اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

مثانه چیست؟

مثانه یک عضو توخالی، مانند کیسه است که در قسمت پائین شکم قرار داشته و محل تجمع ادرار می باشد.

آیا سرطان مثانه کشنده است ؟

سرطان مثانه از نظر انواع سرطان هایی که منجر به مرگ می شوند، رتبه هشتم را دارد. اگرچه سرطان مثانه یکی از کشنده ترین انواع سرطان نیست، اما با این حال هم ممکن است بیمارانی به دلیل سرطان مثانه بمیرند. و در کل شانس ابتلا به سرطان مثانه در مردان بیشتر است.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

آیا سرطان مثانه به سرعت گسترش می یابد؟

 این سلول ها می توانند شروع به تشکیل تومور کنند و به سایر نقاط بدن گسترش یابند. خوشبختانه اکثر سرطان های مثانه به سرعت رشد نمی کنند. بنابراین، بیشتر بیماران مبتلا به سرطان مثانه در معرض خطر ابتلا به سرطانی نیستند که گسترش یابد و زندگی را تهدید کند.

درمان قطعی سرطان مثانه

عملکرد مثانه چیست؟

مثانه محل تجمع ادرار می باشد. ادرار پس از تولید در کلیه ها از راه دو لوله باریک به نام میزنای (حالب) وارد مثانه شده و در آنجا جمع می شود. وقتی حجم ادرار داخل مثانه افزایش یابد، احساس ادرار ایجاد شده و تخلیه صورت می گیرد.

سرطان مثانه چیست؟

رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایه دار داخل مثانه می باشد. 

سرطان مثانه در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

شیوع تومور مثانه در مردان بیشتر از زنان می باشد (در مردان 5/2 برابر زنان). مهمترین عامل خطر برای سرطان مثانه مصرف سیگار می باشد. میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد.

مصرف تریاک نیز از دیگر عوامل خطر ابتلا به تومور مثانه است. برخی شغل های خاص مانند کارگران صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه  می باشند.

آیا می دانید بیماران مبتلا به سرطان مثانه با چه علائمی مراجعه می کنند؟

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

پس از تشخیص سرطان مثانه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

راه های درمانی سرطان مثانه چیست؟

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان های سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی (NMIBC)

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه متاستاستیک و پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان سرطان مثانه

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (16 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ملیحه شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    آیا راهی وجود داره کسی که پنج سال پيش وازکتومي انجام داده مجددا بتونه باروری داشته باشه?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    با عرض سلام من یک سال ونیم است که پیوند کلیه کردم یک دختر9ساله دارم 3 آزمایش اسپرم دادم اسپرم من صفر است و واریکوسل درجه 3 دارم آیا با عمل واریکوسل اسپرم من افزایش پیدا می کند یا خیر نمونه برداری از بیضه انجام بدهم یا نه داروهای گیاهی مثل سمناکس و H80استفاده کنم یا نه اگر استفاده کنم چگونه تهیه کنم همچنین علت صفر شدن اسپرم من چه میتواند باشد آیا مصرف داروهای پیوند ودیالیز بوده است یا علت دیگری دارد یک دکتر خوب در مشهد برایم معرفی کنید در کل مرا راهنمایی کنید که چکار کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر وریا جمعه ۱۳ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    Woorya: سلام من قبلا با کد رهگیری u99mm42687 سوالاتی مطرح کردم. ی آزمایش دادم ،لطفا ببینید و نظرتون رو اگر امکان داره بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    نتیجه آزمایش به شرح زیر را بررسی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر معین شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    رنج نرمال مورفولوژی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    Volume....6cc Viscosity....normal Ph.....alkaline Count per ml....95millml Abnormal forms....40% Full.....30% Sluggish....20% Non motile.....50% Epithelial cells....occational Wbchpf.....few Rbchpf......Rare این نتیجه آزمایش شوهرمه،ممکنه توضیح بدید بایدچکارکنیم؟یکی گفت تحرک اسپرمش کمه وعفونت داره،ممکنه بفرمایید چقدر کم هست و چه دارویی باید مصرف کنه؟وآیا امکان باروری بااین نتایج ممکن هست؟آیاگیاه خرنوب تاثیر داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسن چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت شما دكتر عزيز
    به پيوست جواب آزمايش اسپرمم را خدمت شما ارسال ميكنم
    لطفا راهنمايي فرماييد كه آيا بايد كار درماني خاصي براي بهبود كيفيت اسپرم انجام دهم ؟
    سونو گرافي بيضه هم انجام دادم كه هيچ نشانه اي از واريكوسل رويت نشد و واريكوسل ندارم
    مدت 8 ماه است كه اقدام به بارداري كرده ايم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر حسن شنبه ۱۴ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      با سلام و احترام خدمت شما دكتر عزيز
      هيچ جوابي براي سوال خود مشاهده نكردم
      خواهشمند است بذل توجه فرموده سوال اينجانب را پاسخ دهيد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    4. تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      با عرض سلام و احترام مجدد
      جناب دكتر عزيز من هيچ پاسخي براي سوالم از شما دريافت نكردم

      خواهشمند است سوال من را جواب دهيد
      سوال را دوباره ارسال ميكنم:

      با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت شما دكتر عزيز
      به پيوست جواب آزمايش اسپرمم را خدمت شما ارسال ميكنم
      لطفا راهنمايي فرماييد كه آيا بايد كار درماني خاصي براي بهبود كيفيت اسپرم انجام دهم ؟
      سونو گرافي بيضه هم انجام دادم كه هيچ نشانه اي از واريكوسل رويت نشد و واريكوسل ندارم
      مدت 8 ماه است كه اقدام به بارداري كرده ايم.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر 09382517779 پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    لطفا اين ازمايش را تفسير بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر 09382517779 چهارشنبه ۱۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
      با سلام خدمت جنابعالي و تشكر بابت پاسخگويي

      آقاي دكتر من اصفهان زندگي ميكنم و سي ساله هستم و همسرم هيچگونه مشكلي ندارد،دكتر اينجا براي مرفولوژي سالم كه تعدادش دو در صد است من را نگران كرد البته از نظر واريكوسل هيچ مشكلي ندارم ايشون گفتن بعد از مصرف اون دو قرصي كه عكسش ضميمه شده به مدت سه ماه اگر نتيجه مرفولوژي اكي نشد دوباره مراجعه كنم،آيا با دو در مرفولوژي سالم امكان بارداري هست،ايشون گفتن با اسپرم ضعيف احتمال بارداري پايين است و در صورت بارداري امكان سقط جنين بالا ميرود
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آيا چهارشنبه ۱۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1054 مشاهده پرسش
    آيا خوردن قارچ برايه بارورى مردان ضرر دارد يا خير؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر حجت سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من آزمایش اسپرم دادم حجمش 1میل.. تعداد 51میلیون. موروفولوژی سالم 20% و غیرسالم 80%. اسپرمهای سریع 0%.اسپرمهای باحرکت پیش رونده 46 درصد و غیرمتحرک 1.4%.. خواستم ببینم با دارو مشکل من حل میشه یا نه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب