اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2561 مشاهده پرسش
    با سلام به دلیل پوکی استخوان و بنا به تجویز پزشک متخصص مربوطه مکمل کلسیم ویتامین دی 500 میل مصرف می کنم روزی یکبار با یک لیوان آب از 5 ماه پیش ولی اخیرا برای یک نوبت رنگ ادرار کدر می شود ااگر مکمل مصرف شود کراتینین bunو آزمایش ادرار طبیعی است سطح ویتامین دی 72 و کلسیم خون هم در رنج طبیعی است بفرمایید علت کدر شدن ادرار چیست ؟ آیا به خوردن مکمل کلسیم ادامه بدهم یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      آزمایش دهید
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    احساس درد در پهلوی راستم می کنم فکر میکنم کلیه باشد گاهی اوقات شبها دو الی سه بار تا صبح تکرر ادرار دارم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز پسری هستم 26 ساله/شاید این مهم نباشه(از 14 سالگی تا الان اعتیاد شدید به خودارضایی هم دارم)سال 90 به طور ناگهانی تکرر ادار پیدا کردم رفتم پیش دکتر محمد رضا عاطفی ازمایش خون و سونوگرافی گلیه نوشتن و هیچ مشکلی نبود .الان 1 هفته هست دقیقا هفته ی پیش خود ارضایی کردم ظهر شب قبلش هم یک چمدون سنگین بلند کردم گفتم ظهر خود ارضایی کردم و از عصر احساس کردم تکرر پیدا کردم همینطوری خار شتر خوردم تا خورم اون روز 20 بار رفتم توالت وقتی شب شد خوابیدم و صبح بیدار شدم 20 بار کمتر شد و هی هر روز تا الان کمتر شد ولی باز تکرر دارم روزی 6 تا 7 بار به شرطی که خودمو نگه دارم شب تا صبح هم اصلا بیدار نمیشم برم دستشویی.من چندین سال پیش هم استرس و اظراب ترس از مرگ داشتم هزارن تست ورزش و قلب پیش دکتر گوشه و دکتر پورمند هم دادم اخرین تست ورزش و اکوی من 3 سال پیشه که سالم سالم هستم.قبل از ماه رمضان هم رفتم دوباره پیش دکتر گوشه و نوار قلب دادن گفتن احتیاج به تست ورزش و اکو ندارم و بیشتر به روانپزشک احتیاج دارم.البته ناگفته نماند روانپزشک هم میرم الان 4 ساله دارم میرم و حدودا 6 تا 7 ساله به دلیل اضطراب پروپنالول میخورم قرص افسردگی هم پاروکسیتین یک مدت.سابقه فامیلی کلیه نداریم.فشار خون ندارم.هر بار عذر میخوام توالت میرم حجم کم خارج میشه صبح ها ادرارم زرد هست و هر چی به شب نزدیک میشم رقیق تر میشه توی هفته ای که گذشت دو بار کامل سفید بود عین اب.سر التم یک حس خاصی هست انگار یک چیزی میخواد دفع بشه وقتی میرم ادرار میکنم احساس خالی بودن دارم ولی بعد از 20 دقیقه حس میکنم پر شده و باید برم و وقتی میرم خیلی کم میاد.
    کمکک کنید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      09351142080 نوار مثانه
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام بنده59سال سن دارم که پروستاتم 70است و قرص تامسولوسین مصرف میکنم و جدیدا کلیه ام ورم کرده و ادرارم کم شده و با عکس رنگی از کلیه ام گفته یه چیزی بیرون از کلیه ولی چسبیده به کلیه است که باعث نیامدن ادرار شده لطفا راهنماییم کنید که این چیست. ممکنه چه چیزی باشه مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید مدارکتان را ببینم
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۹ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ببخشید دکتر گفته لوله حالب بر اثر عمل جراحی کلیه که در گذشته داشته تنگ شده و باید عمل جراحی باز شود هیچ راهی بجز عمل جراحی باز ندارد مرسی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر موسی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2816 مشاهده پرسش
    درود بیکران و آرزوی سلامتی بر دکتر عزیز
    خدمت شما عارضم من تقریبا هر روز یکبار ادرار کدر دارم شاید هم در روز 2 بار یا 2 روز یکبار
    رنگ ادار کدر که بعد از گذشت چند ساعت املاح ته نشین میشود یه گشتی تو نت زدم بعد از اضافه کردن سرکه هم رنگ ادار زود شفاف میشود
    آزمایش هم دادم در دو حالت شفاف و کدر تمام فاکتور ها یکی هست فقط رنگشون فرق میکنه
    و در قسمت آخر آزمایش رنگ ادرار کدر گزینه other; urate amorph
    هست در ضمن سوزش ندارم ولی درد خفیفی گه گاه در کلیه سمت چپ دارم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      آب زیاد بخورید
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر،من30 سال سن دارم حدود 1 ماه هستش که دچار دلدرد و اسهال خونی شدم،به متخصص داخلی مراجعه کردم که طی آزمایشهای قبلی بهم گفتن دچار زخم معده و روده بزرگ شدم چون هم داخل ادرار و مدفوع براساس آزمایش خون وجود داره،که همون جاها دچار درد بودم.دوباره واسم آزمایش و سونوگرافی تجویز کردند.در گزارش سونوگرافی نوشته شده که کلیه سمت راست مقداری فولنیس مشاهده شده،الان چند روزی هستش که پشت کمرم همون سمت کلیه سمت راستم درد مداوم دارم و کمی خون داخل مدفوع مشاهده میکنم ولی اسهال و دلدرد دیگه نیستم. ممکنه کلیه ام دچار مشکل شده باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر رضایی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام ۶سال است پیوند کلیه شده ام دو سال است ازاتیوپرین مصرف میکنم گلبول سفید من ۳۵۰۰است ایا مشکلی است قبلا که سلسپت مصرف میکردم پلاکت خونم را شدیدا پایین اورد که دارو را جایگزین کردن لطفا راهنمایی کنید با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکتر معالجات بپرسید
  • تصویر کاربر یاسین جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    ادرار کدر و زرد رنگ و بو دار . چه بیماری ممکنه بوجود اومده باشه به غیر از عفونت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اول آزمایش
  • تصویر کاربر افسانه یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام پیرو سوالی که درباره سنگ کلیه مادرم فرستاده بودم گفته بودید عکس را ارسال کنید چون بعضی از همکارانتان میگویند عمل باز بعضیها میگن احتیاج به عمل باز نیست در ضمن ازمایش جدیدی که دادیم گلبول سفید در خون هست لطفا راهنمایی کنید در ضمن 62 سال دارندرضمن 27 در صد کلیه کار میکند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با عمل بسته همه سنگ در 1 مرحله خارج نمیشود
  • تصویر کاربر افسانه جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام پیرو سوالی که درباره سنگ کلیه مادرم فرستاده بودم گفته بودید عکس را ارسال کنید چون بعضی از همکارانتان میگویند عمل باز بعضیها میگن احتیاج به عمل باز نیست در ضمن ازمایش جدیدی که دادیم گلبول سفید در خون هست لطفا راهنمایی کنید در ضمن 62 سال دارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با عمل بسته در 1 جلسه خارج نمیشوند
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب