اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

جواب نمونه برداری از پروستات من خوب است یا بد؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. روش انجام نمونه برداری از پروستات و رعایت نکات لازم قبل از انجام این آزمایش در این مقاله آورده شده است.

چه مردانی باید نمونه برداری از پروستات انجام بدهند؟

با وجود اینکه 25 درصد از سرطان پروستات، PSA طبیعی دارند ولی با این وجود در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد. پروستات غده ای است که به صورت طبیعی در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته و به اندازه یک گردو می باشد. نقش آن در رابطه با باروری مرد بوده و با ترشح ماده مخصوص باعث توانمند شدن اسپرم های مرد جهت لقاح با تخمک زن و در نتیجه باروری می گردد.

خواندن جواب پاتولوژی پروستات

خواندن جواب پاتولوژی پروستات نیاز به دقت و آشنایی با اصطلاحات پزشکی دارد. این گزارش معمولاً شامل توضیحاتی درباره نوع بافت، تغییرات سلولی و درجه‌بندی سرطان (در صورت وجود) است. در ادامه به بخش‌های مهم گزارش پاتولوژی پروستات اشاره می‌کنم:

1. نوع نمونه

  • بیوپسی (نمونه‌برداری): معمولاً با سوزن از بافت پروستات نمونه‌برداری می‌شود.
  • پروستاتکتومی: برداشت کامل یا جزئی پروستات برای بررسی دقیق‌تر.

2. تشخیص بافت‌شناسی (Histopathology)

  • طبیعی (Benign): بافت بدون تغییرات غیرطبیعی.
  • هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH): بزرگ شدن غیرسرطانی پروستات.
  • پروستاتیت: التهاب پروستات.
  • کارسینوم آدنوی پروستات: شایع‌ترین نوع سرطان پروستات.
جواب آزمایش نمونه برداری از پروستات

3. گریدینگ گلیسون (Gleason Score)

این سیستم برای ارزیابی شدت سرطان پروستات استفاده می‌شود. دو عدد از ۱ تا ۵ داده می‌شود که جمع آن‌ها نمره گلیسون را مشخص می‌کند:

  • نمره 6 یا کمتر: سرطان کم‌خطر
  • نمره 7: خطر متوسط
  • نمره 8 تا 10: سرطان پرخطر و تهاجمی

4. مرحله‌بندی (Staging)

  • T: اندازه و گسترش تومور
  • N: درگیری غدد لنفاوی
  • M: گسترش به سایر اندام‌ها

5. وضعیت لبه‌های جراحی (Surgical Margins)

بررسی می‌شود که آیا سلول‌های سرطانی به لبه‌های بافت برداشته‌شده رسیده‌اند یا خیر.

  • Margin Negative: لبه‌ها عاری از سرطان است.
  • Margin Positive: سلول‌های سرطانی در لبه‌ها دیده شده است.

6. نفوذ به عروق یا اعصاب (Perineural/Vascular Invasion)

وجود یا عدم وجود سلول‌های سرطانی در مسیرهای عصبی یا عروقی بررسی می‌شود.

برای تفسیر دقیق‌تر، پیشنهاد می‌شود گزارش پاتولوژی توسط پزشک متخصص اورولوژی یا آنکولوژی بررسی شود تا بر اساس آن تصمیم‌گیری درمانی انجام شود.

التهاب حاد پروستات

یکی از بیماریهای مهم و شایع پروستات سرطان پروستات می باشد. از غده پروستات مردان ماده ای از سلولهای پروستات به نام PSA ترشح و وارد خون می شود که اصولاً اندازه آن کمتر از 4 می باشد و هر چه اندازه آن به صفر نزدیک تر باشد بهتر است.

رنج نرمال Free Psa و مقدار Psa در سرطان پروستات چقدر است؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

مقدار نرمال آزمایش free psa

در سرطان پروستات اندازه PSA در خون رو به افزایش می گذارد و تدریجاً روند صعودی پیدا می کند و از مرز نرمال آن که 4 نانوگرم در میلی لیتر می باشد، روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه بالا می رود. هر چه مقدار اندازه آن در خون بیشتر باشد احتمال سرطان پروستات بالا است. پس نتیجه اینکه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA در خون را باید جدی بگیرید.

کسانی که پدر و عمو و برادرشان به سرطان پروستات مبتلا هستند و یا بودند 4-5 برابر نسبت به افراد طبیعی در معرض سرطان پروستات قرار دارند و اندازه PSA خون این افراد باید از 40 سالگی اندازه گیری شود.

بیوبسی پروستات

آیا عوامل دیگری غیر از سرطان پروستات می تواند PSA خون را بالا ببرد؟

بلی، دستکاری مجرای پروستات و معاینه انگشتی پروستات و تحریک های جنسی و احتباس ادراری و عفونت می تواند باعث افزایش PSA خون شوندکه اغلب در این موارد افزایش به صورت گذرا می باشد و با درمان، پائین می آید. نکته مهم این است که PSA در سرم به صورت آزاد یا Free PSA و ترکیب با پروتئین وجود دارد که در سرطان مقدار PSA آزاد در خون کمتر از نوع ترکیبی ان در خون می باشد.

آیا اندازه گیری PSA خون تنها روش قطعی احتمال سرطان پروستات می باشد؟

در 75درصد موارد در سرطان پروستات سطح PSA بالا می رود و در 25 درصد موارد علیرغم سرطان پروستات PSA طبیعی است. در مردان مشکوک به سرطان پروستات باید معاینه مقعدی توسط انگشتان و توسط متخصص جراحی کلیه انجام شود. در سرطان پروستات در معاینه قوام پروستات به صورت سفت و مثل سنگ می باشد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیمار با شک به سرطان پروستات قطعی ترین روش تشخیص، نمونه برداری از پروستات می باشد.

توصیه های پیش از نمونه برداری از پروستات

قبل از نمونه برداری رعایت موارد زیر ضروری است.

  • داروهای رقیق کننده خون از قبیل آسپرین و پلاویکس باید حداقل یک هفته قبل با نظر دکتر مربوطه قطع شود.
  • عفونت های ادراری باید درمان شود.
  • حداقل سه روز قبل از نمونه برداری از پروستات از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید.
  • از شب قبل فقط از مایعات استفاده شود.
  • جهت تمیز شدن روده ها از شیاف بیزاکودیل روز نمونه برداری استفاده نمائید.

آیا بیوپسی پروستات نیاز به بستری در بیمارستان و بیهوشی دارد؟

خیر، عموماً بیوپسی یا نمونه برداری به صورت سرپائی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و نیاز به بیهوشی و بستری ندارد.

نمونه برداری از پروستات چقدر طول میکشد؟

مدت زمان نمونه برداری از پروستات حدود 15 دقیقه است.

بیوپسی پروستات

بیمار در روی تخت به حالت نیمه نشسته قرار می گیرد و ابتدا مثل کشیدن دندان با استفاده از آمپول بی حس کننده اطراف پروستات را کاملاً با تزریق، بی حس می کنیم و سپس پروب مخصوص سونوگرافی را آرام وارد مقعد بیمار کرده و محل و اندازه پروستات را با سونوگرافی مشخص می کنیم و سپس با استفاده سوزن مخصوص نمونه برداری تعداد 12-15 قطعه از تمام قسمتهای پروستات برداشته شده و داخل یک ظرف مخصوص ریخته و برای تشخیص نهایی به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود.

جراحی زیبایی آلت

آزمایش خونی PSA

آزمایش خونی آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) به صورت عمده برای غربالگری سرطان پروستات در مردان بدون علامت (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) استفاده میشود. این همچنین یکی از اولین آزمایش هایی است که در مردانی که علائمی دارند که ممکن است به دلیل سرطان پروستات ایجاد شده باشند انجام میشود.

بیشتر مردانی که سرطان پروستات ندارند مقدار PSA خونی آن ها کمتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر میباشد. شانس مبتلا بودن به سرطان پروستات با افزایش مقدار PSA بالاتر می رود. وقتی سرطان پروستات ایجاد شود، معمولا مقدار PSA بالاتر از 4 می رود. همچنین اگر مقدار PSA کمتر از 4 باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که مرد به سرطان پروستات مبتلا نیست. حدود 15 درصد مردان با مقدار PSA کمتر از 4 در نمونه برداری سرطان پروستات خواهند داشت.

درمورد راههای کاهش psa بخوانید!

در مردانی با PSA بین 4 و 10 شانس ابتلا ابتلا به سرطان پروستات 1 در هر 4 نفر است. اگر مقدار PSA بالاتر از 10 باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالاتر از 50 درصد است. زمانی که انجام نمونه برداری پروستات برای یافتن سرطان درنظر گرفته میشود، تمام پزشکان از یک معیار PSA یکسان استفاده نمی کنند. بعضی از پزشکان ممکن است با PSA 4 یا بالاتر نمونه برداری را توصیه کنند، درحالی که ممکن است دیگر پزشکان توصیه کنند که این کار در مقدار پایین تر از 4 شروع شود، مانند 2.5 یا 3.

دیگر عوامل مانند سن شما، نژاد و پیشینه خانوادگی شما، ممکن است در این تصمیم گیری موثر باشند. همچنین آزمایش PSA میتواند درصورتی که سرطان پروستات در شما تشخیص داده شده باشد مفید باشد.

  • در مردانی که فقط با سرطان پروستات تشخیص داده شده اند، آزمایش PSA میتواند به همراه نتایج معاینه بالینی و درجه بندی تومور (براساس نمونه برداری مشخص شده، توضیح داده شده) برای کمک به تشخیص این که آیا آزمایش دیگری نیاز است (مانند سی تی اسکن یا اسکن استخوان) استفاده شود.
  • آزمایش PSA قسمتی از مرحله بندی است (مشخص کردن مرحله ی سرطان شما) و میتواند مشخص کند که آیا سرطان شما به غده پروستات محدود است یا خیر. اگر مقدار PSA شما خیلی بالا باشد، احتمال بیتشری دارد که سرطان شما فراتر از غده پروستات گسترش یافته باشد. این موضوع ممکن است روی گزینه های درمانی شما تاثیر بگذارد، زیرا بعضی از انواع درمان ها (مانند جراحی و پرتودرمانی) احتمالا اگر سرطان به گره های لنفاوی، استخوان یا دیگر اندام ها گسترش یافته باشد دیگر مفید نیستد.
  • همچنین آزمایش PSA یک بخش مهم از پایش سرطان پروستات درهنگام و بعد از درمان است.

آزمایش psa

سونوگرافی از طریق مقعد (TRUS)

برای این آزمایش، یک پروب کوچک تقریبا به پهنای انگشت چرب شده و وارد مقعد میشود. این پروب پژواک امواج صوتی که به پروستات تابیده شده را می گیرد. پروب انعکاس امواج را می گیرد، و رایانه آن ها را به یک تصویر سیاه و سفید از پروستات تبدیل میکند.

این فرآیند اغلب کمتر از 10 دقیقه زمان می برد و در مطب پزشک یا یک کیلینیک سرپایی انجام میشود. ممکن است هنگامی که پروب وارد مقعدتان میشود کمی احساس فشار کنید، اما معمولا دردناک نخواهد بود. ممکن است ان ناحیه قبل از انجام فرآیند بیحس شود.

TRUS اغلب زمانی که مرد مقدار بالای PSA دارد یا هنگامی که نتایج آزمایش DRE غیرطبیعی باشد انجام میشود. این آزمایش همچنین هنگام نمونه برداری از پروستات برای راهنمایی کردن سوزن جهت ورود به ناحیه صحیحی از پروستات انجام میشود.

TRUS همچنین در موقعیت های دیگری نیز مفید است. این آزمایش میتواند برای اندازه گیری اندازه پروستات استفاده شود، چیزی که میتواند به تعیین چگالی PSA کمک کند (به پیشگیری از سرطان پروستات و تشخیص زودرس مراجعه کنید) و همچنین ممکن است روی این که مرد چه درمانی بگیرد موثر باشد. همچنین TRUS ممکن است برای راهنمایی هنگام بعضی از درمان ها مانند براکیتراپی (درمان پرتودرمانی درونی) یا کرایوتراپی انجام شود.

روش انجام نمونه برداری پروستات

اگر علائم خاص یا نتایج آزمایش هایی مانند میزان PSA خونی یا DRE احتمال وجود سرطان پروستات در شما را مشخص کردند، پزشکتان نمونه برداری از پروستات را انجام خواهد داد. نمونه برداری فرآیندی است که در آن نمونه های کوچکی از پروستات خارج شده و بعد از آن زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد. نمونه برداری سوزنی استوانه ای روش اصلی است که برای تشخیص سرطان پروستات استفاده میشود.

این روش معمولا توسط یک اورولوژ انجام میشود، جراحی که سرطان های تناسلی و ادراری را درمانی میکند. از TRUS برای مشاهده غده پروستات استفاده میشود، پزشک یک لوله را به سرعت وارد میکند، یک سوزن توخالی وارد دیواره مقعد شده و از آن جا به پروستات می رسد. زمانی که سوزن خارج میشود اسوانه ی کوچکی از بافت پروستات را همراه خود بیرون می آورد. این کار چند بار تکرار میشود. بیشتر اورولوژیست ها حدود 12 نمونه استوانه ای از بخش های مختلف پروستات خواهند گرفت.

گرچه این فرآیند دردناک به نظر می رسد، هر نمونه برداری معمولا فقط کمی احساس ناراحتی ایجاد میکند زیرا با وسلیه نمونه برداری خاص spring-loaded انجام میشود. دستگاه سوزن را در کسری از ثانه وارد و خارج خواهد کرد. بیشتر پزشکانی که نمونه برداری را انجام می دهند ابتدا ناحیه را با تزریق بیحس کننده موضعی در کنار پروستات بیحس میکنند. ممکن است از پزشکتان بپرسید آیا میخواهد این کار را انجام دهد یا خیر.

نمونه برداری از پروستات

نمونه بردای حدود 10 دقیقه زمان می برد و معمولا در مطب پزشک انجام میشود. احتمالا به شما آنتی بیوتیک داده خواهد شد که قبل از نمونه برداری و درصورت لزوم یک تا دو روز بعد برای کاهش خطر عفونت آن را مصرف کنید. برای چند روز کوتاه بعد از این فرآیند، ممکن است کمی احساس سوزش در آن ناحیه داشته باشید و احتمالا متوجه وجود خون در ادرارتان شوید.

همچنین ممکن است مقداری خون ریزی خفیف از مقعدتان داشته باشید، به خصوص اگر هموروئید داشته باشید. بسیاری از مردان متوجه وجود خون در منی خود میشود یا منی زرد رنگ خواهند داشت، چیزی که میتواند تا چند هفته بعد از نمونه برداری ادامه داشته باشد، بستگی به این دارد که چند وقت یک بار ارضا میشوید. نمونه های نمونه برداری شما به آزمایشگاه فرستاده خواهند شد، جایی که آن ها زیر میکروسکوپ مشاهده خواهند شد تا مشخص شود آیا حاوی سلول های سرطانی هستند یا خیر.

اگر سرطان مشاهده شود، یک درجه به آن اختصاص داده میشود (بخش بعدی را ببینید). جواب نمونه برداری پروستات چقدر طول میکشد؟ دریافت نتایج معمولا حدود 1 تا 3 روز زمان می برد، اما بعضی اوقات ممکن است زمان بیشتری ببرد.

حتی زمانی که تعداد زیادی نمونه گرفته شود، همچنان نمونه ها بعضی اوقات میتوانند سرطان را نشان ندهد، اگر هیچ کدام از سوزن های نمونه برداری به درون سرطان وارد نشود. این نتیجه به عنوان منفی کاذب شناخته میشود. اگر پزشک شما همچنان شک قوی داشت که شما سرطان پروستات دارید (مثلا به دلیل اینکه مقدار PSA شما خیلی بالا است) ممکن است تکرار نمونه برای برای کمک به ایجاد اطمینان نیاز باشد.

نتیجه آزمایش نمونه برداری پروستات

به همراه درجه سرطان (درصورت وجود سرطان)، گزارش پاتولوژی اغلب حاوی اطلاعات دیگری درمورد سرطان است، مانند:

  • تعداد نمونه های نمونه برداری استوانه ای که حاوی سرطان بوده اند (برای مثال 7 مورد از 12 مورد)
  • درصد سرطان در هر نمونه استوانه ای
  • این که آیا سرطان در یکم سمت (راست یا چپ) پروستات است یا در هر دو طرف

تفسیر نمونه برداری پروستات

در گذشته ملاک اندازه پروستات زیر 4 نانوگرم در میلی لیتر بود ولی امروزه هر گونه افزایش تدریجی در سطح PSA خون می تواند خبر از شروع سرطان پروستات باشد و لذا توصیه اکید می شود که در انجام این تست باید دقت شود که سر موقع انجام شود.

اگر جواب نمونه برداری سرطانی بود اقدام بعدی چیست؟

اقدام بعدی در رابطه با شدت بدخیمی پروستات می باشد که به سه قسمت کم خطر، متوسط و پرخطر تقسیم می شود. بسته به گزارش جواب نمونه برداری و سطح و اندازه PSA اقدام بعدی فرق می کند.

اگر PAA خون بالای 10 باشد شانس انتشار به استخوان ها بالاست و لذا باید اسکن استخوان نیز انجام شود تا از نظر انتشار بیماری مطمئن بود.

بیوپسی پروستات

توصیه ها و اطلاعات پس از نمونه برداری از پروستات

  • خون در ادرار و خون در مدفوع و درد در ناحیه مقعد و سوزش ادراری به صورت طبیعی و کوتاه مدت ساعاتی پس از نمونه بردرای وجود دارد که تدریجاً با مصرف مسکن خوب خواهد شد.
  • احتباس ادراری که خیلی کم دیده می شود و باید به صورت موقت با سوند تخلیه شود.
  • عفونت ادراری: احساس تب و ضعف و لرز و بی حالی نشان دهنده عفونت شدید است و بلافاصله باید به بیمارستان مراجعه فرمائید.
  • نمونه برداشته شده را به آزمایشگاه معتبر تحویل دهید و جواب آن را که عموماً 4-5 روز بعد مشخص می شود به دکتر خود نشان دهید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.9/5 - (38 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پویا پنجشنبه ۷ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    ا سلام و وقت بخیر
    ۳۰ساله هستم یک سال و نیم پیش عمل واریکوسل گرید سه انجام دادم و سه چهار ماه بعد عمل درد شدید بیضه همراهم هست چ در حالت خوابیده ایستاده نشسته خم و راست شدن و در حالت کار کردن و بار سنگین بلند کردن بیشتر میشه این درد و دردش به کشاله ران هم میزنه و در قسمت چپ بیضه و کشاله ران هست.
    دردش با قرص امپول هم خوب نمیشه فقط کم و زیاد میشه..ب دکتر مراجعه کردم سیتی و سونو برام نوشت خدمتتون میفرستم ببینین چطور هست و علت این درد چی هست و چ درمانی برای این درد وجود داره؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ تیر ۳( 1 سال پیش)
      باید به جراح معالج خود مراجعه کنید در سونوگرافی انجام شده مشکلی نداشتید احتمالا آسیب عصبهای سطحی حین عمل مطرح باشه
  • تصویر کاربر فرید یکشنبه ۳ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین
    من چند سال پیش حدود ۵سال پیش عمل فتق داشتم ک بعد عمل دیگه بچه دار نشد خانومم ایا ربطی ب عمل داره یا من چکار باید بکنم؟سنم ۳۱سال هست ممنونم راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام دهید
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۶ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من در بیضه توده داشتم که رشد کرده به نظر شما با توجه به این سونوگرافی از چی هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ تیر ۳( 1 سال پیش)
      ریپورت سونو رو بفرستید
    2. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳ تیر ۳( 1 سال پیش)
      سلام بفرمایید
    3. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳ تیر ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ تیر ۳( 1 سال پیش)
      توده گزارش نشده که
    5. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۵ تیر ۳( 1 سال پیش)
      تو این تصاویر چیزی مشخص نیست؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ تیر ۳( 1 سال پیش)
      توده ای ندارید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Milad سه شنبه ۵ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید
    ببخشید جواب آزمایش اسپرم رو خدمتتون ارسال میکنم.لطفا راهنمايي بفرمایید. تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      اگر نازایی دارید بیشتر از یکسال باید عمل بشه
    2. تصویر کاربر Milad شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      ببخشید جناب دکتر جواب آزمایش من یعنی نازایی دارم؟ من تاکنون برای بچه دار شدن اقدام نکردم.نمیدونم نازایی دارم یا خیر؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ تیر ۳( 1 سال پیش)
      یک سال اقدام کنید اگر بچه دار نشدین ان زمان به عمل نیاز خواهید داشت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر داور جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشین . شش ماه پیش بخاطر سوزش ادرارم رفته بودم دکتر که آزمایش psa انجام دادم و بهم داروی پروستاباریچ و تامسولوسین تجویز کرد و الان هم دارم مصرف میکنم . تازگیا آزمایش دادم گفتن که جواب psa اتان عالی هست دارو اثر کرده و گفت سه ماه هم ادامه بده و ایشان گفتن درمانش طولانی می باشد البته سوزش ادرارم کاملا برطرف نشده هر از گاهی سوزش دارم . حالا تازگیا بیضه سمت راستم درد میکرد رفتم دکتر گفت هم واریکوسل گرید دو داری در سمت چپ و راست و هم اسپرماتوسل سمت راست داری و هم مستعد فتق هستی و باید عمل جراحی بشی . البته یه کیست یا توده مانند در بیضه سمت راست دارم . می‌خوام از شهرستان بیام خدمتت جنابعالی . آیا واقعا باید عمل جراحی بشم ؟ سونوگرافی بیضه هم برات فرستادم . لطف کنین راهنماییم کنین خیلی ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      بنده عمل جراحی رو به صلاح شما نمیدونم
  • تصویر کاربر پویا شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    30ساله هستم یک سال و نیم پیش عمل واریکوسل گرید سه انجام دادم و سه چهار ماه بعد عمل درد شدید بیضه همراهم هست چ در حالت خوابیده ایستاده نشسته خم و راست شدن و در حالت کار کردن و بار سنگین بلند کردن بیشتر میشه این درد و دردش به کشاله ران هم میزنه و در قسمت چپ بیضه و کشاله ران هست.
    دردش با قرص امپول هم خوب نمیشه فقط کم و زیاد میشه..ب دکتر مراجعه کردم سیتی و سونو برام نوشت خدمتتون میفرستم ببینین چطور هست و علت این درد چی هست و چ درمانی برای این درد وجود داره؟با تشکر دکتر که معاینه کردن گفتن بیضه‌ی سمت چپت ی توده ی سفید عفونتی هست و قرص خشک کننده دادن دکتر گفتن این عفونت یا بخاطر رابطه جنسی هست یا از عمل واریکوسلی ک یک سالو نیم پیش انجام دادی آیا شما این رو تایید میکنید؟بنده متاهل هستم و خانومم توسط دکتر زنان معاینه شده و پاپ اسمیت انجام داده و مشکلی نداره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ تیر ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما بنده به مدت یکسال فیناستراید یک میلیگرم مصرف میکردم که در اواخر مصرف بیضه درد شدیدی گرفتم و دارو را قطع کردم. اما بعد از ۴/۵ سال همچنان بیضه درد دارم
    البته به مدت ۹سال ماینوکسیدیل مصرف میکنم که البته همه پزشک هایی که به آن ها مراجعه کردم ماینوکسیدیل را در ایجاد درد بیضه بی تاثیر میدانند. با این وجود اخیرا ماینوکسیدیل هم قطع کردم.
    داروهای زیادی برای درد مصرف کردم که همگی بی تاثیر بودند فقط ملوکسی کام سه سال پیش مصرف کردم که تا حدودی موثر بود که بعدحدود یکماه به دلیل تاری دید و خستگی زیاد کنار گذاشتم
    برای این مشکل که ۴/۵ سال درگیر آن هستم به پزشک های زیادی مراجعه کردم و هیچ نتیجه ای نگرفتم به جز بیضه درد میل جنسی خیلی پایین هم دارم و بعد انزال بیضه دردم تشدید میشود
    علاوه بر درد بیضه ۸ماهه درد نوک سینه و یک ماهه درد زیر بغل هم دارم
    بیضه ها در حداقل سایز نرمال هستند و نتیجه سونوگرافی و ازمایش هورمون هم پیوست ارسال کردم
    شرایط من مشابه پرسش۸۰۱۸۲ هست که شما به ایشون فرمودید اگر سونوگرافی مشکلی نداره پس مشکلی نیست
    من تا الان به بیش از ۴۰ پزشک مراجعه کردم و نتیجه ای ندیدم.

    در مورد شرایط خودم باید بگم که به دلیل این مشکل ادامه زندگی کاملا برام دشوار شده
    و فقط یک تقاضا دارم ممنون میشم اگر اطلاعاتی در خصوص ارتباط با فرد پرسش کننده ۸۰۱۸۲ به من بدهید شاید ایشون بعد از ۶ سال راه حلی پیدا کرده باشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      دوست عزیز با توجه به اینکه به بیش از ۴۰ پزشک مراجعه کردین توصیه میکنم به فوق تخصص های درد بیهوشی مراجعه کنید تا بلوک عصبی براتون ایجاد بشه
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما آقای دکتر
    ۲۴ سالمه مجرد هستم
    من یه مدت طولانی درد بیضه دارم نه همیشه گه گاهی هست نه شدید درد معمولی و خفیف دارم در طول روز یهو درد میگیره بیضه هام و تیر میکشه و ساکت میشه و مخصوصا در حین کار و فعالیت درد میگیره در حین ارضا شدن هم درد دارم و وقتی دست به بیضه میزنم درد میگیره کمی به لمس حساسه پایین لگن سمت راستم هم همیشه خفیف درد میکنه سونوگرافی از بیضه انجام دادم نوشته هیدروسل خفیف در دو طرف بیضه دارم براتون ارسال کردم لطف میکنید پاسخ بنده رو بدید که باید چکار انجام بدم ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ تیر ۳( 1 سال پیش)
      هیدروسل خفیف هست نیاز به اقدامی ندارد درد خفیف رو تحمل کنید به صلاح هست
  • تصویر کاربر صالحی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر جناب دکتر کرمی.
    بنده مذکر هستم و 26 سالمه.
    چند سالی هست متوجه شدم که داخل کیسه ی بیضه هام یک غده ای هست، جدا هست از بیضه ها و تقریبا پشت و بالای بیضه ی چپ قرار داره. چند سال پیش کوچیک تر بود اندازه ی یک نخود. ولی الان اندازه ی فندوق هستش.فشار که میدمش دردی احساس نمی کنم. ولی بعضی وقتا کشاله ی سمت چپ پام درد خفیفی احساس می کنم. هفته ی چندباز خودارضایی می کنم. بعضی وقتا که چند روز پشت هم انجام میدم کشاله بیشتر درد می گیره.داخل اب منی تا به حال چیز غیر طبیعی ای ندیدم.می خواستم بدونم چیه؟ خطرناکه؟ سرطانه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها انجام شود
    2. تصویر کاربر صالحی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سرطانه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      در صورت مشکوک بودن جواب سونوگرافی نیاز به آزمایشات تکمیلی خواهد بود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام من دو روزی هست بین دوبیضه ام متمایل به بیضه چپ به سمت بالا یه التهاب داره که موقعی که راه میرم یا دست میزنم درد میگیره
    بیضه چپ هم یه کمی متمایل به وسط شده
    میشه بگید چکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه ها انجام بدین حوله ای رو مچاله کنید و زیر بیضه هاتون بذارید تا بالاتر قرار بگیرند
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      چه چیزی میتونه باشه؟
    3. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      6 ماه پیش هم همینجوری شد سونو دادم گفتن پیچ خوردگی چیزی نیست الانم مثل همون موقع هست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      شک بنده رو پروسه های عفونی مثل اپیدیدیمیت هست
    5. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۹ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      خیلی ممنون دکتر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ خرداد ۳( 1 سال پیش)
      🌺
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    ازمایشpsaگرفتم یک بود.درپاسخ به سوالم گفتیدجوانید به فکر این بیماریها نباشید.اقای دکتر من ادرارم درست نمیاد. یه ربع طول میکشه.احسهس میکنم تا اخر نمیاد.طول شب سه چهار بارمیرم دستشویی.خیلی اذیت میشم.باتوجه به سایز پرستات ایاعمل بکنم یا باداروخوب میشم؟موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر شاهرخ شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    با درود و احترام
    من 46سال دارم از دو یا سه سال پیش با کاهش فشار ادرار و احساس ادرار بلافاصله بعد از بلند شدن پس از ادرار و ازمایش psa متوجه افزایش خیلی کم p s a شدیم که با قرص بمدت دو ماه رفع شد سونوگرافی کلیه و مثانه طبیعی بود ولی مشکل کاهش فشار و احساس مجدد ادرار رفع نشد لطفا راهنمایی بفرمایید
    اگر پاسخ ایمیل شود بسیار بسیار ممنون خواهم شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بایدسیستوسکوبی شوید
  • تصویر کاربر عسگری یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام پی اس آی من پارسال عدد 7 بود و امسال هم همون 7 میباشد مشکل آزار دهنده و تکرر ادرار و بند آمدن و قطره قطره بیاد ندارم شبها گاهاً دستشویی نمیرم تا دم صبح یک بار و در طول روز هم از صبح تا ظهر با توجه به خوردن چای دو الی سه عدد حداکثر دو بار ادرار میکنم ... پدرم پرستات داشت و با علم اینکه منم دارم و تا حال مشکل آنچنانی ندارم بجز در هوای خیلی سرد اگر بخواهم نمونه گیری انجام دهم نزد شما هزینه آن چقدر است من بیمه تامین اجتماعی دارم و بیمه تکمیلی ... ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به علت psaبالا باید بیوپسی شوید با مطب 02122642744 تماس بگیرید کمک میکنم
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 605 مشاهده پرسش
    با عرض پوزش پیرو سوال قبلی مبنی بر اینکه حجم پروستات اینجانب بین 38 تا 40 می باشد به اطلاع برسد سن من 52 سال بود ه و باقیمانده ادرار 7 سی سی می باشد با اینکه تکرر ادرار دارم لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      هنوز جوان هستید به نظر من نیاز به داروی پروستات نیست برای درمان تکرر مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب