اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متاستاز سرطان پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بر غده ی پروستات که مسئول ایجاد مایع  منی است، تأثیر می گذارد. پروستات در زیر مثانه قرار دارد. در این مقاله به بررسی سرطان پروستات بدخیم و روش های درمانی آن میپردازیم.

مردان با افزایش سن، در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. با توجه به آمار موسسه ملی سرطان، حدود 20 درصد از مردان، سرطان پروستات را در طول عمر خود تجربه خواهند کرد.

پزشکان، بسیاری از سرطانهای پروستات را، در مراحل اولیه بیماری تشخیص می دهند، اما سرطان پروستات می تواند پیشرفت کند. زمانی به آن پیشرفته یا بدخیم می گوییم که به قسمت های دیگر بدن گسترش یافته باشد. ( متاستاز )

چگونه سرطان پروستات رخ می دهد؟

سرطان پروستات هنگامی رخ می دهد که سلول های پروستات جهش پیدا کرده و شروع به رشد غیرطبیعی کنند. آن ها با سرعت کنترل نشده تقسیم می شوند. در برخی موارد، سلول ها می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. سلول های سرطانی می توانند از طریق بافت، خون یا سیستم لنفاوی گسترش پیدا کنند.

پس از اینکه یک پزشک سرطان پروستات را تشخیص داد، آزمایش هایی درخواست می دهد تا ببیند آیا سرطان به سایر نقاط بدن گسترش یافته است یا اینکه سرطان چه میزان از بدن را تحت تاثیر قرار داده است. پزشکان سرطان پروستات را از مرحله ی یک تا چهار طبقه بندی می کنند. مرحله ی چهار پیشرفته ترین شکل سرطان و موضوع این مقاله است.

 

 

سرطان پروستات مرحله ی چهار، سرطان پروستات بدخیم است که به گره های لنفاوی لگن گسترش یافته یا حالب ها را مسدود کرده است. حالب ها  لوله هایی هستند که کلیه ها را به مثانه وصل می کنند.

پزشک هر سلول سرطانی بدن را آزمایش میکند تا تعیین کند که آیا سلول های اضافی از پروستات به آن ناحیه گسترش پیدا کرده اند یا خیر. حتی اگر سرطان در استخوان تشخیص داده شود.

انواع سرطان پروستات بدخیم

دو نوع سرطان پروستات مرحله ی چهار وجود دارد:

مرحله ی چهار D1

در این نوع، سرطان پروستات به لگن، گره های لنفاوی یا ارگان های اطراف گسترش یافته است. با این حال، سرطان هنوز به مناطق دورتر گسترش نیافته است.

مرحله ی چهار D2

در این نوع، سرطان به اندام های دورتر مانند ستون فقرات، لگن، دنده ها و دیگر استخوان ها گسترش یافته است. متاسفانه درمان این مرحله از سرطان پروستات بسیار سخت است، اما قابل درمان است.

عوامل خطر

با توجه به آمار بنیاد سرطان پروستات، یکی از شاخص ترین عوامل سرطان پروستات سن است. حدود 65% از سرطان های پروستات، در مردان بالای 65 سال تشخیص داده می شوند.

دیگر عوامل خطر برای سرطان پروستات عبارتند از:

سابقه ی خانوادگی

مردان دارای پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات، دو برابر سایر افراد، در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

نژاد

مردان آفریقایی _آمریکایی بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

محققان همچنین در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند. رژیم های کم سبزیجات و یا با کلسیم بالا، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی ارتباط دارند.

چگونه سرطان پروستات گسترش می یابد؟

سلول های سرطانی می توانند به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. اگر این اتفاق رخ دهد، پزشکان می گویند: سرطان متاستاز داده است.

مناطقی از بدن که امکان گسترش سرطان پروستات در آنها وجود دارد، عبارتند از:

✔ استخوان

✔ مغز

✔ کبد

✔ ریه

✔ گره های لنفاوی، معمولا در اطراف لگن

علائم سرطان پروستات

از آنجا که پروستات بسیار نزدیک به محل خروج ادرار از بدن است، بسیاری از علائم سرطان پروستات بر روند ادراری تأثیر می گذارند. نمونه هایی از این علائم عبارتند از:

✅ درد کمر یا لگن

خون در ادرار یا مایع منی

✅ سوزش یا درد بعد از ادرار کردن

✅ اشکال در تخلیه ی کامل مثانه

✅ اشکال در شروع جریان ادراری

✅ فوریت در ادرار کردن به صورت ناگهانی

✅ جریان ضعیف ادرار

درمان سرطان پروستات بدخیم

درمان سرطان پیشرفته پروستات اغلب بر کاهش یا توقف گسترش سلول های سرطانی تمرکز می کند. معمولا با گذشت زمان مرد مبتلا به سرطان پروستات بدخیم ، تحت درمان هایی مانند برداشت پروستات، اشعه درمانی یا شیمی درمانی برای کشتن سلول های سرطانی قرار می گیرد. اگر این درمانها، پیشرفت سرطان پروستات را متوقف نکنند، ممکن است از روش های دیگر استفاده شود.

پزشکان در دانشگاه مکزیک معتقد هستند، که درمان هورمونی درمان استاندارد برای سرطان متاستاتیک پروستات است. با این وجود، درمان های دیگری نیز وجود دارد که ممکن است پزشک از آنها استفاده کند.

درمان های هورمونی

با متوقف کردن هورمون هایی که می توانند به رشد سرطان کمک کنند، درمان های هورمونی اغلب می توانند، جلوی گسترش سرطان پروستات را بگیرند. این درمان به همراه شیمی درمانی، پس از عمل جراحی خارج کردن بیضه ها، برای کاهش تولید هورمون به پروستات ممکن است، تجویز شود.

درمان دارویی پروستات

بعضی از داروهای هورمونی که پزشک برای سرطان پروستات بدخیم تجویز می کند، عبارتند از:

1- آبیراترون: این دارو اغلب با پردنیزون تجویز می شود. نشان داده شده است که این دارو پیشرفت درد را کاهش داده و باعث افزایش کیفیت زندگی می شود.

2- اِنزالوتامید: این دارو می تواند خطر ابتلا به سرطان را بدون عوارض ناخواسته ی شیمی درمانی، از جمله تهوع و ریزش مو، کاهش دهد.

سایر گزینه های درمان

علاوه بر درمان های هورمونی، پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کاهش متاستاز سرطان پروستات تجویز کند. از جمله این درمانها:

شیمی درمانی

شیمی درمانی شامل مصرف داروهایی است که به سرعت سلول های در حال تقسیم را می کشند. نمونه هایی از داروهای شیمی درمانی که برای درمان سرطان پیشرفته پروستات مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

☑ میتوکسانترون

☑ دوستاکسل

☑ پاکلیتاکسل

☑ استراموستین

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی باعث می شود سلول های سیستم ایمنی بدن بسیار قویتر و موثرتر با سرطان مبارزه کنند. نمونه هایی از درمان های بیولوژیک عبارتند از:

☑ تجویز عوامل تحریک کننده کولونی

☑ اینترفرون

☑ اینترلوکین یا آنتی بادی های مونوکلونال

تشخیص بزرگی پروستات

داروهای مورد استفاده برای درمان متاستاز استخوان

اگر سرطان به استخوان گسترش پیدا کند، پزشکان می توانند چندین دارو تجویز کنند تا شکستگی و درد استخوان ها کاهش یابد. نمونه هایی از داروهایی که برای درمان درد استخوان استفاده می شود، عبارتند از:

☑ دنوسوماب

☑ زوفیگو

☑ زولدرونیک

در حال حاضر محققان در حال آزمایشات بسیاری برای کشف درمان های جدید برای سرطان پروستات، هستند.

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

برای پرسش از دکتر بر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

3.9/5 - (33 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهران شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    بنده 25سالمه پسر ومجرد هستم چند وقت پیش ازت مشاوره گرفتم که روی الت تناسلی م یه چیزهای وجود داره که شبیه جوش هستش اگه فشارش میدی یه سفیدی ازش میاد وزحمت کشیدی جواب دادی وحالا متوجه شدم در همان جا یعنی محل جوش مانند مو زائد به وجود امده .اگه لطف کنیدراهنمایم کنی چکار کنم ایا نگران کننده هست یا نه؟ وبه دکتر پوست مراجعه کنم یا دکتر ارولوژی؟
    ممنون از محبت گرمت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر فرشید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر.ی سوال داشتم از خدمتتون.من ی جوان23ساله ام درناحیه زیر شکمم ونقطه اتصال الت به شکم دورالتم هم سمت چب هم سمت راست دوزایده گوشتی کوچیک وجودداره که هیچ دردیم نداره میخاستم ببینم اسم این بیماری چیه؟ایامشکلی برای ازدواج محسوب میشه؟قابل عمل جراحی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سید شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    ( این پرسش با توجه به عدم دریافت پاسخ پس از 5 روز ، به دلیل احتمال مشکل در ارسال مجدداً ارسال می شود )
    جناب آقای دکتر کرمی - استاد محترم و قاری بین المللی قرآن مجید و پزشک فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری
    با سلام و عرض ادب
    احتراماً ، اینجانب که افتخار آشنایی با حضرتعالی را نخست در جلسات مرحوم استاد مولایی (که خداوند ایشان را در جوار رحمت بی کرانش در اعلی علیین مهمان قرآن و اهل بیت پیامبر فرماید) در مسجد الرضا علیه السلام داشته ام سؤالی از محضرتان دارم که با توجه به ایمان و اعتقاد راسخی که در شما سراغ دارم و نیز مدارج علمی و تخصص پزشکی شایسته تر از جنابعالی را در پاسخ به آن نیافتم .
    قطعاً ما انسانها عاجزتر از آنیم که به رموز خلقت خداوند پی ببریم . در قرآن کریم خوانده ایم که خلقت مخلوقات و به ویژه خلقت انسان سراسر از حکمت خدا خبر می دهد و هیچ کاستی و نقصی در آن نمی توان یافت و تغییر و تبدیل در آفرینش باری تعالی مورد نهی و مذمت قرار گرفته است .
    سؤالی این حقیر این است که چطور ممکن است در خلقت بی نقص و عیب خدا وجود پوست زائدی را در ناحیه تناسلی پسران قبول کنیم که انسانها مکلف بر برداشتن آن باشند . آیا این کار تغییر و دخالت در خلقت خدا محسوب نمی شود .
    آیا این موضوع به لحاظ علمی صحیح است ؟ آیا دلایلی که از نظر سلامت و بهداشت عنوان شده از نظر شما مورد تأیید است و یا به اثبات رسیده است که علت برخی بیماری های این عضو ختنه نشدن بوده است ؟
    آیا این که گفته می شود عمل ختنه از جهت کاهش شهوات و لذات جنسی است مورد تأیید است و اگر چنین اثری دارد آیا خداوند با قرار دادن گیرنده های عصبی بسیار زیاد و حساس در این ناحیه زمینه چنین موضوعی را ایجاد نموده آنگاه انسانها را به انجام عملی که موجب کاهش و تخفیف آن شود امر یا توصیه فرموده ؟ چگونه این تناقض را می توان توجیه کرد ؟
    آیا انجام این عمل حقیقتاً از تعالیم مذهبی و از تکالیف ادیان به انسانهاست یا نظیر بسیاری از خرافات که به اسم دین و مذهب به خورد مردم داده اند این موضوع نیز جایگاهی در تعالیم الهی ندارد و صرفاً یک عمل خرافی مذهبی است که چه بسا مرتکبین آن ندانسته مرتکب گناه تغییر در خلقت خدا می شوند ؟
    من به قرآن و سخن معصومین اعتقاد و ایمان دارم اما تاکنون در قرآن دستوری در این زمینه نیافته ام و روایت متقنی نیز در امر به انجام آن پیدا نکرده ام .
    خواهش می کنم من را راهنمایی فرمایید .
    چند روزی است که خدا فرزند پسری به ما هدیه فرموده و هنوز در ختنه کردن یا سر باز زدن از این عمل شدیداً تردید دارم .
    با تشکر فراوان و آرزوی سلامتی حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بر اساس تحقيقات علمي ثبت شده در دنيا ثابت شده است كه از ١--عفونت ادراري٢--سرطان الت پيشگيري ميكند
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    سلام ،خسته نباشید
    من پسری 24 ساله هستم و مجرد! موقع ادرار قبل از خارج شدن ادرار آلتم خیلی کم میسوزه بعد از ادرار هم یه کم خون میاد میخواستم ببینم مشکل چیه؟
    من عمل واریکوسل و فتق و هیدروسل انجام دادم در ضمن کارمم سنگینه!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۳ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 407 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ببخشید ک دوباره مزاحم شدم آقای دکتر من ازتون چند روز پیش سوال پرسیدم ولی جواب ندادین هنوز خواهش میکنم بهم کمک کنید حدودا یه سال پیش وقتی ک از خواب بیدار شدم دیدم روی التم سمت چپ زیر کلاهک ورم کرده اون موقع خیلی کم بود ورمش گفتم شاید چونکه روی شکم میخوابم ب جایی کشیده شده و خوب میشه ولی از اون وقت تا الان اون ورم تبدیل شد ب یه توده سفت اوایل کوچیک بود اندازه یه تخم ریز مثل برنج ولی رفته رفته اندازه یه بادام شد وقتی ک فشارش میدم و میمالمش اون توده سفت از هم باز میشه و سفتی خودشو از دست میده و شل میشه ولی تو چند ساعت مثل قبلش میشه آقای دکتر لطفا کمکم کنید باور کنید حال روحی منو بهم ریخته نمیدونم چیکار کنم از یه طرف خجالت میکشم به دکتر نشون بدم از یه طرفم بدجور منو درگیرش کرده من 27سالمه گفتم شاید بخواین بدونید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 680 مشاهده پرسش
    سلام. برای جلوگیری از خروج مایع چسبناک هنگام دفع مدفوع چه باید کرد؟ نیاز به مراجعه به پزشک هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      راهي ندارد
  • تصویر کاربر حميد سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر پسرم 10 ماهشه 35 روزگي به روش جراحي ختنه شد فكر ميكنم الان كمي چسبندگي پيدا كرده متاسفانه كسي راهنمايمون نكرد بعد از عمل عكس هاشو براتون ارسال ميكنم ميشه لطف كنين نظر و راهكارتون رو بهم بگين؟ ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      دكتر خودتان
  • تصویر کاربر امیرحسین سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    سوالی داشتم خیلی ممنون میشم پاسخ بدید
    در شبکه اجتماعی تلگرام کانالی داریم مختص ترک خودارضایی
    اگه لطف کنید و این وقت رو داشته باشید ما شما را ادمین میکنیم تا پاسخ سوالات اعضای کانال دراین باره رو بدید و در این امر فرهنگی شرکت کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      وقت ندارم شرمنده
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خسته نباشید
    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    دکتر جان من مدتی هست پهلوهام مثانه هام و بیضه هم درد خفیف داره که مثال هر 24 ساعت 3 ساعت درد خفیف دارم من شهررشت هستم میخوام برم پیش دکتر ا ورولوژی الان خواهشم اینه من هزینه واسم مهمه میخوان اول با دفتر چه برم پزشک عمومی بادفترچه خدمات درمانی بیمارستان بگم این ازمایشهارو واسم بنویسن تا انجام بدم الان من چه ازمایشهای یا سونوگرافیهایی بگم بنویسه که کلیه مثانه وبیشه شاملش باشه برم پیش دکتر ایشون هم که بیضه هارو معاینه میکنن میخوام خیالم راحت باشه .که دوباره رفتم پزشک اورولوژی نفرسته برو این ازمایشهارو انجام بده بیا . ممنون میشم از راهنماییتون ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر شهرام سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 509 مشاهده پرسش
    با سلام
    احترامأ ضمن سلام وعرض ادب حضور استادوهمشهری بزرگوارجناب آقای دکترکرمی،
    چندروزی است درقسمت بالایی آلت تناسلی دردهای ضربان دار وبصورت منقطع ونبض مانند ایجاد وشروع وخاتمه می یابد.خواهشمندم دراین خصوص راهنمایی فرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 9 سال پیش)
      نبايد مهم باشد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب