اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی برگشت ادرار در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک:

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.

 

بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    آقای دکتر جوان 28 ساله هستم چند وقتی هست که هنگام رفتن به دستشویی دچار تکه تکه شدن ادرار شدم با فشار و زور قطراتی ادرار خارج می شود
    اما بعد از بیرون امدن بعد چند دقیقه با احساس داشتن ادرار دارم و باید به دستشویی بروم و تکرار ماجرا
    این شرایط آزار دهنده شده
    لطفا راهنمایی و کمک کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      باید بررسی حضوری شود
  • تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    همسرم همیشه تکرر ناخودآگاه ادرار دارد ،بعضی اوقات هم پس از نزدیکی درد شدیدی درقسمت بیضه دارد.این مسله بسیار اورا اذیت می کند .چندین بار نزد پزشکان مختلفی در شهرخودمان رفتیم اما نتیجه ای نداده است،واز نظر آنها امری عادیست.اگر راهنمایی کنید ممنون می شوم .
    مازندران- ساری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر میترا دوشنبه ۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام جناب دکتر کرمی.مادرم چندین سال است تکرر ادرار به خصوص در شب ها همراه با بی اختیاری دارد که روزی یک عدد قرص اکسی یوتین و دو عدد قرص ایمی پرامین با تجویز دکتر استفاده می شود ولی هیچگونه بهبودی پیدا نکرئه و این موضوع ازار دهنده است سن ایشان 80سال است وهیچ بیماری مرتیط مانند قند و... ندارد لطفا مرا راهنمایی کنید
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر لیدا دوشنبه ۷ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب
    خدمت جناب دکتر کرمی
    من 23 سالمه و متاهلم حدود یک سال پیش سقط جنین داشتم و عفونت گرفتم، 2 ماه تحت درمان و زیر نظر پزشک معالج بودم، ب محض اتمام داروها حد فاصل یک ماه دوباره ب حالت قبل بر میگشتم از مراجعه به پزشک خسته شدم.
    و حدود 6 ماهه ک تکرر ادرار گرفتم ولی ضعیف بود تقریبا یک ماه شدید شده واقعا خستم کرده ،دیگه ادامه زندگی واسم میسر نیست .
    ترشح ندارم و بو بد نمیده و رنگ غیر عادی نداره .


    ممنون میشم در صورت امکان اطلاعاتتونو در اختیار من قرار بدین و راهنمایم کنین .


    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      باید کشت از ترشح بدهید
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱ دی ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید؟من آقایی 24ساله هستم الان نزدیک ب 4ساله یا بیشتر تکرر ادرار دارم و گاهی وقتا آب سفید ازم خراج میشود وقتی ک ادارم تمام میشد الان اون قطره سفید چند وقت هست ک ازم خارج نمیشه الان تکرر ادرار دارم دکتر رفتم متخصص منو دیده میگه هیچ مشکلی نداری ترشح زیاده باید ازدواج کنی دارو خوردم اما بازم فایده نداره میخواستم بدونم باید چکار کنم[بعدش میخواستم بگم با الت تناسلی خودت بازی کنی و خودت ارضاء کنی ب این موضوع تکرر ادرار هم ربط داره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      مهم نیست
    2. تصویر کاربر سعید شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام آقای دکتر میشه بیشتر توضیح بدیت.شما گفتید مهم نیست چی مهم نیست بیشتر توضیح بدیت
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 9 سال پیش)
      نه باعث نمیشود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 5879 مشاهده پرسش
    با عرض سلام من 27ساله هستم در موقع استرس وارد شدن بی اختیار رانهایم بهم چسبیدهو سفت می شوند و بی اختیار امثل حالت ارضا شدن مایع منی ازم خارج میشه و بعد انقباض رانها از بین می رود میخاستم بدونم دلیلش چیه؟ لازم بذکر است حدودا 13سالی هست که این مشکلو دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      بايد نوار عَصّب مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام،من میتوانم ساعت ها ادرارم را نگاه دارم و هیچگاه خیس نمیشوم اما هنگامی که دستشویی میروم کامل تخلیه نمیشوم ، زمان زیادی را در دستشویی میمانم ، چندها بار با فشار آوردن ادرار را کم کم تخلیه میکنم، اما هنگامی که بر میگردم دوباره قطره ای یا کمی بیشتر به صورت غیر ارادی به خصوص در مواقع نشستن و بر خواستن تخلیه میشود. خواهشمندم پاسخ سوالم را بدهید. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      بايد نوار عَصّب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر کیان جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    با سلام ..خدمت جناب دکتر کرمی اینجانب دختری ۸ساله دارم که مبتلا به شب ادراری میباشد که تقریبا یک شب در میان شب ادراری دارد لطفا سیکل درمانی را چطور اغاز کنم .به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنم یا غدد یا اورولوژ کودکان .......ممنون میشم درمانشو از دیدگاه خودتون بدونم با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744 نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر الناز دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    همسر بنده 34 ساله است دوسال پیش TUL شد بعد از اون زمان دچار تکرر ادرار بخصوص در شب شده.متاسفانه دیر انزال شدن و دچار زگیل تناسلی که یکبار چند ماه پیش لیزر کردن اما مجدد داره رشد میکنه زگیل ها روی الت تناسلی نیستن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      من چه كمكي ميتوانم
    2. تصویر کاربر الناز یکشنبه ۸ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      بنا به تخصص شما در این زمینه تشخیص شما چی هستش ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      باید ببینم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    پدرم 75 سال دارن قند دارن پروستاتشون هم بزرگ شده و بی اختیاری ادرار دارن چطور مشگل بی اختیاری رو حل کنیم دکتر گفتن نمیتونه عمل کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ آذر ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744 اول نوار مثانه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 430 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب