اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آیا سرطان مثانه درمان قطعی با آمپول دارد یا کشنده است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان مثانه یکی از انواع سرطان‌های سلول‌های پوششی است. این سرطان دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز این بیماری در مردان بیشتر است.


سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه‌پوستان مشاهده می‌شود. در ایران، مردان چهار برابر بیش‌تر از زنان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

مثانه چیست؟

مثانه یک عضو توخالی، مانند کیسه است که در قسمت پائین شکم قرار داشته و محل تجمع ادرار می باشد.

آیا سرطان مثانه کشنده است ؟

سرطان مثانه از نظر انواع سرطان هایی که منجر به مرگ می شوند، رتبه هشتم را دارد. اگرچه سرطان مثانه یکی از کشنده ترین انواع سرطان نیست، اما با این حال هم ممکن است بیمارانی به دلیل سرطان مثانه بمیرند. و در کل شانس ابتلا به سرطان مثانه در مردان بیشتر است.

در کل چه مدت می توانید با سرطان مثانه زنده بمانید؟ حدود 75 نفر از هر 100 نفر (حدود 75%) پس از تشخیص به مدت 1 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. بیش از 50 نفر از هر 100 نفر (بیش از 50٪) پس از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند. حدود 45 نفر از هر 100 نفر (حدود 45٪) پس از تشخیص به مدت 10 سال یا بیشتر از سرطان خود زنده می مانند. در نهایت این را بدانید که همه چیز بسته به پیشرفت بیماری و درمان شما دارد.

آیا سرطان مثانه به سرعت گسترش می یابد؟

 این سلول ها می توانند شروع به تشکیل تومور کنند و به سایر نقاط بدن گسترش یابند. خوشبختانه اکثر سرطان های مثانه به سرعت رشد نمی کنند. بنابراین، بیشتر بیماران مبتلا به سرطان مثانه در معرض خطر ابتلا به سرطانی نیستند که گسترش یابد و زندگی را تهدید کند.

درمان قطعی سرطان مثانه

عملکرد مثانه چیست؟

مثانه محل تجمع ادرار می باشد. ادرار پس از تولید در کلیه ها از راه دو لوله باریک به نام میزنای (حالب) وارد مثانه شده و در آنجا جمع می شود. وقتی حجم ادرار داخل مثانه افزایش یابد، احساس ادرار ایجاد شده و تخلیه صورت می گیرد.

سرطان مثانه چیست؟

رشد سلولهای سرطانی در دیواره مثانه که در بیشتر موارد به شکل یک توده گل کلمی پایه دار داخل مثانه می باشد. 

سرطان مثانه در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

شیوع تومور مثانه در مردان بیشتر از زنان می باشد (در مردان 5/2 برابر زنان). مهمترین عامل خطر برای سرطان مثانه مصرف سیگار می باشد. میزان خطر بستگی به مدت و مقدار مصرف سیگار دارد.

مصرف تریاک نیز از دیگر عوامل خطر ابتلا به تومور مثانه است. برخی شغل های خاص مانند کارگران صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه  می باشند.

آیا می دانید بیماران مبتلا به سرطان مثانه با چه علائمی مراجعه می کنند؟

شایعترین علامت تومور مثانه وجود خون در ادرار است که ممکن است با چشم دیده نشود، یا فقط با آزمایش ادرار تشخیص داده شود. وجود خون در ادرار در اکثر موارد بدون احساس درد است اما در تعداد کمی از بیماران ممکن است همراه با تکرر ادرار، فوریت ادرار و سوزش ادرار باشد.

وجود حتی یک نوبت خون در ادرار می تواند علامتی از یک بیماری خطرناک باشد. بنابراین آن را جدی گرفته و حتماً به پزشک مراجعه کنید. گاهی بیماران با علائم مربوط به بیماری پیشرفته مانند درد استخوان، درد پهلو، تهوع، استفراغ، ورم پاها و یا بی اشتهایی مراجعه می کنند.

سرطان مثانه چگونه تشخیص داده می شود؟

آزمایش سیتولوژی ادرار (بررسی سلول های موجود در ادرار) در این روش با بررسی نمونه ادراری بیمار (معمولاً در سه نوبت) ممکن است بتوان سلولهای سرطانی را مشخص نمود.

روشهای تصویربرداری که عبارتند از:

پس از تشخیص سرطان مثانه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

تراش دادن تومور از طریق مجرای ادرار اولین کاری است که برای تمام سرطانهای مثانه باید انجام شود. تومور تراش داده شده جهت بررسی به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. پاسخ آزمایشگاه نوع سرطان و میزان نفوذ آن در جدار مثانه را مشخص می نماید.

راه های درمانی سرطان مثانه چیست؟

در سال 2019 و اوایل2020، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) چند داروی جدید را برای درمان سرطان مثانه در تمام مراحل تأیید کرد و از ارائه درمان های بیشتر در آینده ای نزدیک خبر داد. در ادامه ی مطلب، نمایی کلی از درمان های کنونی سرطان مثانه را مشاهده می کنید. بسته به میزان پیشرفت سرطان درمانهای متفاوتی وجود دارد.

تومورهای سطحی مثانه:

  • تراش دادن تومور از طریق مجرا (TUR)
  • تزریق مواد داخل مثانه ای پس از TUR که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل تومور می گردد.
  • تراش مجدد تومور در صورت عود

درمان های سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی (NMIBC)

درمان این نوع سرطان مثانه، معمولاً از طریق جراحی با روشی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) و سپس تزریق های داخل شکمی با دارویی به نام گورین کالمت باسیلوس (BCG) انجام می شود. BCG یک واکسن باکتریایی است که در ابتدا برای ایمن سازی بدن در مقابل توبرکلوزیس استفاده می شد، اما امروزه می تواند واکنش ایمنی وسیعتری در برابر سلول های سرطانی ایجاد کند.

 
این دارو، قطعاً تأثیر درمان را در بیمارانی که تومور آنها برداشته شده است، بیشتر می کند؛ با این حال، بیش از نیمی از بیماران، در عرض یک سال عود مجدد این بیماری را تجربه می کنند و برخی دیگر به طور کلی به درمان با داروی  BCG پاسخ نمی دهند. دارو های شیمی درمانیِ داخل شکمی (جمسیتابین و میتومایسین)، برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی با درجه های بالاتر استفاده می شوند.

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

عکس تزریق آمپول ب ث ج در مثانه

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی

گزینه های درمانی جدید برای سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی عبارتند از:

-نسخه ی جدیدی از داروی گورین کالمت باسیلوس (BCG) که هنوز در حال توسعه است، VPM1002 نام دارد. آزمایشات بالینی نشان می دهند که این روش درمانی برای بیش از نیمی از کسانی که به درمان با BCG استاندارد پاسخ نداده اند، مؤثر است.

– نوعی ژل میتومایسین به نام UGN101 سازمان غذا و داروی آمریکا، اخیراً برای درمان سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی درجه پایین، یک طرح با اولویت بازنگری را به این دارو اختصاص داده است. در یک آزمایش بالینی، 59% از بیماران مبتلا به سرطان مجدد، با این دارو به طور کامل درمان شدند و 84% از آنها طی یک سال عود مجدد سرطان را تجربه نکردند.

– نسخه جدیدی از اینترفرون (سیتوکین)، نادوفاراژن فیرادنوت نامیده می شود. درحالیکه، این روزها از اینترفرون زیاد استفاده نمی شود، 53% از بیماران مبتلا به سرطان مثانه درجه پایین، با مصرف نادوفاراژن فیرادنوت به نتایج خوبی دست یافتند اما به درمان با BCG پاسخ ندادند.

در آزمایشات بالینی این دارو، 41% از بیماران طی یک دوره ی 16 ماهه به بهبودی کامل دست یافتند.

در یک کارآزمایی بالینی کوچک برای داروی تنظیم ایمنی دیگری به نام دوروالوماب (یک داروی ضد  PD-L1) همراه با داروی اولاپاریب (یک مهارکننده ی  PARP1 با نام تجاری لینپارزا)، 50% از بیماران پیش از برداشتن تومور، پاسخ های پاتالوژیکی کاملی را نشان دادند. داروی آتزولیزوماب (تسنتریک) نیز یک داروی ضد  PD-L1است که به عنوان یک درمان کمکی برای سرطان مثانه تهاجمی، در بقای بدون بیماری طولانی مدت با شکست مواجه شده است.

درمان سرطان مثانه متاستاستیک و پیشرفته

سازمان غذا و دارو در دسامبر 2019، داروی انفورتومب ودوتین را برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مثانه پیشرفته، که به درمان با شیمی درمانی یا داروهای تنظیم کننده ایمنی پاسخ نداده بودند، تأیید کرد. با این که داروهای آتزولیزوماب و پمبرولیزوماب، قبلاً توسط سازمان غذا و دارو به عنوان درمان خط اول سرطان مثانه متاستاستیک تأیید شده بودند، بعد ها مشخص شد که این دو دارو فقط برای بیمارانی مؤثرند که سرطان های مثبت PD-L1 دارند، بنابراین استفاده از این دارو های ایمنی، به گروه کوچکی از بیماران محدود می شوند.

همچنین در دسامبر 2019، سازمان غذا و دارو، ترکیبی از دو داروی انفورتومب و پمبرولیزوماب را بر اساس میزان پاسخ اولیه 63% از بیماران و کنترل بیماری 90% ، یک طرح درمانی موفق اعلام کرد. این نتایج واقعاً عالی هستند. استفاده از داروی آتزولیزوماب همراه با شیمی درمانی, به عنوان درمان خط اول سرطان نتایج امیدوارکننده ای داشت، اما ترکیبی از دو داروی ایمنی (دوروالوماب و ترملیموماب) در مقایسه با شیمی درمانی به تنهایی، با شکست مواجه شده است.

نحوه پیگیری پس از درمان سرطان مثانه

ممکن است احتیاج به شیمی درمانی یا اشعه درمانی باشد. به دلیل احتمال زیاد عود سرطان مثانه انجام سیستوسکوپی کنترل ضروری است.

تومور عمقی مثانه

در بیمارانی که سرطان مثانه به لایه های عمقی رسیده است، روش انتخابی درمان برداشتن کامل مثانه می باشد. پس از عمل برای بیمار با استفاده از روده کیسه ای به جای مثانه درست می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.6/5 - (16 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مجید شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    باعرض سلام
    متاهل 39 ساله
    3ساله ازدواج کردم
    بعلت عدم باروری آزمایش اسپرم گرام در دو نوبت به تاریخهای اردیبهشت 97 و آذر 97 دادم درنوبت دوم آزمایش تعداداسپرم موتایل و پروگرسیو کاهش پیدا کرده
    نوبت اول تعداد 13.5 میلیون و در نوبت دوم 6 میلیون ضمنا بعد از آزمایش اول سه ماه ویتامین E و قرص wellman مصرف کردم علت این کاهش چیست؟ وبرای افزایش چه اقداماتی انجام دهم؟
    باسپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      کاملا قابل قبول است
    2. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۷ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      منظورتون برای باروری مشکلی نداره این فاکتورهای جدید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر F یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1170 مشاهده پرسش
    سلام آزمایش اسپرم من هم از لحاظ تعداد و حرکت و مورفولوژی ضعیف هست. یه مدت آمپول سینال اف به صورت یک روز در میان استفاده کردم وضعیت اسپرم خوب شد ولی دکتر گفت باید سینال اف و اچ سی جي رو با هم استفاده کنم. الان که استفاده کردم وضعیت چندان تغییری نکرده. می تونم فقط آمپول سینال اف بزنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      باید بیایید معاینه02122642744
  • تصویر کاربر خلفان جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    باسلام
    آقای دکترببخشید آزواسپرمی درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      از بيضه نمونه برداري كنيد تا مشخص شود
  • تصویر کاربر ملودى سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام،وقت بخير. ازمايش اسپرم همسرم رو در فايل ضمميمه فرستادم. با توجه به اينكه در سونوگرافى داپلر اثرى از واريكوسل نبود و فقط يك كيست با اندازه ١٢ ml در بيضه سمت راست بالاى اپيديديم داشت. حالا با اين نتيجه ازمايش مشكل از چيه كه هم تحرك و هم مورفولوژى انقدر كمه؟(باتوجه به اينكه همسرم سيگار و الكل مصرف نميكنه و زندگى سالمى داره) ايا ميشه با دارو درمان بشه؟ و اينكه باردارى به صورت طبيعى امكان پديزه؟
    1. تصویر کاربر ملودى دوشنبه ۱۹ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      یه مورد دیگه اقای دکتر اینکه موقع انزال هیچ وقت مایع منی همسرم هیچ جهشی نداره.در ضمن 35 ساله هستن.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      حرکت ضعیف است بیایید معاینه۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سارالروند شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام.این آزمایش اسپرموگرام همسرمه با سن37سال لطفا نظرتونو بگید و اینکه به نظر شما تعداد اسپرمشون خوبه؟؟و درصد آبنرمال اسپرمشون به نظرتون زیاد نیست؟؟؟با این درصد میشه زود باردار شد؟؟؟یا نه باید حتما دارو استفاده کنن؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سارالروند سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      ۳ساله اقدام کردیم و نشده.درصد آبنرمالشون زیاده.لطفا چند تا دارو و مکمل بگید که استفاده کنن و این درصده پایین بیاد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام
    من سندرم کلاین فلتر هستم 26 سالم هست و متاهل هستم، با همسرم تمایلی به فرزند آوری نداریم
    ازمایش سمن دادم دو بار ، در هر دو آزمایش نتایج به صورت ذیل بود :
    Liquefaction: 45 min at 37.0 C
    Color and Smell: Oyster White, Fishy Smell
    Viscidity: 0
    Agglutination: 0 0
    Aggregation: 0
    Semen Vol: 3.00ml
    Semen pH: 8.00
    Sperm Count: 0.00
    Motile Sperms: 0.00
    Progressive Sperms: 0.00
    Normal Morphology: 0.00
    Progressive: 0.00%
    Non-Progressive: 0.00%
    Motile: 0.00%
    immotile: 100.00%
    normal morphology: 0.00%
    abnormal morphology: 100.00%
    Head Deficiency: 100.00%
    Neck Deficiency: 0.00%
    Tail Deficiency: 0.00%
    Tertozomia Index: 1.00
    Sperm Deformity Index 1.00
    RBC: 1-2 abnormal
    Spermatogenic: 0-1
    Epihelial Cells: 0-1
    WBC: 0-1
    این متن هردو آزمایش هست آزمایش ها به فاصله 10 روز گرفته شدند از هم و برای هر کدام از انزال آخر بیش از 60 ساعت گذشته بود. من سندرم کلاین فلتر هستم بیضه ها کوچک هستند و اندازه آلت 12.5 سانت می باشد. تحت مراقبت با هورمون تستوستورن (ماهی یکبار) و کلسیم دی (هر روز) هستم توسط دکتر باقر لاریجانی

    سوال من اینجاست که آیا من احتمال باروری دارم یا خیر ؟ اگر احتمالی نیست میتونم بدون عمل وازکتومی بدون کاندوم با همسرم نزدیکی داشته باشم ؟ آیا ترسی هست یا خیر ؟ من و همسرم هر دو به باروری و فرزند آوری علاقه ایی نداریم و هرگز هم نخواهیم داشت.
    ممنون میشم پاسخ سوالمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Yosef شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    ازمایش اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبداله شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر در آزمایش سمن من میزان اسپرم بعد از ۸ ماه از وازکتومی در شمارش با دستگاه صفر و با شمارش دستی ۱ و نیم میلیون با حرکت بسیار کم یا بدون تحرک است ،آیا هم اکنون ناباروری مسجل است؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر عبداله شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر در آزمایش سمن من میزان اسپرم بعد از ۸ ماه در سمارش با دستگاه صفر و با شمارش دستی ۱ و نیم میلیون با حرکت بسیار کم یا بدون تحرک است ،آیا هم اکنون ناباروری مسجل است؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۷ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام
    ۲۲ سالمه و سال پیش به دلیل کم پشتی و ضعیف بودن رشد موی صورتم به دکتر غدد مراجعه و ازمایش دادم
    Testestorone : 4.9 ng/dl
    Prolactin : 42.5 ng/dl

    ازمایش اسپرم + سونوگرافی بیضه هم دادم
    سونوگرافی : واریکوسل خفیف راست
    اسپرم رو هم عکسش رو فرستادم براتون
    سوالم این هستش که من سندرم کلاین فلتر یا چیز دیگه ای دارم ؟
    نابارورم ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۰ آذر ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر جواب نمیدی؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      نه نگران نباش
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید. 40 ساله هستم ومدت 8 سال از ازدواجم میگذرد. تمایلات جنسی من کم شده تاجایی که در یک ماه یک یا دو نوبت نزدیکی دارم.در ضمن موقع نزدیکی در 30 ثانیه اول ارضاء میشوم و دیگر حداقل برای مدت 2 ساعت امکان نزدیکی وجود ندارد خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. با تقدیم احترام رضا سبزواری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      باید چکاپ کامل انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب