اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۱۷ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    استاد بنده حدود 2 هفته است که یک کیسه (شایدهوا) کنار بیضه راستم پیدا شده که هر از گاهی پیدا میشه هر از گاهی هم اصلا نیست ، رفتم سونوگرافی واسه اون مورد چیزی نشون نداد البته موقع سونوگرافی اون پف وجود نداشت!
    من یه کیست 7 میلیمتری ساده و فتق کوچیک و هیدروسل خفیف و سنگ کلیه (4 میلی و 2.5 میلی و ریزتر) هم دارم. میشه راهنماییم کنین؟ نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      احتمال زياد فتق است
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 725 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    یه سوالی داشتم
    بیضه چپ بنده بی تحرکه و به اراده خودم بالا نمییاد
    البته بیضه راستم بالا میااد ولی چپ نه
    بهتره بگم حسی خاصی بهش ندارم ولی اگه فشار بدم درد میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بيشتر عصبي است
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      اقای دکتر در پیرو سوال قبلم
      ایا در بچه دار شدنم مشکلی ایجاد نمی کند؟
      یا احتیاج ب درمان ندارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 680 مشاهده پرسش
    سلام اسفند ماه سال قبل عمل وارکوسل انجام دادم که بعد از آن بیضه چپ در کیسه نبو‌د بعد از چند روز مراجعه کردم دکتر گفت خودش میاد پایین یک ماه بعد دوباره مراجعه کردم نوبت دادن واسه عمل که بیارن پایین اما قبل از عمل دچار بیماری شدم که تا الان موفق به عمل نشدم و بیضه هنوز پایین نیومده با توجه به اینکه به علت آمبولی ریه روزانه یک عدد قرص وارفارین مصرف میکنم چکار باید بکنم گاهی اوقات درد کمی در ناحیه چپ احساس میکنم راهنمایی بفرمایید و اگه میتونم عمل کنم لطف کنید نوبت عمل بدهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر حسن سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام ، دکتر خسته نباشید ، ببخشید بنده ۲۰ ساله هستم ، و به علت درد بیضه که به کمر و رانم میزنه به پزشک مراجعه کردم و توی سونوگرافی کانون کلسیفیه نشون داده ، گفتن مشکلی نداره ، خواستم راهنمایی کنید !!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    با سلام تقریبا یک هفته پیش دوستم از سر شوخی با دستش ضربه زد به بیضه هام از اون وقت تا الان وقتی میخوام راه برم پای راستم رو که روی زمین میگذارم پای چپم رو جلو ببرم (قدم بزنم) بیضه راستم درد میکنه و موقع نشستن یک درد خیلی جزعی داره بیضه راستم چیکار کنم ایا این پیچش بیضه نیست ؟ 15 سالمه.
    من از پیچش خیلی میترسم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر میلاد چهارشنبه ۸ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    ببخشید یه سوال مهم داشتم می خواستم خواهش کنم راهنمایی کنید
    من 27 سالمه
    متاسفانه به دلیل تحریک زیاد چند سالی بود که خودم رو ارضا می کردم
    تقریبا یک هفتست که تصمیم به ترک این عمل گرفتم
    تو این یک هفته یک درد خیلی کم و خفیف در ناحیه زیر شکم دارم و بیضه های من بعضی اوقات درد خیلی کم و خفیفی دارند که این درد دائمی نیست.واسه 1 دقیقه میگیره و بعد خوب میشه.و بعضی وقت ها هم سر الت واسه یک لحظه درد خیلی کمی میگیره و خوب میشه
    می خواستم ببینم مشکل خیلی حاد و خاصی دارم ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      با ترك ان خوب خواهي شد
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    باسلام حضور شما؛
    سوالی داشتم.
    جوانی ۲۰ساله هستم با وزن ۹۹ و قد۱۸۱.
    حدودا از سن ۱۸سالگی یک جسم عدس مانند کوچک بر روی بیضه ی سمت راست احساس میکنم و تا زمانی که یکم دستکاریش میکنم تا دو روز دچارِ درد کمی در همون ناحیه میشم.تا اینکه یک ماه قبل به پزشک مراجعه کردم و برای اطمینان به سونوگرافی بیضه رفتم و سونو از هرلحاظ کاملا سالم بود و چیزی نشون نمیداد.(نه واریکسول،نه توموری،نه غده ای)
    بعد از اون دوباره به متخصص اورولوژی مراجعه کردم و با دست معاینه کرد و سونوگرافی رو دید و گفت که چیزی نیست.بیضه هات سالم هستن و شاید فتق باشه.اما هنوز هم هر وقت دست به اون جسم کوچک عدسی میزنم همون درد رو دارم تا دو روز.
    سپاس از جوابتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من 24سال سن دارم یکی از بیضهام سمته راستی از سمته چپی یکو نیم برابر بزرگتره هیچ دردی نداره و چند ساله پیشم ی بار سنوگرافی دادم واسه فتقو واریکوسل سالم بودم راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 433 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . ببخشید اقای دکتر سوالی داشتم در مورد بیضه من یکی از بیضهام سمته راستی از سمته چپی بزرگتر است و هیچ درد یا چیزه دیگه ای ندارد فقط یک برابر نصفه اون یکی میشه چند سال پیشم سنوگرافیه فتق و واریکوسل دادم هیچ کدومو نداشتم ممنون راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشد خدمت جناب آقای دکترکرمی
    مردی 35 ساله و متاهل و دارای فرزند هستم به علت پایین نیامدن بیضه سمت چپ در سن 13 سالگی عمل انجام داده ام . حال مدتی است بیضه چپم بسیارکوچک شده است . لطفا مرا راهنمایی بفرمایید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 598 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 618 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 740 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب