالای درمان به بیمار به مدت 3 الی 5 روز داده می شود.

با توجه به شیوع بالای باکتری Ecoli به عنوان عامل عفونت مثانه و حساسیت بالای درمانی قرص های سیپروفلوکساسین و نیتروفورانتوئین نسب به این باکتری، داروهای انتخابی برای درمان عفونت مثانه می باشند.

بنده ابتلا آزمایش کشت ادرار و آنتی بیوگرام از بیمار مبتلا به عفونت مثانه درخواست میکنم تا بلافاصله انجام و از طرفی چون جواب 48 -72 ساعت طول می کشد تا آماده گردد یکی از قرص ها را بلافاصله برای کاهش ناراحتی بیمار تا زمان آماده شدن جواب آزمایش شروع میکنم. به بیمار توصیه می کنم مایعات زیاد مصرف کند و در کنار آنتی بیوتیک های فوق قرص تولترودین 200mg هر 12 سلاعت جهت کاهش سوزش ادرار و کاهش تکرر ادراری تجویز می کنم.

درد در پهلوها

علل عفونت مثانه مقاوم به درمان و عود کننده چیست؟

عوامل متعددی باعث عفونت های عود کننده یا راجعه و مقاوم به درمان می شوند که باعث اذیت بیمار و آزار روحی و روانی فرد می شوند که عبارتند از:

  • عدم تخلیه کامل ادراری و باقیمانده ادرار در مثانه که محل مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری و در نتیجه عفونت های مکرر ایجاد می کند.
  • عامل ادرار باقیمانده اختلال در پمپاژ مثانه و یا انسداد خروجی مثانه می باشند که باعث ادرار باقیمانده واضح می گردند.

اختلال در پمپاژ مثانه در کسانی که دیسک کمر پیشرفته و درمان نشده دارند، دیابتی ها و مثانه های عصبی شل که پمپ و موتور مثانه کار نمی  کند، شایع می باشد. شایع ترین علت انسداد در خروجی ادرار در آقایان بزرگی پروستات و در خانم ها تنگی مجرای ادراری مخصوصاً بعد از شروع یائسگی می باشد که مخاط مجرا شفافیت خود را از دست داده و باعث انسداد مجرا شده و ادرار خوب تخلیه نمی کند و ادرار باقیمانده باعث عود مجدد عفونت مثانه می گردد.

علت بعدی عفونت های مقاوم مثانه: 1- عدم انتخاب داروی صحیح و حساس به باکتری 2- عدم مصرف کامل دارو توسط بیمار و 3- پرودانس یا قدرت عفونت زائی بالای بعضی از باکتری ها است که با چسبیدن به مخاط مثانه در مقابل درمان مقاومت می کنند.

عوارض عفونت مثانه کدامند؟

عفونت های مثانه خوشبختانه در اغلب موارد و با درمان مناسب آنتی بیوتیکی 3 الی 5 روزه کاملا از بین می روند در صورت عدم درمان مناسب ممکن است عامل عفونی از مثانه به کلیه ها منتقل و باعث پیلونفریت یا التهاب کلیه و آسیب به کلیه ها شود که در موارد نادر اتفاق می افتد و بیشتر در بچه ها و افرادی که سیستم ایمنی معیوب دارند دیده می شود.

راه های پیشگیری از عفونت مثانه کدامند؟

رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ورود باکتری به مجرا و از طرفی عدم اجازه به رشد و تکثیر باکتری بهترین اقدام پیشگیرانه می باشد و لذا اجتناب از سکس های نامتعارف و عدم شستن مقعد در خانم ها از عقب ه جلو که باکتری ها را به طرف مجرا منتقل می کند و تخلیه مثانه بعد از مقاربت جنسی و مصرف مایعات زیاد و شفاف نگاه داشتن رنگ ادرار توصیه های پیشگیرانه و مهم هستند که بنده توصیه می نمایم.

درمان عفونت مثانه

درمان صحیح عفونت مثانه بر اساس آزمایش و کشت ادرار و تعیین نوع باکتری و مشخص شدن حساسیت باکتری به آنتی بیوتیک مناسب استوار می باشد و با انتخاب آنتی بیوتیک مناسب بر اساس کشت و آنتی بیوگرام با 3 الی 5 روز عفونت مثانه کاملاً درمان می شود و جای نگرانی ندارد.

4.3/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اسدی شنبه ۹ فروردین ۴( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 11 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من نزدیک ب ۳تا۴ساله ک وقتی تهارت میکنم در همان حال بازم چند قطره از ادرام میریزه
    ۲۷سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۴( 2 هفته پیش)
      حتماً بعد از دفع ادرار استبرا انجام بدین
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۸ فروردین ۴( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 44 مشاهده پرسش
    خسته نباشین
    من پسری ۲۵ساله هستم که احساس پری و درد زیر شکم و گاهن پهلو ها و درد تو رابطه جنسی رو دارم ،آزمایش ادرارم عفونت نداشتم و تو سونوگرافی کلیه مجاری ادرار و پروستات و مثانه پر وخالی همه نرمال بود و فتقم دیده نشد.لازم به ذکره که سابقه ی سندرم خستگی مزمن دارم و یه عمل اورولوژی هم انجام دادم و دکتر لیگامنت ساسپنسوری رو قطع کردن و جاش یه چیز پلاستیک مانند گذاشتن.
    تو اینترنت خوندم شاید سیستیت بینابینی باشه خیلی ترسیدم و ناامیدم،نورتریپتیلین و قرص های سروتونینی هم حالمو بهم میریزه ،واقعن نمیدونم چیکار کنم،اگه نتونم رابطه برقرار کنم میخوام خودکشی کنم،لطفن بهم کمک کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ فروردین ۴( 3 هفته پیش)
      موقع دفع ادرار یا بعد از دفع ادرار چه علائمی دارید
    2. تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۵ فروردین ۴( 3 هفته پیش)
      سوزش و تکرر ادرار ندارم،بعد از ادرار کردن یکم دردم کم میشه،اینم بگم تو دو هفته اخیر یکم رابطه داشتم و میخواستم که ارضا بشم نگه میداشتم و بعد از ۳,۴بار که تا لحظه آخر میرسدیم ارضا میشدم،شکمم هم زیاد صدا میده،یک پزشک گفتن که التهاب مثانه یا پروستات داری،گفتم نظر شما رو هم بپرسم.
    3. تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۵ فروردین ۴( 3 هفته پیش)
      سوزش و تکرر ادرار ندارم،بعد از ادرار کردن یکم دردم کم میشه،اینم بگم تو دو هفته اخیر یکم رابطه داشتم و میخواستم که ارضا بشم نگه میداشتم و بعد از ۳,۴بار که تا لحظه آخر میرسدیم ارضا میشدم،شکمم هم زیاد صدا میده،یک پزشک گفتن که التهاب مثانه یا پروستات داری،گفتم نظر شما رو هم بپرسم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 3 هفته پیش)
      الان علائمی که اذیت کننده هست براتون چیه
    5. تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۷ فروردین ۴( 3 هفته پیش)
      درد مثانه،پهلو ها،دردتو رابطه
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ فروردین ۴( 2 هفته پیش)
      شما هیچ مشکل ارولوژیک ندارید اگر درد ها اذیت کننده اس به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 4 هفته پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    با سلام و عرض ادب و احترام
    با مشکل بسیار بزرگی روبرو هستم و تقاضا دارم مرا راهنمایی بفرمائید:
    مادری دارم 84 ساله که از بیماریهای دیابت نوع 2 ، فشارخون ، تنبلی کلیه و ناراحتی قلبی رنج میبرند که البته بحمدلله با مصرف دارو بیماریها تحت کنترل هستند اما از چندسال پیش بطور مرتب دچار عفونت ادراری میشوند و طی یکی دو سال گذشته 7 بار برای همین مشکل بستری شده‌اند.
    البته در رعایت بهداشت بسیار سهل انگاری میشود ضمن اینکه نمیدانم آیا مصرف قرص های گلورنتا که مدتی مصرف میکردند و پس از مدتی به ملیجنت تغییر یافت در بروز مشکل تاثیر داشته و دارد یا خیر!
    بهرحال سال گذشته متخصص عفونی ، مصرف روزانه نصف قرص نیتروفورانتئین را تجویز کردند و حدود 7 ماه هم عفونت عود نکرد اما برای انجام آزمایش‌های دوره‌ایی ، نیتروفورانتئین را قطع کردم و بلافاصله عفونت بازگشت و دوباره بستری شدند و پس از درمان دوباره مصرف نیتروفورانتئین را شروع کردیم اما مجددا عفونت ادراری بازگشت و دوباره بستری شدند تا اینکه در نهایت به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کردم و ایشان مصرف نیتروفورانتئین را بطور کلی ممنوع کرده و سوند دائمی را برای راحت شدن از تکرر ادرار تجویز کردند.
    حالا پس از 6 ماه دوباره عفونت بازگشته و دوباره در بیمارستان بستری شده‌اند!
    بهرحال بین متخصصین عفونی و اورولوژی که رفته‌ام اختلاف نظر وجود دارد اما همگی فعلا" با سونداژ چندان مخالف نیستند اما حالا ضمن حفظ سوند یکی از متخصصین عفونی ، مصرف نصف قرص نیتروفورانتئین را تجویز میکنند و دیگری مصرف قرص فارینات 250 را توصیه میکنند و برخی هم مصرف کو-تریماکسازول و برخی مصرف مانیتول (متنامین هیپورات) را توصیه کرده‌اند درحالیکه متخصص اورولوژی تنها شستشوی مثانه با آمپول جنتامایسین و مصرف قرص اورامکس (کارن‌بری) را تجویز میکنند.
    بهرحال تقاضا دارم شما راهنمایی بفرمائید چه کنم ؟ و برای پیشگیری از عود مجدد عفونت با حفظ سوند حضرتعالی چه تجویزی میفرمائید ؟
    در ضمن لیست داروهای دریافتی بشرح زیر است و کراتینین خون نیز معمولا" بین 1/1 تا 1/5 در نوسان است و البته گاهی به هنگام عفونت های شدید به 1/7 تا 2 هم رسیده است و معمولا" مابقی تست‌ها هم در محدوده نرمال یا قابل قبول قرار دارد.
    برنامه دارویی روزانه :
    قرص رپاگلیناید نیم میلی گرم (یک عدد)
    قرص ملیجنت 5 (یک عدد)
    قرص بتالکو 2/5 (یک عدد)
    قرص والسارتان 80 (یک عدد)
    کپسول مونونیترال 50 (یک عدد)
    قرص آسپیرین 80 (یک عدد)
    قرص زروواستاتین 5 (یک عدد)
    قرص نفروویت یا رنال فکت (یک عدد)
    کپسول گاباپنتن 100 (یک عدد)
    قرص ممانتین (دو عدد)
    قرص سرترالین (نصف)
    قرص ترانکوپین (یک عدد)
    قرص لورازپام 2 (یک عدد)
    قرص ویتامین دی 50000 (هر دو هفته یک عدد)
    پیشاپیش از بذل عنایت و بذل توجه حضرتعالی بی اندازه سپاسگزارم.


    ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 ماه پیش)
      سوندفولی باید به صورت منظم حداکثر هر دو هفته یک بار تعویض بشه هر دو هفته یک بارم کشت ادراری باید انجام بشه و بر اساس جواب کشت آنتی بیوتیک دریافت کنند شست و شوی مثانه با آنتی بیوتیک درمانی نیست
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 ماه پیش)
      ممنون از پاسخ فوری شما - آیا شما برای پیشگیری از عفونت هیچ دارویی از جمله نیتروفورانتئین یا ارومکس و یا قرص بهتری را تجویز نمیفرمائید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 ماه پیش)
      باید حداقل دو کشت منفی داشته باشید اگر عفونت همچنان باقی بود برای درمان پیشگیرانه تصمیم گیری خواهد شد
    4. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 ماه پیش)
      جناب آقای دکتر کرمی - با سلام و احترام مجدد و ضمن سپاس بی اندازه از متانت و صبوری حضرتعالی در پاسخ به سئولاتِ حقیر ، بعنوان آخرین سئوال خواهشمندم عنایت بفرمائید که مراحلی که شما فرمودید قبلا" طی کرده‌ام. درحقیقت 6 ماه پیش که پس از آنتی بیوتیک درمانی و ترخیص از بیمارستان ، سونداژ دائمی برای مادرم تجویز شد هرماه سوند فولی را تعویض کرده و تست ادرار دادم که در دو سه ماه اول نتیجه منفی شد و در ماه چهارم عفونت مشاهده شد و دوهفته قبل ، پس از شش ماه دوباره با علائم تب و لرز در بیمارستان بستری شدند و حالا 14 روز است که آنتی بیوتیک تزریقی و خوراکی دریافت کرده اند و من نمیخواهم دوباره ایشان بستری شوند چراکه در بیمارستان دچار دلیریوم شدند و خیلی خیلی اوضاع روحی بحرانی شد!
      چنانچه عرض کردم پزشک متخصص عفونی ضمن موافقت با حفظ سوند اصرار بر مصرف روزانه نصف قرص نیتروفورانتئین 100 برای پیشگیری از عود عفونت ادراری دارند درحالیکه یکی دیگر از پزشکان متخصص عفونی بجای نیتروفورانتئین مصرف روزانه یک قرص سفوروکسیم 250 را تجویز کرده‌اند و البته در جستجوهای اینترنتی هم دیده‌ام که قرص کو-تریماکسازول و خصوصا" مانیتول (متنامین هیپورات) برای کسانیکه سوند دائم دارند پیشنهاد شده است و صدالبته پزشک اورولوژیستی که سونداژ دائم را تجویز فرمودند با مصرف قرص نیتروفورانتوئین بشدت مخالف هستند و مصرف آنرا منتج به دیالیزی شدن بیمار میدانند و تنها یک عدد قرص اورامکس و شستشوی مثانه با جنتامایسین به هنگام نیاز کافی میدانند درحالیکه کافی نبود!
      علی‌ایحال علت اصلی از تماس و تصدیع اوقات حضرتعالی و سئوال اصلی حقیر آن است که با توجه به استفاده از سوند دائم شما برای پیشگیری و جلوگیری از عودت عفونت ادراری چه دارویی را پیشنهاد میفرمائید.
      همانگونه که عرض کردم مادرم 84 ساله و حدود 77 کیلو وزن دارند و کراتینین خون بطور متوسط 1/3 بوده و سایر تست های خون و ادرار در محدوده نرمال و یا قابل قبول قرار دارد و سونوگرافیها هم بغیر از کمی کوچکتر شدن کلیه مشکل حاد دیگری را نشان نداده است.
      با احترام مجدد
      سید امیر از اصفهان
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 4 هفته پیش)
      می‌تونید روزانه یک قرص نیتروفورانتوئین یا نصفشو به صورت ۱۲ ساعت استفاده کنید قرص کرنبری برای بیمار شما می‌تونه مفید باشه که باید استفاده کنه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر جعفر چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    سلام‌وقت بخیر وضعیت پدر من اورژانسی هست توده در مثانه مشاهده شده میخواستم اگر نیاز هست سیستوسکپی بنویسید با مدارک کامل بیارمش خدمتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اسفند ۳( 1 ماه پیش)
      بله از طریق واتس اپ پاسخ داده شده اطلاعات درخواستی رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر ح.حسینی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    آقای دکتر نوار مثانه دخترم فرمودین بفرستین آیا بتانکول بهتره یا اپاس واین که بیو فیدبک خوبه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 2 ماه پیش)
      اپاس رو صلاح نمیدونم با توجه به سنشون بیوفیدبک میتونه تاثیر بسیار خوبی داشته باشه
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۱ مهر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 87 مشاهده پرسش
    سلام ، خسته نباشین . طبق گفته دکتر اورولوژی مثانه تحریک پذیر دارم که جلو ادرار را نمیتوانم بگیرم . چند ماهی دارو مصرف کردم و یکمی بهتر شده و دکتر گفت از نظر من دیگر نباید مشکلی باشد . بعد برای وسواس شدید رفتم روانپزشک ولی یوریناسین ۱۰ که داروی اصلی مثانه بود رو استفاده میکردم . به روانپزشک موضوع مثانه و دارو گفتم . چند روز پیش داروی نوپینتین ۱۰۰ بهم داد . تو این چند روز دارو ی جدید رو خوردم . دیگه همون یه زره ای که خودم رو نگه می داشتم نمیتونم نگه دارم و تکرار ادرار بیشتر شده . داروی جدید ربطی به مثانه داره یا نه . چون باید به روانپزشک بگم بدتر شدم . مشتاق شنیدن نظرتان هستم . ارادتمند سعید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ مهر ۳( 6 ماه پیش)
      یوریناسین رو قطع کردین؟
  • تصویر کاربر شیدا چهارشنبه ۱۱ مهر ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    با سلام خانمی هستم 37 ساله حدود 15 سال است احساس تخلیه ناکامل ادرار دارم که با کمک فشار آب تخلیه را انجام میدهم . چند سال پیش به پزشک مراجعه کردم و بعد از انجام آزمایشات عنوان شد که تنبلی مثانه دارم .چند سال دارو مصرف کردم تا یه کم اوضاع بهتر شد و کم کم داروها را قطع کردم. الان هفت سال است قرص مصرف نمیکنم و تخلیه با کمک فشار آب را انجام میدهم . مشکل من در حال حاضر عدم تخلیه کامل ادرار و ادرار با فشار کم و منقطع است که برای تخلیه نیاز به زور زدن دارم ولی بازم تخلیه کامل نمیشه و از فشار آب کمک میگیرم. لطفاً راهنمایی بفرمایید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ مهر ۳( 6 ماه پیش)
      نوار مثانه رو ۷ شال قبل انجام دادن؟
    2. تصویر کاربر شیدا سه شنبه ۱۰ مهر ۳( 6 ماه پیش)
      بله سال 95 انجام دادم
      ولی علائمم مثل قبل است
    3. تصویر کاربر شیدا سه شنبه ۱۰ مهر ۳( 6 ماه پیش)
      بله سال 95 انجام دادم
      ولی علائمم مثل قبل است
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ مهر ۳( 6 ماه پیش)
      باید مجددا نوار مثانه انجام بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ مهر ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام و احترام جهت انجام نوار مثانه به مطب مراجعه کنید شماره ی شما به همکاران مطب ارجاع شد با شما تماس خواهند گرفت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سیمین پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 130 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر کرمی
    وقتتون بخیر
    من بابت مشکلم از شما راهنمایی میخواستم
    من از حدود سه ماه پیش دچار سوزش ادرار شدم که در زمان‌هایی از روز بیشتر بود
    آزمایش کامل به همراه ادرار و سونو هم انجام دادم که جواب ها نرمال بودند ضمن اینکه به دلیل احتیاط بیشتر پزشک دو دوره انتی بیوتیک برای من تجویز نمود که تفاوتی در سوزش ادرار ایجاد نشد
    مساله ای که هست من حدود ۱۲ سال هست به صورت یک شب در میان داروی پیدرولاکس به دلیل یبوست ناشی از آی بی اس مصرف میکنم و متوجه شدم از سه ماه گذشته که وقتی این دارو رو مصرف میکنم حدودا ۱۲ ساعت بعد دچار سوزش ادرار و درد در ناحیه زیر شکم میشوم
    یک ماه و نیم پیش مصرف آن را قطع کردم و بعد از یکی دو روز علایمم قطع شد
    ولی چون داروهای جایگزینی که برای مشکل گوارش به من داده شده اصلا قابلیت پیدرولاکس رو نداره و من خیلی به مشکل مواجه شدم مجددا چهار روز قبل پیدرولاکس رو به مدت سه شب مصرف کردم و از روز چهارم که دیروز می شود سوزش ادرار به همراه درد مثانه به سراغم آمد
    الان میتونم بگم خیلی مطمینم این سوزش ادرار و درد مثانه بخاطر مصرف پیدرولاکس در من ایجاد می شود
    از آنجا که واقعا به مصرف این دارو احتیاج دارم میخواستم از حضورتون بپرسم
    ۱- آیا این دارو روی بافت مثانه من تغییر ایجاد کرده یا خواهد کرد؟
    ۲- اصلا دلیل این سوزش و تحریک چیست؟
    ۳- راهی جهت جلوگیری از ایجاد این سوزش و درد غیر از قطع دارو وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر سیمین پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 7 ماه پیش)
      جواب آزمایشات و سونو به پیوست هست
      ضمنا این آزمایشات و سونو دو بار دیگر هم تکرار شده با نتایج مشابه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 7 ماه پیش)
      دوست عزیز این دارو تاثیری روی مثانه نداره علت اصلی درد و سوزش و علائم تحریکی شما همین مشکل گوارشی شما هست که به صورت ارجاعی از طریق علایم ادراری خودشو نشون میده سونوگرافی و آزمایشات شما نرماله
    3. تصویر کاربر سیمین پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 7 ماه پیش)
      آقای دکتر من الان دارو استفاده میکنم اصلا یبوست ندارم و قبلا هم سالیان طولانی استفاده کردم
      فکر کنم منظورتون اینه که یبوست خودش باعث سوزش ادرار هم ممکنه بشه چون به مثانه فشار میاد پس با توجه به اینکه من یبوست ندارم چرا باید سوزش ادرار داشته باشم
      چرا با داروهای ملین دیگه این مشکل بوجود نمیاد؟
    4. تصویر کاربر سیمین پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 7 ماه پیش)
      آقای دکتر من الان دارو استفاده میکنم اصلا یبوست ندارم فکر کنم منظور شما اینه که یبوست خودش باعث فشار به مثانه می شود و ایجاد سوزش ادرار میکنه
      پس چرا با داروهای دیگه این اتفاق نمی افته
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ شهریور ۳( 7 ماه پیش)
      منظور بنده صرفا یبوست نبود IBS شما بود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۴ تیر ۳( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 135 مشاهده پرسش
    سلام چند سالی است مشکل احتباس ادراری وتخلیه دارم ظاهرا مثانه خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده وبه سختی تخلیه میکنم مانده بعد از تخلیه حدود 200 تا300 سی سی است مثانه دارای یک داورتیکول فعال هست یکبارهم سیستوسکوپی شدم احتمالا تنگی مجرا هم دارم پروستات به حدود 35 رسیده در شبانه روز حدود 15 تا20 بار باید دستشویی بروم بیشتر اوقات حجم ادرار خیلی کم بریده یریده بعضی اوقات دو شاخه وخیلی باید زور بزنم تا تخلیه شود حدود 10 سال است کپسول امنیک میخورم که مشکلات جنسی هم پیش آورده وباعث میشود که تخلیه منی صورت نپذیرد وظاهرا داخل مثانه میریزد حدود یکسال است قرص بتانکول وباکلوفن هم میخورم مدارک به پیوست خدمتتان ارسال میکنم لطفا محبت فرمایید راهنمایی فرمایید ضمنا شیراز زندگی میکنم اگر اساتید ی میشناسید که میتوانند کمک کنند لطفا معرفی کنید در صورت نیاز تهران حضوری خدمت میرسم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ تیر ۳( 9 ماه پیش)
      از این شاخه به ان شاخه نپرید بهتره ادامه ی درمانتون رو تحت نظر دکتر حسینی ادامه بدین
  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز.
    مادر بنده در ازمایش ادرارشون خون مشاهده شده که این سابقه هرازگاهی دیده میشد. سیستوسکوپی انجام شد . گزارش Cystitis glandularis داده شد. دکترشون یه دوره مصرف سلوکسیب دادن . ولی همچنان خون در ادراره. . الان قرص ارومکس تجویز شد. آیا درمان این بیماری همین است و اینکه این التهاب خطرناک است یا خیر.با تشکر از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 11 ماه پیش)
      باید تحت نظر باشند و به صورت دوره ای سیستوسکوپی شوند
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر