اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام
    برادر من ١٠سال پيش پيوند كليه كردن دوماه قبل كراتينشون دور و بر ٣بود الان شده ٤
    واي بقيه ازمايشاتش نرمالدر اين وضعيت چيكار بايد كرد؟
    ماي فورتيك روزي ٤عدد و ايمونورعال٧٥ميل صبح و شب ميخوره
    آيا راهي هست كراتينشون بياد پايين يا چيكار بايد كرد؟من آزمايش قبلي شونو ميفرستم ولي جديدشون فعلا ندارم
    1. تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۲۱ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      F56qj381390
    2. تصویر کاربر معصومه دوشنبه ۲۲ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      باسلام
      من ديروز سوالي از شما پرسيدم كه فعلا جواب نگرفتم برادر من الان تهران هستن و چند روز ديگه برميگردن تبريز اگه ممكنه جواب سوالمو زود بدين كه ايشون هم بدونن تكليفشونو و ااينكه اگه لازمه به كجا و كدوم دكتر مراجعه كنن
      در ضمن جواب ازمايششون هم براتون ميفرستم
      لطفا جواب سوالمو سريعتر بدين چون واقعا نگرانيم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سیروان سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    هنگام سونوگرافی آنومالی متوجه شدیم که کلیه راست از چپ بزرگتر می باشد. یک ماه بعد آن نیز دوباره سونوگرافی گرفتیم که دوباره بزرگتر شده است. نظر شما در این باره چیست؟ میتوان قبل از تولد درمان کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر test سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    dsds
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید جناب آقای دکتر قبلا سوال کردم که کلیه م کارکردش 3 درصد هست گفتین اگر فشار بالا هست بهتره برداشته بشه فشارم بالا نمیره اما به 6 و 7 میرسه بعدهم گاهی اوقات ادرارمم مانند گرد غلیظ و خونی میشه هر چی ازمایش میدم میگن مشکلی نیست و درد هم از ناحیه کلیه م شدید هست به خصوص شب ها بازهم نظر شما برداشتن کلیه هست و اینکه چون 23 سالمه و مجرد هستم اگر کلیه م برداشته بشه در اینده برای بارداری مشکلی پیش نمیاد ؟ ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام من دوهفته هستش که سنگ 6 میلی متری در انتهای لوله ی حالب کلیه ی چپم گیر کرده و روانتینکس و سنکل و داروی گیاهی استفاده کردم الان مدت پنج روزه که دیگه هیچ دردی ندارم امکان داره دفع شده باشه در مثانه حل شده باشه و ایا از بین رفتن درد نشانه ی دفع سنگ هستش یا امکان داره بدون درد هم سنگ در انتهای لوله حالب گیر کرده باشه و میشه سه هفته به خودم زمان برای دفع بدم مشکلی برای کلیه پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      فیلم سنگ شکنی حالب منرا ببینید در www.drkarami.com باید عملTULبکنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 16620 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر. بنده پارسال بعلت درد کمر و سوزش در ادرار به متخصص کلیه مراجعه کردم که سونوگرافی برایم نوشت. در سونو یک سنگ 7 کمیلی نشان داد ولی مشکوک بود(تو سونو نوشته بود تصویر کانون اکوژن ظریفی در کالیس تحتانی کلیه چپ دیده شد که فاقد سایه خلفی بوده و می توند سنگی کوچک، کلسیفیکاسیون، بخشی از جدار یک رگ یا چربی Prominent سینونس کلیه باشد). برای اطمینان سی تی اسکن کردم و در سی تی چیزی نشان نداد. من هم دیگه بیخیال شدم(اما مایعات رو مصرف میکردم) تا 1 ماه پیش که باز هم درد کمرم زیاد شد. دوباره سونو گرفتم و اینبار یک سنگ 8.5 میلی نشون داد. (هر دو سونو شکلهاشون شبیه هم هستن و تو همون کالی تحتانی)

    الان بنظرتون چکار کنم؟ دیروز پیش متخصص بودم بهم گفت سی تی اشتباه کرده احتمالا و سنگ شکن برام نوشت.
    اگر ممکنه نظرتون رو راجع به داروی رواتینکس هم بفرمایید. ممنون میشم
    موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب اقای دکتر تقریبا 6 ماه پیش به مطب مراجعه کردم که کلیه ی چپم بدلیل سنگ کلیه و عمل کارکردش به 3 درصد رسیده الان دوباره درداش شروع شده و شب ها به اوج خودش میرسه اشتهام بسیار کمه و همیشه فشارم پایینه دردش بطوری هست که شب ها نمیتونم بخوابم لطفا راهنماییم کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر راضیه سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 648 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سوال قبلمو جواب ندادین نگرانم، ۲روز پیشم شوهرمو بردیم دکتر اصفهان سونو آزمایشو دیدن گفتن مشکل از خود کلیه نیست از عضلات کنار کلیس آزمایششم کاملا خوبه فقط یکم ویتامین Dکمه ضرورتی به برداشتن کلیه نیست. تکرر ادرار شدیدم داره دارو دادن گفتن اگه بهتر نشد واسه تکرر ادرار بیاد یه آندوسکپی از مثانه بگیرم، کلیه چپش ۶۵ میلیمتر ضخامت پارانشیم ۵ کلیه راستم ۱۲۶میلیمتر ضخامت پارانشیم ۱۴. ۲۷ سالشم هست.الان نظر شما چیه ما باید چیکارکنیم آیا کلیه چپ مشکل ساز میشه باید برداره یانه دردشو چیکارکنه. دلیل اینکه کلیش کوچیک شده چیه. لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر قاسم سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 5981 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید جناب دکتر. پدر بنده 56 سالشونه در سونوگرافی کلیه ایشون دو کانون کلسیفیکاسیون پارانشیمال به قطر 5 و 6 میلی متر در کلیه راستشون دیده میشه. مورد نگران کننده ای هستش؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر راضیه سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1889 مشاهده پرسش
    سلامو خسته نباشی خدمت دکتر. ببخشید من شوهرم ۲ساله کلیه سمت چپش درد میکنه ۲سال پیش سونو داد گفتن اندازه کلیه چپ ۶۵ میلیمتر الان باز سونو داد همون ۶۵ میلیمتر وضخامت پارانشیم ۵ میلیمتره کلیه راستم ۱۲۶میلیمتر ضخامت پارانشیمم ۱۴ میلیمتر، حجم پر مثانه هم ۱۵۴سی سی وبعد از تخلیه ادرارم ۸سی سی مشاهده شده، تکرر ادرار شدیدم داره آزمایشات عفونتو کم خونیو.....انجام داد همه نرمال بود عفونتم نداشت الان بهش گفتن باید کلیتو برداری اگرم برداشتی احتمالش هست یه مدت بعد اون یکیم خراب بشه بعد دیالیزو.....میخواستم بدونم حتما باید برش داره آیا درمانی نداره چیکار باید بکنیم خیلی نگرانم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 8 سال پیش)
      نيازي به برداشتن كليه اگر علامتي ندارد نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب