اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر. آقای دکتر سنگ کلیه ای دفع کردم فرستادم آزمایش. لطفا راهنماییم کنید چیکار کنم که حداقل دیر به دیر سنگ تشکیل بشه. پرهیز غذایی چه داشته باشم.؟دلیل تشکیل این نوع سنگ چی میتونه باشه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، آب زیاد ، پروتئین مثل گوشت کمتر، نمک کمتر ، آجیل و اسفناج کمتر مصرف کنید
    2. تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      ممنونم دکتر جان
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۱ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      🙏
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    سلام 10 ماه پیش سونوگرافی عفونت کلیه رو نشان داد گشادی کلیه و بعد رفتم پزشک کلیه گفت عکس رنگی بده نتیجه عکس رو دیدند گفتند اصلا مشکلی نداری مجدد جدیدا رفتم سونوگرافی و گفت ورم کلیه داری گفتم عکسم سالم بوده عکس رنگی هم بوده و گفت پیگیری کن و نوشت فولنس لنگنچه حالا چه دستوری میفرمایید البته یه سوزش زیر سینه ام سمت راست دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام ، سی تی بدون کنتراست انجام دهید، اگر نرمال بود اقدامی لازم نیست
  • تصویر کاربر Razi68 یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر. شوهر من ۳۰سالشه یه سنگ ۱۳میلی تو لوله حالب داشت که باعث هیدرونفروز شدید شده بود یک هفته ای هست لوله دابل جی گذاشتن ورمش خوب شده ۴روز پیشم سنگ شکن کرد الان سونو گرفته نوشته کلیه راست به ابعاد ۴۲×۱۲۴ کلیه چپ اتروفیه۲۳×۶۳. کلیه راست فاقد اتساع بوده و چندسنگ به قطر ۳تا۵میلی در لگنچه یه سنگ ۶میلی در کالیس های ثلث میانی یه سنگ ۱۰میلی در کالیس های ثلث تحتانی کلیه راست ویک سنگ ۵میلی درمثانه رویت شد.الان چرا سنگا دفع نمیشن باید چیکار کنه؟ بازم سنگ شکن باید انجام بده؟ اون ۱۰میلی چی. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام برای 10 میلی میشه سنگ شکنی انجام داد اگر موثر نبود و سنگ بزرگتر شد عمل میشه کرد
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من ۸ ماه پیش عمل نفرکتومی پارشیال در کلیه راست را انجام دادم که به علت حجم زیاد ترشحات حدود ۴۵ روز بعد مجدد عمل شدم در حال حاضر ترشحات بطور کامل جذب شده و در سونوکرافی تنها ۱۰ سی سی در اطراف کلیه رویت شده است اما متاسفانه هرنی با اندازه ۵۰ میلی متر در نزدیکی محل جراحی بوجود آمده آیا جراحی فتق ضروری است ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، لطفا جهت معاینه به جراحتون مراجعه کنید
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    تصویر چند فوکوس اکوژن‌3mmبه صورت پراکنده در سیستم پیلوکالیس کلیه ی چپ دیده می شود که می تواند ثانویه به چربی اکوژن سینوس و در زمینه ی بالینی مناسب مطرح کننده میکرولیتیازیس باشد.
    مفهوم چربی اکوژن سینوس چیه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      انها با مصرف مايعات دفع ميشود درمان نميخواهد
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    نوزاد 16 روزه ی بنده در آخرین سونوگرافی حاملگی که 3 روز قبل از زایمان انجام شد تشخیص پیلکتازی خفیف با قطر لگنچه 4 میلیمتر در هر دو طرف داده شد و گفتن بعد از زایمان در هفته دوم سونوگرافی انجام بشه که با انجام سونوگرافی کلیه راست پیلکتازی خفیف با 2 میلیمتر و کلیه چپ هیدرونفروز خفیف با قطر لگنچه 7.5 و UPJO تشخیص داده شد. می خواستم روش های درمانی رو بدونم و اینکه آیا نیاز به جراحی وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، جهت معاینه مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ادریس شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    وجود غده چرپی 6سانتی در کلیه سمت راست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس و ریپورت سونو و سی تی
  • تصویر کاربر امید شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    کلیه سمت چک بنده دارای سنگ به اندازه4و5در کالیس میانی ،اندازه8 در کالیس تحتانی واخیرا دو سنگ به قطر 7.5و6در حالب فوقانی قرار گرفته که این دو سنگ در لگنچه بودند که دو هفته قبل حرکت کردند وبرابر سنوگرافی امروز هیدرونفروز گردید2 دارم.قبلا این کلیه را سال80و83تی یو ال وسنگ شکن کرده بودم وتا به امروز این گرفتاری را نداشتم.سوال این است امکان دفع سنگ از حالب وجود داره ،اگر نداره چکار کنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام جهت TUL با ۰۹۳۸۹۲۰۱۲۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر Ah سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید حدوا 2 ماه هست که ادرارم به سمت راست منحرف میشه و 2 ماه هم هست که تعغییر مداوم در اجابت مزاج دارم خواستم بدونم این انحراف می تونه به تعغییر در اجابت مزاج ربط داشته باشه یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، خیر ارتباط ی ندارد
    2. تصویر کاربر Ah یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      پس دلیلش چی میتونه باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      ارتباط ی با گوارش ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رز شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من در کلیه راستم یه سنگریزه ۵ و در کلیه چپ ۶ میل دارم در حالب کالیس تحتانی سمت راست یه سنگ ۱۰ میل وجود داره که باعث هیدرونفروز متوسط کلیه شده آقای دکتر چکار باید بکنم با وجود اینکه یه نوزاد چهارماهه دارم و به خاطر بیماری کرونا میترسم که به بیمارستان مراجعه کنم و سنگ شکن کنم،امکانش هست در یک کلینیک خصوصی انجام بشه و کدام کلینیک؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام، جهت TUL مراجعه کنید ۰۹۳۸۹۲۰۱۲۱۲
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب