متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.8/5 - (30 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    یک سال پیش منی من رنگش قهوای شدرفتم دکترگفت چیزی خاصی نیست ودارونوشت وخوب شدم اما الا بازهم رنگ منی من قهوای شده نگرانم کرده.ایادوباره برم دکتریا داروچی بخورم که مشکلم حل بشه.اعصابم ریخته بهم
    1. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۶ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      جوابی نیست که اقای دکتر
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۶ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      یک سال پیش رفتم دکتربراقهوای شدن منی دکترگفت چیزخاصی نیست ودارونوشت الا بازم همونجوری شدم چیکارکنم برم دکتریاداروچی بخرم که مشکلم حل شه
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      ازمايش دهيد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شایان چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من 18 سالمه حدودا 5 ساله خودارضایی می کنم چند وقتیه وقتی چند روز خودارضایی نداشته باشم بلور های ژله ای به رنگ نارنجی همراه اسپرم خارج می شه .دلیلش چیه؟.ایا خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      ازمايش دهيد
  • تصویر کاربر منصور شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 1620 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.
    اقای دکتر بنده نه ماه قبل رابزه ی جنسی داشتم که بعد از یک هفته ترشحاتی از الت تناسلی بنده شروع شد که بلافاصله اقدام به درمان نمودم.
    با گذشت نه ماه هنوز صبح ها حدود یک قطره ترشحات وجود داره.
    در طول این نه ماه دچار تورم پروستات شدم و بستری شده انتی بیوتیک وریدی هم مصرف کردم.
    خیلی نگرانم.ایا سوزاک عیر قابل درمان هست؟
    داروهای زیادی مصرف کردم که هیچ کدام اثر گدار نبودن.
    امپول پنی سیلین
    داکسی سایکلین
    امپول سفتریاکسون
    کپسول فکتیو
    کپسول تاوانکس
    قرص افلوکساسین
    سیپروفلوکساسین وریدی
    کپسول ویموکس
    آمپول اسپکتینومایسین
    قرص نالیدیکسیک اسید
    آقای دکتر تو ردپو خدا منو راهنمایی کنین. زندگیم تو بد وصعیتیه. ممنونم میشم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      ازمايش وكشت جديد دهيد بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر منصور چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام اقای دکتر. خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتین و جواب دادین. بنا بر امر شما آزمایش کشت و اسمیر دادم تو نتیجه باکتری (staphylococci aureus) نشون داده.نتیجه رو براتون کامل نوشتم.
      اقای دکتر چون ساکن مناطق مرزی ایرانم امکان اومدن به تهران رو ندارم. نه ماه هستش درگیر هستم و تحت درمان سوزاک.اما بی فایده بوده.لطفا راهنماییم کنید. خیلی ممنونم از شما.

      Culture: staphylococci aureus Growth

      Sensitivie to: Co-trimoxazole & Nitrofurantion & Imipeneme

      Intermediate to: Cefotaxime & CEFOXITIN & Ciprofloxicine

      Resistant to: Nalidixic acid & Ampicillin & Cephalothin
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      تنها راه درمان قطع دارو میباشد وبیخیالی
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ملیکا چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 852 مشاهده پرسش
    طول الت تناسلی مردان 12 سانت باشه عادیه یا خیر و این ک دهانه واژن زن چقدر باشه کسی ک میخواد بره بار اول رابطه داشته باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      اندازه نرمال است
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام ...اینجانب جوان ۲۵ساله مدت حدود شش سال است مخصوصا درفصول سرد سال بعداز ادرار چند قطره خون می آید وهیچ علائم دیگری نداشته ام ولی مدتی که خیلی حساس شده ام درد درناحیه دوکلیه موقع زیاد سرپا ایستادن میکنم...در ضمن بنده اضافه وزن زیاد وعادت های غلطی چون کم آب خوردن ونگه داشتن ادرار و...هستم ودرطول شبانه روز در بهترین حالت بیشتر از چهار بار تخلی و دستشویی نمی روم .....واقعا میترسم چیز خاصی باشه ....آخرین کلام اینکه بسیار تلقین در بنده اثر میگذاره و....ممنون میشم اگر جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      ازمايش ادرار وسونو بدهيد
  • تصویر کاربر دانا سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر وقت بخیر
    دکتر تقریباً یه سالی میشه آلتم دچار سوزش و پوسته پوسته شدن شده. مثلا اول یه کوچولو وسطش پوسته پوسته شد بعد چن ماهی ادامه یافت و در حال حاظر هم داره رواج پیدا میکنه. کل آلت تناسلی‌ام رو گرفته و دچار سوزش شدید و خارش و پوسته پوسته شدن آن شده. مثلا بعد از خودارضایی دیگه خیلی سوزش داره و کلاً پوسته پوسته میشه و چن روز بعد اون پوسته‌هاش خشک میشه و پوست می‌اندازه. خیلی عذابم میده میشه لطف کنید راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    ..... ....:
    سلام اقای دکتر پسرم هیپوسپادیاس انجام داد اما از نوع خفیفش که همراه اون ختنه هم شد الان یک سالشه اما الان دو هفته از عملش میگذره اما هنوز نگاه میکنم مجاری اداریش مثل قبل پیش دکترشم که بردمش میگه نه عملش عالی بود مشکلی نداره خیالتون راحت اما نظر خودم با قبلنش فرقی نداره الان خیلی ذهنمو درگیر کرده لطفا جوابمو بدین که جای نگرانی داره یا نه.. البته زمانی هم که عمل شد براش سوند قرار نداد گفت نیاز نداره بچه اذیت میشه ایا درسته اشکال نداره
    1. تصویر کاربر محسن سه شنبه ۶ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      پاسخ ندادین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نورالدین سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    فتق بالای بیضه را دو روزقبل عمل کرده ام چون به پزشک معالج برای پاسخ اطمینان ندارم و ممکنه توجیحاتی غیر تخصصی بکنه لذا جنابعالی خواستم بپرسم
    که
    چرا درست بعد از عمل محل واطراف جراحی ورم کرده است دلیلش چیه و چه راه حلی داره آیا عود کرده ؟
    آیا جراحی خوب انجام نشده ؟
    در هر حال
    آیا با عمل مجدد قابل درمان هست؟
    ویا چه خطراتی بنده را تهدید میکنه ؟
    ممنون
    قلاوند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وققتون بخیر باشه .. خسته نباشید
    جناب دکتر من هیپوسپادیازیس دارم که سوراخش تقریبا در وسط آلت و نزدیک تر به بیضه ها هستش...پوست آلت شدیدا حساسه و از سن شش ماهگی تا 14 سالگی پنج یا شش بار عمل جراحی کردم ولی به هیچ عنوان این مجرای اضافی بسته نشد.
    بعد از مدت ها دومین مجرا هم به قبلی اضافه شد ولی نزدیک به سر آلت
    میخواستم ازتون بپرسم و راهنماییم کنین که اول اینکه میشه توی این ست .. 26 سالگی برای عمل جراحی که چندین بار انجام شده ی نتیجه ی خوبی نداشته اقدام بشه؟
    و اینکه آیا شامل معافیت از خدمت میشم یا خیر؟ فیستول آلت تناسلی رو توی بخش نامه زدن معاف دائم میخواستم مطمئن شم که همین مشکلی هستش که من ندارم یا خیر؟
    ممنونم که وقت گذاشتین و متن رو خوندین تشکر
    اگر ممکنه پاسخ رو برام ایمیل کنین
    پیشاپیش ممنونم از محبت و راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      وقتتون بخیر جناب دکتر فرمودین عکس بفرستم براتون ... خدمت شما
      دومین فیستولی که عرض کردم خدمتتون مشخص نیست و یه تیکه پوست روش هست
      ولی خوب موقع دفع، ادرار ازش خارج میشه..توی یکی از عکس ها مشخص کردم کدون قسمت هستش دقیقا
    3. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      وقتتون بخیر جناب دکتر فرمودین عکس بفرستم براتون ... خدمت شما
      دومین فیستولی که عرض کردم خدمتتون مشخص نیست و یه تیکه پوست روش هست
      ولی خوب موقع دفع، ادرار ازش خارج میشه..توی یکی از عکس ها مشخص کردم کدون قسمت هستش دقیقا
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد جراحي كنيد
    5. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام مجدد
      پس امکان جراحی هست
      جسارتا نفرمودین فیستول هستش که باعث معافیت میشه یا خیر؟ یعنی فیستول همین مشکلی که هست که من دارم؟؟؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      نميدانم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    احساس احتباس ادرار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ آذر ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو كنيد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب