اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیچ خوردگی بیضه ( تورشن )

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیضه توسط عضلات متصل به لایه های اطراف آن و بند بیضه، به صورت طبیعی در درون کیسه بیضه در شبانه روز حرکات محدودی دارد. پیچ خوردگی بیضه زمانی رخ  میدهد که گاهی حرکت بیضه به صورت چرخشی، به صورت غیر قابل برگشت به وضع اولیه اتفاق می افتد. پیچ خوردگی بیضه باعث فشار به عروق خونرسان به بیضه شده و اگر در عرض حدود چهار تا شش ساعت اصلاح جراحی وضعیت بیضه به حالت اولیه صورت نگیرد، به علت عدم خونرسانی مناسب، بافت زنده بیضه قابلیت حیات خود را از دست خواهد داد.

زمانی که بیضه به وسیله طنابی که از آن تا داخل شکم کشیده شده پیچ می خورد، تورسیون بیضه یا پیچ خوردگی بیضه اتفاق می افتد. این چرخش، طناب بیضه را پیچانده و باعث کاهش جریان خون در آن می شود. اگر پیچ خوردگی بسیار زیاد باشد، خونرسانی بقدری کاهش می یابد که باعث تخریب هر چه سریعتر بیضه می گردد.

پیچ خوردگی بیضه

علل ایجاد کننده

عوامل مستعد کننده پیچ خوردگی بیضه

  • علت در اغلب اوقات ناشناخته است ولی انقباض عضلات متصل به لایه های اطراف بیضه و به بند بیضه، همچنین نوعی اختلال تکاملی در یکی از لایه های اطراف بیضه که به بیضه ختم می شوند به عنوان علت احتمالی در برخی موارد مطرح شده اند.
  • بروز این وضعیت در سنین نوزادی و نیز در نوجوانان و بالغین جوان بیشتر است. همچنین در همراهی با چاقی، در فصل تابستان و به دنبال ضربات به بیضه و گاهی در زمان خواب بیشتر دیده می شود. همچنین بیضه های پایین نیامده نیز مستعد پیچ خوردگی می باشند.

علائم پیچ خوردگی بیضه

بیضه مبتلا در لمس دردناک است و وضعیت قرار گیری آن در بیشتر موارد طبیعی نیست. بند بیضه نیز ممکن است متورم و دردناک و کوتاه تر از سمت مقابل و دچار محدودیت حرکت شده باشد. بالاتر نگه داشتن بیضه ممکن است درد را تشدید کند.

پیچ خوردگی بیضه

عوامل زمینه ساز خطر پیچ خوردگی بیضه

1- سن، بیشتر در مردان زیر 30 سال مشاهده می شود اما در بین سنین 12-18 سالگی شایع بوده و شایعترین سن 14 سالگی است.

2- سابقه پیچ خوردگی قبلی- اگر سابقه ای از پیچ خوردگی بدون درمان وجود داشته باشد احتمال عود مجدد در هر کدام از بیضه ها وجود دارد مگر اینکه برای تصحیح وضعیت به وجود آمده جراحی صورت گیرد.

تشخیص پیچ خوردگی بیضه

  • اخذ شرح حال و معاینه دقیق بالینی
  • آزمایش خون و ادرار، برای تشخیص وجود عفونت احتمالی
  • سونوگرافی کیسه بیضه، بررسی جریان خون بیضه
  • اسکن بیضه ها، تزریق مقادیر مختصری از مواد رادیواکتیو به داخل جریان خون برای بررسی جریان خون بیضه
  • جراحی، در صورت وجود درد شدید و اثبات پیچ خوردگی به جهت کاهش عوارض بدون فوت وقت باید جراحی صورت گیرد.

تشخیص های دیگری که لازم است پیچ خوردگی بیضه از آنها افتراق داده شود عبارتند از:

عفونت و التهاب حاد بیضه یا بند بیضه، درد غیراختصاصی بیضه، ضربات به بیضه و ضمایم آن و ….

عوارض پیچ خوردگی بیضه

تخریب یا از بین رفتن بیضه: هنگامی که بیضه پیچ خورده در طی چند ساعت آینده درمان نشود جریان خون آن متوقف شده و می تواند سبب تخریب دائمی یا از بین رفتن آن شود. اگر تخریب شدید باشد با عمل جراحی بیضه برداشته می شود.

عدم توانایی بچه دار شدن: در بعضی از موارد تخریب یا از بین رفتن بیضه منجر به عدم توانایی فرد برای بچه دار شدن می گردد.

عوارض پیچ خوردگی بیضه

مراقبت های کلی پیچ خوردگی بیضه

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای رفع پیچش طناب اسپرماتیک پیچ خورده و اتصال بیضه آسیب دیده به سطح داخلی جدار کیسه بیضه که مانع عود می گردد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 جراحی برای پیشگیری از پیچ خوردگی بر روی بیضه غیر مبتلا نیز انجام خواهد شد.

Reverse Button on Samsung One UI 3.1.1 پس از جراحی، از کیسه یخ برای تسکین درد و تورم استفاده شود. یخ را در پلاستیک گذاشته و آن را در طرف آسیب دیده بگذارید و با یک پارچه یخ را از پوست جدا کنید. هر بار 10-5 دقیقه یخ را روی موضع قرار دهید. در صورت لزوم این کار را تکرار کنید.

درمان پیچ خوردگی بیضه

در صورت تشخیص در ساعات اولیه می توان از یک مانور ویژه برای باز کردن پیچ خوردگی بیضه توسط پزشک متخصص ارولوژی استفاده کرد (که البته شانس موفقیت آن نسبی است). در صورت عدم موفقیت این مانور جراحی اورژانس جهت رفع انسداد عروقی در شش ساعت اول پس از وقوع پیچ خوردگی لازم است. جراحی شامل زدن برش بر روی کیسه بیضه، باز کردن پیچ خوردگی طناب بیضه و ثابت نمودن یک یا هر دو بیضه داخل کیسه آن است.

در زمان جراحی اگر بافت بیضه قابلیت حیات داشته باشد بایستی پس از اصلاح وضعیت قرارگیری و بهبود خونرسانی، آن را با بخیه به قسمتی از کیسه بیضه ثابت کرد تا پیچ خوردگی مجدد تکرار نشود. برخی جراحان رشته ارولوژی ثابت کردن بیضه مقابل (غیر مبتلا) را نیز به کیسه بیضه توصیه می کنند. در صورت عدم وجود قابلیت حیات، بیضه مبتلا بایستی برداشته شود. لازم به ذکر است که در صورت وجود یک بیضه سالم، معمولاً باروری مرد در آینده دچار اختلال نمی شود.

به تأخیر انداختن جراحی پیچ خوردگی بیضه

  • قبل از 6 ساعت، 90% عملکرد بیضه حفظ می شود.
  • بعد از 12 ساعت، شانس حفظ عملکرد بیضه 50% می شود.
  • بعد از 24 ساعت، فقط 10% علمکرد بیضه حفظ می شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.2/5 - (11 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیری سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر من سه ماهه عقد کردم...با همسرم هم هیچ رابطه جنسی نداشتم

    الان ایشون به دلیل عفونت ناحیه تناسلی و خونریزی به پزشک مراجعه کردن پزشک تشخیص سزاک دادن

    الان سوالم اینه که یعنی واقعا همسر من رابطه جنسی داشتن؟

    این سوال زندگی ما رو نابود کرده...ممنون میشم جواب بدید

    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه باید بززسی شوید
  • تصویر کاربر امید دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    سلام .بنده به هیچ وجه حالت نعوظ ندارم.چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 بررسی
  • تصویر کاربر Mehdi دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام وخسته نباشيد ٣٥سال دارم و مدتي هست كه توانايي جسمي ام فوقالعاده كم شده در حد صفر واحساس ميكنم بيضه هايم كوچك شدن و فقط زماني كه داروي وگادول مصرف ميكنم توانايي رابطه پيدا ميكنم ولي در همين حالت هم احساس ميكنم هم التم و هم بيضههايم كوچكتر شده اند و نميدانم چه كنم ممنون ميشم راهنماييم كنيد و بدون مصرف اين دارو زود انزالي داشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من حدود 6ماه پیش بایه نفر رابطه داشتم که بعد از اون اطراف مقعدم ضایعه مثل قارچ برنگ سیاه دراومد ودر حال بیشتر شدنه . دکتر رفتم تشخیص ندادو گفت زگیل نیست فقط پماد آلوویر بهم داد که بعد چهار روز تاثیری نداشته.جواب آزمایشو براتون میفرستم.خواهش میکنم کمکم کنید.درصورت نیاز عکسو میفرستم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر مريم سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 837 مشاهده پرسش
    اگر كسي اورال سكس نداشته باشد فقط يكبار وقتي نمي دونسته كه مبتلا به اين بيماري است،دستش كه به ترشحات خودش خورده،به دهان خودش بخورد،،مي تواند باعث زگيل در دهان شود؟
    در ضمن يه برجستگي كه ديده نمي شود فقط وقتي زبان زده مي شود حس مي شود روي مخاط دهان كف دهان در نزديكي غدد بزاقي است،دكتر گوش و حلق و بيني مي گويد چيزي نيست،ايا مي تواند زگيل باشد؟روي كناره زبانم هم يه برجستكي است كه در يك طرفه و دكتر گفت چيزي نيست ولي يك كرايو روش زد وقتي براي كرايو قسمت واژينال رفته بودم،ولي تغييري نكرد،حال مي خوام بدونم اين ها زگيل هستند؟روش درمان زگيل دهاني چيست؟ايا با دارو هم مي تواند باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطالب سایت من ر ا بخوانید گویا است
  • تصویر کاربر ب.ع سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2662 مشاهده پرسش
    بسمه تعالي
    با سلام خدمت شما جناب آقاي دكتر حسين كرمي
    اينجانب بيماري هستم 27 ساله داراي بيماري هاي هيدرو سفالي و ميلو مننگوسل و همچنين ضايع نخاعي نيز مي باشم
    حدود سه سال است كه ازدواج كردم.
    قبل از ازدواج اسپرم از بدنم (صبح كه از خواب بيدار مي شدم اين اتفاق برايم روي مي داد )خارج مي شد اما بعد ازدواج اين امر صورت نميگيرد و همچنين قادر به انجام آزمايش اسپرم نيستم. خدمت شما عرض شود كه مشلكل اركشن نيز دارم و از قرص سيدنافيل استفاده مي نمايم اين قرص مشكل اركشن من را حل نموده اما همچنان با مشكل نيامدن اسپرم مواجه مي باشم.
    در چند نمونه از آزمايشات ادراري كه انجام داده ام نشان داده كه مقداري اسپرم در ادرارم وجود دارد.
    آقاي دكتر خدمت شما عارضم كه مثانه ي من نيز دچار مشكل ميباشد كه به چند تا از دكترها كه مراجعه كردم ميگويند به دليل عصبي بودن مثانه اين امكان وجود دارد كه اسپرم به داخل ادرار مي رود.
    برايتان جديدترين آزمايش ( در اين آزمايش مقدار اسپرمي كه گفته شد مشاهده مي شود لطفا به اين موضوع توجه فرماييد )و سونو را ميفرستم. و در آخر من و همسرم دوست داريم بچه دار بشيم اما با اين مشكلاتي كه براي شما عرض نمودم مواجه هستم اينجانب خواهشمند است از شما لطفا راهنمايي بفرماييد.
    پيشاپيش از لطف شما سپاسگذارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ایوی اف کنید
  • تصویر کاربر وهب شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام حضوراقای دکتر حدود هفت ما هست بچه دارنمیشیم موقع ارزا شدن منی که بیرون میاد داخل منی دون دون هست وبیضه ها با کوچکترین برخورد درد شدیدی دارندوجدیدن زود ارزا شده ام ممنون ازشما اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش منی دهید
  • تصویر کاربر سالاری شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام. من مدتی است که بیماری سوزاک گرفته ام و دو همسر دارم که با آنها ارتباط دارن و آنها با مراجعه به پزشک و معاینه مشکلی نداشتند. به نظر شما علت این بیماری برای چندمین بار در سال جاری چه می تواند باشد؟
    از نمونه ازمایش شده که مشخص شده هر دفعه سوزاک است ولی بعد از مدتی دوباره ایجاد میشود با اینکه در تمام رابطه ها از کاندوم هم استفاده می شود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه باید همزمان درمان شوید
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید.من25 سالمه.روی الت تناسلی توده های سیاهی همیشه بوده.مخصوصا زیر الت ویه گرمی کوچیک سیاه که هیچوقت نه بزرگ شد نه کوچیک.وهمچنین در روی سر الت سمت راست دونه های خیلی ریز سرسیاه هست که وقتی فشارشون میدم میان بیرون.عکس هم به میل شما ارسال میکنم.لطفا راهنمایی کنید روم نمیشه برم دکتر خیلی نگرانم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
    2. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      عكس فرستادم براتون اومده.من حقيقتش روم نميشه برم دكتر
    3. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اكه ميشه راهنمايي كنيد باعكس اقاي دكتر
    4. تصویر کاربر محمد جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگه میشه اقای دکتر راهنمایی کنید از نگرانی دربیام.عکس هم به این ایمیل فرستادمdrkarami.com@gmail.com.اگه جای دیگه ای باید بفرستم لطفا بگید ممنون.روی الت تناسلی توده های سیاهی همیشه بوده نمیدونم طبیعی یانه.لطفا راهنمایی کنید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۶ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      همینجا بفرستید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر لیلی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید همسرم درسرکلاهک آلت تناسلیش ابتدا کبودوبعدتاول زده وتاولترکیده وزخم ممکن دراثررابطه باشد نگرانم که آلوده شده باشد ومن را آلوده کند
    خواهش میکنم پاسخ دهیدخیلی نگرانم به پزشک هم مراجعه نمیکند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۳ آذر ۹۴( 1 دهه پیش)
      شاید نب خال است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    با سلام.چند سوال دارم لطفا جواب دهید.1-اندازه کسیه که منی در آن ذخیره میشود به طور متوسط چند سی سی است؟2-اگر حجم این کسیه خیره منی ثابت است پس چرا حجم انزال گاها با هم متفاوت میباشد؟؟
    3-بعد از هر بار انزال چند روز یا چند ساعت طول (به طور متوسط) میکشه تا این کیسه دوباره پر شود و به حالت اولیه باز گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      تا 4-7 سیسی بر اساس افراد فرق دارد تا 48الی 72 ساعت کامل بر میشود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

شن ریزه کلیه (Kidney Gravel) در واقع سنگ های بسیار ریزی هستند که هنوز به ابعاد بزرگ…
از کجا بفهمیم اسپرم سالم است؟ بسیاری از مردان تصور می کنند که قدرت باروری آن ها تنها…
چاقی فقط یک مسئله ظاهری یا مربوط به افزایش وزن نیست؛ این وضعیت می‌ تواند به‌ صورت…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب