اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر iman پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    باسلام بنده 27 سال سن دارم طبق آزمایشهای دوره ای پروتیین در ادرار دیده شده و عدد آن طبق آزمایش 1338 است لطفا راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر داخلي كليه
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی میخواستم راهنمایی کنید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      هر ٦ ماه بررسي مجدد از نظر رشد انها
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.
    خانمم شب اداری دارد یعنی از وقت طفولیت داشته ولی متاسفانه خانواده به فکرش نشدند. خودم پیش متخصص کلیه بردم . آزمایش های گفت بگیرید و گرفتیم گفت از نظر کلیه مثانه موردی ندارد و یک قرص سفید رنگ کوچک بود داد و گفت خوب میشه خارجی اش خوب بود تا حدودی اما از اونجا که هم کمیاب بود و هم گران نتوانستیم تهیه کنیم ایرانی اش هم هیچ افاقه ای نکرد، این ازمایش رو براتون فرستادم متاسفانه سونوگرافی اش رو گم کردم. یادمه قرصش برای کسایی که خون دماغ هم می شدند تجویز میشده. وقتی دوباره پیش متخصص رفتیم گفت باید براتون زنگ های هشدار دهنده ای هست تجویز کنم که ما نخواستیم. ممنون میشم جوابم بدین خانمم از نظر روحی خیلی خراب هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر داخلي كليه برويد
  • تصویر کاربر رها پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام.لطفا رژیم غذایی در افراد با کراتینین بالا را توضیح بفرمایید.
    کراتینین ۱.۷تا۲
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر نفرولوگ برويد
  • تصویر کاربر سمیه چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر
    خانمی هستم 31 ساله
    دکتر از ناحیه سمت راست کمر و شکم رنج میبرم ؟
    دکتر ازمایش خون و ادرار
    سونو گرافی کلیه ومثانه ولگن
    گرفتم هیچی نشان نداده است دکتر وقتی به بیمارستان میروم فقط مسکن تزریق میکنند لطفا راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر سونو نرمال است مهم نيست
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    دکتر باسلام و خسته نباشید بنده شنبه 22/8/95 تحت عمل فوق تو بیمارستان سینا و با حضور دکتر علیرضا میر قرار گرفتم اما 3روز کامل اجازه تکان خوردن از تخت را ندادن و الان بعد از 10 روز اجازه کار رو نمیدن خلاصه کلا ادرار خونی دارم و احساس میکنم موضوعی رو مخفی کردن از بنده اما پاسخگو هم نیستند و دبل جی هم گفتن بعد 3هفته در میارن ایا بنظر شما به کلیه ام اسیبی زدن که از جواب یا مدت درمان رو افزایش دادن ممنون میشم جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      از دكترتان بپرسيد
  • تصویر کاربر مهيا دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد ،اقاي دكتر در سونوي مادرم فولنس خفيف در كليه راست رويت شده،ميخاستم درباره فولنس و خطرات ان سوال كنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر افسر دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام،
    من هفته پيش درخصوص كيست كليه از طريق سايت توضيحاتي دادم و سئوالم رو پرسيدم كه فرموديد حتما پيگيري كنم. تصميم دارم در مطب خدمت برسم و نتايج آزمايشات و سيتي اسكن رو بيارم خدمتتون، متاسفانه طول روز به مطب زنگ ميزنم پيغام داده ميشود كه از ٤ تا ٦ و يا ١٠ تا ١٢ تماس بگيرم، اما در اين ساعات كسي جواب تلفن را نميدهد. مزاحم شدم براي دوشنبه يا سه شنبه، اول يا دوم آذرماه در مطب خدمت برسم. با سپاس از مساعدت جنابعالي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بعد از تعطيلات تشريف بياوريد
    2. تصویر کاربر افسر شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام. ممنونم
      چشم، خدمت ميرسم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عليرضا شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت دكتر عزيز
    خانم بنده 5 ماهه باردار مي باشد و در سونوگرافي آنومالي به عمل آمده كليه راست جنين پسر هيدرونفروز حدود 10 ميلي متر در آستانه گريد 3 دارد. آيا اكنون مي شود اقدامي كرد. يا بعد از تولد بايد اقدام نمود. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      كار من نيست
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشیدخدمت جناب دکتر .آیا با سنو گرافی تومور فتوکرو موسایتوما مشخصه؟ کسی که این تومور رو داشته باشه مدام فشارش بال میره یا ضربانش مدام بلا میره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مطلب سايت من را بخوانيد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب