اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جواب نمونه برداری از پروستات من خوب است یا بد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. روش انجام نمونه برداری از پروستات و رعایت نکات لازم قبل از انجام این آزمایش در این مقاله آورده شده است.

چه مردانی باید نمونه برداری از پروستات انجام بدهند؟

با وجود اینکه 25 درصد از سرطان پروستات، PSA طبیعی دارند ولی با این وجود در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد. پروستات غده ای است که به صورت طبیعی در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته و به اندازه یک گردو می باشد. نقش آن در رابطه با باروری مرد بوده و با ترشح ماده مخصوص باعث توانمند شدن اسپرم های مرد جهت لقاح با تخمک زن و در نتیجه باروری می گردد.

خواندن جواب پاتولوژی پروستات

خواندن جواب پاتولوژی پروستات نیاز به دقت و آشنایی با اصطلاحات پزشکی دارد. این گزارش معمولاً شامل توضیحاتی درباره نوع بافت، تغییرات سلولی و درجه‌بندی سرطان (در صورت وجود) است. در ادامه به بخش‌های مهم گزارش پاتولوژی پروستات اشاره می‌کنم:

1. نوع نمونه

  • بیوپسی (نمونه‌برداری): معمولاً با سوزن از بافت پروستات نمونه‌برداری می‌شود.
  • پروستاتکتومی: برداشت کامل یا جزئی پروستات برای بررسی دقیق‌تر.

2. تشخیص بافت‌شناسی (Histopathology)

  • طبیعی (Benign): بافت بدون تغییرات غیرطبیعی.
  • هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH): بزرگ شدن غیرسرطانی پروستات.
  • پروستاتیت: التهاب پروستات.
  • کارسینوم آدنوی پروستات: شایع‌ترین نوع سرطان پروستات.
جواب آزمایش نمونه برداری از پروستات

3. گریدینگ گلیسون (Gleason Score)

این سیستم برای ارزیابی شدت سرطان پروستات استفاده می‌شود. دو عدد از ۱ تا ۵ داده می‌شود که جمع آن‌ها نمره گلیسون را مشخص می‌کند:

  • نمره 6 یا کمتر: سرطان کم‌خطر
  • نمره 7: خطر متوسط
  • نمره 8 تا 10: سرطان پرخطر و تهاجمی

4. مرحله‌بندی (Staging)

  • T: اندازه و گسترش تومور
  • N: درگیری غدد لنفاوی
  • M: گسترش به سایر اندام‌ها

5. وضعیت لبه‌های جراحی (Surgical Margins)

بررسی می‌شود که آیا سلول‌های سرطانی به لبه‌های بافت برداشته‌شده رسیده‌اند یا خیر.

  • Margin Negative: لبه‌ها عاری از سرطان است.
  • Margin Positive: سلول‌های سرطانی در لبه‌ها دیده شده است.

6. نفوذ به عروق یا اعصاب (Perineural/Vascular Invasion)

وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی در مسیرهای عصبی یا عروقی بررسی می‌شود.

برای تفسیر دقیق‌تر، پیشنهاد می‌شود گزارش پاتولوژی توسط پزشک متخصص اورولوژی یا آنکولوژی بررسی شود تا بر اساس آن تصمیم‌گیری درمانی انجام شود.

التهاب حاد پروستات

یکی از بیماریهای مهم و شایع پروستات سرطان پروستات می باشد. از غده پروستات مردان ماده ای از سلولهای پروستات به نام PSA ترشح و وارد خون می شود که اصولاً اندازه آن کمتر از 4 می باشد و هر چه اندازه آن به صفر نزدیک تر باشد بهتر است.

رنج نرمال Free Psa و مقدار Psa در سرطان پروستات چقدر است؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

مقدار نرمال آزمایش free psa

در سرطان پروستات اندازه PSA در خون رو به افزایش می گذارد و تدریجاً روند صعودی پیدا می کند و از مرز نرمال آن که 4 نانوگرم در میلی لیتر می باشد، روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه بالا می رود. هر چه مقدار اندازه آن در خون بیشتر باشد احتمال سرطان پروستات بالا است. پس نتیجه اینکه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA در خون را باید جدی بگیرید.

کسانی که پدر و عمو و برادرشان به سرطان پروستات مبتلا هستند و یا بودند 4-5 برابر نسبت به افراد طبیعی در معرض سرطان پروستات قرار دارند و اندازه PSA خون این افراد باید از 40 سالگی اندازه گیری شود.

بیوبسی پروستات

آیا عوامل دیگری غیر از سرطان پروستات می تواند PSA خون را بالا ببرد؟

بلی، دستکاری مجرای پروستات و معاینه انگشتی پروستات و تحریک های جنسی و احتباس ادراری و عفونت می تواند باعث افزایش PSA خون شوندکه اغلب در این موارد افزایش به صورت گذرا می باشد و با درمان، پائین می آید. نکته مهم این است که PSA در سرم به صورت آزاد یا Free PSA و ترکیب با پروتئین وجود دارد که در سرطان مقدار PSA آزاد در خون کمتر از نوع ترکیبی ان در خون می باشد.

آیا اندازه گیری PSA خون تنها روش قطعی احتمال سرطان پروستات می باشد؟

در 75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. در مردان مشکوک به سرطان پروستات باید معاینه مقعدی توسط انگشتان و توسط متخصص جراحی کلیه انجام شود. در سرطان پروستات در معاینه قوام پروستات به صورت سفت و مثل سنگ می باشد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد.

توصیه های پیش از نمونه برداری از پروستات

قبل از نمونه برداری رعایت موارد زیر ضروری است.

  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین و پلاویکس باید حداقل یک هفته قبل با نظر دکتر مربوطه قطع شود.
  • عفونت های ادراری باید درمان شود.
  • حداقل سه روز قبل از نمونه برداری از پروستات از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • از شب قبل فقط از مایعات استفاده شود.
  • جهت تمیز شدن روده ها از شیاف بیزاکودیل روز نمونه برداری استفاده نمائید.

آیا بیوپسی پروستات نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی دارد؟

خیر، عموماً بیوپسی یا نمونه برداری به صورت سرپائی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و نیاز به بیهوشی و بستری ندارد.

نمونه برداری از پروستات چقدر طول میکشد؟

مدت زمان نمونه برداری از پروستات حدود 15 دقیقه است.

بیوپسی پروستات

بیمار در روی تخت به حالت نیمه نشسته قرار می گیرد و ابتدا مثل کشیدن دندان با استفاده از آمپول بی حس کننده اطراف پروستات را کاملاً با تزریق، بی حس می کنیم و سپس پروب مخصوص سونوگرافی را آرام وارد مقعد بیمار کرده و محل و اندازه پروستات را با سونوگرافی مشخص می کنیم و سپس با استفاده سوزن مخصوص نمونه برداری تعداد 12-15 قطعه از تمام قسمتهای پروستات برداشته شده و داخل یک ظرف مخصوص ریخته و برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

جراحی زیبایی آلت

آزمایش خونی PSA

آزمایش خونی آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) به صورت عمده برای غربالگری سرطان پروستات در مردان بدون علامت (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) استفاده میشود. این همچنین یکی از اولین آزمایش هایی است که در مردانی که علائمی دارند که ممکن است به دلیل سرطان پروستات ایجاد شده باشند انجام میشود.

بیشتر مردانی که سرطان پروستات ندارند مقدار PSA خونی آن ها کمتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر میباشد. شانس مبتلا بودن به سرطان پروستات با افزایش مقدار PSA بالاتر می رود. وقتی سرطان پروستات ایجاد شود، معمولا مقدار PSA بالاتر از 4 می رود. همچنین اگر مقدار PSA کمتر از 4 باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که مرد به سرطان پروستات مبتلا نیست. حدود 15 درصد مردان با مقدار PSA کمتر از 4 در نمونه برداری سرطان پروستات خواهند داشت.

درمورد راههای کاهش psa بخوانید!

در مردانی با PSA بین 4 و 10 شانس ابتلا ابتلا به سرطان پروستات 1 در هر 4 نفر است. اگر مقدار PSA بالاتر از 10 باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالاتر از 50 درصد است. زمانی که انجام نمونه برداری پروستات برای یافتن سرطان درنظر گرفته میشود، تمام پزشکان از یک معیار PSA یکسان استفاده نمی کنند. بعضی از پزشکان ممکن است با PSA 4 یا بالاتر نمونه برداری را توصیه کنند، درحالی که ممکن است دیگر پزشکان توصیه کنند که این کار در مقدار پایین تر از 4 شروع شود، مانند 2.5 یا 3.

دیگر عوامل مانند سن شما، نژاد و پیشینه خانوادگی شما، ممکن است در این تصمیم گیری موثر باشند. همچنین آزمایش PSA میتواند درصورتی که سرطان پروستات در شما تشخیص داده شده باشد مفید باشد.

  • در مردانی که فقط با سرطان پروستات تشخیص داده شده اند، آزمایش PSA میتواند به همراه نتایج معاینه بالینی و درجه بندی تومور (براساس نمونه برداری مشخص شده، توضیح داده شده) برای کمک به تشخیص این که آیا آزمایش دیگری نیاز است (مانند سی تی اسکن یا اسکن استخوان) استفاده شود.
  • آزمایش PSA قسمتی از مرحله بندی است (مشخص کردن مرحله ی سرطان شما) و میتواند مشخص کند که آیا سرطان شما به غده پروستات محدود است یا خیر. اگر مقدار PSA شما خیلی بالا باشد، احتمال بیتشری دارد که سرطان شما فراتر از غده پروستات گسترش یافته باشد. این موضوع ممکن است روی گزینه های درمانی شما تاثیر بگذارد، زیرا بعضی از انواع درمان ها (مانند جراحی و پرتودرمانی) احتمالا اگر سرطان به گره های لنفاوی، استخوان یا دیگر اندام ها گسترش یافته باشد دیگر مفید نیستد.
  • همچنین آزمایش PSA یک بخش مهم از پایش سرطان پروستات درهنگام و بعد از درمان است.

آزمایش psa

سونوگرافی از طریق مقعد (TRUS)

برای این آزمایش، یک پروب کوچک تقریبا به پهنای انگشت چرب شده و وارد مقعد میشود. این پروب پژواک امواج صوتی که به پروستات تابیده شده را می گیرد. پروب انعکاس امواج را می گیرد، و رایانه آن ها را به یک تصویر سیاه و سفید از پروستات تبدیل میکند.

این فرآیند اغلب کمتر از 10 دقیقه زمان می برد و در مطب پزشک یا یک کیلینیک سرپایی انجام میشود. ممکن است هنگامی که پروب وارد مقعدتان میشود کمی احساس فشار کنید، اما معمولا دردناک نخواهد بود. ممکن است ان ناحیه قبل از انجام فرآیند بیحس شود.

TRUS اغلب زمانی که مرد مقدار بالای PSA دارد یا هنگامی که نتایج آزمایش DRE غیرطبیعی باشد انجام میشود. این آزمایش همچنین هنگام نمونه برداری از پروستات برای راهنمایی کردن سوزن جهت ورود به ناحیه صحیحی از پروستات انجام میشود.

TRUS همچنین در موقعیت های دیگری نیز مفید است. این آزمایش میتواند برای اندازه گیری اندازه پروستات استفاده شود، چیزی که میتواند به تعیین چگالی PSA کمک کند (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) و همچنین ممکن است روی این که مرد چه درمانی بگیرد موثر باشد. همچنین TRUS ممکن است برای راهنمایی هنگام بعضی از درمان ها مانند براکیتراپی (درمان پرتودرمانی درونی) یا کرایوتراپی انجام شود.

روش انجام نمونه برداری پروستات

اگر علائم خاص یا نتایج آزمایش هایی مانند میزان PSA خونی یا DRE احتمال وجود سرطان پروستات در شما را مشخص کردند، پزشکتان نمونه برداری از پروستات را انجام خواهد داد. نمونه برداری فرآیندی است که در آن نمونه های کوچکی از پروستات خارج شده و بعد از آن زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد. نمونه برداری سوزنی استوانه ای روش اصلی است که برای تشخیص سرطان پروستات استفاده میشود.

این روش معمولا توسط یک اورولوژ انجام میشود، جراحی که سرطان های تناسلی و ادراری را درمانی میکند. از TRUS برای مشاهده غده پروستات استفاده میشود، پزشک یک لوله را به سرعت وارد میکند، یک سوزن توخالی وارد دیواره مقعد شده و از آن جا به پروستات می رسد. زمانی که سوزن خارج میشود اسوانه ی کوچکی از بافت پروستات را همراه خود بیرون می آورد. این کار چند بار تکرار میشود. بیشتر اورولوژیست ها حدود 12 نمونه استوانه ای از بخش های مختلف پروستات خواهند گرفت.

گرچه این فرآیند دردناک به نظر می رسد، هر نمونه برداری معمولا فقط کمی احساس ناراحتی ایجاد میکند زیرا با وسلیه نمونه برداری خاص spring-loaded انجام میشود. دستگاه سوزن را در کسری از ثانه وارد و خارج خواهد کرد. بیشتر پزشکانی که نمونه برداری را انجام می دهند ابتدا ناحیه را با تزریق بیحس کننده موضعی در کنار پروستات بیحس میکنند. ممکن است از پزشکتان بپرسید آیا میخواهد این کار را انجام دهد یا خیر.

نمونه برداری از پروستات

نمونه بردای حدود 10 دقیقه زمان می برد و معمولا در مطب پزشک انجام میشود. احتمالا به شما آنتی بیوتیک داده خواهد شد که قبل از نمونه برداری و درصورت لزوم یک تا دو روز بعد برای کاهش خطر عفونت آن را مصرف کنید. برای چند روز کوتاه بعد از این فرآیند، ممکن است کمی احساس سوزش در آن ناحیه داشته باشید و احتمالا متوجه وجود خون در ادرارتان شوید.

همچنین ممکن است مقداری خون ریزی خفیف از مقعدتان داشته باشید، به خصوص اگر هموروئید داشته باشید. بسیاری از مردان متوجه وجود خون در منی خود میشود یا منی زرد رنگ خواهند داشت، چیزی که میتواند تا چند هفته بعد از نمونه برداری ادامه داشته باشد، بستگی به این دارد که چند وقت یک بار ارضا میشوید. نمونه های نمونه برداری شما به آزمایشگاه فرستاده خواهند شد، جایی که آن ها زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد تا مشخص شود آیا حاوی سلول های سرطانی هستند یا خیر.

اگر سرطان مشاهده شود، یک درجه به آن اختصاص داده میشود (بخش بعدی را ببینید). جواب نمونه برداری پروستات چقدر طول میکشد؟ دریافت نتایج معمولا حدود 1 تا 3 روز زمان می برد، اما بعضی اوقات ممکن است زمان بیشتری ببرد.

حتی زمانی که تعداد زیادی نمونه گرفته شود، همچنان نمونه ها بعضی اوقات میتوانند سرطان را نشان ندهد، اگر هیچ کدام از سوزن های نمونه برداری به درون سرطان وارد نشود. این نتیجه به عنوان منفی کاذب شناخته میشود. اگر پزشک شما همچنان شک قوی داشت که شما سرطان پروستات دارید (مثلا به دلیل اینکه مقدار PSA شما خیلی بالا است) ممکن است تکرار نمونه برای برای کمک به ایجاد اطمینان نیاز باشد.

نتیجه آزمایش نمونه برداری پروستات

به همراه درجه سرطان (درصورت وجود سرطان)، گزارش پاتولوژی اغلب حاوی اطلاعات دیگری درمورد سرطان است، مانند:

  • تعداد نمونه های نمونه برداری استوانه ای که حاوی سرطان بوده اند (برای مثال 7 مورد از 12 مورد)
  • درصد سرطان در هر نمونه استوانه ای
  • این که آیا سرطان در یکم سمت (راست یا چپ) پروستات است یا در هر دو طرف

تفسیر نمونه برداری پروستات

در گذشته ملاک اندازه پروستات زیر 4 نانوگرم در میلی لیتر بود ولی امروزه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA خون می تواند خبر از شروع سرطان پروستات باشد و لذا توصیه اکید می شود که در انجام این تست باید دقت شود که سر موقع انجام شود.

اگر جواب نمونه برداری سرطانی بود اقدام بعدی چیست؟

اقدام بعدی در رابطه با شدت بدخیمی پروستات می باشد که به سه قسمت کم خطر، متوسط و پرخطر تقسیم می شود. بسته به گزارش جواب نمونه برداری و سطح و اندازه PSA اقدام بعدی فرق می کند.

اگر PAA خون بالای 10 باشد شانس انتشار به استخوان ها بالاست و لذا باید اسکن استخوان نیز انجام شود تا از نظر انتشار بیماری مطمئن بود.

بیوپسی پروستات

توصیه ها و اطلاعات پس از نمونه برداری از پروستات

  • خون در ادرار و خون در مدفوع و درد در ناحیه مقعد و سوزش ادراری به صورت طبیعی و کوتاه مدت ساعاتی پس از نمونه بردرای وجود دارد که تدریجاً با مصرف مسکن خوب خواهد شد.
  • احتباس ادراری که خیلی کم دیده می شود و باید به صورت موقت با سوند تخلیه شود.
  • عفونت ادراری: احساس تب و ضعف و لرز و بی حالی نشان دهنده عفونت شدید است و بلافاصله باید به بیمارستان مراجعه فرمائید.
  • نمونه برداشته شده را به آزمایشگاه معتبر تحویل دهید و جواب آن را که عموماً 4-5 روز بعد مشخص می شود به دکتر خود نشان دهید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.9/5 - (38 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر م دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام
    چند سال هست قهوه مصرف میکنم و مشکلی نداشتم
    اخیرا یکماهه دچار سوزش مجاری ادراری شدم میتونه بخاطر قهوه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      خیر به قهوه ربطی ندارد
  • تصویر کاربر ح دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر من دخترم براش تنبلی مثانه تشخیص داده شده است .وقرص بتانکول می خورند از شب گدشته تکرر ادرار گرفتند ادرارقطره ای ودرد زیر شکم دارند چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      چند سالشونه؟ نوار مثانه انجام شده؟
    2. تصویر کاربر ح دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      18 ساله هستند قبلا نوار مثانه برای شما ارسال کردم فرمودین سه ماه بتانکول بخوره بعد سونو بشه تقریبا خوب بود از دیشب تکرر گرفت وادرار کم بدون سوزش
    3. تصویر کاربر ح دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر پزشک گرگان گفتند عیر بتانکول ترازوسین شب بخوره والان برای کیست تخمدان الداکتون می خوره ایراد داره؟
    4. تصویر کاربر ح دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      آقای دکتر ۱۸ ساله هستند.قبلا نوار مثانه ارسال شد.فرمودین بتانکول روزی دو عدد سه ماه بخوره وبعد سونو انجام بشه این مدت خوب بود دیشب مجدد تکرر ادرار شروع شد دکتر گرگان میگن ترازوسین شبی یکی اضافه بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      احتمالاً عفونت ادراری گرفته آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام بشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    با سلام و عرض ادب و احترام
    با مشکل بسیار بزرگی روبرو هستم و تقاضا دارم مرا راهنمایی بفرمائید:
    مادری دارم 84 ساله که از بیماریهای دیابت نوع 2 ، فشارخون ، تنبلی کلیه و ناراحتی قلبی رنج میبرند که البته بحمدلله با مصرف دارو بیماریها تحت کنترل هستند اما از چندسال پیش بطور مرتب دچار عفونت ادراری میشوند و طی یکی دو سال گذشته 7 بار برای همین مشکل بستری شده‌اند.
    البته در رعایت بهداشت بسیار سهل انگاری میشود ضمن اینکه نمیدانم آیا مصرف قرص های گلورنتا که مدتی مصرف میکردند و پس از مدتی به ملیجنت تغییر یافت در بروز مشکل تاثیر داشته و دارد یا خیر!
    بهرحال سال گذشته متخصص عفونی ، مصرف روزانه نصف قرص نیتروفورانتئین را تجویز کردند و حدود 7 ماه هم عفونت عود نکرد اما برای انجام آزمایش‌های دوره‌ایی ، نیتروفورانتئین را قطع کردم و بلافاصله عفونت بازگشت و دوباره بستری شدند و پس از درمان دوباره مصرف نیتروفورانتئین را شروع کردیم اما مجددا عفونت ادراری بازگشت و دوباره بستری شدند تا اینکه در نهایت به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کردم و ایشان مصرف نیتروفورانتئین را بطور کلی ممنوع کرده و سوند دائمی را برای راحت شدن از تکرر ادرار تجویز کردند.
    حالا پس از 6 ماه دوباره عفونت بازگشته و دوباره در بیمارستان بستری شده‌اند!
    بهرحال بین متخصصین عفونی و اورولوژی که رفته‌ام اختلاف نظر وجود دارد اما همگی فعلا" با سونداژ چندان مخالف نیستند اما حالا ضمن حفظ سوند یکی از متخصصین عفونی ، مصرف نصف قرص نیتروفورانتئین را تجویز میکنند و دیگری مصرف قرص فارینات 250 را توصیه میکنند و برخی هم مصرف کو-تریماکسازول و برخی مصرف مانیتول (متنامین هیپورات) را توصیه کرده‌اند درحالیکه متخصص اورولوژی تنها شستشوی مثانه با آمپول جنتامایسین و مصرف قرص اورامکس (کارن‌بری) را تجویز میکنند.
    بهرحال تقاضا دارم شما راهنمایی بفرمائید چه کنم ؟ و برای پیشگیری از عود مجدد عفونت با حفظ سوند حضرتعالی چه تجویزی میفرمائید ؟
    در ضمن لیست داروهای دریافتی بشرح زیر است و کراتینین خون نیز معمولا" بین 1/1 تا 1/5 در نوسان است و البته گاهی به هنگام عفونت های شدید به 1/7 تا 2 هم رسیده است و معمولا" مابقی تست‌ها هم در محدوده نرمال یا قابل قبول قرار دارد.
    برنامه دارویی روزانه :
    قرص رپاگلیناید نیم میلی گرم (یک عدد)
    قرص ملیجنت 5 (یک عدد)
    قرص بتالکو 2/5 (یک عدد)
    قرص والسارتان 80 (یک عدد)
    کپسول مونونیترال 50 (یک عدد)
    قرص آسپیرین 80 (یک عدد)
    قرص زروواستاتین 5 (یک عدد)
    قرص نفروویت یا رنال فکت (یک عدد)
    کپسول گاباپنتن 100 (یک عدد)
    قرص ممانتین (دو عدد)
    قرص سرترالین (نصف)
    قرص ترانکوپین (یک عدد)
    قرص لورازپام 2 (یک عدد)
    قرص ویتامین دی 50000 (هر دو هفته یک عدد)
    پیشاپیش از بذل عنایت و بذل توجه حضرتعالی بی اندازه سپاسگزارم.


    ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سوندفولی باید به صورت منظم حداکثر هر دو هفته یک بار تعویض بشه هر دو هفته یک بارم کشت ادراری باید انجام بشه و بر اساس جواب کشت آنتی بیوتیک دریافت کنند شست و شوی مثانه با آنتی بیوتیک درمانی نیست
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      ممنون از پاسخ فوری شما - آیا شما برای پیشگیری از عفونت هیچ دارویی از جمله نیتروفورانتئین یا ارومکس و یا قرص بهتری را تجویز نمیفرمائید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باید حداقل دو کشت منفی داشته باشید اگر عفونت همچنان باقی بود برای درمان پیشگیرانه تصمیم گیری خواهد شد
    4. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      جناب آقای دکتر کرمی - با سلام و احترام مجدد و ضمن سپاس بی اندازه از متانت و صبوری حضرتعالی در پاسخ به سئولاتِ حقیر ، بعنوان آخرین سئوال خواهشمندم عنایت بفرمائید که مراحلی که شما فرمودید قبلا" طی کرده‌ام. درحقیقت 6 ماه پیش که پس از آنتی بیوتیک درمانی و ترخیص از بیمارستان ، سونداژ دائمی برای مادرم تجویز شد هرماه سوند فولی را تعویض کرده و تست ادرار دادم که در دو سه ماه اول نتیجه منفی شد و در ماه چهارم عفونت مشاهده شد و دوهفته قبل ، پس از شش ماه دوباره با علائم تب و لرز در بیمارستان بستری شدند و حالا 14 روز است که آنتی بیوتیک تزریقی و خوراکی دریافت کرده اند و من نمیخواهم دوباره ایشان بستری شوند چراکه در بیمارستان دچار دلیریوم شدند و خیلی خیلی اوضاع روحی بحرانی شد!
      چنانچه عرض کردم پزشک متخصص عفونی ضمن موافقت با حفظ سوند اصرار بر مصرف روزانه نصف قرص نیتروفورانتئین 100 برای پیشگیری از عود عفونت ادراری دارند درحالیکه یکی دیگر از پزشکان متخصص عفونی بجای نیتروفورانتئین مصرف روزانه یک قرص سفوروکسیم 250 را تجویز کرده‌اند و البته در جستجوهای اینترنتی هم دیده‌ام که قرص کو-تریماکسازول و خصوصا" مانیتول (متنامین هیپورات) برای کسانیکه سوند دائم دارند پیشنهاد شده است و صدالبته پزشک اورولوژیستی که سونداژ دائم را تجویز فرمودند با مصرف قرص نیتروفورانتوئین بشدت مخالف هستند و مصرف آنرا منتج به دیالیزی شدن بیمار میدانند و تنها یک عدد قرص اورامکس و شستشوی مثانه با جنتامایسین به هنگام نیاز کافی میدانند درحالیکه کافی نبود!
      علی‌ایحال علت اصلی از تماس و تصدیع اوقات حضرتعالی و سئوال اصلی حقیر آن است که با توجه به استفاده از سوند دائم شما برای پیشگیری و جلوگیری از عودت عفونت ادراری چه دارویی را پیشنهاد میفرمائید.
      همانگونه که عرض کردم مادرم 84 ساله و حدود 77 کیلو وزن دارند و کراتینین خون بطور متوسط 1/3 بوده و سایر تست های خون و ادرار در محدوده نرمال و یا قابل قبول قرار دارد و سونوگرافیها هم بغیر از کمی کوچکتر شدن کلیه مشکل حاد دیگری را نشان نداده است.
      با احترام مجدد
      سید امیر از اصفهان
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      می‌تونید روزانه یک قرص نیتروفورانتوئین یا نصفشو به صورت ۱۲ ساعت استفاده کنید قرص کرنبری برای بیمار شما می‌تونه مفید باشه که باید استفاده کنه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرکریمی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    برادر من4ساله مریضه
    هردکتری هم می‌بریم میگن چیزیش نیست
    واقعا نمیدونم دیگه باید چیکارکنم بیچاره هرشب درد داره تاصبح نمیخوابه
    قسمت آلت تناسلیش درد و سوزش داره تیرمیکشه ادرارش سخت میاد بیرون کم و زیاد میشه
    رنگش عوض میشه بو میده
    شب تاصبح تو خواب عرق میکنه
    آزمایش و سونوگرافی هم انجام داده گفتن هیچیش نیست 4ساله داره دارو میخوره ولی هیچ تاثیری ندارن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      اذیت کننده ترین مشکلی که داره چیه؟
  • تصویر کاربر میترا چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده ۴۰ روز گذشته جراحی دیسک کمر داشتم
    بعد از جدا کردن سوند احتباس ادرار اتفاق افتاد آزمایش کشت و سونوگرافی انجام دادم
    و قرص افلولاکسین و سیپروفلاکسسین و الان هم وزیکر می خورم
    اما هنوز درد و سوزش دارم علت چی می تونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      الان هم سوند دارید؟
    2. تصویر کاربر میترا یکشنبه ۲۶ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باسلام
      خیر دو سه روز اول سوند داشتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      مصرف مایعات رو بیشتر کنید آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    4. تصویر کاربر میترا سه شنبه ۲۸ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی و کشت ادرار انجام دادم در فایل پیوست هست
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام بشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر خانم‌ پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر حدود یکسال که دوبار عفونت اداری گرفتم و تخلیه ادار ناقص صورت نمیگیره و سوزش و در د رد د مثانه و زیر شکم دارم دکتری گفتن مثانه عصبی هست و یکبار حدود نزدیک به یکسال اخیر هیستوسکوپی شدم مجاری ادار که دکتر گفته تنگه کمی بازکرده و در دیوار مثانه برجستگی و چروکهایی دیده مبشه و حالاها دکتر گفته دوباره باید هیستو سکپی انجام بدم مجاری اداری را باز کنم و اگه لازمه لیزر مثانه را انجام بدم تشخیص شما چیست لطفا راهنمایی کنید خانمی ۵۴ ساله و یائسه هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باید مجددا سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر نیک چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    درود،جوابیه پاتولوژی ارسال و لطفا درباره ی تزریق یا عدم ان اطلاعاتی لطف فرموده و از عوارض ان هم بفرمایید.
    ۶هفته ۶امپول (ب.ث.ژ)طبق نظر پزشک معالج.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بله یک دوره bcg تزریق شود سیستوسکوپی های فالو آپ انجام شود
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام
    طی چندین فقره آزمایش ونمونه برداری و سو نو گرافی و ..... پزشک معالج تشخیص سرطان مثانه بدخیم رو دادن که کلیه سمت راست و بخش کوچکی از روده رو هم درگیر کرده که خدمت شما ارسال میکنم . لطفا بررسی بفرمایید و اگه امکانش هست میخوام زیر نظر شما باشه و از لحاظ مالی هم هرچی باشه هزینه میکنم فقط پدرم خوب بشه. با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      باید به همکاران اروانکولوژیست مراجعه کنید بنده این عمل رو انجام نمیدهم باید عمل رادیکال سیستکتومی و احتمالا کمورادیوتراپی نیاز خواهند داشت
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دکتر
    طبق سیستوسکوپی که به دلیل تکرر ادرار قبلا در مطب شما انجام دادم تشخیص دادید که مثانه کوچک میباشد ، مدت دو ماهه که طبق دستور شما قرص ویزیکر مصرف میکنم و الان بهتر شده ام . مصرف ویزیکر را ادامه بدهم یا قطع کنم ؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      بله تا ۴ ماه دیگه استفاده کنید
  • تصویر کاربر پريماه دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    24 ساله هستم به مدت چهار ماه هست که در طول روز و شب درد و سوز شدیدی در مجرای ادراری و زیر شکم احساس میکنم و برای دفع ادرار باید مدت زیادی صبر کنم و زور بزنم تا بتوانم اردار کنم ،و بعد از ادرار كردن باز هم احسال ميكنم كه نياز به دستشويي رفتن دارم ، تکرر ادرار هم دارم . مقدار زیادی دارو ، انتی بیوتیک مصرف کرده ام ولی هیچ کدام جواب نداده است هیچ دکتری تشخیص نداده است . همینطور به بیماری پستوریازیس مبتلا هستم و امپول سینورا تزریق میکنم، نوار مثانه هم انجام دادم كه براتون ارسال كردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ اسفند ۳( 1 سال پیش)
      نوار مثانه رو بفرستید ببینم اگر مشکل در آپلود دارید به واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ ارسال کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بابک جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 520 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    بنده ۳۸ ساله هستم بنا به نظر پزشک معالجم (دکتر داوود نوریزاده در تبریز) به بزرگی خوش خیم پروستات مبتلا هستم. دارویی که مصرف می‌کنم ترازوسین ۲ میلی‌گرم می‌باشد(هر ۱۲ ساعت ۱ میلی). سوال بنده این است که با خوردن این قرص جریان ادرار به حالت عادی بر می‌گردد ولی نمیخواهیم زیاد به مصرف قرص وابسته باشم. آیا اینجانب می‌توانم عمل جراحی پروستات انجم بدهم؟ کدام روش بهتر است؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام در این سن نیاز به درامان جراحی نیست
  • تصویر کاربر ر.ط.آ یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    جناب دکتر کرمی سلام
    آبان ماه گذشته بعلت سرطان ، پروستات با جراحی خارج شد و دچار ناتوانی جنسی شدم که از عوارض جراحی پروستات هست ، برای رفع آن از شما سوال کردم ، بصورت کلی پاسخ دادید : پس از یک سال
    می خواستم لطف کنید و بفرمایید آیا پس از یک سال قابل درمان است؟ چه نوع درمانی را پیشنهاد می کنید؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکتر خودتان بپرسید
  • تصویر کاربر سعیدزاده شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکتر کرمی بزرگوار
    پدرم سه سال پیش عمل لیزیک پروستات را انجام داده و در طول این مدت مشکلی نداشته اند . سه روزه هم درد داره هم در ادرارش خون هست. دکتر براش سونو و آزمایش نوشتند که جوابش رو مینویسم لطفا نظرتون را بفرمایید در ضمن 63 سال دارند.. با تشکر از زحماتتون
    سونوگرافی : اندازه کلیه ها و مثانه طبیعیاست در مثانه ذرات اکوژن دیده شده و حجم پرستات 50 سی سی است .
    آزمایش : free psa 1.69
    total psa 2.6
    free psa \\total psa 0.65
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر ادرارش خوب نمیاید عمل خوب است فیلم عمل پروستات سایت من را ببینید
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام نعوذ خوبی ندارم دفع انزال کم است و من هیچ لذتی نمی برم دیابت نوع دو دارم و با دارو تحت کنترلم پروستات کمی بزرگ است 24 و ادرار روان نیست دارو هم 100 روز استفاده کردم بی حاصل است ال آرژنین و پروترال 4 لطفآ راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۸ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      جواب لطفآ
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    من شنیدم قبل ازازمایش پروستات باید دوروز فعایت ورزشی نداشته باشیم اماد بنده 60ساله درروز ازمایش کوهنوردی صبح داشتم ایا کوهنوردی باعث افزایش پروستات توتال می شه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه میتوانید
  • تصویر کاربر ناصرابراهیمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    اگرعمل پروستات انجام شود آیا احتمال داردکه پروستات بازهم بعداز مدتی بزرگ شود . واینکه ازهرکس که راجع به عمل صحبت میکنم میگویند اگر عمل نکنی بهتراست لطفا اراین زمینه من را اطمینان خاطر نمایید که هیچ عوارض بدی بعدازعمل وجود ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید حضوری تعریف بیاورید کامل توضیح دهم
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    سلام ممنون از سایت مفیدتون
    از استان یزد مزاحم میشم پدرم 84 ساله است 3 ساله درگیر بزرگی پروستات و عوارض اونه سنگ مثانه 25 میلی هم داره ترس از عمل و عوارض اون و خطرش برای پدر تو این سن مارو از این کار بر حذر داشته نظر شما در باره اینکه عمل انجام بشه با توجه به شرایط ایشون چیه...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید عمل کند فیلم عمل پروستات من را در سایت ببینید
  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با عرض ادب وسلام حدود هفت ماه پیش مورد عمل حراحی باز پروستات قرار گرفتم وبه گفته پزشکم خوش خیم بوده وحتی غدد لنفاوی را بیرون اورده و از مثانه به مجرای خروجی پیوند زده اند در حال حاضر مشکل موجود افتادگی وکوچک بودن الت تناسلی باعث افسردگیم گردیده خواستک از محضرتان سوال کنم ایا در مانی در تین مورد موجود هست که من درمان شوم سپاس از عنایت وبزرگ واریتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید مدارکتان را ببینم
  • تصویر کاربر ایرج جمعه ۱۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید بنده به مدت دو سال است که دچار بیماری پروستات شده ام ۳۹ سال سن داشته سونوگرافی انجام دادم واندازه پروستاتم بزرگتر از اندازه طبیعی است قرص پروزاسین مصرف میکنم ولی همچنان سوزش ادرار و سختی دفع ادرار و همیشه شنریزه در ادرار دفع میکنم که سونو گرافی نیز سنگ ریزه نشان داد وهمیشه احساس سرما میکنم علی الرقم گرمی هوا با تشکر راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بايد سيستوسكوپي شويد از نظر تنگي احتمالي فيلم سيستوسكوپي سايت من را ببينيد
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دکتر محترم
    من جوانی 20ساله هستم و از سن 14 سالگی به دلیل عدم آگاهی هایه لازم شروع به خودارضایی نموده واکنون دچار کجی و کوتاهی آلتم شده ام (11 سانت)و همچنین افتادگی بیضه
    لطفا مرا راهنمایی کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب