اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهران شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧ سال سن دارم بنده تا سن ١٥ سالگي دچار شب ادراري بودم در سنين جواني هم بعضي اوقات دچار عدم نعوظ ميشدم ولي زياد جدي نبود تا اينكه يه مقدار سنم كه بالاتر رفت عدم نعوظم بيشتر شد تا جاييكه به همكاران شما مراجعه كردم و آنها نيز قرص سيلدونافيل را به من توصيه كردند كه حدود ٤ سالي هست كه از اين قرص استفاده ميكنم اما احساس ميكنم كه ديگه اين قرص هم جواب نميده و از عوارض اين قرص هم ميترسم جناب دكتر بخاطر اين قضيه از ازدواج تا حالا سرباز زدم اما خانواده ام به شدت به من فشار آورده اند جهت ازدواج از آنجاييكه خجالت ميكشم موضوع رو باهاشون درميان بذارم ملتمسانه دست استمداد به سوي شما دراز ميكنم آيا درمان قطعي برا من وجود دارد يا خير؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1831 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی اقای دکتر من ۲۶سلام پسرم مجردم تاحالا پیش جنس مخالف نرفتم نعوظ صبح گاهی بعضی موقع ها دارم وبعضی موقعها ندارم حالا الت من سف نیست شل فکر میکنم.نمیتونم دخول انجام دهم حالا بفرماید چه داروی مصرف کنم ک التم سفت بشه ی بار قرص ویتامینe400مصرف کردم ولی فرقی نکرد حال شما رهنمایی کنید میخوام ازدواج کنم خیلی دل واپسم ک نتونم ازدواج کنم کمک کن اقای دکتر توروخدا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگران نباش
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    اسلام علیکم ورحمته الله برکاته
    به امید اینکه از صحت کامل برخوردار باشد
    سوال: من تقریباً یک سال میشود که متهل شده ام در اوایل مشکل شل شدن آلت تناسلی نداشتم اما انزال زودرس داشتم. حالا مشکل انزال زودرس کم خوب شده اما مشکل شل شدن آلت تناسلی کرفتار شده ام
    لطفا به نظر شما نیاز دارم که مشکل اصلی چیست؟
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسی میخواهد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    دکتر شرمنده مزاحم میشم مداوم حقیقتش از مدتی ک استمناع را رها کردم خود به خود اب از دستگاه میاد بیرون موقعی ک تحریک میشم بعدش دستگاه تناسلیم نصف شب کاملا راسست میشه در حالی ک قبلا عدم نعوظ داشتم میخواستم ببینم این اب خود به خود مشکلی داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نبست
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    42 ساله ام در گذشته دچار ناراحتیهای روحی و روانی متعدد و زیادی شدم حدودا از 27 سالگی دچار کاهش شدید میل جنسی شدم با مصرف قرص های افزایش میل جنسی مانند اریکتو بطور موقت مشکل حل می شود لطفا راهنمایی کنید. قد: 170 وزن فعلی که دچار افزایش شده 78 کیلو متاهل دارای یک فرزند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عوارض دارو است
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من وهمسرم 4ساله ازدواج کردیم و 7ماهه واسه بارداری اقدام کردیم که بی نتجه بوده همسرم آزمایشات کامل رو انجام داده و مشکلی نبوده سونوگرافی هم کرد که گفتن کمی تنبلی تخمدان داره منم آزمایش اسپرم دادم که نتایج رو براتون اگر بشه ارسال میکنم
    با وجود این نتیجه آزمایش من چقدر مشکل دارم و آیا قابل درمانه؟
    چه مدت درمان طول میکشه؟؟
    در ضمن من بیماری کولیت دارم که قرص مزالازین هر روز مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      حرکت کم است
  • تصویر کاربر sadegh پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از شخص شما اقای دکتر که وقت ارزشمندتونو در اختیار مردم میزارین. میخواستم بپرسم ایا استمنا در اسپرم ها یا به طور کلی در ناتوانی جنسی در اینده تاثیر میگذارد یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من در این مورد گویا است
  • تصویر کاربر m.hs پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید یه سوالی داشتم خیلی نگرانم
    چند روز پیش پرتاب منی من و مقدارش کم شده بو هی روز ب روز کمتر و کمتر میشد که امروز اصلا پرتاب نداشت و مقدارش خیلی کم بود تورو خدا بگید چکار کنم خیلی نگرانم
    17 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما مشکلی نیست
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    آقای دکتر لازمه من به متخصص غدد هم مراجعه کنم تا از لحاظ غددی و به خصوص غده هیپوفیز چک شوم و اینکه سیگنال های عصبی آلتم انگار عمل نمیکنه بررسی شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من 32 سالمه و 2ساله که ازدواج کردم و طی این مدت هیچ مشکل جنسی نداشتم از 3 ماه قبل من و همسرم اقدام به بارداری کردیم .هفته ای 3 بار نزدیکی داریم مشکلی نبود تا 3 هفته پیش.من از شروع نزدیکی هیچ مشکلی ندارم یعنی به نعوذ میرسم اما هر کاری میکنم انزال انجام نمیشه یعنی آب منی تخلیه نمیشه.تمام سعی مو میکنم اما نمیشه.گفتیم شاید بخاطر فاصله کمه نزدیکیمونه یه چند روز فاصله انداختیم اما بازم نشد.آقای دکتر این قضیه خیلی باعث نگرانیه من و همسرم شده تو رو خدا کمکم کنیدو یه راهی جلوم باز کنید و بگید چیکار باید بکنم؟پیش چه دکتری باید برم؟ممنون میشم زودتر جوابمو بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بررسی شما و خانم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 732 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 588 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب